Wkidk

Sådan hjælper din hund hvalp eller levere hvalpe

Oftest vil en hunds naturlige instinkter tage over, når arbejdskraft begynder. Afhængigt af dit forhold til din hund, kan det dog være mere betryggende, hvis du er i stand til at deltage i fødslen processen. Tamme dyr kan have mindre tillid til fødende og visse rene racer er godt kendt for at have særlige problemer med fødsel (en hund-specifik betegnelse for fødsel). At tale med din dyrlæge om eventuelle problemer, før din hund whelps er altid en god idé!

Steps

Sådan hjælper din hund hvalp eller levere hvalpe. Forudsige, hvornår og hvordan det vil ske.
Sådan hjælper din hund hvalp eller levere hvalpe. Forudsige, hvornår og hvordan det vil ske.
 1. 1
  Forudsige, hvornår og hvordan det vil ske. Drægtighedsperioden (længde af graviditeten) for de fleste hunde er omkring 60 til 64 dage fra den sidste dag af deres varme. Som med alle graviditeter, er dette ikke en eksakt videnskab, men du kan gætte forfaldsdagen groft af denne skala.
 2. 2
  Begynde at holde et vågent øje med din hund rundt forfaldsdatoen. Hun vil sandsynligvis starte med at trække tøj eller håndklæder til et mørkt sted skjult og væk fra trafik og støj. Det bliver sværere at hjælpe hende igennem fødslen proces eller til at holde øje med hvalpene, hvis hun er skjult, så udarbejde en "hvalpekassen" med vaskbare emner som foring (håndklæder og gamle baby tæpper) og mindst 6 - til 8 -tommer-høje sider. Et skab fri for snavs eller et skab kan være ideel, så din hund kan komme ind og ud nemt. Hunde foretrækker generelt mørke og ro til fødslen, hvilket formentlig er grunden til de fleste fødsler sker om natten. Respekt hendes behov for dette miljø, når du flytter hende til et beskyttet hvalpekassen.
 3. 3
  Begynde at kontrollere hendes temperatur rektalt på daglig basis, når hun når syv til otte uger af graviditeten. Da hendes temperaturen falder til under 100 (normalt tættere på 99), vil arbejdskraft starter inden for de næste otte til tolv timer.
 4. 4
  Vær forberedt på mellem to og seks timers arbejde. Dette er ikke en hard-and-fast regel, men hvis det går på længere end otte, har du sandsynligvis ønsker at tale med en dyrlæge med det samme.
  • Labor begynder for alvor, når din hund bliver rastløs konsekvent. Hun vil være rastløs og derefter tage korte lur til at begynde med, men den "store show" vil være præget af en tydelig udflåd fra vulva (hun vil sandsynligvis arbejde hårdt på at slikke det væk) og regelmæssige veer. Du vil ikke nødvendigvis være i stand til at se veerne som du kan med menneskelige kvinder, men hendes nedre mave vil føles som en solid rock under din hånd.
  • Hunde normalt følge deres instinkter under fødslen, så du bør kun nødt til at hjælpe hende, hvis der synes at være noget går galt, eller hvis hun begynder at gå i panik. Hold birthed hvalpene væk fra hendes fødder, da hun vil flytte rundt i løbet af processen. Opmuntrende ord og svage lyde vil hjælpe hende at komme igennem processen så godt.
  • Eksempler på øjeblikke, der måske har brug for din hjælp omfatter en indgivet hvalp (forsigtigt fat i hvalpen og træk forsigtigt, eventuelt at skulle vride lidt), en forsinkelse i fjernelse af fosterhinden (posen af ​​vand hvalpen er ofte født i - giv mor omkring et minut til at tygge det, før at hjælpe), eller har behov for at skære navlestrenge (omkring to inches fra hvalpen mave).
  • Processen med fødende vil normalt indebære en hvalp stadig ofte inde i fosterhinden efterfulgt af en placenta. Lejlighedsvis, vil moderkagen i en hvalp kommer ud med den næste. Det er naturligt og nødvendigt for hunden at forbruge de fostervand sække og placenta efter (og under) fødslen - det fylder en masse af de næringsstoffer og energi, de mister under fødslen.
 5. 5
  Hold en særskilt rent håndklæde handy med til at håndtere de hvalpe, hvis du har brug for. Neonatal dødelighed (dødfødte og levetid på kun et par timer eller dage) er relativt normalt for de fleste strøelse pattedyr, så vær forberedt på denne eventualitet, men i nogle tilfælde kan du hjælpe dine unger lever ved at give dem blide massage, hvis du ser dem har problemer vejrtrækning eller bevæger sig rundt. Det er også rart at have en lille butik-købte hvalp mælk i tilfælde af at moderen ikke producerer nok mælk.
 6. 6
  Når hvalpene er født, så sørg for, at din hund har masser af adgang til sin egen mad, og sørg for der er altid mad i hendes skål. Giv masser af vand og om nødvendigt, hus-uddannelse puder for potte pauser.

Tips

 • Vask dine hænder og fødder! Holde dine omgivelser så tæt på kim-fri som muligt vil give dine unger den største chance for at overleve.
 • Hold øje med hende på alle tidspunkter og sørge for hun er behageligt under fødslen.
 • Vask og holde rede nogen håndklæder og tæpper, du måske ønsker at bruge.
 • Ideelt set din hund er din ven, og du er hendes. Være rolig og give hende masser af følelsesmæssig støtte igennem denne gang kan betyde forskellen mellem glæde og katastrofe.
 • Saml eventuelle ekstra materialer, du måske ønsker at bruge, og holde dem i en taske eller anden beskyttet område nær hvalpekassen.
 • Sørg for at du har en 24 timers dyrlæger nummer handy i tilfælde af en nødsituation. Check med forskellige dyrlæger, som er i stand til at foretage hus opkald.

Advarsler

 • Mens det er almindeligt at give hunde barn aspirin som en smertestillende under andre tidspunkter, ikke giver nogen til din hund før, under eller efter fødslen. Aspirin er en blod tyndere og kan øge chancerne for hemorrhaging (blødning muligvis til døden).
 • Det er almindeligt for hunde at kaste op, ryste, ikke ønsker at spise eller drikke, tempo, bukser, eller panik under fødslen. Hold dig i ro, og det vil hjælpe hende med at holde ro også.
 • Mange mennesker er fascineret og tiltrukket af fødslens mirakel, men det er bedre for mor og hvalpe både hvis der er så få mennesker på fødselen som muligt.
 • Visse rene racer som mops, Boston terriere, og Bulldogs kan have alvorlige fødende problemer. I disse tilfælde skal du kontakte din dyrlæge, så snart du kender din hund har taget, så du kan drøfte muligheden for en kejsersnit.
 • Hvis din hund er ældre eller synes at være at have problemer under graviditeten (yelping ved pludselige smerter, bliver sløv, ikke ønsker at spise, etc.), kan du ønsker at forberede dig ved at nå hvalp mælk i tilfælde af mor enten ikke producere nok til at brødføde alle de hvalpe eller hun ikke gøre det gennem levering.

Ting du behøver

 • latex undersøgelse handsker (tilgængelig på de fleste kiosker)
 • rene håndklæder og gamle tæpper
 • rengjorte saks (udslettet ned med sprit)
 • en robust boks (helst ikke pap, da hvalpene vil tygge på det på et tidspunkt)
 • sterile gaze puder
 • en telefon med antallet af din dyrlæge indkodet i speed-dial