Wkidk

Sådan genkender implantation blødning

Implantation blødning kan være et tidligt tegn på graviditet hos ca 1/3 af alle kvinder, der blive gravide. Det befrugtede æg bevæger sig ned i æggelederen og ind i livmoderen, hvor det implantater ind i livmoderslimhinden. Når det sker, kan det væv, der dannes omkring ægget, kendt som trofoblasten, beskadige nogle af moderens blodkar i livmoderen, hvilket resulterer i en lille mængde blod siver fra livmoderhalsen og ned skeden. At lære at genkende implantation blødning kan være et tidligt fingerpeg for nogle kvinder, at graviditet er begyndt.

Steps

Sådan genkender implantation blødning. Overveje, når implantation blødning.
Sådan genkender implantation blødning. Overveje, når implantation blødning.
 1. 1
  Overveje, når implantation blødning. Denne type blødning under graviditet sker normalt 10 til 14 dage efter undfangelsen - tæt på det tidspunkt, hvor den næste menstruationscyklus der forventes.
  • Da implantation blødning kan forveksles med den normale menstruationscyklus, er nogle kvinder overraskede over at opdage deres graviditet er en måned længere henne, end de oprindeligt estimeret. Når graviditet er bekræftet på en læge kontor, kan lægen bruge anden test for at bestemme den korrekte gestationsalder af fosteret, især hvis implantation blødning har efterladt nogle spørgsmål om, hvornår den sidste reelle menstruationscyklus opstod.
 2. 2
  Undersøg farven og størrelsen af blødningen. Dette vil bidrage til at skelne mellem graviditet implantation og starten på en regelmæssig menstruationscyklus. Implantation blødning normalt ikke ligne blødninger under en normal periode.
  • Implantation blødning består typisk af en afladning med en lyserød eller brunlig nuance. Det er ofte mørkere end periode blod, fordi det tager tid for blodet at rejse fra livmodervæggen gennem skeden. Mængden af ​​blødning er relativt let, og vil kun vare et par dage. For nogle kvinder vil strømmen ligne en meget lys periode, hvilket er grunden til forvirring mellem de 2 lejlighedsvis opstår. Størstedelen af ​​kvinder oplever, at menstruationsblod er mere af en rød farve og bliver tungere inden for en dag eller 2.
 3. 3
  Betragt niveauet af smerte, der følger blødningen. Graviditet blødning fra implantation kan omfatte nogle milde kramper, da ægget implantater og livmoderen skiftende at rumme embryoet. Men kramper med implantation blødning er normalt meget lettere end hvad kvinder kan opleve med en almindelig periode.
  • Hvis mavekramper fortsætter med at stige, kan det indikere en regelmæssig periode eller problemer med graviditet, såsom en graviditet uden for livmoderen. I nogle tilfælde kan smerten være forbundet med en helt anden medicinsk tilstand, såsom blindtarmsbetændelse eller en blære infektion. Enhver smerte, der ikke synes at være fra din normale periode, og ikke aftager på sin egen inden for et par dage bør kontrolleres af en læge. Patienter, der har smerter, der fortsætter med at intensivere eller patienter, der udvikler andre symptomer som feber, kulderystelser eller kraftig blødning, bør se deres læge så hurtigt som muligt.

Tips

 • De fleste hjem graviditetstests ikke er en præcis forudsigelse af graviditeten indtil dagen efter en forpasset periode. Hvis implantation blødning forud for denne tid, kan du nødt til at vente et par dage for at finde ud af, om blødningen var virkelig på grund af graviditet implantation eller anden årsag.