Wkidk

Sådan overlever en bortførelse eller gidseltagning

Et minut du får i din bil for at gå på arbejde, og det næste du er bundet og kneblet i ryggen af ​​en fremskyndelse varevogn. For de fleste mennesker, kidnappet bliver eller gidsel er en skræmmende oplevelse. Og det sker så hurtigt. Sommetider så hurtigt, at du ikke engang kan forsøge at undslippe din bortføreren (r). Heldigvis er de fleste kidnapning ofre uskadte, de fleste temmelig hurtigt. Tag ikke fejl, selvom: enhver bortførelse kan slå dødbringende, og om offeret overlever, afhænger i høj grad af beslutninger, han eller hun gør, mens i fangenskab.

Steps

Sådan overlever en bortførelse eller gidseltagning. Genvinde din fatning.
Sådan overlever en bortførelse eller gidseltagning. Genvinde din fatning.
 1. 1
  Forsøg på at forpurre bortførelsen. Hvis du kan slippe det oprindelige bortførelse forsøg Deres prøvelser slutter lige dér. Men de første par minutter af en gidseltagning situation eller en bortførelse er de mest farlige, og de bliver mere farligt, hvis du modstå. Mens der i mange tilfælde, er potentialet for øjeblikkelig flugt opvejer faren for resistens, der er tidspunkter (hvis der er flere bevæbnede angribere, for eksempel), hvor undslippe er ikke realistisk, og derfor ikke risikoen værd. Tænk rationelt og være samarbejdsvillig i denne slags situation. De første par minutter er ofte det bedste tidspunkt til at modstå, da der er nok mennesker omkring dig, afhængigt af hvor du er. Hvis dette er tilfældet, og der er andre omkring dig, det er det bedste tidspunkt til at kæmpe tilbage på en måde, der vil vinde andres opmærksomhed og måske give dig med deres hjælp. Efter at de har dig, hvor de vil have dig (i en bil eller sådan) vil der sandsynligvis ikke være nogen, der kan svare på dine andragender til redning.
 2. 2
  Genvinde din fatning. Din adrenalin vil pumpe, vil dit hjerte være dunkende, og du vil blive skræmt. Fald ned. Jo før du kan genvinde din ro de bedre stillet du vil være det samme og i det lange løb.
 3. 3
  Vær opmærksom. Lige fra starten, bør du forsøge at observere og huske så meget som muligt for at hjælpe dig med at planlægge en flugt, forudsige din bortføreren s næste træk, eller give oplysninger til politiet for at hjælpe med en rednings eller til at hjælpe pågribe og dømme kidnapper. Du må ikke være i stand til at bruge dine øjne - du kan blive bind for øjnene, men du kan stadig indsamle oplysninger med dine sanser af hørelse, berøring og lugt.
  • Observere din fangevogter (r):
   • Hvor mange er der?
   • Er de bevæbnet? Hvis ja,? Med, hvad
   • Er de i god fysisk tilstand?
   • Hvordan ser de og / eller lyd ud? Hvor gamle er de?
   • Har de synes velforberedte?
   • Hvad er deres følelsesmæssige tilstande?
  • Hold øje med omgivelserne:
   • Hvor bliver du taget? Visualiser ruten bortførerne tage. Notér sving, stopper, og variationer i hastighed. Prøv at måle mængden af ​​tid mellem points.Try tælle mellem hver tur, fx 128 til venstre, 12 til højre. Hvis du er fortrolig med det område, du kan dette give dig en fordel.
   • Hvor er du bliver holdt? Tag i så mange detaljer som muligt om dine omgivelser. Hvor er de udgange? Er der kameraer på plads, en lås på døren eller andre sikkerhedsforanstaltninger? Er der nogen forhindringer, såsom en stor sofa? Prøv at finde ud af, hvor du er, og indsamle oplysninger, der kan være nyttigt, hvis du beslutter at flygte.
  • Overhold dig selv:
   • Er du skadet eller såret?
   • Hvordan er du bundet eller på anden måde uarbejdsdygtig? Hvor meget bevægelsesfrihed har du?
 4. 4
  Prøv at fastslå, hvorfor du er blevet bortført. Der er en bred vifte af motivationer for bortførelse, fra seksuelle overgreb til krav om løsepenge til politisk indflydelse. Hvordan du interagerer med din bortførere, og om du risikerer en flugt, bør afhænge hvert fald delvis på din bortførere motivation. Hvis de holder dig for løsepenge eller for at forhandle om løsladelse af fanger, du er mest sandsynligt langt mere værd for dem i live end død. Hvis du har været fanget af en seriemorder eller seksuel rovdyr, men eller hvis du har været bortført i gengældelse for nogle politisk eller militær handling din bortføreren sandsynligvis til hensigt at dræbe dig. Din beslutning om, hvorvidt og hvornår at forsøge en flugt bør gøres baseret på disse oplysninger.
