Wkidk

Sådan laver du din egen eddike


Der er en overflod af på at gøre aromatiseret eddike, men det er også muligt at lave din egen eddike derhjemme. Det kan gøres fra stort set enhver væske der indeholder alkohol, og smagen af ​​hjemmelavet eddike er ofte regnes for at være langt bedre end noget, du kan finde i en butik. Det gør også en unik! Folk har gjort eddike rundt om i verden i tusinder af år, hvorfor kan du ikke?

Ingredienser

 • Starter
 • Alkoholholdig væske

Steps

Sådan laver du din egen eddike. Hæld den alkoholiske væske.
Sådan laver du din egen eddike. Hæld den alkoholiske væske.
 1. 1
  Få din starter. Starteren opgave er at give eddikesyre bakterier, som omdanner ethanol til eddikesyre (den primære ingrediens i eddike).
  • Upasteuriseret, ufiltreret eddike. Det er vigtigt at bruge eddike, der ikke er blevet behandlet på en måde, der forstyrrer de eddikesyrebakterier.
  • Moder eddike. Denne slimede flotte ting består af eddikesyre bakterier og cellulose. Det er et naturligt produkt af eddike-making proces. Hvis du har en ven, der gør eddike, kan du være i stand til at få et stykke af deres, eller du kan lave dine egne. Du kan lave dine egne ved at blande upasteuriseret og ufiltreret eddike med en alkoholisk væske og sætte blandingen i en solrig plet i to uger, men i dette tilfælde, kan du lige så godt bruge eddike selv som en forret, en mor vil danne sammen med din eddike, at du bruger næste gang.
  • Mycoderma aceti. Du kan være i stand til at finde det i en vinfremstillingen butik. Det er klart, og kommer i en krukke.
 2. 2
  Prep beholderen. Vælg en beholder fremstillet af glas eller emaljeret fajance. Du ønsker ikke beholderen materiale til at reagere med eddike. Aluminium, jern og plast vil ødelægge eddike. Rengør det grundigt. Hæld starter og slyng den at belægge alle overflader, så at skibet podet med eddikesyre bakterier.
 3. 3
  Hæld den alkoholiske væske. Da ilt er nødvendig for denne proces, forsøge at sikre så meget væske areal som muligt. Fyld beholderen op til det bredeste sted.
  • (Kaldet hard cider i USA og dele af Canada)
  • øl
  • gæret frugtsaft
 4. 4
  Dæk åbningen med ostelærred. Stram Cheesecloth omkring åbningen med en elastik eller snor. Dette vil tillade ilt i samtidig holde fluer og andre forurenende stoffer ud.
 5. 5
  Vent. Sæt beholderen i et varmt, mørkt sted og lade naturen gøre sit ting. Hold blandingen mellem 60 grader og 80 grader Fahrenheit (ca. 15 til 27 grader Celsius). I løbet af ca 3-4 uger, bør den begynde at danne en mor af eddike, du kan observere dette, hvis du har brugt en glasbeholder. Den tid det tager for eddike beslutningsproces, afhænger imidlertid i høj grad af, hvilken type alkoholholdig væske, du brugt, og hvor meget af det du konverterer. Intervallet er et sted mellem tre uger til 6 måneder.
  • Nogle kilder antyder omrøring af blandingen dagligt for at tilføre ilt, og smag teste en lille smule ad gangen hen imod slutningen af ​​den 3-4 ugers periode for at se om eddike er klar. Andre kilder anbefaler forlader blandingen uforstyrret, således at moderen ikke synke (på hvilket punkt det bliver inaktiv).
  • Hvis du beslutter at forlade blandingen uforstyrret, det vil være lidt tricky at se, om den er klar. Lugte det gennem ostelærred, det er gjort, når der er en intens vinegary lugt, der næsten brænder i dine næsebor. Hvis det ud fra dette, er du smage det, og det er ikke klar efter alt, lad det gære uforstyrret for en anden periode, afhængigt af hvor tæt det er til din ønskede eddike smag.
   • En beholder med en tud nederst ville gøre det meget lettere, da man kan smage eddike uden at forstyrre moderen på toppen.
 6. 6
  Flaske og gemme dine lækre, hjemmelavet eddike! Strain ud eddike gennem ostelærred eller et kaffefilter, der adskiller moderen, som kan holdes til at gøre mere eddike.
  • Medmindre du gære eddike i meget lang tid, er der formentlig alkohol stadig tilbage i det, som du kan fjerne ved kogning. Mens du er ved det, kan du pasteurisere og reducere eddike, så du kan gemme det i længere tid og koncentrere varianter, hhv. For at opnå pasteurisering, opvarme eddike til 170 grader Fahrenheit (77 grader Celsius), og hold den der i 10 minutter. Crock Pots er perfekt til at holde mad i lang tid under kogepunktet. Brug et termometer til at tjekke din crock pot temperatur på hver indstilling for at bestemme, hvilken indstilling er tættest på 170 grader.
  • Upasteuriseret eddike kan opbevares i steriliserede, udjævnede krukker i køleskabet i et par måneder. Pasteuriseret eddike kan opbevares i steriliserede beholdere med tætsluttende låg ved stuetemperatur i mere end et par måneder, så længe de holdes ude af direkte sollys.

Tips

 • Eddike kan flavored som med enhver anden eddike, hvis ønsket.

Advarsler

 • Advarsel kan du nyde dit produkt mere end butikken købte, da det blev gjort med kærlighed til dig og andre den tabt kunst af fødevarer.

Ting du behøver

 • Lille skål
 • Bred åbning container (såsom en kande)
 • Ostelærred
 • Opbevaring flaske med låg