Wkidk

Hvordan til at tage sig af en gravid kanin

Hvis du ejer en gravid doe, bliver du nødt til at vide, hvordan man tager sig af hende før, under og efter graviditeten. Det er vigtigt at være opmærksom på, hvad der er nødvendigt for at sikre både hendes helbred og sikker levering af hendes kits.

Steps

Hvordan til at tage sig af en gravid kanin. Tjek om din kanin er gravid.
Hvordan til at tage sig af en gravid kanin. Tjek om din kanin er gravid.
 1. 1
  Tjek om din kanin er gravid. Medium til store kaniner er kønsmoden 4-4,5 måneder, mens store racer er klar på 6 til 9 måneder. Hvis din kvindelige kanin er på dette tidspunkt af modenhed, og du har mistanke om, at hun har avlet, så tjek for graviditet som følger. En graviditet kan påvises mellem 10 til 14 dage efter parring, og 12 dage er optimal, mellem disse dage, vil fostrene begynder at vokse hurtigt, får dem til at kunne detekteres ved berøring, og de ​​vil føle sig som størrelsen af druer. Vær forsigtig, når følelsen for dem! Vær opmærksom på at falsk graviditet er almindelig i kaniner, så selv hvis du finder alle de tegn, er du nok bedst kontrol i med din dyrlæge så godt. Disse er nogle af de andre tegn på, at din kanin er gravid:
  • I den tredje uge, kan din doe begynder at vise øget maven størrelse. Du kan også se let bevægelse.
  • Hun begynder at have humørsvingninger og er let irriteret. Hun kan heller ikke ønsker at være eller strøg. Dit doe kan begynde knurrende på dig eller handle anderledes mod dig. Hun kan begynde hvile på hendes side mere at beskæftige sig med ubehag af de voksende kits engorging hendes underliv plads.
  • Når der er omkring to til tre dage tilbage af graviditeten, vil hun begynde nesting. Dette består typisk af hende trække hendes pels.
  • Bemærk, at ingen af ​​disse tegn alene er tilstrækkelig til at diagnosticere graviditet. Kaniner har falske graviditeter på grund af hormonelle svingninger, de kan også tage på i vægt og grave i skåle af andre grunde. Og omvendt, er mange gravide viser ingen tegn på graviditet indtil et par minutter før de er klar til Kindle.
 2. 2
  Forvent graviditeten på din doe at køre for 31 til 33 dage. Det er muligt, at en doe med en mindre kuld (sige fire-kits eller mindre) vil have en lidt længere graviditet end en doe med et kuld, der er større end fire. Den største bekymring er at kende starten af ​​graviditeten (du skal muligvis din dyrlæge hjælp), da tidspunktet for fødslen ikke må gå ud over 32 dage, i hvilket tilfælde din doe brug for at se dyrlægen straks. Uden at fremkalde arbejdskraft efter dag 32, er et kuld af døde kits sandsynligt ved dag 34..
 3. 3
  Give ordentlig og komplet ernæring til din doe under graviditeten. Din doe bliver brug for særlige ændringer hendes kost for at sikre, at hun får tilstrækkelig ernæring, en doe med ernæringsmæssige mangler kan abortere eller reabsorb fostrene. På grund af hendes transporterer mere vægt, vil hun har brug for ekstra ernæring til hendes spisevaner. Give hende med fødevarer af høj kvalitet sammen med friske, rene ubegrænsede mængder af vand.
  • Langsomt foretage ændringer i hendes kost (kaniner bør altid opleve gradvise ændringer i kosten) til også at omfatte fødevarer som: gulerødder, agurk, kanin pellets, stakke af hø, tomater, persille. En kost af lucerne hø i stedet for græs hø bør indføres, samt tilbyde flere kanin pellets end normalt. Sikre adgang til rent vand på alle tidspunkter.
  • Da hun er gravid, vil hendes krop være krævende mere. Bland op grøntsagerne over i en salat med en skål med vand.
  • Et par dage før levering, skære ned på fødevarer, men ikke vand. Hvis du gør det vil betyde, at din doe vil have en mindre chance for at opleve medicinske problemer såsom mastitis og ketose. Skær kost ned til halvtreds procent af den normale mængde to dage før den forventede fødselsdato.
  • Gang over, efterhånden gå tilbage til sin normale kost, og hun skulle være tilbage til normal inden for en til to uger pindebrænde.
 4. 4
  Giv dit doe med en redekasse. En redekasse er, hvor hun skal føde og tage sig af sin unge. Den redekasse er afgørende, fordi kits er født nøgne, blind og døv og har ingen mulighed for at regulere deres eget temperatur indtil dag 7.. Redekasser kan købes fra dyrehandlere, og bør mindst 4 inches (10cm) bredere og længere end doe. Den redekasse bør gives til din doe 26 dage i hendes drægtighedsperioden.
  • Din doe vil samle skind fra sin egen krop (dewlap, mave og lår) for hendes redekasse, men du kan hjælpe hende ved at give hende med halm og papir.
  • Hvis du beslutter dig for at bygge din egen fuglekasse, anvende rent, nyt træ, såsom frisk indkøbt krydsfiner eller spånplader.
 5. 5
  Vær opmærksom på de mulige problemer, der er forbundet med en kanin graviditet. Forewarned altid skimmelsvamp og du er bedre til at forebygge problemer, hvis du ved, hvad der kan dukke op. Med en gravid kanin, kan følgende problemer:
  • Mastitis - Det er en betændelse i mælkekirtlerne fundet på kaninens mave. På tidspunktet for at handle om at levere, vil din Does brystkirtler fylde med mælk til at fodre kits. Mastitis opstår, hvis bakterierne kommer ind i mælkegangens og rejser ind i mælkekirtler. Dette kan forekomme som et resultat af en dårligt formet kirtel (tal med din dyrlæge om at tjekke din doe kirtler før fødslen), eller fordi hun er i et uhygiejnisk miljø (sikre, at hendes sengetøj, hendes reden, hendes bolig, osv., er upåklageligt rene og ikke-slibende). Den virkelige tragedie er, at en inficeret kirtel, der ikke er fanget i tide vil passere inficeret mælk på de kits, og de vil dø. Kontroller doe hver dag efter fødslen for at se nogen tegn på hævelse eller rødme, indikatorer for mulig mastitis, hvis mælkekirtlerne er blå, så infektionen er meget alvorlig. Andre tegn er at nægte at drikke og spise, kører en feber, og som optræder deprimeret. Få hende lige til dyrlægen, som hun har brug for øjeblikkelig antibiotisk behandling.
