Wkidk

Hvordan til at passe orkideer

Orkideer har længe været et symbol på kærlighed og skønhed. Vokset med entusiaster for deres blotte elegance og fascination, er de også begunstiget som enten en corsage båret på kjolen, eller som et armbånd på mange Proms og særlige begivenheder. Ved mange lejligheder, fra bryllupper til konferencer sprays af orkideer nåde tabellerne som dekoration.

Med over 750 slægter af orkideer, der blev indført over 30.000 hybrider og flere hvert år, er der et stort udvalg af orkideer at vælge imellem for orkidé entusiast. Faktisk orkideer vokser i hvert kontinent, men Antarktis, så en producent kan vælge mellem indfødte orkideer eller indført dem, afhængigt af ledighed og egnethed. Og mens den sande orkidé entusiast kunne (og burde) bruger meget tid poring gennem hele Tomes på væksten og pleje af orkideer, for første gang producenten skal begynde et sted. I denne artikel vil du lære det grundlæggende i omsorgen for orkideer, som generelt er robust og let at dyrke. Når du har forstået disse basics, hvis du stadig finde din passion for orkideer intensiveres, vil du være i stand til at udforske de mere udfordrende orkidé sorter som du får tillid.

Steps

Hvordan til at passe orkideer. Find det rigtige orkidé til dit hjem.
Hvordan til at passe orkideer. Find det rigtige orkidé til dit hjem.

Valg af orkideer

 1. 1
  Find det rigtige orkidé til dit hjem. Ordentlig pleje af orkideer starter med at vælge planter, der passer til dit eget miljø. De orkideer omtales i denne artikel er foreslået til dyrkning i hjemmet på grund af deres tilpasningsevne til de fleste forhold, let stigende, let tilgængelighed og deres smukke blomster. Hvis du finder dig selv ønsker at strække sig ud over de lettere sorter senere, anbefales det, at du gør masser af forskning i de særlige behov i de mere sarte og kræsen sorter af orkideer. Nogle ting at huske på, når du vælger en orkidé, omfatter:
  • Vil orkidé har nok plads, når fuldt udvokset? Eller vil det være nødvendigt at blive flyttet et andet sted? Nogle orkidéer kan være massive, når fuldt udvokset og er bedst placeret i et drivhus.
  • Kan du give temperaturkrav at den orkidé behov? Orkideer kan inddeles i tre typer af temperaturkrav - cool, mellemliggende og varme, hvilket betyder, at orkideer kræver visse minimumskrav nattemperaturer for at vokse med succes.
  • Har du et drivhus eller vinterhave, hvis nødvendigt? Mange orkideer vil trives bedst i et sådant miljø end blot at sidde i huset eller tilbage veranda. Hvis du ikke gør det, foretrækker orkideer, der kan lide at være indendørs (se listen nedenfor).
 2. 2
  Køb blomstrende planter. De planter, der allerede har blomster er en stor købe, fordi det kan tage op til fem år for en frøplante at producere en blomst. Medmindre du er overordentlig patient, eller allerede har et drivhus fyldt med orkideer, har du sandsynligvis ikke ønsker at vente så længe.
 3. 3
  Overvej dine vækstbetingelser. Vælg en orkidé baseret på vækstbetingelserne i dit hjem. Dette er vigtigt, fordi hver type orkide har forskellige krav, afhængig af orkidé oprindelse. Læs altid etiketten ledsager instruktioner for at sikre anlægget er egnet til dit hjem og haven forhold. Her er nogle almindelige arter af orkideer, der normalt vokser godt i den grundlæggende hjemmet:
  • Phalaenopsis: Normalt benævnt møl orkideer, disse er elegante orkideer til indendørs brug. Deres lange sprays af farverige blomster holder sig friske i flere måneder. Blomstringen begynder i vinteren eller det tidlige forår. Denne orkide generelt behov mindre lys end cattleyas (se næste), og klarer sig godt i de fleste indendørs forhold.
  • Cattleya: Disse orkideer er lettest anerkendt for deres anvendelse i corsager og for at have en blomst, der kan vare fra to til seks uger. De normalt blomst en gang om året i løbet af foråret eller efteråret, men har brug for dobbelt så meget lys end møl orkideer at gøre godt inde i hjemmet.
  • Dendrobium: Disse smukke orkideer producerer lange, yndefulde sprays af blomster, der typisk er hvide, lavendel eller en kombination af de to, i løbet af efteråret og vinteren. Deres blomster kan forblive åben omkring tre til fire uger, og de er en af ​​de nemmeste planter at passe.
  • Paphiopedilum: Den populære navn for denne orkidé er Lady Slipper, fordi den tredje blad er modificeret til at danne en pose, der ligner en dames slipper. Posen funktioner ved fældefangst insekter, så de er tvunget til at kravle op forbi staminode, bag hvilket de indsamler eller deponering pollen. Bladene er ofte attraktive med grøn eller marmoreret grøn og hvide farver. Disse orkideer kræver lys, men ikke direkte sol. Derhjemme er en øst, vest eller skyggefulde syd vindue bedste (for den nordlige halvkugle). Løv bør være naturligt semi-oprejst og fast, ikke hængende. Stuetemperatur er ideel til deres vækst.

