Wkidk

Sådan omskole en kat til at bruge kattebakke

Har din kat standses med kattebakken? Forstå årsagen er afgørende for at korrigere din kats adfærd. Følg disse instruktioner for at hjælpe med at diagnosticere og løse problemet.

Steps

Sådan omskole en kat til at bruge kattebakke. Først skal du tale med din dyrlæge for at udelukke et medicinsk problem.
Sådan omskole en kat til at bruge kattebakke. Først skal du tale med din dyrlæge for at udelukke et medicinsk problem.
 1. 1
  Først skal du tale med din dyrlæge for at udelukke et medicinsk problem. Urinating uden for kattebakken ofte resulterer fra en kat medicinsk problem, herunder urinvejsinfektioner, nyresten, blærebetændelse, tarm problemer (IBD), eller urin krystaller. Hvis du ser din kat belastende, mens du prøver at urinere, tage din kat til dyrlægen ASAP. Dette kan signalere en blokering på grund af for mange urin krystaller, som kan være livstruende for katte. Urinary blokeringer er ikke noget at tage let på. Hvis en blokering ikke behandles, kan det medføre septisk forgiftning, som kan være dødelig. Blokeringer kan også forekomme i tarmkanalen. Dette er meget smertefuldt (cat kunne skjule og / eller gråd), og er potentielt dødbringende, hvis den ikke behandles hurtigt.
 2. 2
  Hvis din kat tisser uden for kattebakken, især mod en lodret overflade, kan din kat har en ortopædisk eller neurologisk problem, hvilket gør det svært for ham / hende til at sidde på hug. Har din kat halte, har brug for hjælp hoppe op til en stol eller seng, har episoder af ryste benene, eller synes smertefuldt omkring dens rygrad eller hale? Hvis ja, tage katten til dyrlægen med det samme! Også, hvis katten tisser på en lodret flade, kan det være et tegn på sprøjtning, der er helt forskellig fra mærkningen. Upassende sprøjtning er oftest forbundet med hankatte, der ikke er kastreret.
 3. 3
  Hvis din kat er en ældre medborger, og din dyrlæge bestemmer, at der ikke er nogen medicinsk årsag til somme tisse, kan din ældre kat bare være utæt. Sammenlignet med katte med adfærdsmæssige problemer, har en tendens ældre katte ikke gentagne gange tisse på samme sted. Du er katten stadig ønsker at bruge kattebakke. Han eller hun bare ikke får meget af en advarsel, før hun har brug for at gå. For at gøre det lettere for katten (og forhindre kat urin lugt i dit hjem), placere tisse pads mellem kattebakker. Nu er du katten vil være i stand til at urinere uden at føle sig skyldig over det. Også uanset hvor slemt problemet bliver, så prøv at huske, som velsignede du er for at have sådan en god kat ven så længe.
 4. 4
  Hvis din dyrlæge udelukker medicinske problemer, kan de bestemme, at problemet er adfærdsmæssige. For eksempel er katten at bruge kattebakken til enten tisser eller pooping, men ikke begge? Har du kun én kattebakke? Hvis ja, prøv at give en anden kattebakke. Nogle katte er meget kræsne og vil ikke tisse og agterstavn i samme boks. Også overveje at bruge en anden substrat. Nogle katte foretrækker ler, andre foretrækker sand og den mest kræsne katte kan endda kræve noget mindre almindeligt som halm eller hø.
 5. 5
  Er din kat stresset? Ligesom mennesker, kan katte blive stresset af hvad der synes som normale begivenheder. Fik du et nyt job? Vidste du flytter ind i et nyt hus? Vidste du at vedtage et nyt kæledyr? Er der en ny baby i huset? Nogle gange kan disse ændringer medføre kattebakke problemer. Adfærdsmæssige problemer kan være sværere at løse, men fælles retsmidler omfatter feromon-baserede sprays, kat repræsentativer eller re-afsætte mere tid til din kat.
 6. 6
  Overvej om du for nylig har ændret mærke eller type af kattegrus, du bruger. Katte kan være meget følsomme over for duft og kan nægte at anvende en ny type strøelse, hvis de ikke kan lide duften.
 7. 7
  Har du mere end én kat? Hvis ja, har du nok potte bokse til alle divaer? Der bør være en potte kasse pr kat plus én, og de ​​bør være vundet mindst en gang om dagen. Igen, katte er meget følsomme over for duft.
 8. 8
  Gem kassen væk fra mad / vand. Katte er motiveret til at spise / drikke og bruge potte med duft. De vil normalt ikke potte på et sted, der lugter deres føde-området.
 9. 9
  Gem kassen i et roligt, åbent område. Også overveje, hvilken type kattebakken, du bruger. I en nylig undersøgelse, bestemmes dyrlæger at mens de fleste katte ikke foretrækker en overdækket versus udækket kattebakken (eller omvendt), nogle katte har præferencer. Undersøgelsen konkluderede, at mens kun 25% af alle katte har en præference, vil ejerne ikke ved, hvilken type kattebakke deres kat foretrækker indtil de har testet begge.
 10. 10
  Hvis du har mere end én kat, er katten pågældende intimideret eller jaget af en af dine andre katte? Hvis det er tilfældet, kan skræmt kat føler for sårbar til at bruge kattebakker i den nuværende placering. Hvis dette er tilfældet, kan yderligere pee pletter være dygtigt skjult bagved eller under møbler, på toppen af ​​køkkenskabe, under sengen, i et skab, i dine sko, etc.
 11. 11
  Prøv at skelne, hvis din kat bliver territoriale. Er din kat tisser et andet sted end kattebakken? Hvis din kat bakker op mod en lodret flade, som en væg eller et møbel, vrikker med halen og frigiver en spray af urin, og nogle gange skifter sin vægt fra den ene bagpote til den anden og vocalizes, din kat sprøjtning. Den afslørende tegn på sprøjtning (hvis du ikke kan se ham / hende gøre det) er en rund område af urin lidt højere op end højden på din kats bagende, med streak mærker løber ned til fodpanelet eller gulv. Dette er territorial adfærd, og er mere almindelig i mandlige katte, især hvis de ikke er kastreret. Denne adfærd kan være foranlediget af tilstedeværelsen af ​​en anden kat udenfor eller i en tilstødende lejlighed (især hvis det ikke er kastreret eller steriliseret). Hvis dette er tilfældet, kan katten fokusere deres sprøjtning omkring den forreste eller bagdøren eller et vindue eller i nærheden af ​​en luftventil, der deles med den anden kat lejlighed. Territorium eller være katten i afgift, kan være et problem for din kat, hvis en ny kat for nylig er blevet tilføjet til din husstand. Spørg din dyrlæge til råds i håndtering af dette adfærdsmæssige problem. Kastrering / Sterilisering ville sandsynligvis hjælpe.

