Wkidk

Hvordan man spiser en banan

For dem af os, der har spist bananer alle vores liv, kan det virke latterligt at give en tutorial om hvordan man spiser en. Men for en person, der aldrig har spist en banan (og der er mange mennesker i verden, der ikke har), er det så forvirrende for dem som at spise en figenkaktus, granatæble, artiskok eller durian måske for første gang være for dig.

Steps

Hvordan man spiser en banan. Når shopping for bananer, undgå fejl dem pisanger.
Hvordan man spiser en banan. Når shopping for bananer, undgå fejl dem pisanger.
 1. 1
  Når shopping for bananer, undgå fejl dem pisanger. En vejbred er en frugt, der ser lidt ligesom en banan, men er meget fast og stivelsesholdige som en kartoffel, når umodne og grødet og noget sødt, når det endelig modnes. Pisang er ikke for at spise rå, men til madlavning. (En af de mange måder er til dem.) Kommerciel pisang er generelt større, fastere og farvede mørkere og mindre jævnt end bananer.
  • Ikke alle bananer er lange og gul. Nogle er små, brede eller endda forskelligt farvet. Røde bananer er mindre, blødere og sødere end almindelige Cavendish bananer, med en svag hindbær smag. Kig efter eksotiske bananer mod etniske købmænd fra tropiske lande. Spørg om de er for at spise eller lave mad, og hvordan man kan fortælle, når de er modne. Let blødgøring er generelt et godt tegn.
 2. 2
  Kontroller, at din banan er moden. Kig efter en banan, som er gul i farven og let spættet med små brune eller sorte pletter. Nogle mennesker foretrækker fastere gul-all-over fase; nogle foretrækker blødere, sødere, stærkere-flavored gul-og-brunlig scenen. Store brune pletter indikerer en overmodne, grødet eller endda gæret banan. Brug den til banan brød. Grønne bananer som regel brug for mere tid til at modnes. Du kan modnes rå bananer og andre frugter hurtigere ved at holde dem varme og begrænset sammen, så ethylengas hver producerer bevares og fortæller sine naboer til at modnes hurtigere så godt. Må ikke forsegle det hele stramt: en papirspose er ofte anbefales at bevare meget af ethylen, men holde vandet fra at opbygge og rådnende frugt.
  • Hvis du nedkøles en banan, vil ydersiden hurtigt blive brune, men det vil stoppe modning og forringes meget langsommere end det ville ved stuetemperatur. Så køleskab en banan, når det handler om moden, og spise det inden for et par dage.
 3. 3
  Skræl bananen. Nogle mennesker foretrækker at skrælle hele ting, og derefter spise det, mens andre flå som de går. Der er mere end én måde at huden en banan:
  • Én sjov måde er at mens du holder den med begge hænder, skal du flytte begge hænder ind eller ud (anyway du kan lide), mens du trækker væk. Dit banan vil være i to stykker. Det er også fantastisk for bananer i en smoothie!
  • De fleste mennesker skræl fra stilkenden. Fast bøje stilken tilbage i slutningen af ​​frugten, og træk bagud og ned mod frugt. De langsgående fibre i skorpe vil holde en strimmel sammen til at trække ud. Træk resten af ​​skindet i lignende strimler (to er almindeligt).
  • Du kan også skræl fra blomst (non-stammen) ende som en abe. Breaking the tørre blomstre ende ar kræver mindre kraft, og moser banan mindre end bøje hinanden den hårde stilkenden. Det er også normalt fører til mindre "banan strings", og du kan bruge stilken som håndtag som du spiser hele vejen til dette formål. Knib lige bag blomstre ende ar at bryde det fra hinanden, så skræl bits af det nedad. En lille del af virksomheden, kan uappetitlig blomstre ende ar forblive på frugten. Du vil måske kassere det.
  • Du kan endda skræl bananen i ét stykke. Fjernelse af frugten fra huden sidelæns gennem en enkelt langsgående spalte efterlader skræl intakt nok til at holde sin rodet inde vender indad. Skub indad lige under stilken på siden banan bøjes væk fra indtil hudens yderside splits. Skub derefter ned med en tommelfinger på hver side af opdelingen og træk fra hinanden for at uddybe og udvide den. Expose enden af ​​frugten, så hold stænglen til at bøje det væk og afsløre mere frugt, som du spiser.
   • Den udelte metoden synes at kræve to hænder til at arbejde godt, ikke kun at skrælle bananen mellemrum, men for at holde det, mens man spiser: en til at holde enden stadig indeholder banan, og en anden til at bøje den tømte enden væk fra frugten indeholdende ende. Det ville være fantastisk for passagererne til at holde en bil ryddeligt, men ikke for føreren.
   • Den udelte metoden tendens til at holde bananer strenge på skræl snarere end frugten. Grunden kan være, at bananen er skubbet ud sidelæns med skræl trække på en stor del af sin længde på en gang, snarere end at gribe enhver given streng kun på et enkelt punkt ned over hvilken skræl trukket men stadig forlader opadgående og nedadgående point på frugten at holde strengen.
  • Hvis du ikke ønsker, at hele banan på én gang, skæres i halve, før afskalning. Du og en ven kan flå det fra den afskårne ende uden rod, eller du kan indstille den afskårne ende af den anden halvdel på en plade eller dække det med plastic wrap til senere (måske den næste dags korn).
 4. 4
  Fjern "banan strings" som du går. (De fibrøse bits, der kører længden af ​​banan mellem den spiselige del og skræl.)
 5. 5
  Slippe af huden. Put det i papirkurven, bruge det, eller smide det et sted uanselige udendørs for at nedbrydes.
  • Hvis du er i et lukket miljø (såsom i en bil på en tur, eller på et hotelværelse), enten forsegle skræl i en lukket taske eller finde en anden skraldespand væk fra folk. Bananskræller kan fylde et rum med deres mærkelige duft på ingen tid.
  • Bananskræller er meget glat: deres tykkelse forhindrer dem i at blive skubbet væk i en ru overflade som olie. Så holde dem væk gader og fortove.
  • Bananskræller gør meget godt. Måske ønsker du at gemme dine sidesten bananskræller hvis du samler kompost til din have.
  • og andre drøvtyggere kan fordøje alle former for plantemateriale. Hvis du har en, kan du fodrer det et par bananskræller. Det kan være bedst at skylle dem først for at fjerne eventuelle pesticider.
  • Alternativt kan bananskaller bruges i mange opskrifter. Bananskræller er den vigtigste ingrediens i mange øst-indiske desserter og hovedretter.
  • Eller læg dem på dit ansigt i en hud "behandling". Selv om de ikke gøre meget i det lange løb - vi generelt spiser vores mad snarere end absorbere det gennem vores hud som lavere livsformer - De er ude soothingly slick, køligt og.

