Wkidk

Sådan soignere en hund


Regelmæssig pleje er meget vigtigt. Det holder din hund rent, sundt og håndterbar, samt at forebygge gær infektioner forårsaget af filtret hår, paradentose forårsaget af misligholdte for tænder, øre infektioner fra overdreven ophobning af voks, snavs og bakterier, osv. Denne artikel dækker grundlæggende at- home grooming og måder at gøre processen mere behageligt for alle involverede.

Steps

Sådan soignere en hund. Saml alle nødvendige forsyninger, før du begynder til hunden.
Sådan soignere en hund. Saml alle nødvendige forsyninger, før du begynder til hunden.
 1. 1
  Saml alle nødvendige forsyninger, før du begynder til hunden. Sørg for at du har alt hvad du behøver at rene øjne og ører, trim negle og / eller hår, børste tænder, bader, og tørre.
 2. 2
  Børst altid din hund først, og gøre det grundigt. Mats forstørre og bliver uoverskuelig, når våd. Hvis en mat går uopdaget eller pelspleje er forsømt, kan du nødt til at barbere eller klippe ud måtten, så bakterierne ikke vokser mellem den og huden og forårsage en gær infektion. Svær måtter kan også trække huden fra musklen! Korthårede hunde vil sandsynligvis kun behøver at være gået over med en karry børste eller handske, mens mellemlang til lang belagt hunde kan kræve specielle værktøjer som en slicker, en stift pensel eller en underuld rake. Uanset hvad du bruger, skal det effektivt fjerner løst hår og distribuere olier fra huden overalt i pelsen.
 3. Start børstning på hans frakke. Begynd på nakken og flytte ned ad hans krop under hans mave og på halen.
Hvis du ønsker, kan du bruge en menneskelig kam eller hår børste. Slagtilfælde sin frakke forsigtigt med det at gøre hårene ligger fladt.
når du er færdig, ros din hund og give ham en godbid eller to for at stå stille.
3
Følg med eventuelle nødvendige klipning eller andre grooming, der skal gøres, før badet. Skær f.eks eventuelle måtter eller store mængder af hår, der kun vil spilde din tid hårvask og tørring. Hunde ser bedst, når striglet, efter at de er badet og blow-tørret.
 • Øjne - Nogle racer kræver mere vedligeholdelse på dette område end andre. Mens det kan være et simpelt spørgsmål om at trække øjet boogers væk fra en potentielt irriterende plet i hjørnet af øjet, kan langhårede eller hvidhåret hunde kræver særlig opmærksomhed for at sikre, at alle gunk er virkelig ud af pelsen. Der er produkter lavet specielt til at fjerne "tåre pletter" fra en hvid kittel fås i mange kæledyr levering butikker og kataloger. En sund øjne skal være klare og bør ikke vise nogen tegn på irritation eller usædvanlig udledning. Din dyrlæge kan skære hår omkring øjnene for dig, som kan forårsage tåre pletter (prøv ikke dette selv).
 • Ører - En ren øre kan indeholde nogle voks og bør ikke have nogen særlig lugt til det. Varm nogen renere eller medicin i en beholder af kropstemperaturen vand (som du ville en baby flaske), før du sætter det i øret. Koldt er smertefuldt i øregangen. Et par dråber af opvarmet sprit vil tørre vand fra øregangen og dræbe bakterier, gær og mider. For at rengøre din hunds ører, anvende nogle øre rengøring løsning på et stykke vat og bare tørre snavs og voks væk fra det indre øre. Gnid ikke kraftigt, da at forårsage sår, og ikke rejse for langt ind i øret, og begge kan forårsage skader. Og ikke forvente, at din hund til at lide den proces, man kan blive mødt med en vis modstand. Når du er færdig udslette øret med en fugtig vat eller en klud, forsigtigt tørre det ud med en tør én. Hvis din hunds øre ser hævede, røde, irriteret, mørke eller sorte, viser tegn på udledning eller sår, eller lugter virkelig dårlig, ringe til din dyrlæge. Dette er ikke normalt og kunne signalere en infektion eller sygdom.
 • Tænder - Ifølge dyrlæger, omkring 80% af hunde har paradentose. Ouch! Hvis plak stadighed fordøjes på en større end normale skala, kan det forårsage nyre eller lever problemer. Og hvordan utroligt smertefuldt kan du forestille dig lidelse gennem tænderne rådner ud af dit hoved til at være? Dobbelt ouch! Prøv at børste din hunds tænder mindst 2 til 3 gange om ugen, eller bruge "PetzLife" antimikrobiel spray, hvis du ikke har tid eller din hund er særligt resistente over for idéen. Brug kun de produkter lavet specielt til hunde, så du ikke utilsigtet forgifte din hund. Du kan bruge gaze over din finger eller en tandbørste, eller der er mere avancerede og effektive produkter til rådighed. For eksempel kæledyr tandbørste er en kirurgisk handske med børstehår fastgjort til tommel-og pegefinger. Men enten måde, lette din hund ind i processen, så det kan være en behagelig