Vanding og fodring

 1. 1
  Lær at vande dine orkideer. Orchidaceae er en af ​​de største familier af blomsterplanter, og som sådan er der mange undergrupper, eller variationer, og de har forskellige vanding krav. Hvad kunne være afsvider til én art risici drukning anden. Generelt, vand dine orkideer hver 5-12 dage afhængig af hvilken type orkide du har, hvad temperaturen er, og den tid af året - eller mere om sommeren, mindre om vinteren. Mens din planteskole rådgiver eller blomsterhandler vil være i stand til at give dig specifikke oplysninger, her er en generel vejledning til at hjælpe dig med at afgøre den bedste vanding kursus for dine orkideer:
  • Hold disse sorter jævnt fugtige (ikke våd) på alle tidspunkter:
   • Paphiopedilum
   • Miltonia
   • Cymbidium
   • Dontoglossum.
  • Hold disse sorter jævnt fugtige under aktiv vækst, men lad dem tørre ud mellem vandingerne, når de ikke:
   • Cattleya
   • Oncidium
   • Brassia
   • Dendrobium
  • Hold disse sorter næsten tørre mellem vandingerne:
   • Phalaenopsis
   • Vanda
   • Ascocenda
  • Vær omhyggelig med at undgå at fugte bladene, når du vander dine orkideer. Hvis de gør bliver våd, forsigtigt tørre dem med en væv eller vatpind.
 2. 2
  Vedligehold medierne. Fjern den indvendige gryden fra dekorative én plads i vasken eller i badekarret. Tilføj orkidé mad til en vandkande eller en container, og fuldstændig vand basen. Lad vandet helt løbe, før du udskifter den i dekorative keramik plantageejer. Aldrig lad det sidde i vand, da det vil dræbe planten.
  • Bemærk: epifytiske (filial voksende) orkideer ikke plantet i jorden som de terrestriske orkidé sorter, men i skallen af ​​en kokosnød, bark eller kork. Eller de kan dyrkes i spaltegulv kurve eller på flåder af træ. Deres rødder vokser fra toppen, og ikke bunden som normalt findes i landplanter.
 3. 3
  Feed orkidé. I almindelighed, en måned engang anbefales til de fleste gødning. Kig efter gødning, der indeholder kvælstof (N), fosfor (P) og kalium (K), plus sporstoffer som jern (Fe). Brug gødning med et højere kvælstof procentdel, når nye skud kommer ud og gødning med mere fosfor og kalium senere på sæsonen. Må ikke overfeed orkideer - dette kan beskadige dem.
  • Hvis du vokser din orkidé på bark, bruge en gødning, der er markant højere i nitrogen (i et forhold på 30 (N) -10 (P) -10 (K)). Bakterierne i forrådnede bark vil forbruge en masse nitrogen.
  • Vand din orkidé grundigt, før fodring.