 5. 5
  Hold en overlevelse attitude. Vær positiv. Husk, de fleste kidnapning ofrene overlever - odds er med dig. Det er sagt, bør du forberede dig på en lang fangenskab. Nogle gidsler har været holdt i årevis, men de holdt en positiv holdning, spillede deres kort rigtigt, og blev til sidst løsladt. Tage det en dag ad gangen.
 6. 6
  Sæt din fangevogter på lethed. Vær rolig. Samarbejde (indenfor rimelighedens grænser) med din fangevogter. Må ikke gøre trusler eller blive voldelig, og ikke forsøge at undslippe, medmindre tidspunktet er rigtigt (se nedenfor).
 7. 7
  Hold din værdighed. Det er generelt psykologisk sværere for en person til at dræbe, voldtage eller på anden måde skade en fange, hvis den fangne ​​forbliver "menneskelige" i fangevogter øjne. Må ikke krybe, tigge eller blive hysterisk. Prøv selv ikke at græde. Må ikke udfordre din bortfører, men vise ham / hende, at du er værdig til respekt.
 8. 8
  Forsøg på at etablere en rapport med din bortføreren. Hvis du kan bygge en slags obligation med din fangevogter, at han / hun vil generelt være mere tilbageholdende med at skade dig.
  • Hvis din bortføreren lider af en form for paranoid psykose, er det bedst, at du vises ikke-truende, men også undgå at gøre noget, der kunne opfattes som manipulation (såsom at forsøge at være venner med dem), som individer oplever paranoide vrangforestillinger vil sandsynligvis antage, at du er endnu en person, konspirerer mod dem. Hvis de føler, at de er ved at miste kontrollen, kan de reagere med et voldsomt udbrud. Forsøg ikke at overbevise dem om, at deres vrangforestillinger er grundløse, da de kan blive rasende, og enten måde er det usandsynligt, at de vil tro dig (fra deres perspektiv, deres vrangforestillinger gøre perfekt mening og synes som virkeligheden).
 9. 9
  Undgå fornærmende din bortføreren eller taler om potentielt følsomme emner. Du tror måske din bortføreren er en patetisk, ulækkert individ. Mens fanger i film sommetider slippe afsted med at sige sådanne ting, bør du holde disse tanker for dig selv. Hertil kommer, som i de fleste samtaler med folk, du ikke kender politik er et godt emne at holde sig væk fra, især hvis du bliver holdt af terrorister eller gidseltagere, der er politisk motiveret.
 10. 10
  Være en god lytter. Bekymrer sig om, hvad din fangevogter har at sige. Må ikke nedladende ham, men være empatisk, og han vil føle sig mere trygge omkring dig og mere velvillige mod dig. At være en god lytter kan også hjælpe dig med at indsamle oplysninger, der ville være nyttigt for en flugt eller til at hjælpe politiet pågribe bortføreren efter du er befriet.
  • Appellere til din fangevogter familiemæssige følelser. Hvis du har børn, og din fangevogter har også børn, du har en stærk obligation allerede på plads. Dit fangevogter kan sandsynligvis "sætte sig i dine sko," realisere virkningen hans bortførelse eller død ville have på sin familie. Hvis du har billeder af din familie med dig, overveje at vise en eller flere til din bortførere hvis emnet kommer op.
 11. 11
  Prøv at kommunikere med andre fanger. Hvis du er holdt med andre fanger, tale med dem så meget som sikkert muligt. Hvis du ser ud for hinanden og få andre til at tale med, vil din fangenskab være lettere at håndtere. Du kan også være i stand til at planlægge en effektiv flugt sammen. Afhængigt af situationen, kan din kommunikation nødt til at være skjult, og hvis du er holdt i lang tid, du kan udvikle koder og signaler.
 12. 12