oplevelse snarere end en stressende én, og du ikke få dig selv bidt. Husdyr vil normalt foretrækker human touch snarere end en hård plastik børste. Hvis din hund har allerede en betydelig ophobning af tandsten og plak, kan veterinær rengøring være nødvendig. Nogle hunde vil lade dig skrabe tandsten hvis du er modig nok til at prøve det. Bare køb en tand skraber og vær blid. Ellers bør børstning eller sprøjtning omkring 3 gange om ugen suppleret med lejlighedsvise frosne rå ben (erhvervet på ethvert slagter eller deli) være nok til vedligeholdelse. Husk, at du ikke skal bruge menneskelige tandpasta på dit kæledyr. Husdyr vil sluge tandpasta og kan blive syge. Der er flere kæledyr tandpasta produkter til rådighed, bare være sikker på, at uanset hvad du bruger specifikt er godkendt til kæledyr.
 • Nails - Hvis venstre uncared for, kan negle vokse til enorme længder, vride tå og forårsager en forpint, uregelmæssig gangart, der kan føre til knogleskader, nogle gange endda curling ind puder af foden. For at holde din hunds negle korte, klip dem regelmæssigt. Afhængigt af hunden, skal du måske til at gøre det så ofte som en gang om ugen eller så sjældent som en gang om måneden. At klippe negle, trimme en meget lille mængde af søm (ligesom 1/16 af en tomme) væk med et par af hund negleklipper (medmindre det er en meget ung hvalp eller meget lille hund, i hvilket tilfælde menneskelige klippere kan være tilstrækkeligt). Skulle du ved et uheld klippet for meget søm væk og ramte et blodkar, blodstillende pulver eller majsstivelse påføres med en smule pres bør stoppe blødning.
4
Få din hund i karret, og om nødvendigt, sikker på noget som en sugekop-typen bad bly til at holde ham eller hende på plads. Nogle hunde er bange ved lyden af rindende vand - hvis det er tilfældet, er du nødt til at desensitize hunden til lyden. Fylde en balje med vand og bruge det til badning bare efterlader din hund sidder i snavset badevandet. Den regelmæssige krave skal være slukket og erstattet med en, der ikke pletter frakke eller blive beskadiget af vand for at begrænse hunden i karbad. Må ikke sættes på hundens regelmæssige krave indtil sent på dagen (hvis du bader om morgenen eller tidlig eftermiddag) eller næste dag (hvis du bader i aften). En krave kan forårsage sår omkring halsen på en hund, der ikke er fuldt tørt.
5
Grundigt våd ned din hund. Hvis du har en mellemstor eller stor hund, eller en med en dobbelt pels, en vand pressurizer knyttet til slange eller en slange vedhæftet fil til vask, bad tud eller brusehoved kan hjælpe dig med at rense alle dele af din hunds krop med lethed. Bare ikke tvinge hunden hvis støjen gør ondt sine ører. Desensitize det til lyden af ​​rindende vand, så det vil ikke være bange.
6
Begynd indsæbning ved halsen og bevæge sig nedad. Shampoo vil altid være lettere at anvende og skylle hvis fortyndet. Det er bedre at give 2 fortyndede shampoo, skylles grundigt end en stærk shampoo, der efterlader rester. Når du indsæbning et bestemt område, giver det et par sprøjter og bruge din hånd til at sprede shampoo. For dobbelt belagt hunde, vil et karry børste såsom Kong Zoom Groom hjælpe dig med at arbejde shampoo ind i pelsen, kan især langhårede hunde ikke blot skrubbes med en karry. De bliver nødt til at have shampoo arbejdes ind i håret ved at udjævne det i en længde på pels og fortsat gerne, at over hunden, eller du vil betale i gigantiske måtter. Gem hovedet til sidst, og faktisk ikke bruger sæbe omkring ører og øjne. Vær forsigtig omkring næse og mund også.
7
Skyl din hund. Så længe du ser snavs eller sæbe bobler i vandet der kommer ud af et område, holde sprøjtning, derefter flytte. Shampoo tilbage i pelsen vil forårsage hot spots, en irriterende plet af skaldet, kløende rød hud.
8
Håndklæde tørre din hund, så godt som du kan. Hvis din hund har en meget kort pels, eller du foretrækker at lade din hunds pels tørre naturligt, er du færdig. Hvis du har en dobbelt overtrukket eller langhåret hund, holde læsning.
 • Blæs tørre hunden så godt som du kan, uden helt at tørre ham eller hende. Du ønsker ikke at udtørre huden. Hvis du har en hund med særligt langt hår, skal du muligvis til at tørre pelsen, mens du børster det.
 • Hunde med krøllede frakker som pudler og Bichon'er skal tørres grundigt eller håret vil vende tilbage til at krølle. Feet altid skal tørres grundigt så godt eller svamp kan tage fat.
 • Når føntørring dine hunde hår sørge for, at føntørrer er på kølige omgivelser! Det kan tage længere tid end normalt, men det er værd at den tid, fordi der vil være mindre af en chance din hunds hår og hud tørrer ud.

