Wkidk

Hvordan at rengøre en kuffert

Det har været med dig på vandreture gennem Tyrkiet, trak langs strandene i Costa Rica, og... håndteres af lufthavnens sikkerhed. Ikke din stakkels kuffert fortjener lidt forkælelse? Her er hvordan man kan rense den.

Steps

Hvordan at rengøre en kuffert. Undersøg, om kufferten er værd rengøring.
Hvordan at rengøre en kuffert. Undersøg, om kufferten er værd rengøring.
 1. 1
  Undersøg, om kufferten er værd rengøring. Hvis kufferten ikke er meget snavset, ikke gider at rense det, eller blot tømme den og støvsuge det. Efter alt, er formålet med ydersiden af ​​en kuffert til at beskytte, hvad der er indeni. Afhængigt af materialet, rengøring din kuffert kan beskadige den. En lille støv eller snavs bare tilføjer tegn. Hvis det var en frygtelig kuffert fra begyndelsen og er nu forhutlet og revet eller låsen eller håbløst fast, kan det simpelthen være tid til en udskiftning. På den anden side, hvis skaden er slemt nok, du har intet at tabe ved at prøve at rense den.
 2. 2
  Tøm kufferten. Tag alle ulige, gamle rejseruter, sidesten væv. Fjern også nogen forudgående bagage tags. Du ønsker ikke din kuffert rejser derhen, hvor du gik i sidste måned, alligevel.
 3. 3
  Fjerne støvet. Børst overflader, især stof dem, med en tør børste eller kost til at løsne støv. Brug derefter drysses eller polstring vedhæftet fil på en støvsuger til at udvinde noget, der er løs. Husk at støvsuge inde alle de små lommer på den indvendige og udvendige af kufferten. Dette er en fantastisk måde at fjerne små vragrester og papirkurven, der er efterladt i lommerne. Husk at føle rundt først, så du ikke suge op eventuelle manglende øreringe eller manchetknapper. Afhængigt af hvor snavset din kuffert er, kan dette være en god forberedelse for ikke at gøre mudder på de efterfølgende trin. På den anden side, hvis fjerne støv er nok er du færdig.
 4. 4
  Test noget våd på et lille område. Tag en fugtig klud, og hvis du vil, en smule sæbe eller mild rengøringsmiddel, og prøv at gnide forsigtigt på en lille, synligt område på ydersiden af kufferten. Hvis testen er vellykket, skal du tørre resten af ​​posen, skiftende klude som nødvendigt. Følg op med en fugtig klud for at fjerne så meget sæberester som muligt.
  • For en læder kuffert eller taske kun tørre ydersiderne med sadel sæbe eller olie sæbe formuleret til læder. Brug disse produkter i henhold til anvisningerne på emballagen. Undgå at få læder overflader våd.
  • For en hårdt sidet kuffert, så prøv en mild spray renere. Spray den på og tørre det af med en klud. Følg op med en fugtig klud til at fjerne rester fra renere.
  • Prøv en Mr. Clean Magic Eraser eller et mildt slibende såsom Bon Ami eller endda tandpasta til at fjerne dårlige skrammer på en hard-sidet kuffert. Prøv et lille område først, for at sikre, at du ikke gøre tingene værre. Følg op med en fugtig klud for at fjerne eventuelle rester.
  • Husk, at målet er generelt en overfladerengøring, ikke en neddypning.
 5. 5
  Håndvask i et mildt rengøringsmiddel. Hvis du har et fuldt soft-sidet taske, såsom en sportstaske, eller du er sikker på, at vandet ikke vil skade nogen pap afstivninger eller metal lynlåse eller snaps, så prøv at nedsænke din taske i koldt vand med en smule mild vaskeri sæbe ( såsom Woolite) eller endog en smule shampoo. Swish den rundt i en dishpan, eller (om nødvendigt) badekar fuld af denne opløsning. Derefter skylles og tørres posen grundigt.
  • Husk, at en opblødning er mere tilbøjelige til at beskadige posen, lad det krøllede eller beskadigelse eller fjerne indbyggede imprægnering end andre metoder, prøv så dette trin, hvis du tror, ​​du har brug for.
  • Ikke eller tørretumbles enhver taske, der har en plastik eller gummi liner. I stedet omforme det og lad det lufttørre.
 6. 6
  Lad kufferten tørre grundigt før du sætter det væk.
 7. 7
  Rengør indersiden. Hvis indersiden af ​​kufferten er foret med plastik, tørre det ned med en ren, fugtig klud (ikke den, du brugte på ydersiderne) og, om nødvendigt, et mildt rengøringsmiddel. For stof, simpelthen støvsuge det eller tørres af med en tør klud.
 8. 8
  Sprøjt med en duft-reducering, såsom febreze. Hvis du foretrækker mindre duft, try Smells Begone.
 9. 9
  Lad det luft ud. Åbne kufferten og alle de lommer, du kan og lad posen luften ud for et par dage før eller efter brug. Det vil hjælpe med at holde dit tøj fra ildelugtende ligesom din kuffert.
 10. 10
  Opbevar din kuffert ordentligt. Chancerne er det lever i en eller loftet eller under sengen, når den ikke er i brug.
  • Uanset hvor du gemmer den, dække det løst til at holde støvet, og prøv at lade det trække vejret.
  • Hvis du kan lide, sat i en tørretumbler ark eller en ubrugt bar af sæbe for lidt af duft.
  • Alternativt placere nogle cedertræ bolde eller chips indeni. Brug en let stof eller netpose, eller endda en ren, gammel sok at indeholde chips. Cedar har en mild, naturlig duft, der har tendens til at modvirke. Kig efter det overalt leverancer sælges, eller købe en pose cedertræ chips ved en dyrehandel (sælges til foring dyrebure).
  • Hvis du foretrækker din kuffert har ingen lugt overhovedet, prøve at opbevare det med en kul pose eller blot en tot sort-hvide avis inde til at bidrage til at absorbere fugt og lugte. Hvis du bor i et meget fugtigt område, overveje at gemme kufferten med et tørremiddel pose i det. Clean er også god til at absorbere lugt og fugt.

