Wkidk

Sådan overlever et møde med en krokodille eller alligator

Krokodiller - alligatorer, krokodiller, kaimaner og deres pårørende - kill hundredvis af mennesker hvert år. Mens de fleste af disse angreb sker i Afrika og Asien, er disse magtfulde krybdyr også fundet i dele af det sydlige Europa, Australien og det sydlige Europa. Krokodiller typisk ikke omfatter mennesker i deres kost, men i sandhed de vil spise næsten alt, hvis de får muligheden. De vil også forsvare deres territorium kraftigt, især i parringstiden. Den bedste måde at bo sikkert i disse dyrs levesteder er at give væsner plads og udvise forsigtighed omkring vandet, hvor de kan leve. I tilfælde af at du bliver angrebet, kan du være i stand til at overleve, hvis du kæmpe tilbage strategisk.

Steps

Sådan overlever et møde med en krokodille eller alligator. Hold dig væk fra angrebne farvande.
Sådan overlever et møde med en krokodille eller alligator. Hold dig væk fra angrebne farvande.
 1. 1
  Hold dig væk fra angrebne farvande. Spørg de lokale beboere og myndigheder om tilstedeværelsen af ​​krokodiller eller alligatorer i søer og floder, og ikke gå uden for udpegede områder eller i vandet, hvor disse dyr er til stede. Det er især vigtigt, at du undgår at indtaste vandet i skumringen eller om natten, hvor dyrene er sværere at se, og når de mest aktivt jagt.
 2. 2
  Vær opmærksom på dine omgivelser. Hvis du kommer til at være i eller omkring vand i et område, hvor krokodiller strejfe, er det bydende nødvendigt at være på vagt på alle tidspunkter. Alligatorer og krokodiller kan skjule sig meget godt i vand, ofte udelukkende holder deres øjne og næsebor over vand eller nedsænke helt. Må ikke dingle arme eller ben fra en båd i vandet. Hold afstand fra vandet, når du går på land - krokodiller ofte angriber fiskere og mennesker indsamling vand på kysten - og undgå tykke vegetation, der giver disse dyr med god dækning.
 3. 3
  Bo mindst femten meter væk fra alligatorer eller krokodiller. Når du har spottet dem, give krokodiller en bred kaj. Femten meter er normalt rigelig på land, men i løbet af parringssæsonen, er det en god ide at holde endnu længere væk. Altid bo langt væk fra reder eller baby krokodiller, som mødre er voldsomt defensiven. Krokodiller kan producere korte byger af hastighed på jord, der kan tage dig af overraskelse, hvis du er for tæt på. I vandet, er disse dyr langt hurtigere end mennesker, og føler sig mere hjemme, så det er bedst at give dem så meget plads som muligt.
 4. 4
  Undgå overraskende dyrene. Hvis du ser du vil komme nogen steder tæt på en crocodilian, gør støj ved slapping vandet med dine årer, når sejlsport eller blæser en fløjte, for eksempel. Hold dig væk fra flodbredderne, når de kommer rundt bøjninger i en flod. Krokodiller eller alligatorer soler på kysten kan angribe i selvforsvar, hvis du overraske dem.
 5. 5
  Løbe væk fra dyret. Trods dine forholdsregler, kan du ved et uheld kommer faretruende tæt på en krokodille eller gator. Heldigvis krokodiller afhængige af element af overraskelse at fange byttedyr, så det er ekstremt sjældent, at en af ​​disse dyr til at forfølge en person på land. Krokodiller og alligatorer er dog ikke så træg på land, som nogle mennesker tror, ​​selvom de ikke er så hurtigt som mange andre mennesker tænker, enten. Den jord hastighed rekord for en crocodilian er omkring 10 miles i timen (cirka 17 kilometer i timen), og disse dyr hurtigt blive trætte, når du kører på land, hvilket betyder, at så længe du kan se det komme, enhver teenager eller voksen i anstændigt figur kan nemt løbe et af disse dyr. Køre væk fra vandet, som krokodiller og alligatorer sjældent kører på jord, medmindre de forsøger at komme tilbage i vandet og uden for fare. Den almindeligt gentagne instruktion til at køre i siksak er ubrugelig: den hurtigste måde at sætte afstanden mellem dyr, og du er at køre væk i en lige linje.
 6. 6
  Fight tilbage, hvis du bliver angrebet. Mens normale adfærd krokodiller er at bide en potentiel måltid (dig) og holde, indtil tvangsfjernet, vil de undertiden (især når forsvare unge eller territorium) levere en enkelt, hurtig defensive bid og derefter straks give slip. Hvis dette sker, bare prøve at komme væk fra dyret så hurtigt som muligt. I aggressiv angreb, dog såvel som i nogle defensive angreb, er dyret ikke give slip og vil ofte forsøge at trække en person i vandet eller under vandet. Krokodiller kan bo under vandet i meget længere end mennesker kan, så den eneste håb om overlevelse, hvis du bliver angrebet på denne måde er at kæmpe tilbage og komme væk. Blot kæmper og forsøger at trække fri er normalt forgæves og kan inducere dyret til at gå ind i en undersøisk død roll, hvor en arm eller ben fast i krokodille mund vil sandsynligvis blive flået. En målrettet, bevidst angreb på dyret er derfor en bedre løsning.
  • Gå for øjnene. De mest sårbare del af en krokodille eller alligator krop er dens øjne. Prøv at slå eller stikke øjnene med hvad du har handy: en åre, en pind eller en kniv. Selv dine hænder kan være effektive våben, hvis du kan ramme dyrets øjne. En Florida teenager nylig undslap en alligator, der havde slæbt ham ind i vandet ved jamming hans tommelfinger i alligator øje.
  • Gå efter næsen og ørerne. Selvom det ikke er så følsomme som øjne kan næsebor og ører effektivt angrebet. Et hårdt slag eller et klip til et af disse områder kan forårsage dyret at frigøre dig. Mange mennesker er blevet reddet fra en krokodille eller alligator gab, når andre mennesker har ramt dyrets snude med en pæl eller klub.
  • Gå efter palatinale ventil. Krokodiller har en flap af væv bag tungen, der dækker deres struber, når de nedsænkes i vand. Denne flap forhindrer vandet i at løbe ind i deres struber, og dermed forhindrer krokodille fra at drukne, når dens mund er åben. Hvis din arm eller ben sidder fast i en krokodille mund, kan du være i stand til at lirke denne ventil ned. Vand vil så strømme ind i krokodille hals og dyr vil sandsynligvis lade dig gå. Hårde slag til denne ventil kan også forårsage dyret at frigøre dig.
 7. 7
  Søg straks lægehjælp. En crocodilian mund rummer en enorm mængde af bakterier, og infektion er næsten garanteret, hvis en bid ikke behandles omgående.

