Wkidk

Sådan koger edamame

Edamame, Grand sojabønner. Denne dejlige grøntsag er almindeligt serveres på barer og japanske og kinesiske restauranter, som et måltid starter en svarer til den europæiske brødkurv.

I Østasien har sojabønne været brugt i over to tusind år som en vigtig proteinkilde. Edamame indtages som en snack, en vegetabilsk fad, der anvendes i supper eller forarbejdes til slik. Som en snack, er bælgene let kogt i saltet vand, og derefter frøene presses direkte fra bælg i munden med fingrene.

Ingredienser

 • £ 1 af frisk edamame vil frosne fungerer også.
  • Bemærk, at frosne edamame normalt forkogt så alt hvad du behøver at gøre er at tø.
 • Havsalt
  • Tabel saltet kan anvendes
 • Soja sauce til at dyppe

Steps

Sådan koger edamame. Vælg din sojabønner.
Sådan koger edamame. Vælg din sojabønner.
 1. 1
  Vælg din sojabønner. Der er mange forskellige muligheder derude, fra frosne, kogte og frosne, og frisk. Hvis du er heldig nok til at finde friske edamame på dit lokale marked, vælger dem! Alle andre sorter er fint at bruge også.
 2. 2
  Forbered dit vand. Nogle edamame eksperter vil fortælle dig, at den eneste måde at tilberede dem er med saltet vand. Afhængig af din smag og føden behov, kan du vælge at ikke salt i vandet. En anbefalet mængde salt for omkring et halvt kilo edamame ville være 1/2 spsk for salt elskere, 1 tsk til mindre af en salt smag. Tilsæt salt til en stor gryde, 3/4 af vejen fyldt med vand.
 3. 3
  Kog vand. Medbring din gryde med vand til en rullende kog, og sørg for, at det ikke koger over.
 4. 4
  Tilsæt edamame. Når vandet er på et rullende kog, tilsæt edamame i små håndfulde. Hvis du dumper alle de bønner det på én gang, risikerer du forbrændinger fra sprøjt skabt af bønner.
 5. 5
  Gang din edamame. For frosne bønner, er koge tid omkring 4-5 minutter. For friske bønner, afprøve en individuel edamame på omkring 5-6 minutter, og måle fasthed bønne. Unge friske bønner vil ske i 3 minutter. Edamame bønner skal være fast, men alligevel give tænderne. Grødet bønner betyder, at de er over kogte.
 6. 6
  Fjern gryden fra brænderen. Dump hele indholdet af potten gennem et dørslag. Der vil være en masse damp fra puljen, så ikke sætte dit ansigt direkte over salatslynge.
 7. 7
  Salt smag. Nogle kan lide at tilføje en ekstra knivspids salt over de varme bønner i slutningen selvom det er helt valgfrit.
 8. 8
  Opbevares i køleskab til afkøling. Selvom det ikke er en nødvendig del af forberedelsen, nyder de fleste mennesker edamame kold snarere end varmt. 1-2 timer i køle anbefales.

Tips

 • Brug en dampningskurv stedet for nedsænkning bælg i vand. Bælg vil lave mad, men ikke beholde så meget af det vand, de er kogt ind til en lysere edamame.
 • Køb frosne, kogte sojabønner. Du kan pop dem i en mikrobølgeovn skål og zappe dem i stedet for kogning.
 • Prøv andre sojaprodukter! Du kan par friske edamame med tofu, soya sauce, eller
 • Stedfortræder edamame for kartoffelchips. Den salt / krydrede smag går også godt med øl efter et alternativ søndag fodbold snack.

Advarsler

 • Må ikke gå væk fra din kogende skat! Potten kan koge over, slukning din flamme og / eller forårsager en soupy rod at akkumulere under din brænder. Det anbefales, at når puljen begynder at koge over, straks tænde for varmen ned til medium.
 • Må ikke Kog. Grødet bønner, at de blev kogt for længe.