Pottemuld

 1. 1
  Forstå de forskellige behov i terrestriske og epifyt orkideer. Mange orkideer er epifytiske (træ-eller filial voksende) og kræver meget forskellige vækstmedier end terrestriske orkideer, ja, der er orkideer almindeligvis dræbt ved at blive plantet i jorden, når de ikke er en jordtype orkidé. Epifytter har tykke kødfulde rødder bruges til at knytte sig til træer eller bark og til at absorbere vand og næringsstoffer, andre har luftrødder, der vil vokse løstliggende. Epiphyte orkideer vokser bedst i soilless blandinger eller fastgøres til barkstykker eller kork. Epifytiske orkideer kræve et vækstmedier med ekstremt god udluftning og dræning.
 2. 2
  Giv egnede vækstmedier til din orkideer. Fælles vækstmedier omfatter gran bark, kokos avner, tørvemos, træ bregne fibre, perlite eller en blanding af vilkårlige af disse. Dog vil vækstmedium afhænger orkidé typen - terrestriske orkideer skal have en medium hovedsagelig dannet af leret med lige dele af sådanne stoffer som spagnum mos, fugtige tørv eller skarpe sand. Epifytiske orkideer bør have en voksende stof, der består af lige dele tørvemos, fint formalet bark, vermiculit og fugtig tørv. Det er nemmest at købe let mixed media egnede til orkidé type og altid kender de specifikke behov i de forskellige orkidé du vokser, da disse kan variere ganske lidt.
  • Kommercielt tilberedt orkide pottemuld mix er tilgængelige, eller en blanding kan fremstilles indeholdende hakkede træ bregne fibre, vulkansk sten, trækul, lidt tørv, gran bark eller kombinationer af disse.
 3. 3
  Repot efter behov. Du bliver nødt til at repot på lejlighed, både for at opdatere medierne og at tage højde for vækst. Foråret er den sædvanlige tid til ompotning orkideer. Her er nogle ting at overveje:
  • Orkideer plantet i bark, bør repotted hvert 18 til 24 måneder, i almindelighed.
  • Vælg puljens størrelse baseret på størrelsen af ​​roden masse. Orkideer tendens til at foretrække mindre potter. Med en pot, der er væsentligt større, vil orkidé forbruge det meste af sin energi rode, og viser ingen reel ny vækst eller blade i flere måneder, så holder beholderne små. Alle orkideer foretrækker at blive noget rod-bundet med deres rødder fremspringende fra toppen af ​​medierne (eller luftrødder simpelthen skal hænge gratis). Men da planter producerer mere nye stokke eller pigge, kan de til sidst vokser deres pot.
  • Potten vil påvirke, hvordan du vander. En orkidé potteplanter i en porøs pot såsom ler (god til orkidéer) får brug for mere hyppig vanding end en orkidé i en plastikbeholder.
  • Brug altid en gryde med en dræning hul. Siddende i vand vil rådne rødderne og orkidé bliver muld.
  • I større potter, kan medierne i centrum tage meget længere tid at tørre ud - en tilstand, der vil skade din orkidé. At afhjælpe dette ved at bruge brudt lerpotter i bunden af ​​beholderen for at øge dræning.
  • Hvis du bruger en ler container, forstørre dræning hul eller foretage yderligere huller på siderne (nær bunden) af potten.
 4. 4
  Genplante orkidé i henhold til dens type. Omhyggeligt genplante dit anlæg i en lidt større potte eller egnet beholder, ved hjælp af egnede porøse medier foreslået ovenfor. Sørg altid god dræning.
  • For et jordbaseret orkidé: Tag planten fra den oprindelige pot. Forsigtigt drille off gamle medium. Placer planten i den rene gryde, drys i frisk medium omkring rødderne. Firm på plads ved hjælp af en Dibble eller lille pind. Efterlad en lille plads mellem kompost og fælg for at tillade vanding plads. Om 12mm (1/2 ") space er tilstrækkelig.
  • For en epifytiske orkidé: Fjern løs, gamle medium. Skær væk døde rødder, og kassér dem. Hold orkidé hovedet og pakke nye medie omkring rødderne for at skabe en fast kugle. Vend orkidé højre side op og placere tilbage i den valgte beholder. En repotted epifytiske orkidé bør ikke vandes ca en uge efter, da dette giver rødderne at genetablere. Vandes sparsomt efter dette, for at sikre de nye rødder ikke beskadiges.
 5. 5
  Efter ompotning, holde mediet passende fugtig. Dette er især vigtigt fra slutningen af ​​foråret gennem sommeren.