Tips

 • Krokodiller og alligatorer føler sikreste i vandet, så hvis du sejlsport og komme over disse dyr på land, vil de sandsynligvis glide i vandet. Det kan være skræmmende, da det kan vise sig, at de angriber, men normalt de er lige til vandet for at skjule, og de vil blive der, indtil du er væk. Alligevel forsøger at forlade området hurtigt, og ikke vove sig ind i vand eller dingle dine arme eller ben overbord.
 • Kæberne af alligatorer eller krokodiller er meget stærk, når de lukker, men de har alvorligt svage muskler til at åbne deres kæber, så hvis du holde på en lukket alligatorer mund med begge hænder, vil aldrig være i stand til at åbne dem. men husk kroppen kan stadig bevæge faretruende, så det kan frigøre sig.
 • Hold kæledyr sikkert i crocodilian land. Lad ikke svømme i vand, der er beboet af krokodiller eller alligatorer, og holde i snor når walking i disse dyrs levesteder. Kæledyr er ofte angrebet af krokodiller, og du kan også blive angrebet, hvis dit kæledyr chikanerer en af ​​disse dyr, eller fanger opmærksomheden som potentielle byttedyr.
 • Krokodiller er i stand til at huske rejser ruter og campingpladser. Når camping i disse dyrs levesteder, oprettet lejr godt væk fra vand, og ikke kuld området med madrester. Hvis du skal nærme sig eller gå i vandet for at hente vand, vaske tallerkener, eller bade, så gør det med forsigtighed og undgå at komme ind det samme sted hver gang. Krokodiller eller alligatorer kan fornemme tilstedeværelsen af ​​fødevarer lugte fra vaskede retter eller måske mærke, at du hente vand fra en afstand, og dermed kan ligge på lur efter, næste gang du kommer til det samme sted.
 • Krokodiller er blevet kendt for at angribe små både, især kanoer, men derefter forlade de menneskelige beboere alene, selv når de kastes i vandet. Det menes, at krokodiller eller alligatorer ser op fra vandet kan se en båd og synes, det er en anden krokodille eller alligator. De derefter angribe båd som en territoriale forsvar.
 • Alligatorer har generelt brede skovl-lignende snuder, mens krokodiller har pointier snuder. Alligatorer findes i dele af USA og i det sydlige Kina.

Advarsler

 • Hvis krokodillen snupper en arm eller ben, vil den forsøge at rulle og vride det ud. Være klar til straks at begynde at vride eller rullende i samme retning.
 • Aldrig fodre krokodiller, enten bevidst eller ubevidst (dvs. ved henkastning eller forlader madrester nær lejren eller i nærheden af ​​vand). Fodring disse dyr kan få dem til at miste deres frygt for mennesker og se mennesker som en fødekilde. Det kan også føre til en øjeblikkelig angreb, hvis den person, fodre dem kommer for tæt på.
 • Krokodiller og alligatorer kan se folk som byttedyr, så kan uprovokerede angreb forekomme. Salt Water Crocodiles, der findes i Australien og Asien og Afrikas Nile krokodiller er især kendt for at angribe mennesker, og nogle gange synes tiltrukket af lyden af ​​påhængsmotorer (selv om det er blevet teoretiseret, at de angriber både som et territorialt forsvar, fordi motorerne lyd ligesom andre krokodiller).
 • Gøre noget for ikke bliver trukket ind i vandet ved en krokodille eller alligator. De er stærkere end dig, og få trukket i vandet, vil få dig til at kvæle.
 • På steder som den nordlige Australien Coast, hvor krokodiller bor, bare fordi der ikke er en krokodille tegn rundt betyder ikke altid du er sikker. Krokodiller vove i havet og i floder og vandløb, hvor de er uventet.