Wkidk

Hvordan laver te

En vellavet kop varm te kan varme hjertet og sjælen i enhver te elsker, men det kan være ubehageligt bitter eller skuffende smagløst, når forkert gennemsyret. En samvittighedsfuld tilgang til te forberedelse kan maksimere smag og sundhedsmæssige fordele, som tebusk, Camellia sinensis. At lave te lige til højre, følg disse trin.
Bemærk, at disse instruktioner ikke gælder for at gøre urtete.

Steps

Hvordan laver te. Bring mere end nok vand i kog i en ikke-reaktivt te kedel.
Hvordan laver te. Bring mere end nok vand i kog i en ikke-reaktivt te kedel.
 1. 1
  Bring mere end nok vand i kog i en ikke-reaktivt te kedel.
  • Den bedre prøvesmagning dit vand, jo bedre smager din te. Det bedste vand filtreres eller aftappet (men ikke destilleret), selv flaskevand er normalt ikke det bedste valg for bæredygtighed eller sundhed. Hvis du bruger vand fra hanen, lad den køre kold i 10 sekunder, før du bruger den til te.
 2. 2
  Forvarme fartøjet. Dette vil forhindre lagt i blød vand fra slippe i temperaturen, så snart det hældes i. Tilsæt lidt kogende vand til en keramik eller porcelæn tekande eller de enkelte cups - uanset hvor te vil blive gennemsyret (keramik og porcelæn holde på varmen godt). Dæk tekande med låg og en hyggelig, hvis du har en. Lad det stå indtil fartøjet er varm, så hæld vandet ud og gå straks videre til næste trin.
 3. 3
  Sætte te i en infuser, si, eller direkte i bunden af tekanden. Byggen uden en infusionsenheden eller si giver teen mere plads til at udfolde sig, og frigøre yderligere smag. Starte med en dynget teskefuld pr kop te, der skal foretages, medmindre du har instruktioner, der siger noget andet. Mængden af ​​løs te, du bruger, vil afhænge af typen og styrken af ​​te, samt din individuelle smag, så lidt eksperimentering kan være i orden.
  • Hvis du bruger teposer, er målingen allerede gjort for dig - generelt er det en tepose pr kop. Men sørg for, at poserne er friske, da de fleste kommercielt producerede poser består af små stykker af blade, der er modtagelige for at blive forslidt hurtigere end den løse blade sort.
 4. 4
  Tilføj varmt vand. Hæld det over te. Brug et beløb i forhold til mængden af ​​te, du har tilføjet (f.eks 5 kopper vand i 5 teskefulde te). Den ideelle vandtemperatur varierer baseret på den type af te at blive gennemsyret. Jo mere oxiderede (fermenteret) te (fx sort te) jo varmere vandet skal være, mens mindre oxiderede te (hvid, grøn) bør dyppet i vand, der ikke er så varmt.
  • Hvide eller grønne te (fuld blad): Langt under kogning (170-185 F eller 76-85 C). Når vandet koger, slukke for varmen og lad vandet køle i 30 sekunder for hvid te og 60 sekunder for grøn te før hælde det over bladene.
  • Oolongs (fuld blad): 185-210 F eller 85-98 C
  • Sort te (fuld blad): Vand skal være en rullende kog (212 F eller 100 C). Den mest almindelige fejl er at stejle sort te med vand, der er ikke varmt nok, hvilket kan forhindre de aktive stoffer i sort te fra udviklingslande.
  • Pu-erhs: Full rullende kog (212 F eller 100 C).
  • Teposer: Aldrig lad vandet koge. Da te poser indeholder ofte te støv og Fannings (de mindste te partikel kvaliteter), og så har mere areal, brug lidt mindre varmt vand.
 5. 5
  Lad stejl. Dæk med den hyggelige at bevare varme. Forskellige te kræver forskellige treret tider. Generelt bør hel-teblade blive gennemsyret længere end brudt teblade. Marker afkrydsningsfeltet for at få vejledning. Hvis der ikke er instruktioner, stejle for et minut eller to, så smager ofte indtil det er flavorful, men ikke bitter. Hvis praktiserende gong-fu brygning at foretage flere infusioner, brug kortere infusion gange typisk 30 sekunder til 1 minut. Til normal (vestlige) brygning, er treret gange længere. De følgende anbefalinger er retningslinier:
  • Oolong te: 4-7 minutter
  • Sort te: 3-5 minutter
  • Grøn te: 2-3 minutter
 6. 6
  Fjern tebladene fra puljen (hvis du har en si eller infuser), eller hæld væsken i en anden beholder med en si til at fange eventuelle teblade. Tuck te potten tilbage inde i en tehætte, hvis der er te tilbage i puljen efter at have afsonet alle. Dette hjælper med at holde teen varm længere.
 7. 7
  Infunderes igen. Mange teer, især hel-blad grøn og oolong te, kan infunderes flere gange, så gentag ovenstående trin, øger lagt i blød tid med hver infusion, for at få mest muligt ud af din te. I nogle kinesiske traditioner, er det te først dyppet i 15-30 sekunder for at skylle eventuelle overfladeforurening fra bladene, og den resulterende væske bruges også til at skylle eventuelle kopper og redskaber, der kommer i kontakt med de følgende infusioner, som er dem til at blive serveret.
 8. 8
  Serveres varm te med mælk, sukker, citron eller honning. Må ikke tjene te med både citron og mælk eller mælken stivne. Hvis du bruger mælk, tilsæt mælken til koppen først og derefter tilføje te, dette forhindrer den varme te fra skoldning mælken ved at opvarme det gradvist.

Tips

 • For en sød, cremet dessert-lignende te, halvt fløde og halv te tilføje, og derefter tilføje tre heftig skeer sukker.
 • Afkalkning af din kedel ofte at fjerne mineralforekomster.
 • Kogende vand kan beskadige teblade, sørg for at tjekke hvilken temperatur te, du bruger skal have.
 • Måske den mest almindelige måde er med fløde og sukker. Afhængigt af om du ønsker en stærk te smag og en mere våde te eller en cremet te, kan du ønsker at justere mængden af ​​creme du lægger i, og hvor meget sukker eller sødemiddel du putter i selvfølgelig afhænger af, hvor sødt du vil have din te.
 • Opbevar te i en lufttæt beholder for at begrænse eksponering for oxygen eller fugt. Brug en beholder, der ikke vil give smag på te. Sort te har en længere holdbarhed end grøn te, mens Pu-erh te faktisk bedre med alderen. Hvis du måske opbevare te i en længere periode, skal du bruge tørremiddel pakker eller oxygenabsorberende pakker og vakuum sæl.
 • Hvis lave te fra hele blade, kan du nyde byggen dem i en fransk presse og ser farverne udstråle fra udfolder blade.

Advarsler

 • Hvis du bor i et bjergrigt eller højtliggende område, kan den lavere kogepunkt gør det vanskeligt at korrekt stejle te, der kræver en høj temperatur (f.eks sort, pu-erh).
 • Hvis du koger vand i mikrobølgeovn, tage forholdsregler for at sikre, at vandet ikke eksploderer (en farlig fænomen kendt som overophedning). Placer en lille træpind eller chop stick i vandet, før microwaving at forhindre overhedning.

Ting du behøver

 • Ikke-reaktiv te kedel at koge vandet
 • Keramik eller porcelæn tekande
 • En skål til at hælde sidesten varmt vand fra tekande
 • Tesi eller te bold
 • Sukker og flødekande
 • Tea hyggelig (valgfrit)
 • Te