Beskæring og pleje

 1. 1
  Vedligehold blomstrer. Peak blomstrende starter fra slutningen af ​​vinteren, primært februar og marts på den nordlige halvkugle. Blooms normalt sidste fra fire til tolv uger. Når de blomstrer fade, afbrød spike 1/2 inch (12 mm) ovenfor, hvor den rager fra løv. Også trim off eventuelle døde blade og væv, herunder gamle blomsterstængler, gamle blade, noget rådner, døde rødder mv
  • I tilfælde af svampe råd eller sygdom, skåret lidt forbi det inficerede væv til at stoppe progressionen af ​​infektionen.
 2. 2
  Må ikke beskære en orkidé som en busk. Hvis du skærer en del af en orkidé blad, kan resten af ​​bladet dø og skære i en levende pseudobulb vil alvorligt skade din orkidé.
 3. 3
  Brug sterile redskaber, mens der skæres en trimning orkideer. Dette vil hjælpe med at forhindre spredning af sygdomme fra plante til plante. Det anbefales, at du suge de værktøjer i blegemiddel mellem bruger, eller bruge en engangs barberblad.
 4. 4
  Hold øje med ny vækst. Dette vil være i form af en ny sukkerrør vokser fra bunden af ​​de gamle. Under rette betingelser, kan den nye sukkerrør være større end moderen sukkerrør før det er klar til at blomstre igen.
  • Cool nattemperaturer hjælpe til at indlede blomstrer. Med ordentlig pleje i overensstemmelse med sorten særlige behov, bør orkidé plante vokse og blomstre årligt.

Air ventilation

 1. 1
  Hold den korrekte temperatur. 65-85 º F (18-30 º C) er bedst. For korte perioder, kan de modstå temperaturer fra 60 til 100 º F (16-37 ° C), men de kan ikke lide pludselige temperaturændringer. Kolde temperaturer vil forårsage, at bladene bliver gule og til sidst slippe væk fra. Hvis dette sker, skal du fjerne den gule løv og fortsætte omsorgen for anlægget normalt.
 2. 2
  Sikre ordentlig luftcirkulation. Have en god luftcirkulation kan gøre hele forskellen for sundheden for din orkidé. Dette vil hjælpe din orkidé helbrede, hvis du oplever en svampe-eller skadedyrsangreb, der skal behandles. Luftcirkulation er også en stor del af forebyggelsen af ​​disse typer af angreb ved at holde blade og blomster tør.
  • I sommeren, så åbne vinduer, at den naturlige luftstrøm vil cirkulere luften. Dette fremmer fordampning, og masser af frisk kuldioxid. En blid brise vil også hjælpe orkideer håndtere stærkt sollys uden glohed bladene.
  • I vinteren (eller om sommeren, på stadig dage), skal du bruge en oscillerende blæser til forsigtigt røre luften. Flytte den rundt imellem, således at én plet ikke bliver over-blæst.