Tips

 • Spørg en tør renere. Hvis du ikke har noget imod at betale et par bukke, se om en tør renere i dit nabolag kan foreslå noget eller rengøre taske til dig.
 • Vælg en mørk-farvet kuffert. Det vil vise mindre snavs. Sort er ekstremt almindeligt og kan blive forvirret på bagage fordringer. Prøv i stedet mørk grøn, blå, rødbrun, eller lignende. Lidt af et mønster eller design på ydersiden, kan også bidrage til at skjule snavs.
 • Brug rengøringsmidler og teknikker er egnede til den, også. Støv kan bare børste. Fedtet eller olieagtigt smuds vil kræve noget, der kan opløse fedt (såsom sæbe eller et fedt-skæring spray renere), og så videre.
 • Brug rengøringsmidler og teknikker passende til materialet (r) du er rengøring.
 • Start med de mildeste rengøringsmetoder og arbejde op derfra, som er nødvendigt.
 • Vælg en robust kuffert og kigge efter en, der vil i det mindste holde verdens snavs godt adskilt fra indholdet i din taske.
 • Nogle pletter eller slidmærker kan afholde nogen fra at tage din kuffert. Overveje at sætte farvestrålende gaffatape (ikke grå) på din bagage. Det gør det lettere for dig at finde, og sværere for andre at snige det ud.
 • Overvej polstring rengøringsmidler. Kig rundt for produkter designet til at rense polstring, hvis du har en soft-sidet taske. Mange af disse er formuleret til at rense stoffer uden at nedsænke dem eller fjerne dem fra deres indstillinger. Igen, test på et lille område.
 • Vandtæt din taske. Når din taske er så rene som du kan få det, og især når det er nyt, brug en spray-on Waterproofer til pels ydersiden. Læs vejledningen til at sikre, at din spray er kompatibel med posen materiale.
  • Hvis du forventer at rejse til meget regnfulde steder, hvor din taske vil få våde, bære en plastik affaldspose at bruge som en improviseret dækning eller tjek backpacking og udendørs sportslige butikker for mere-permanent regn dækker.
 • Prøv at rejse med kun én pose, så bagage handlere aldrig røre din bagage.
 • Må ikke bekymre dig for meget om udseendet af din kuffert. Det vil over tid falde i og blot tilføje karakter.
 • Gør alt dette rengøring et sted, hvor en verden værd af snavs vil ikke beskidt noget andet. En veranda eller garage ville være et godt valg, for eksempel.

Advarsler

 • De fleste kufferter omfatter ikke rengøring instrukser, så gør kun de trin, du har brug for, og gå forsigtigt. Undersøg de materialer, du er rengøring og gør dit bedste for at vælge passende, kompatibel rengøringsmidler. Hvis en test på et lille område får farven til at bløde eller skader materialet på nogen måde, stop.
 • Så smertefuldt som det er, skal du stoppe op og overveje, om din bagage er uden hjælp. Donere det til en velgørende organisation og shoppe for en anden kuffert. Denne gang skal du huske at Scotchgard eller sprøjte den med en anden imprægnering spray egnet til materialet i din kuffert, inden du bruger det.