Wkidk

Hvordan til at spise langsomt

Spise langsomt er ikke kun en god trick for, men det er også en måde at nyde din mad, snarere end blot tørklæde det ned. Det er en god praksis i mindfulness, kan lette fordøjelsen, og kunne endda være en personlig erklæring mod fastfood kultur. Spise langsomt er dog en vane, der skal erhverves og praktiseres, ikke en simpel beslutning.

Spise langsomt kan hjælpe dig forhindre overspisning, det er en meget god grund til at erhverve den vane.

Steps

Hvordan til at spise langsomt. Afsæt tid til at spise.
Hvordan til at spise langsomt. Afsæt tid til at spise.
 1. 1
  Afsæt tid til at spise. For mange af os er at spise bare et middel til ophør, for at være overstået så hurtigt og så bekvemt som muligt. Det er ikke ualmindeligt at multitaske, spise mens vi taler, se tv, lave lektier, og selv drev. Så prøv at udpege en blok af tid til at spise, og kun spise. Se Sådan undgår multi tasking.
 2. 2
  Sats på måltider med en række varianter og teksturer. Tænk på, hvor nemt det er at slugten dig selv på en skål af noget homogent, ligesom makaroni og ost. En skål med sort, vil dog være lidt anderledes i hver bid. Eksempel: Lav linguine med muslinger og tomater
  Bemærk, at sådanne retter vil være dyrere at købe, fordi de er mere tidskrævende at lave, og det koster mere at bruge en række forskellige ingredienser. Du kan spare penge ved at gøre dem selv, eller bruge den prisseddel som motivation til grundigt, og langsomt, nyde, hvad du har betalt for.
 3. 3
  Brug mindre redskaber. Jo mindre du kan passe på din gaffel og ske, jo langsommere du spiser. Kig efter redskaber, der er designet til børn. Eller hvis du virkelig ønsker at lette dit tempo, spise med pinde!
 4. 4
  Sæt ned dine redskaber mellem bid. Dette vil bidrage til at bryde den vane udstopning en ny bid af mad i munden kort efter at synke den sidste.
 5. 5
  Indstil et minimum antal tygger for hver bid. Ancient, men ikke desto mindre stadig kloge råd. Begynd med et lavt tal som 10, og over tid arbejde dig op til 20 eller mere. Dette bremser dig ned, hjælper med at lette fordøjelsen, og selv indstiller du op for det næste skridt...
 6. 6
  Bevidst smage din mad. Gøre en bevidst indsats for at være opmærksom på smag og teksturer. Du kan selv ønsker at holde et tidsskrift. Jo mere beskrivende du er bedre. Tag en tilgang svarende til, hvad der er beskrevet i Sådan at smage vin og hvordan at smage mørk chokolade. Du vil sikkert opdage, at du begynde at værdsætte velforberedt (og velvoksen) fødevarer på måder, du aldrig ellers ville have!

Tips

 • Disse skridt er fokuseret på at spise langsomt for glæden ved at spise. Der er flere tips i at spise langsomt vægttab Hvordan til at spise langsomt for at undgå overspisning og.
 • En anden idé er at. Hvis du vokser det og tage tid til at forberede det selv så vil du sætte pris på det mere, derfor nyde det mens man spiser!

Ting du behøver

 • Mindre redskaber
 • Valgfrit: Plate designet til at holde maden varm