Ting du behøver

Korthåret hunde:

 • Curry pensel eller handske

Medium-langhåret hunde:

 • Slicker, Pin børste eller Underulden rake

Alle hunde:

 • Ear renere
 • Sprit
 • Vat / klud
 • Pet tandbørste / "PetzLife"
 • Hund negleklipper
 • Collar
 • Hundeshampoo
 • Føntørrer / håndklæde

Tips

 • Hvis du finder det upraktisk at købe dyre grooming forsyninger som rejses baljer eller professionelle tørretumblere til at bruge hjemme på grund af pladsmangel eller sjældne badning behov din hund, så tjek en self-serve hund vask. De tilbyder brugen af ​​disse værktøjer til en lavere pris end at have nogen bade din hund for dig og den bedste del er, at de kommer til at rydde op i rodet!
 • Du skal muligvis lejlighedsvis plukke øre hår. Spørg en dyrlæge eller professionel groomer at vise dig, hvordan at plukke hår fra din hunds øre sikkert og korrekt. Ear pulver gør processen lettere og hurtigere ved at give tilsat gribende magt til de glatte øre hår.
 • Hvis du har brug for at føntørre dit hund, overveje en professionel kvalitet tørretumbler ligesom Double K Airmax. Dobbelt belagte hunde som Berner Sennen hunde kan tage så lang tid som seks timer at tørre med et menneskeligt tørretumbler, som også kan brænde dem hvis de ikke anvendes med omhu. En professionel kvalitet tørretumbler kan skære tørretiden enormt. Hvis et menneske tørretumbler vil tørre din hund i en rimelig tid, kan du overveje en håndholdt hund tørretumbler, såsom Crazy Dog tørretumbler, at fjerne eller minimere risikoen for at brænde dit kæledyr.
 • Find ud af hvad rutine pelspleje er nødvendigt for din hunds race eller pels type. Der kan være særlige krav efter race, der er nødvendige for at holde pelsen ren og / eller i en bestemt tilstand. For at holde en Komondor for eksempel skal pelsen særlig opmærksomhed at adskille dannende ledninger.
 • Hvis du ikke kan finde tid til at bade din hund, han stadig behov grooming at forblive rent, sundt og tåleligt. Overveje at betale for en professionel groomer at rense din hund, når du ikke kan.
 • Grooming tabeller og rejst badekar kan væsentligt mindske stress på din ryg forårsaget ved at bøje ned at soignere din hund. En ud-af-kommission middagsbord eller et stykke krydsfiner på en robust overflade kunne tjene som en improviseret grooming bordet, men altid have en skridsikker overflade for hunden at stå på. Sure fod gør hunden mere selvsikker. Isenkræmmere normalt bære gummi-backed eller gummi løbere sælges af værftet, som du kan skæres til størrelsen på enhver overflade.

