Wkidk

Hvordan at rengøre en mikrofiber polstret sofa

En af de største salgssteder af microfiber er den lethed, hvormed det kan rengøres. At rense din microfiber-polstrede sofa, skal du følge disse anvisninger.

Steps

Hvordan at rengøre en mikrofiber polstret sofa. Støvsug sofaen grundigt for at fjerne støv og løst snavs.
Hvordan at rengøre en mikrofiber polstret sofa. Støvsug sofaen grundigt for at fjerne støv og løst snavs.
 1. 1
  Støvsug sofaen grundigt for at fjerne støv og løst snavs. Brug forlængerslange med stoffet forsats til dette.
 2. 2
  Skrub nogen pletter med en ren, tør børste. Dette vil hjælpe løfte sprøde udslip fra stoffet.
 3. 3
  Fjern sædehynder, ryghynder og løse puder. Støvsug og børste de nyligt udækkede områder.
 4. 4
  Kontroller sofaen tag for pleje instruktioner. Microfiber møbler er typisk mærket med en af fire koder til angivelse hvad der kan bruges til at rense det: W er en vandbaseret rengøring opløsningsmiddel, S W> er for en vand-fri opløsningsmiddel, S / w er for enten, og X S / W> er hverken (dvs. vakuum-only).
  • Hvis din sofa er mærket med et X, er dit arbejde, modstå fristelsen til at bruge nogen form for rengøring løsninger, som kan plette, spot eller krympe stoffet.
 5. 5
  Find en passende rengøring løsning. Gode ​​vandbaseret rengøring løsninger omfatter mild sæbe, mildt vaskemiddel, tæppe renere, og polstring shampoo. Vand-fri opløsningsmidler indbefatter sprit, klar alkohol som gin eller vodka, rensning opløsningsmiddel, lightergas, vaskeklude og iltning løsninger, der ikke indeholder blegemiddel.
 6. 6
  Test løsningen i et ikke synligt sted. Vent til stof til at tørre, før måle, hvorvidt det er blevet beskadiget.
 7. 7
  Spot-rense pletter. Påfør en lille mængde af dit rengøringsmiddel direkte på pletten, og sørg for ikke at over-mætte dugen. Selvfølgelig reagere visse spild bedre til visse rengøringsmidler teknikker. Forudsat at dit stof kan håndtere det, så prøv følgende:
  • Anvend sprit til blæk pletter og vandmærker.
  • Placer et stykke køkkenrulle eller frotté over spildt voks og hurtigt løbe et varmt strygejern over det.
  • Ice tyggegummi indtil det hærder, så flå det, alternativt gnide smør på det, skræl det ud, og fjern fedt med sæbevand.
  • Påfør bagepulver og vand til lugte, lad stoffet tørre, og derefter vakuum.
  • For en meget beskidt sofa med en aftagelig W eller SW dækning, køre det hele igennem vaskemaskine på en delikat cyklus med en blid rengøringsmiddel, som du allerede har øje-testet.
 8. 8
  Føntør våde pletter, hvis nødvendigt. Vand-baserede løsninger tager særligt lang tid at fordampe.
 9. 9
  Børst de behandlede områder med en ren, tør børste. Mikrofiber tendens til at stivne efter at være blevet renset, men kan gendannes til sin normale struktur med en lille børste.
 10. 10
  Saml din sofa. Det skal se ud og føles som nye.

Tips

 • Spot-rense eventuelle fremtidige pletter som de synes at holde din sofa ser sit bedste. Da microfiber er noget vandfaste, bør vandbaserede spild være relativt let at fjerne, inden de sætter. Dup dem med et absorberende papir håndklæde eller klud, gnid ikke friske udslip eller du vil presse dem dybere ind i fibrene.
 • Gør rengøring af din sofa en del af din regelmæssig rengøring cyklus.