  • Graviditet toxemia - Dette kan forekomme i en doe der ikke har modtaget tilstrækkelig ernæring under graviditet (og falske graviditet), så det er vigtigt at sikre, at din doe får en høj energi kost for sent i graviditeten, at hun ikke hurtigt, og at hun ikke få fede. Det kan enten ske sent i graviditeten eller efter fødslen og forekommer mest på hollandsk, polsk og engelsk kanin racer. Symptomerne er bl.a. handler deprimeret, svaghed, manglende koordinering, og kramper. Hvis venstre ubehandlet, kan hun dø inden for få timer, så få hende til dyrlægen med det samme til behandling med en IV drop og druesukker.
  • Killing hendes unge - Nogle gør vil dræbe og spise deres unger. Grundene til dette varierer, og det betaler sig at fjerne eventuelle mulige årsager: at sikre, at yngleområde er varm på alle tidspunkter, kits, der undlader at sygeplejersken fjerne, holde reden ren, og holde andre kæledyr (især hunde) væk fra reden for at reducere doe s nervøsitet. Brug ikke en kanin til avl, hvis hun dræber to kuld i træk.
 6. 6
  Vide, hvad man kan forvente på fødslen (kindling). Du skal have en god idé om din kanin drægtighedsperioden, enten fordi du kender fra avl timing, eller du har rådført sig med din dyrlæge og fik aftalt et tidspunkt for forventet levering. Nogle ting at være opmærksom på, når din doe føder omfatter:
  • Pindebrænde forekommer normalt i morgen.
  • De fleste kanin fødsler ske hurtigt, født hoved eller fødderne først. Dog kan nogle arbejdskraft fortsætte i en dag eller to, før alle kits er kommet.
  • Dystoci eller et problem fødslen, er ikke normalt med kaniner, så du sandsynligvis ikke brug for at hjælpe hende at føde. Må være sikker på at området er roligt, fri for noget, der kunne gøre hende, såsom støj, kan andre kæledyr, usædvanlige lys, for meget varme eller kulde, osv. noget, der får hende til at være alt for ophidset eller truet bringe hende til skade eller spise hendes kits.
 7. 7
  Når alle kits er født, check for at se, om alt er fint. Sørg for, at de er sunde, vejrtrækning og drikke deres mors mælk. Et kuld kan indeholde op til et dusin kits. Når født, dæmningen vil sygeplejersken dem, men ikke kontinuerligt. Give hende med kontinuerlig frisk vand, som det er afgørende for en ammende kanin.
  • Det kan være sjovt at have nyfødte kaniner, men ikke forstyrrer dæmningen eller kits. Forstyrre dem kan stresse og skræmme dem.
  • Vent et par timer, og derefter tilbyde dine doe en favorit godbid at holde hende beskæftiget, mens du tjekker kits. Fjern eventuelle døde kits, da de kan rådne og inficere de sunde dem. Når det er gjort, dække dem op igen med redemateriale og efterlade dem være.
  • Hvis du opdager, at der er flere kits end brystvorterne (8 til 10 brystvorter), kan de blive fremmet i de første tre dage til en doe med en mindre kuld. Bare sørg for at dække dem med skind fra den nye doe at få dem godkendt, og forsøge at flytte de stærkere, større kits til at øge succesraten for overførslen. Desværre, hæve kits i hånden tendens til at have en høj dødelighed.
  • Betyder vil sygeplejerske kun én gang til to gange dagligt, med hvert kit komme omkring tre minutter af fodring tid.
 8. 8
  Pas på de kits og doe sammen. Kits vil sygeplejerske mindste indtil omkring 4 til 5 uger som hvilket tidspunkt de er vænnet fra doe bremse hendes mælkeproduktion. Hold øje med doe generelle sundhed og den måde, hvorpå hun interagerer med sine kits. Hvis der er nogen aggressiv adfærd, beskæftige sig med det efter behov, eller ringe til din dyrlæge for at diskutere. Nogle ting at huske på med nye kits:
  • Kits med en sunken mave ikke får nok mælk, en fuld mave er et tegn på ordentlig fodring.
  • Rør ikke nyfødte kaniner, som de vil få den menneskelige duft på dem, og dæmningen vil spise dem ud af frygt eller afvisning. Det er også meget stressende for sættet der skal håndteres af et menneske, mens det er i redekasse. Den eneste gang, du skal håndtere et kit er, hvis det falder ud af reden, da hun ikke vil forsøge at sætte det tilbage i. Brug engangshandsker for at undgå at overføre din duft og gnid kit med nogle af hendes pels, når du placere den tilbage i redekassen.
  • Ved at åbne deres øjne på omkring 10 dage gamle, så tjek for øjnene fast lukket eller efter.
  • Indtil en alder på 8 måneder, holder kits fodres med kanin pellets.
  • Forlade kits med mor indtil 7 uger. På dette tidspunkt, hvis kuldet er stort kan du fjerne den største par eller trio og placere dem i deres eget bur. Dette vil give en chance for at de mindre til sygeplejerske i en uge længere og indhente i vægt.
  • Kits bør alle være fjernet fra moderen 8 uger efter, da doe kan få rap på dem og forsøge at ryste dem. Dette giver også sættet en chance for at udforske det nye miljø.
 9. 9
  Finde egnede boliger til de kits. Hvorvidt avl var forsætlig, er det vigtigt at finde et godt hjem til kanin babyer. Hvis graviditeten var et uheld, træffe alle forholdsregler for at forhindre imprægnering igen i fremtiden, udtrykket "at yngle som kaniner" er ikke en kliché uden god grund, og der er sådan en over-overflod af kaniner i verden, der menneskeskabte tilføjelser er ikke at hjælpe. Overveje at få din gør steriliseret og dine bukke kastreret for at forhindre fremtidige "overraskelse" graviditeter, hvis det ene var sådan. Hvis rebreeding for at vise, som kæledyr, eller andre formål, er det bedst at vente 35-42 dage efter fødslen af ​​den oprindelige kuld, for at give hende tid til at restituere og pleje hendes nuværende kuld. For information om avlskaniner, se Sådan avle kaniner for mere information.
  • Vær opmærksom på! Rebreeding kan opstå når som helst fra 72 timer efter din doe har født! Det betyder, at tage sig for at holde hende væk fra hankaniner fra det øjeblik de fødes.