Advarsler

 • Overdriv ikke badning. Gang hver anden uge er typisk nok, professionel grooming tjenester anbefales en gang hver 4 til 6 uger. Badning for ofte (en gang om ugen er okay for nogle hunde, men ikke de fleste) kan udtørre huden og fratage det naturlige olier, men hvis du bor i en by, hvor gaderne er beskidte, og det er at foretrække at bade på ugentlig grundlag, fortyndes shampoo 10 dele vand til 1 del shampoo. Sprayflasker med vandløse shampoo er ideel til hurtig fod og røv rydde op. Spot spray direkte og nasse med en fugtig svamp. Sæbe-fri shampoo, der kan fortyndes er mindre irriterende end almindelige shampoo og er gode, når du er bekymret for at opretholde en sund hud og pels, når hyppig badning er nødvendig. Disse kan findes online og gennem nogle kæledyr levering butikker.
 • Prøv at undgå at få shampoo i din hunds øjne. Det kan have en alvorlig irritere dem. Sætte shampoo i dine hænder, før sprede det ind i din hunds pels, snarere end at anvende det direkte fra flasken, er en god måde at styre de områder, der modtager shampoo og de områder, der ikke gør. Vær forsigtig med ikke at lade sæbeskum komme ind i din hunds øjne, når skylning og forsigtigt klemme hans ører lukket for at holde vandet ude, når du arbejder på disse områder.
 • Brug aldrig menneskelige tandpasta, når du børster din hunds tænder. Kæledyr kan sluge tandpasta og kunne få syge. Brug kun veterinær tandpasta.
 • Det er en refleksiv handling for mange hunde til at forsøge at trække væk deres bagben, hvis den løftes. Må ikke være ked af det eller straffe hunden, bare kæmpe igennem det og rose din hund, når han eller hun er stadig. Hvis du har en mellemstor eller stor hund, kan du være i stand til at slippe af sted med klipning neglene på bagbenene uden at løfte foden.
 • Hvis du er genert over at røre visse dele af din hund, komme over det. Hvis du kommer til at rense din hund, skal du rense din hunds hele kroppen. Vær særlig omhyggelig med at undgå varmt vand eller medicinsk shampoo på det genitale område. Det er meget mere følsom end menneskehud i samme område.
 • Undgå at bruge menneskelige shampoo på dit kæledyr, da disse ikke er formuleret for dem. Menneskelige shampoo produkter kan tørre din hunds hud og fjerne for meget af det naturlige olier er nødvendige for at fremme en sund hud og pels. I stedet købe og bruge en shampoo formuleret til brug på dit kæledyr.
 • Check med en dyrlæge, hvis dit kæledyr har hudproblemer.
 • Aldrig få vand ind i din hunds ører, kunne det alvorligt skade dem. Hvis vandet eller anden måde lække i, få en lille stykke vat eller vatrondel (ikke en Q-tip, da det kunne gå for vidt i), og blidt pat indersiden af ​​din hunds øre. Hvis din hund ser ud til at blive skrabe hans / hendes øre efter badning konstant, tage dem til en dyrlæge for at fjerne noget vand.