Wkidk

Hvordan laver mjød

Når du blander vand og honning og gære det med gær, får du mjød, en alkoholisk drik ofte omtales som "honning vin". Der er over 30 forskellige slags mjød. Denne artikel vil give dig en enkel opskrift til at bruge.

Ingredienser

(Beløb varierer afhængigt af hvor meget mjød du ønsker at gøre)

 • Honning
 • Vand
 • Gær
 • Frugt eller krydderier (valgfri)

Steps

Hvordan laver mjød. Saml og desinficere alle punkterne i de "ting, du behøver" nedenfor.
Hvordan laver mjød. Saml og desinficere alle punkterne i de "ting, du behøver" nedenfor.
 1. 1
  Saml og desinficere alle punkterne i de "ting, du behøver" nedenfor. Noget, der vil røre mjød-in-the-making skal desinficeres først. Det miljø, du opretter til at fremme gæring kan også fremme væksten af ​​alle mikroorganismer efterladt fra utilstrækkelig sanitet. Du kan bruge en svag blegemiddelopløsning (husk at skylle godt), men det er bedre at bruge en sanitizing løsning, der kan findes på enhver øl eller vin-making butik (og online).
 2. 2
  Bland cirka 3.5 pounds honning med 1 gallon destilleret vand. Må ikke opvarmes ELLER kog. Der er ingen grund til at gøre dette med en FDA reguleret honning og rent drikkevand. Kogning bruges til at blive gjort for at køre off bakterier og bakterier i vandet, honning er naturligt anti-bakteriel.

Denne blanding, ved den måde, kaldes "must".

 1. 1
  • Tilføjelse frugter eller krydderier til mosten vil drastisk ændre smag, og kun om noget kan gå med en mjød. Det er virkelig sjovt at eksperimentere med varianter som en homebrewer!
  • Sådan reliquefy granuleret honning
 2. 2
  Rehydrere din valgte gær pr fabrikantens anvisninger derefter føje den til din skal.
 3. 3
  Put i en stor container med masser af plads til gæring at opstå, hvis der ikke er plads nok en energisk gære kan slippe ud og forårsage en rod. Du ønsker at forhindre luft i at komme ind i containeren, men kuldioxid skal være i stand til at undslippe. En måde at gøre dette på er at stikke et par huller i en ballon og derefter strække det over mundingen af ​​flasken. Fastgør det ved at sætte en elastik eller tape omkring det. Dette er dog ikke en meget god måde at forsegle din mjød, som du ikke kan tilføje næringsstoffer eller lufte meget godt med ballonen på plads, kræver ballonen skal udskiftes flere gange. Den bedste metode er at købe en luftsluse fra en lokal bryg butik eller online, som de er genanvendelige, sanitizable, og vil ikke nedbrydes med tiden.
 4. 4
  Sæt i et roligt sted på et optimalt temperaturområde for din valgte gær. Denne information skal offentliggøres af producenten. Hvis du har en hydrometer og kender start alvor din must, kan du bestemme sukker pauser din gæring. For at bestemme dine tre sukker pauser, tage din oprindelige tyngdekraften, bestemme, hvad din endelige tyngdekraften bør være baseret på ABV tolerance din gær, derefter bryde det samlede antal i tredjedele. Luftes (introducere oxygen) mindst én gang dagligt i de første sukker pause, jo flere gange jo bedre.
 5. 5
  Der er et par forskellige måder at vide, når mjøden er færdig gærende:
  • Den mest præcise måde at vide, er at måle vægtfylde med et hydrometer, når du først blande det, og derefter måle det hver anden uge. Den valgte gær har en offentliggjort ABV tolerance og Syretætheden kan bruges til at bestemme, hvad den endelige grovhed mjød bør være. Når mjøden når denne tyngdekraften, vent minimum 4-6 måneder før aftapning at sikre, at alle CO2, der var suspenderet i mjød er afgasses. Hvis mjøden ikke har ordentligt afgasset og for meget CO2 for kreditvurderingen af ​​den type flasker mjøden er aftappet i er overført, er der risiko for flaske eksplosion med temperatursvingninger.
  • Vent mindst 8 uger. Mængden af ​​tid, det tager for mjøden at gære vil afhænge af en række faktorer, men 8 uger bør nok tid for de fleste scenarier.
  • Hvis du bruger en luftsluse, vente til 3 uger efter det stopper boblende.
 6. 6
  Når gæringen er færdig, overføre din mjød til en beholder med lidt at ingen headspace for aldring. Jo mindre areal på at ilt kan komme til, jo bedre. Omdirigering er den bedste vej at gå, så du give så meget sediment bag som muligt. Jo længere du venter, jo bedre din mjød vil være en gennemsnitlig ventetid er 8 måneder til et år for et hjem bryggeri.
 7. 7
  Overfør mjød i flasker, sæl, og opbevares på et køligt mørkt sted. Din mjød er nu drikkeligt, men det er endnu bedre, når alderen endnu længere.

