Wkidk

Sådan at smage vin

Når du kommer på tværs frugtbare vinland, vinsmagning er ofte en af ​​de mest givende udflugter til rådighed. Hvis du længes efter at gå gennem vinmarkerne og beundre vinstokke og maleriske kulisse, glas i hånden, skal du først lære at sætte pris på den subtile skønhed.

Steps

Sådan at smage vin. Kig på, især omkring kanterne.
Sådan at smage vin. Kig på, især omkring kanterne.
 1. 1
  Kig på, især omkring kanterne. Vippe glasset lidt kan gøre det lettere at se, hvordan farven skifter fra centrum til kanterne. Holding glas foran en hvid baggrund, såsom en serviet, dug eller ark papir, er en anden god måde at gøre ud vinens sande farve. Kigge efter farve og klarhed. Intensitet, dybde eller mætning af farve er ikke nødvendigvis lineær med kvalitet. Hvid bliver mørkere som de bliver ældre, mens tiden forårsager røde vine til at miste deres farve dreje mere brunlig, ofte med en lille mængde af harmløse, mørkerød bundfald i bunden af ​​flasken eller glas. Dette er også et godt tidspunkt at fange en foreløbig sniffe den, så du kan sammenligne dens duft efter hvirvlende. Dette vil også give dig mulighed for at kontrollere for eventuelle off lugte, der kunne tyde forkælet (corked) vin.
 2. 2
  Swirl i dit glas. Dette er at forøge overfladearealet af vinen ved at sprede den over indersiden af ​​glasset tillader dem at flygte fra opløsning og nå næsen. Det giver også noget ilt ned i vinen, som vil hjælpe sine aromaer åbne op.
 3. 3
  Bemærk vinens viskositet (hvor langsomt det kører igen ned langs siden af glasset), mens du hvirvlende. Mere tyktflydende vine siges at have "ben", og vil sandsynligvis være mere alkoholiker. Uden for ser temmelig har dette ingen relation til en vins kvalitet, men kan indikere en mere fyldig vin.
 4. 4
  Snuse vin. I første omgang bør du holde glasset et par inches fra din. Så lad din næse gå ind i glasset. Hvad kan du lugte?
 5. 5
  Tag en slurk vin, men ikke sluge det, indtil du er færdig med dette trin. Forskellen mellem drikkevand og smagningen expectorating! Rul vinen rundt i munden udsætte det til alle dine smagsløg. Du vil kun være i stand til at opdage sødt, surt, salt, bitter og umami (tænk: kødfulde eller krydrede). Vær opmærksom på tekstur og andre taktile fornemmelser såsom en tilsyneladende følelse af vægt eller krop.
  • Spytte vinen til et spittoon hvis du planlægger at smage masser af vin. Hvis du indtager alkohol, kan dette cloud din smagning evne. Hvis du kører, bør du helt sikkert bruge spytkummen.
 6. 6
  Aspirer gennem vin. Med dine læber spidsede som hvis du var at fløjte, tegne noget luft ind i munden og udånder gennem næsen. Dette frigiver de aromaer til vinen og giver dem mulighed for at nå din næse, hvor de kan påvises. Næsen er det eneste sted, hvor du kan registrere en vinens aroma. Men de enzymer og andre forbindelser i munden og spyt ændre nogle af vinens aromatiske forbindelser. Ved at aspirere gennem vin, er du på udkig efter eventuelle nye aromaer befriet af vinens samspil med miljøet i munden.
 7. 7
  Tag endnu en slurk af vinen, men denne gang (især hvis du drikker en rød vin) indføre luft med det. Med andre ord, slurp vin (uden at foretage en kraftig slurping støj, naturligvis). Bemærk de subtile forskelle i smag og konsistens.
 8. 8
  Bemærk eftersmag. Hvor lang tid tager finish sidste? Kan du lide smagen?
 9. 9
  Skriv ned, hvad du har oplevet. Du kan bruge hvad terminologi du føler dig tryg med. Det mest vigtige ting at skrive ned, er dit indtryk af vinen, og hvor meget du kunne lide det. Mange vingårde giver brochurer og kuglepenne, så du kan tage dine egne smagsnoter. Dette vil tvinge dig til at være opmærksom på nuancerne i vinen. Du vil også have en registrering af, hvad vin smager, så du kan parre det med måltider eller med din.
  • Vine har fire grundlæggende komponenter: smag, tanniner, alkohol og syrlighed. Nogle vine har også sødme - men sidstnævnte er kun relevant i dessertvine. En god vin vil have en god balance mellem alle fire karakteristika. Aging vil blødgøre tanniner (se Tips til en mere detaljeret beskrivelse). Syreindhold vil blødgøre gennem hele livet af en vin, som det undergår kemiske forandringer, som omfatter nedbrydningen af ​​syrer. Frugt vil stige og derefter falde gennem hele livet af en vin. Alkohol vil forblive den samme. Alle disse faktorer bidrager til at vide, hvornår man skal drikke / dekantere en vin.
  • Her er nogle almindeligt forekommende smag for hver af de mest almindelige sorter (huske på, at voksende region, høster beslutninger og andre produktions-beslutninger har en stor indvirkning på en vinens smag karakter):
   • Cabernet - solbær, kirsebær andre, sorte frugter, grønne krydderier
   • Merlot - blomme, røde og sorte frugter, grønne krydderier, blomster
   • Zinfandel - sort frugter (ofte jammy), sorte krydderier - ofte kaldet "Briary"
   • Syrah (aka Shiraz, afhængig af vingården placering) - sort frugter, sorte krydderier - især hvid og sort peber
   • Pinot Noir - røde frugter, blomster, urter
   • Chardonnay - kølige klima: tropefrugt, citrusfrugter i lidt varmere himmelstrøg og melon i varme områder. Med stigende andel af malolaktisk gæring, mister Chardonnay grønt æble og tager på cremet notater, Apple, pærer, fersken, abrikos
   • Sauvignon Blanc - Grapefrugt, hvid stikkelsbær,
  • Gæringen (den naturlige eller kunstige indførelse af en særlig bakterie) vil forårsage hvide vine at smage cremet eller smøragtig
  • Aging i eg vil medføre vine til at tage på en vanille eller nøddeagtig smag.
  • Andre almindelige smag deskriptorer er mineralitet, earthiness og asparges.
  • "Tanniner" er et meget almindeligt ord i vinsmagning (normalt rødvin). Den henviser til de adstringerende, bitre tinforbindelser fundet i drue skind, stængler og frø samt de egetræsfade, hvor vinen er alderen. Hvis du ønsker at vide, hvad tanniner smager ligesom, bare bide i en drue stilk eller spise en cabernet drue fra vinstokken. Hos unge rødvine, smager tanniner bitter og tørring, men med alderen de smager silkeagtig.
 10. 10
  Prøv at parring vin med usædvanlige ingredienser og bemærk, hvordan det øger eller mindsker de varianter af vinen. Med rødvin prøve forskellige, god kvalitet chokolade og bær. Med hvide vine, du kan prøve æbler, pærer og citrusfrugter. Parring vin med mad er mere kompliceret end "rød med oksekød og hvidt med." Du er velkommen til at drikke alt efter hvilken vin du vil med uanset fødevarer du vil, men husk en perfekt parring er en meget fornøjelig oplevelse.