Indendørs orkidé sorter

 1. 1
  Følgende liste viser de orkideer, der generelt kan håndtere voksende indendørs, omend med nogle omhyggelig placering, ekstra belysning og temperaturstyring:
  • Brassolaeliocattleya "Normans Bay"
  • 'Cattleya bowringiana
  • Coelogyne cristata
  • Cymbidium devonianum
  • Cymbidium "Touchstone"
  • Dendrobium nobile
  • Epidendrum cochliatum (også kendt som Encyclia cochleata)
  • Laelia enceps
  • Maxillaria tenufolia
  • Miltonia clowesii
  • Paphiopedilum callosum
  • Paphiopedilum "Skat Gorse"
  • Pleione formosana
  • Vanda cristata.

Tips

 • Hyppigere vanding kan være nødvendig for planter i ler eller små potter og dem vokser i åbne bark blandinger. I disse tilfælde er vanding to gange om ugen normalt tilfredsstillende. Orkideer hvile efter blomstring, vanding bør reduceres på dette tidspunkt.
 • Efter blomstring, når løvet væksten stopper, reducere vand-og gødning applikationer indtil nye blad produktionen starter igen.
 • Befrugtende: Orkideer kræver regelmæssig gødskning at vokse og blomsten ordentligt, men for meget gødning kan hurtigt ødelægge planterne. Vandopløselige gødningstyper specielt sammensat til orkideer er tilgængelige på de fleste havecentre og er nemme at bruge.
 • Vand er især kritisk for phalaenopsis, fordi de ikke har organer (pseudobulbs) til vand opbevaring. Lad ikke phalaenopsis helt tørre ud. Vand grundigt, og ikke vand igen indtil næsten tør i hele beholderen. Lad ikke vand til at forblive på bladene eller i bladhjørner, da dette let kan føre til sygdom og død.
 • En af de hurtigste måder at dræbe en orkidé er at lade det sidde i en vandmættet pot. Hyppigheden af ​​vanding afhænger af orkide, medier, lysforhold, container karakteristika og temperaturforhold.
 • Orkideer vokser i bark kræver gødning med et højere forhold af kvælstof, såsom 30-10-10 eller 15-5-5. Monteret orkideer og dem, der ikke plantet i bark vokser godt med selv formel gødning nøgletal, såsom 20-20-20. En "blomst-booster" type formulering kan anvendes i efteråret, der har en højere fosfor formulering (det midterste tal), såsom 10-30-20.
 • Påfør opløselige gødningsstoffer månedligt efter satserne anbefales på etiketten. En fortyndet gødning opløsning kan anvendes til at vande planter ugentligt i løbet af vækstsæsonen. Hver måned bruger almindeligt vand til at skylle akkumulerede gødning salte ud af potten.
 • I almindelighed. Når orkideer er aktivt voksende, vand en gang om ugen og lad dem tørre lidt før det næste vanding Ved hver vanding, anvende nok vand, således at nogle afløb fra bunden af ​​potten.

Advarsler

 • Fysisk at fjerne skalaer og derefter styre immature med kemiske sprøjtemidler kan hjælpe med let angrebne planter. Snegle kan fodre på knopper, blomster, blade og ømme stængler.
 • Sygdomme, som er almindeligt et problem på orkideer omfatter bladplet, kronblad skimmel, og forskellige svampe såsom sortråd. Et andet fælles problem er den manglende blomsten, som typisk er på grund af dårlige vækstbetingelser, især utilstrækkelig lys og / eller gødning.
 • Fælles skadedyr omfatter uldlus, spindemider, skalaer og trips. Skalaer er normalt knyttet til undersiden af ​​bladene, og stærkt angrebne planter skal kasseres.
 • Orkideer er modtagelige for en række insekter og sygdom problemer.
 • Vira er i øjeblikket en uhelbredelig problem og kan være svært at skelne fra svampeinfektioner. Kom godt i en anden udtalelse fra en professionel er altid en god idé, hvis du er usikker. Hvis din orkidé har en virus, bortskaffe det samme og desinficere dit pot grundigt, hvis du planlægger at genbruge det.