Ting du behøver

 • Steriliseringsopløsning
 • Stor gryde
 • Termometer
 • Store klare beholder
 • Luftsluse eller ballon
 • Hydrometer (ekstraudstyr)
 • Siphon
 • Flasker

Tips

 • Den sødme af din mjød har mere at gøre med, hvor meget honning du putter i mosten per gallon vs ABV tolerance din gær end den specifikke type af gær. Når du lære mere om de tolerancer for gær tilgængelige i dit område, kan du gøre din mjød tør eller sød afhængigt af opskriften du opretter.
 • Hvis der er en vinfremstilling butik i nærheden af ​​dig, hvidvin gær er også gode. Øl gær har problemer fordøje sukker i honning, der opdrættes til at fordøje maltose.
 • En vinfremstilling shop vil også have finings, sparkolloid og bentonit, hvilket vil tiltrække partikler, der gør mjød uklar. Dette er virkelig fremskynder clearing proces, der kan tage flere måneder på sin egen.
 • Lade din mjød bliver for varmt eller koldt under gæringsprocessen kan stoppe den gærende eller forkæl din mjød. Et roligt sted er bedst, uden en masse trafik. Mørke er ikke nødvendig.
 • Der er faktisk en tid, du kan opvarme din honning, det er, når de foretager en bestemt type mjød kaldes en Bochet. En Bochet er en mjød lavet med karamelliseret eller brændte honning.
 • Enhver neutral frugtsaft (æble, hvide drue), vil gøre en god gær næringsstof, som er generelt behov i honning - hvilket i sig selv, har ingen yderligere næringsstoffer for gæren til foder off af og er faktisk meget sure. Blot tilføje en lille mængde for at få tingene i gang, medmindre du vil have din mjød at smage ligesom de safter. Alternativt kan en kommerciel gær næringsstof blive afhentet på din lokale home bryg eller hjemme vinforretning.
 • Tilføjelse kaliumsorbat til mjøden når du aftapning vil bidrage til at bevare farve og smag i en lang periode. Sorbate er for det meste brugt som en gær-hæmmer til at hjælpe stabilisere mjød før aftapning. Du bør dog aldrig brugt sorbate uden også at tilføje sulfit eller mikroorganismer vil spise sorbat og gøre det til geraniols.

Advarsler

 • Sørg for at få gær fra en vinfremstilling levering butik. Brug ikke "ølgær" fra en sundheds-food butik. Bagegær er et alternativ for alle interesserede i at prøve dette for første gang. Det giver dig en fornemmelse for brygning og samtidig holde dine kontanter fra at gå ind i mislykkede batches. Dog er bagegær også avlet til at gære meget hurtigt og producerer en masse af bismag. Nogle øl gær kan også producere nogle bismag, men i mindre grad (honning vand er en barsk miljø for en gærcelle, og mangler en masse af næringsstoffer, der findes i øl). Vin gær er generelt den bedste til mjød, og nogle homebrew levering butikker vil bære gær udviklet specielt til mjød.
 • Undgå fristelsen til at tilføje mere sukker eller honning til mjød, når aftapning. Hvis gæringen ikke er helt færdig, kan det få forynget med den nye fødekilde og drej mjød i et glas granat.
 • Som med alle alkoholholdige produkter, bedes nyde din hjemmelavede mjød ansvarligt.
 • Dette er en alkoholisk drik, så alle forbrugere skal være lovligt at drikke alder.