Tips

 • Når gennem vin land, gør et eventyr ud af det. Vild og følg de små skilte til de skjulte vingårde. Store navn vingårde gøre store vine, men de sjældent tilbyder en intim smagsoplevelse.
 • Tal med de mennesker, der arbejder på vingården. De er som regel mere end glade for at give nogle af deres omfattende viden om emnet, især når det kommer til deres bopæl produkt.
 • Må ikke bekymre dig, hvis dine præferencer er forskellige fra de andre mennesker omkring dig. Alle har deres egen smag og spændende ting om vinsmagning er at opdage præcis, hvad din smag er.
 • Hvis garvesyre er for dominerende, giver vinen stykke tid. Der er faktisk forskellige typer af garvesyre - nogle af skind, nogle fra frø og nogle fra tønden. Tanniner har brug for tid til at polymerisere og falde ud af opløsningen. Men måske lufte en vin lidt gør det muligt at åbne op og derefter de mere behagelige aromatiske komponenter kan være i bedre forhold til hele sammensætningen af ​​vinen. Hvis du tjener en flaske, hæld vinen i en karaffel eller en karaffel og lad det sidde i en time eller to, før drikker.
 • Hvis man er omkring, gå til en restaurant eller vin bar, der byder på vin "flyvninger". Disse er gode måder at sammenligne forskellige vine og se, hvordan de forskellige druesorter reagerer på forskellige håndtering. Disse flyvninger er ofte gode værdier og giver dig mulighed for at prøve (normalt 3) forskellige vine uden at skulle åbne 3 flasker wine.Any god restaurant / vinbar vil designe fly til have et overordnet tema, der vil gøre oplevelsen mere informativ end blot tre tilfældige briller. Derudover større speciale vin detailhandlere ofte holder tema smagninger på weekender.
 • Match glasvarer til vinen. Glasservice / drinkware kommer i en række forskellige former og størrelser. De mere erfarne vindrikkere og kendere ofte nyder vine ud af stilk og fod, eller pærer, der er skræddersyet til en bestemt sort. Når du starter ud, er der en grundlæggende tommelfingerregel, større briller til røde, og mindre briller til hvide. Austrian glasvarer selskab Riedel er guldstandarden drinkware når det kommer til vin, men for begynderen, billigere stemware vil gøre.

Advarsler

 • Når du går vinsmagning, vil du støde på folk med varierende niveauer af vin viden. Nogle vil vide en masse, men ikke skyr dem off the bat. "Vin snobber" tendens til at missionere og docere - og ikke hver nybegynder er op til det. Dog kan listede op til et informeret smager, som er tilbøjelig til at dele viden på en respektfuld måde være meget lærerigt.
 • De fleste vin, når den åbnes, ikke holder længere end et par dage. Det mister friskhed og frugt karakter. Det går fladt og oxiderer. Dog vil meget sjældent en vellavet vin bliver eddike. Mens nogle mener, at dette sker, er det en vin myte.
 • Når du bruger bly karafler eller briller, er der en fjern mulighed for blyforgiftning proportional med længden af ​​tid, hvor vinen er kommet i kontakt med bly. Hvis du bruger en ledende karaffel eller bly stemware, forbruge vinen inden for 48 timer for at undgå enhver risiko for blyforgiftning.
 • Ligesom golf, er vin forbundet med "status" og erhvervslivet livsstil. Hvis du ønsker at blive accepteret i kendere 'cirkel, kan det blive dyrt.