Tips

 • Hvis du tager din kat til dyrlægen på grund af hans / hendes tisser uden for kattebakken, ting at bemærke i forberedelse til dyrlægen turen inkluderer: Er katten tisse lige ved kattebakken eller længere væk? Hvor stort er stedet af urin? Er katten selv forsøge at tisse i kattebakken? Er katten græder meget? Er han / hun drikke mere vand end normalt? Kan du fortælle, hvis urinen er næsten klar, normal farve eller mørke? Hvornår var sidste gang, du kender til en kendsgerning, at katten tissede?
 • Et meget vigtigt skridt i at få din kat til at tisse kun kattebakken er at rengøre alle urin pletter. Du kan have til at opsøge pee pletter, der ikke er indlysende for at finde dem alle. Dette omfatter undersiden af ​​gulvtæppet og polstring og gulvet under det. En sort lys, der anvendes i mørke, vil gøre spots, der har haft urin på dem glød! Du kan også gå rundt snuse...

Advarsler

 • Nogle katte udvikler en mærkelig affinitet til sprøjtning på stikkontakter, små køkkenbordet apparater som brødristere, og små elektroniske enheder som boom kasser, denne adfærd bør afbrydes øjeblikkeligt. Den hurtigste løsning er at sætte et stykke møbel eller noget væsentligt foran den tissede-upon-stik til at blokere adgangen til den. Selv hvis katten ikke stopper sprøjtning, men blot flytter tisse stedet længere nede på væggen ved seks inches, det er bedre end at have den stikkontakt starte en brand. Ændring out stikket er også vigtig. For små apparater og elektronik, når kun ydersiden af ​​enheden er blevet overfaldet prøve at rense dem. Hvis du ikke kan rense alle lugt ud (se om din kat stadig snuser den samme pee plet på apparatet), kan du nødt til at udskifte enheden og holde det lagt væk, når den ikke bliver brugt.