  Hold styr på tiden, og forsøge at skelne mønstre. Holde styr på tiden kan hjælpe dig med at etablere rutiner, der vil gøre dig til at vedligeholde din værdighed og din fornuft. Det kan også hjælpe dig med at planlægge og udføre en flugt, hvis du kan opdage mønstre, når din bortføreren kommer og går, og hvor længe han er væk. Hvis der ikke er nogen ure til rådighed, vil du nødt til at gøre en bevidst indsats for at holde styr på tiden. Hvis du kan se sollys, vil det være forholdsvis nemt, men ellers kan du lytte til ændringer i aktivitet uden, gøre opmærksom på forskelle i din fangevogter bevidsthed niveau, så prøv at opdage forskellige fødevarer lugte, eller kigge efter andre spor.
 13. 13
  Bo mentalt aktiv. Tænk over, hvad du skal gøre, når du kommer hjem. Hold samtaler i dit hoved med venner og kære. Gøre disse ting bevidst, og du vil ikke blive skør - du skal holde dig rask. Fangenskab kan være kedeligt og sind-bedøvende. Det er vigtig udfordring dit sind, så du kan forblive rask, men også så du kan tænke rationelt om flugt. Gør matematiske problemer, så tænk på gåder, så prøv at recitere digte, du kender, gør hvad du kan for at holde dig beskæftiget og mentalt skarpe.
 14. 14
  Bo fysisk aktive kan det være svært at forblive i form i fangenskab, især hvis du er tilbageholdende, men det er vigtigt at gøre det. At være i god fysisk tilstand kan støtte i din flugt og holde dig i godt humør under dit fangenskab. Motion, selvom det er bare at gøre sprællemænd, eller endda presser hænderne sammen eller strække.
 15. 15
  Spørg for små favoriserer, hvis du er afviklet i en lang fangenskab, efterhånden bede om lille opholdsrum. Anmode om en tungere tæppe, for eksempel, eller en avis. Hold anmoder små, i det mindste i første omgang, og plads dem langt fra hinanden. Du kan gøre din fangenskab mere komfortabel og gøre dig mere menneskelig til din bortførere.
 16. 16
  Blend in. Hvis du er holdt med andre fanger, behøver du ikke ønsker at skille sig ud, især ikke som en ballademager.
 17. 17
  Watch out for advarselstegn. Hvis dine fangevogtere beslutter at dræbe dig, er du nødt til at vide så hurtigt som muligt, så du kan planlægge en flugt. Hvis de pludselig stoppe fodringen dig, hvis de behandler dig hårdere (umenneskelige dig), hvis de pludselig synes desperate eller bange, eller hvis andre gidsler bliver frigivet, men din bortførere synes ikke at hensigt at løslade dig, være klar til at gøre dit bedste træk.
 18. 18
  Prøv at undslippe, hvis tiden er inde. Hvornår er det rigtige tidspunkt til at flygte? Nogle gange er det sikrest at bare vente at blive befriet eller reddet. Men hvis den perfekte situation, præsenterer sig selv - hvis du har en solid plan og er næsten sikker på, at du med held kan undslippe - du bør benytte sig af muligheden. Du bør også forsøge at flygte, selv om dine chancer er ikke gode, hvis du er rimelig sikker på, at din bortførere vil dræbe dig.
 19. 19
  Bo ud af vejen, hvis en redningsaktion gøres forsøg. Hurra - kavaleriet er her! Før du får alt for ophidset, huske på, at bortset fra de første par minutter af en bortførelse, det redningsforsøg er den farligste tid i en gidsel situation. Din bortførere kan blive desperate og forsøge at bruge dig som et skjold, eller de kan simpelthen beslutter at dræbe eventuelle gidsler. Selv hvis din bortførere er taget af overraskelse, kan du blive dræbt af handlinger politi eller soldater, som kan anvende sprængstoffer og tunge ildkraft til at indtaste en bygning. Når en redningsforsøg sker, forsøger at skjule fra dine fangevogtere, hvis muligt. Forblive lav, og beskytte dit hoved med hænderne, eller forsøge at komme bag en slags beskyttende barriere (under et bord, for eksempel, eller i et badekar). Foretag ikke pludselige bevægelser, når bevæbnede redningsfolk brast i.
 20. 20
  Følg redningsfolk anvisninger omhyggeligt. Dine redningsfolk vil være på kanten, og de vil sandsynligvis skyde først og stille spørgsmål senere. Adlyd alle kommandoer de giver. Hvis de fortælle alle at ligge ned på gulvet eller lægge deres hænder på deres hoveder, for eksempel, gør det. Dine redningsfolk kan endda begrænse dig med zip-bånd eller håndjern, mens de erkende, hvem der er gidsler og hvem er de kidnapperne. Bevare roen og sætte redningsfolk på lethed.

