Wkidk

Sådan koge peanuts

Grøn peanut er et begreb til at beskrive gård friske høstet peanuts, der ikke har været dehydreret. De er tilgængelige fra købmandsforretninger, mad distributører og landmænd markeder i løbet af vækstsæsonen. I modsætning hertil er rå jordnødder dehydreret / tør jordnødder. De er ubehandlede og klar til at blive kogt efter at være re-hydreret. Ristede jordnødder er allerede kogte og bør ikke koges. Kogende grønne peanuts er en tradition i den landlige sydøstlige USA, hvor jordnødder dyrkes både i små haver og store gårde. De er også nydes i Indien, Nigeria, Filippinerne, Indonesien, Kina, Australien og Vietnam. Der er mange variationer, afhængigt af den anvendte krydderier, men den grundlæggende metode er den samme for dem alle, og processen med kogende gør peanuts sundere for dig, da kogte jordnødder har mere polyphenol antioxidanter end ristede dem. Her er de skridt til denne sjovt projekt.

Steps

Sådan koge peanuts. Vælg de rigtige peanuts for kogning.
Sådan koge peanuts. Vælg de rigtige peanuts for kogning.
 1. 1
  Vælg de rigtige peanuts for kogning. Vælg de rigtige peanuts for kogning. Jumbo jordnødder eller Valencia peanuts foretrækkes af mange, men de fleste standard peanuts fungerer godt, så længe de stadig er grønt. Forsøg ikke denne opskrift med ristede peanuts, da de ikke bliver bløde, uanset hvor længe du tilberede dem. I syd, sælge landmandens markeder og vejene sælgere grønne jordnødder fra tidlig sommer gennem det sene efterår eller første frost. Tør / rå jordnødder kan nydes året rundt, men skal lægges i blød i vand 24 timer før kogning.
 2. 2
  Vask og pluk gennem dine peanuts, fjerne løs jord og spirer, stængler, ukrudt og blade. Du kan placere dine peanuts i en stor gryde eller spand og bruge en sprøjte på en haveslange til at skylle dine peanuts, og når vandet flyder nødder vil den løse snavs flyde til toppen, når indholdet af potten ophidsede eller omrøres.
 3. 3
  Opsæt et komfur, hvis du koge en stor mængde på én gang, eller få en god tung gryde til at placere på komfuret. På billederne er de peanuts koges udenfor, ved hjælp af en propan brænder og en 20 quart (5 gallon) rustfri bestand pot.
 4. 4
  Hæld dine peanuts i gryden, og tilsæt vand nok til at dække dem med 2 eller flere inches. Nogle vil flyde til toppen, så mængden af vand kan have en vildledende udseende. Skub peanuts ned med (ren) hænder, og du vil være i stand til at fortælle, hvor meget vand der er i potten.
 5. 5
  Tilsæt salt efter smag. Dette kan være en vanskelig opgave, men en tommelfingerregel er at tilføje 1/4 kop salt for hver ti pounds af grønne jordnødder. For ældre, skrappere peanuts kan mere salt behov for, så møtrikken vil absorbere nok salt til sæson dine nødder.
 6. 6
  Tilføj andre krydderier, hvis du foretrækker det. Her skiveskaeres jalapeno peber tilsat for at give de færdige jordnødder lidt varme. Hvidløg, enten friske eller pulver, flydende krabbe kog krydderier, chili pulver, og andre stærke krydderier kan ligeledes anvendes.
 7. 7
  Bring indholdet i kog. På propan komfur, lys, du brænderen og drej flammen højt op, på en kogeplade, brænderen henvende sig til høj indtil vandet er hurtigt koger, derefter ned for varmen / flammen, så den holder en rullende kog uden at producere overskudsvarme.
 8. 8
  Rør peanuts om hver 15-20 minutter, og sørg for vandet ikke kogt ned. Dækker puljen vil reducere mængden af vand fordamper fra puljen, men vil øge risikoen for din pot koger over, mens peanuts kog.
 9. 9
  Efter en time eller deromkring, fjerne nogle af de peanuts med en hulske og test (smag) dem. Jordnødder, der har fuldt absorberet vand vil synke til bunden af ​​potten. Når de er blevet bud og møtrikken er blevet fra skallen, når den åbnes, er peanuts færdig. Madlavning kan tage så længe som 2-4 timer, afhængigt af højden.
 10. 10
  Smag for salt. Hvis du ønsker, før du fjerner nødder fra det kogende vand, kan yderligere salt tilsættes, og peanuts kan fortsætte med at koge i yderligere 30 minutter eller deromkring. Husk på, at den øgede saltindhold i vandet, og den ekstra kogende tid, kan den allerede kogte jordnødder bliver for salt meget hurtigt, så vær forsigtig på dette stadium.
 11. 11
  Sluk for ovnen / brænder når jordnødder salt og bud nok til at passe dig. Løbe overskydende vand, er meget omhyggelig med ikke at skolde eller brænde dig selv, mens du gør det, og placer de kogte peanuts i en skål til afkøling og nyde. De er også stor, før den afkøles.
 12. 12
  Opbevares i køleskab eller fryser sidesten peanuts i lynlås typen fryseposer til senere nydelse. Fjern frosne jordnødder fra posen, når du ønsker at spise dem og varme dem ved opvarmning i et minut i en mikrobølgeovn.

Tips

 • Brug de grønneste peanuts, du kan få, vil de lave mad hurtigere, og giver en mere mørt snack. Meget grønne jordnødder, kendt som popper, kan blive spist hel (Shell og alle), hvis de er grundigt rengjort før madlavning, men undgå at spise for mange.
 • Grønne peanuts kan fryses i kogning i de køligere måneder, hvis dette udendørs i August er bare for meget for dig, men resultaterne vil ikke være så god.
 • Inviter venner, opbygge et lejrbål, og bryde ud af en køligere fuld af is kold øl til at gøre din peanut koge en ægte traditionel begivenhed.
 • Hvis du ikke bor i det område, hvor grønne peanuts er nemme at finde, kan du bestille dem online. De kan sendes friske eller frosne.

Peanuts kan også være stegt ligesom en fransk FRJ og krydret, når de kommer ud af frier. Du kan spise dem skal og alle!

Advarsler

 • Kogende vand kan forårsage alvorlige forbrændinger. Vær forsigtig, og hvis peanuts koges udenfor, holde vågent øje med processen.
 • Mange mennesker er allergiske over for jordnødder og jordnøddeprodukter, så vær forsigtig, når man spiser dem for første gang.

Ting du behøver

 • Komfur eller udendørs brænder (i fortiden blev lejrbål anvendt)
 • Stor støbejern eller rustfrit stål gryde (låg foretrækkes)
 • Grønne peanuts
 • Salt og yderligere krydderier
 • Hulske, og muligvis et dørslag til at dræne de færdige peanuts