Tips

 • De fleste kindling fødsler sker sent om natten eller tidligt om morgenen. Det kan vare op til 2 dage. Birth problemer er sjældne i kaniner.
 • Der er meget involveret i at rejse et kuld, især hvis du har valgt at rejse med hånden. Har nogle grundig research, så du er klar over alle de spørgsmål, fra mad til håndtering.
 • Når tiden er nær, ikke forstyrrer din doe. Hun får brug for et fredeligt miljø og samtidig levere.
 • Fjern eventuelle andre kaniner, mens hunnen er drægtig, især hvis de er mænd.
 • Separat sorteper og doe.
 • Vær på udkig efter rovdyr. Placer hønsenet eller ekstra hegn omkring din have til omvej uønskede rovdyr.
 • Kits er også kendt som killinger.
 • En gennemsnitlig kuldstørrelse vil være 7 til 8 kits, men kan variere alt fra én til 22.

Advarsler

 • Må ikke tjekke før alle kits sikkert er født og kanin har genvundet fra levering.
 • Hvis din doe oplever medicinske problemer, skal du kontakte din dyrlæge hurtigt.
 • Hurtige ændringer til en kanin kost er farlige, fordi de ændrer kaninens tarm miljø og de hurtige skift i tarmfloraen, der hjælper kaninen til at fordøje sin mad kan ende med at blive giftige.
 • Opdræt af et dyr bør ikke tages let, det er et stort ansvar for at passe en avlsdyr og dens afkom. Må ikke avle kaniner, medmindre du virkelig ved hvad du laver og har gode grunde til, hvorfor bringe flere kaniner ind i verden gennem din opmærksomhed er et værdifuldt forfølgelsen. Kaniner er udmærket i stand til avl uden menneskelig indgriben, og ofte menneskelig indblanding svækker kanin bloodline ved at holde de svagere dyr, inter-avl med nært beslægtede kaniner og avlskaniner for ofte, tager et stort vejafgift på avl gør.

Ting du behøver

 • Redekasse (for sunde nesting)
 • Egnet mad
 • Frisk vand på alle tidspunkter, når sygepleje
 • Attention (de har brug for dette)