Alternative metoder

 1. 1
  Prøv en af disse måder at spise en banan:
  • Gør opskrifter som banan kage, banan milkshake, banan budding, en banan split, banan brød, eller chokolade banan brød!
  • Steg skiver bananer i smør, splash på nogle rom, og da Rom er varmt, satte ild til dampene at imponere dine gæster. Tilsæt lidt appelsinsaft og kog indtil hot igen, drys med mørk farin og serveres med fløde eller is. Denne dessert er så rart at det er ulovligt i nogle lande.
  • Mash en moden banan og bland det med naturlig yoghurt til at lave en lækker morgenmad eller dessert.
  • Frys en banan at spise som en nærende ispind-lignende frosne godbid. Du kan også frakke i smeltet chokolade eller indsætte en pind, før frysning at gøre det lettere at holde.
  • Put skivede bananer i korn - koldt eller varmt.
  • Brug bananer som bindemiddel i din favorit veganske dessert.
  • Split en helt skrællet banan på langs, lægge jordnøddesmør i midten, satte banan sammen igen, og kalder det en frugt sandwich.
  • Bananer kan endda lave en slags øl. Prøv det med nogle salt stegt pisang!
  • Husk på, at tilføje en banan ikke udøver de kalorier fra en stor, rig dessert, men det kan gøre en mindre, rig dessert smager fantastisk og mere påfyldning.

Tips

 • At fodre en banan til en baby, mash det først og bruge lidt ske. Du kan mash det ved æltning huden, men du måske ikke ønsker at mash hele længden af ​​banan, hvis du planlægger at spise resten selv. At fodre en banan til et lille barn, slice den banan, herunder langs i to eller endda fire sektioner, for at reducere risikoen for kvælning.
 • Modning bananer udsender en særlig stor mængde af ethylen, som forårsager dem, og andre nærliggende frugt til at modnes hurtigere. Lad det ikke overripen dine frugter, før du får en chance for at spise det. Dette er hvorfor nogle mennesker opbevarer bananer væk fra frugtskålen og endda hænge dem op på lille træ stande.
 • En simpel opgave som at spise en banan er en glimrende chance for at øve mindfulness. Kig på din banan og tænke over dyrkning, høst og salgsproces. Hvad gjorde sin bananplante se ud? Var lastbilchauffør glad for at være lastet med noget så muntert gul-grøn? Skræl bananen metodisk og skær den i små stykker, som om det var noget langt mindre praktisk. Tygge og nyde hver enkelt.

Advarsler

 • Oppustethed, kan mavetilfælde eller brus fornemmelser efter at have spist en banan skyldes en allergisk reaktion. Frugt i almindelighed medfører en vis gas i kroppen naturligt og er normalt harmløse. Hvis vedkommende tale med en ernæringsekspert eller en læge.
 • Bananer har en gasformig hormon kaldet ethylen som forårsager frugt og blomster modning. Så du skal ikke lægge dine bananer ved siden af ​​dine blomstrende planter eller afskårne blomster, eller de vil visne hurtigt.
 • Bananer går dårligt, hvis de holdes ude for længe. Men hvis den glatte hvidhed er ødelagt af en lille dårligt sted, behøver du ikke at smide banan væk - bare skære den væmmelige bit ud med en kniv.
 • Hvis du spiser dine bananer hurtigt du kan få ondt i maven og kaster op, og det ville være slemt.