Wkidk

Sådan at fortælle, hvis en hund er gravid

Det kan være svært at sige, om en hund er gravid, indtil de sidste par uger af hendes ni-ugers drægtighed, da hendes mave er stigning i størrelse er svært at overse. Den mest surefire måde at finde ud af er ved at tage hende til en dyrlæge, men være opmærksom på fysiske og adfærdsmæssige ændringer, der kan finde sted, er også nyttigt. Denne artikel beskriver hvordan du kan afgøre, om en hund er gravid ved at undersøge tegn på tidligt, midt og sent i graviditeten.

Steps

Sådan at fortælle, hvis en hund er gravid. Overvåg hendes appetit.
Sådan at fortælle, hvis en hund er gravid. Overvåg hendes appetit.

Tidlig graviditet tegn

 1. 1
  Overvåg hendes appetit. Ligesom mennesker, der faktisk nogle hunde spiser mindre, snarere end mere, i første del af drægtigheden. Hvis din hund virker uinteresseret i hendes måltider eller spiser mindre end hun normalt gør, kan hun være gravid.
  • Bemærk, at ikke alle hunde går igennem en periode med nedsat appetit. Nogle gravide hunde spiser det samme beløb for varigheden af ​​graviditeten.
  • Hvis din hund holder op med at spise, kan det være grunde ikke er relateret til graviditet. Overvåg hendes andre adfærd, og afgøre, om du skal tage hende med til dyrlægen.
 2. 2
  Vær opmærksom på hendes adfærd. Nogle hunde føler sig ikke godt i de første par uger af graviditeten, og dette kan føre til sløvhed, træghed, og generel mangel på energi. Hvis din hund er normalt legesyg og energisk, og du bemærker hende sove hele dagen eller være langsom til at komme, når du kalder hende, kan hun være gravid.
  • Nogle hunde har en stigning i kærlig adfærd under denne tid. Vær opmærksom, hvis din hund ser ud til at have brug for ekstra putte og petting tid.
  • Andre hunde reagerer ved at ville blive ladt alene. Enhver negativ ændring i din hunds adfærd kan være et tegn på, at hun er gravid.
 3. 3
  Bemærker ændringer i din hunds krop. Nogle hunde 'brystvorter bliver større så tidligt som en uge eller to i graviditeten. Du vil måske bemærke vævet der bliver tykkere og til hunde, der har født før, kan brystvorterne begynde at hænge ned.
 4. 4
  Lad en dyrlæge afgøre, om hendes blod indeholder relaxin. Relaxin er et stof produceret af hunde, når de er gravide så tidligt som tre uger inde drægtighed. En dyrlæge vil være i stand til at administrere en test for at afgøre, om forbindelsen er til stede i din hunds blod.

Mid-graviditet tegn

 1. 1
  Overvåg hendes fødeindtagelse. Ved uge fire af svangerskabet, vil en hunds "morgenkvalme" er gået, og hun vil begynde at spise mere end normalt at fodre hendes voksende babyer. Hvis du opdager din hund ukarakteristisk hugge ned hendes mad og tigger om mere, kan hun være gravid.
 2. 2
  Hold opmærksom på hendes adfærd. Selv hvis din hund ikke udvise adfærdsændringer i den første del af drægtigheden, kan hun begynde at handle anderledes som graviditeten skrider frem. Øget hengivenhed eller kontakt undgåelse både kan være tegn på graviditet.
 3. 3
  Hold styr på fysiske ændringer. I den anden del af drægtigheden kan du opleve din hunds mave vokser lidt mere polstret. Hvis du kæler din hunds mave, vil blive undervist, snarere end følelse fede. Ud over denne udvikling, kan du opleve følgende ændringer:
  • Din hunds brystvorter kan fortsætte med at vokse større og begynder at udfylde med mælk.
  • Hendes vagina kan begynde at frigive en klar eller mælkehvidt udflåd.
 4. 4
  Lad en dyrlæge lytte til hendes mave. Med 25 dage inde i graviditeten, vil en dyrlæge kunne bruge et stetoskop til at høre hvalpenes hjerteslag, hvis din hund er gravid. Dyrlægen kan også være i stand til at føle hvalpene ved at trykke på din hunds mave.

Sent graviditet tegn

 1. 1
  Læg mærke til din hunds størrelse. I slutningen af ​​drægtighedsperioden det skulle blive helt klart, at en hund er gravid bare ved at kigge på hende. Inden da hendes mave vil se umiskendeligt gravid.
  • Sen-sigt graviditet gør det mere vanskeligt for en hund at flytte rundt. Din hund vil have nedsat mobilitet, da hun bærer rundt en meget større mave.
  • Sommetider hunde ikke bære en fuld kuld, i hvilket tilfælde deres maver ikke får helt så store. Still, hvis din hund er gravid, hendes mave vil se lidt udspilet mod slutningen af ​​hendes graviditet.
 2. 2
  Se hendes mave. Ved de sidste par uger af graviditeten, bør du være i stand til at se og føle hvalpene bevæger sig rundt inde i hundens mave. Kig efter bevægelse, og læg din hånd på hendes mave for at føle dem sparke.
 3. 3
  Undersøg hendes brystvorter. I de sidste par uger af graviditeten en hunds brystvorter vokser meget større og ofte begynde at producere mælk. Hvis din hunds brystvorter ser våd, hun er sandsynligvis gravid.
 4. 4
  Lad en dyrlæge tage røntgenbilleder. Med 45 dage, vil hvalpene dukke op i en x-ray. Du vil være i stand til at fortælle præcis, hvor mange hvalpe din hund vil blive fødende snart.

Tegn på forestående levering

 1. 1
  Hold øje med tegn på ophidselse. Hvis din hund virker ubehageligt og kan ikke synes at sidde stille, kan fødende tiden være nærmer. De adfærdsmæssige ændringer demonstreret hele drægtighedsperioden vil blive mere udtalt, din hund vil enten ønsker at være tæt på dig, eller opsøge et sted at føde selv.
 2. 2
  Læg mærke til, når hun begynder instinktivt nesting. I den sidste dag eller to før en hund føder, instinktivt finder hun en sikker, blød sted at have sit kuld. Hvis du gav hende et sted at føde, kan hun ligge dernede og synes tilbageholdende med at komme op. Hvis du ikke give et sted, vil hun skabe et af hendes egen.

Tips

 • Din bedste chance er at kontakte din dyrlæge, og hvis man vil forvente hvalpe bør du tjekke en bog om fødsel fra dit lokale bibliotek.

Advarsler

 • En arbejdende mor, der ikke anvendes til at blive håndteret, eller rørt kan være mere tilbøjelige til at bide, så vær forsigtig! Hold børn og fremmede væk fra hendes "rede" eller hvalp område.
 • Falsk graviditet er en fælles begivenhed i hunde. Et par uger efter at gå til varme, kan en hund udviser tegn på graviditet, såsom forstørrede brystvorter, og øget appetit, uden faktisk at være gravid. Tjekke med din dyrlæge for at være helt sikker på, om din hund er gravid.