Tips

 • Hvis du flygter, så kontakt politiet og beskrive præcis, hvad dine bortførere lignede. De kan i fremtiden, fangede komme!
 • Hvis du er placeret i en kuffert, så prøv at flygte. Hvis du ikke kan komme ud, flå eller sparke igennem panelet fører til bremselygter, og sparke lysene ud. Du kan derefter holde din arm ud og advare bilisterne om, at du er inde. Hvis du ikke kan skubbe lysene ud, i det mindste afbryde ledningerne, så politiet er mere tilbøjelige til at trække bilen over. Desuden råber om hjælp og pund på bagklappen, når køretøjet stopper eller kører langsomt. Prøv at få et godt kig på dine omgivelser for at finde ud af hvor du er.
 • Husk at samarbejde og empati med din bortførere, men kun inden for grund. I lange perioder af fangenskab, kan tilfangetagne udvikle, hvad der er kendt som Stockholm-syndrom, hvor de begynder at identificere sig med deres fangevogtere, nogle gange til det punkt, for at hjælpe deres fangevogtere begår kriminalitet eller flygte retfærdighed.
 • Gør hvad du skal gøre for at holde sig i live.
 • Undgå kæmper, hvis du er behersket. Det er en god ide at diskret teste dine obligationer, men ikke kæmper for meget, eller du kan skade dig selv.
 • Hvis du er tvunget ind i en bil, åbne døren og komme ud, hvis du kan. Hvis du ikke kan komme ud af køretøjet, så prøv at jam noget i tændingen cylinder før bortføreren indsætter nøglen i tændingen, eller træk nøglen ud af tændingen og marmelade noget i. En knap tøjet, et stykke af metal, kan en pind, eller tyggegummi i munden hele effektivt forhindre, at bortføreren indsætte nøglen og starte bilen.
 • Vær høflig til din bortførere. Selvom du måske ikke lyst til at vise dem respekt, kan de til gengæld, vise dig respekt.
 • Hvis du er en udenlandsk statsborger i et fjendtligt land, eller hvis du fanget i krigstid, overveje konsekvenserne af en flugt. For én ting, folk, hvis ikke vil hjælpe dig, eller værre endnu, hvis de er tilbøjelige til at hjælpe din bortførere, er du sikkert bedre tjent med ikke at forsøge at flygte. Der er også mulighed for, især i en aktiv konflikt, at du er mere sikker, hvor du er, end du ville være, hvis du undslap. Vej din beslutning nøje, fordi at komme væk fra din bortførere bare kan være begyndelsen af ​​din prøvelser.
 • Spise, hvad du får, og undgå klager på alle omkostninger.
 • Husk svingene, at de fangevogtere tage og ting, du hører på vej ligesom måger eller trykluftshammer.

Advarsler

 • Vær forsigtig tale med andre fanger, især om at flygte eller omkring klassificerede oplysninger, du måtte have. En kollega fangenskab kan rotte dig ud for at bejle til fordel for kidnapperne, eller en af ​​de "fanger" kan faktisk være en spion for din bortførere.
 • Husk, at hvis du er generobret efter en indledende flugtforsøg, vil du højst sandsynligt ikke får endnu en chance for at undslippe - gør din flugt count.
 • Vær forsigtig med hvad du fortæller bortførere. Hvis de holder din for løsepenge eller for politisk sikkerhed, er det normalt bedst, hvis de tror, ​​du er velhavende eller vigtig, selvom du ikke er. Hvis de bortførte dig at dræbe dig som gengældelse for nogle politisk handling, men du ønsker at virke meget ubetydelige og uengagerede, selvom du ikke. Det er meget vigtigt at fastslå din bortførere motivation, så du kan bestemme, hvad der skal fortælle dem, og hvad der ikke skal.
 • Forsøg ikke at fjerne en blindfold, og ikke forsøge at tage en maske, enten off dig selv eller fra en fangevogter. Hvis captor ikke ønsker dig at se ham / hende, det kunne være et godt tegn, han / hun har til hensigt at løslade dig og ønsker ikke at du skal være i stand til at identificere ham. Men hvis du så se ham / hende, at han / hun kan beslutte at dræbe dig, fordi du kan identificere ham / hende.
 • Må ikke få din håb op. En positiv holdning er vigtig, men hvis du får ophidset og derefter lad os komme ned, vil det være svært at forblive positiv. Hvis dine fangevogtere begynder at snakke om din udgivelse, tage det med et gran salt. Må ikke sætte dig op til at blive svigtet.
 • Din hacker vil sandsynligvis være meget gal, når du kæmper tilbage, især hvis du få ham / hende skade. Kun bliver voldelige, hvis du tror, ​​du har en god chance for at undslippe, og så hold dig ikke tilbage, når de forsøger at skade din hacker - være så ond og kraftfuld som muligt. Det er bydende nødvendigt du slippe, når du bedøver eller lamme bortføreren, fordi hvis du er generobret, han / hun vil tage hans / hendes vrede ud på dig.