Wkidk

Sådan at lære dit barn om budgettering

Som forælder er det dit primære ansvar at udstyre dine børn med livsfærdigheder. At lære, hvordan man korrekt styre et budget er en af livets mest værdsatte færdigheder, både og besparelse vaner kan blive undervist tidligt. Hvis du viser dem en passende balance mellem de to, kan du gemme dem i mange år finansielle vanskeligheder.

Steps

Sådan at lære dit barn om budgettering. Invitere dem til at deltage.
Sådan at lære dit barn om budgettering. Invitere dem til at deltage.
 1. 1
  Være en rollemodel. Vis dit barn dit budget, sammenligning shop, og hvordan du gemmer. Bring dem til banken og lade dem se du lægger i en opsparingskonto. Forklar dem, hvad du laver, mens du gør det.
 2. 2
  Invitere dem til at deltage.
  • Spørg dit barn til at hjælpe dig med at finde og læse enhedsprisen numrene på for at finde de bedste tilbud. Du kan også give dem et budget og bede dem om at komme op med en. Få dem kigge i køkkenskabe og køleskab for at regne ud, hvad familien har brug for den kommende uge, så gennemgå den sammen med dem, før de går til købmanden. Mens shopping, giv dem en lommeregner for at se, hvor tæt du er på dit budget, som du tilføjer flere elementer til indkøbsvognen.
  • Tilskynde dem til at kigge efter kuponer og salg i ugentlige løbesedler.
  • Gennemgå familiens budget med din, især hvis du forsøger også at lære dem at hjælpe skære ned på ved at gøre ting som, når de forlader et rum. Dette trin kræver ganske lidt af. Forklar dit, at detaljer om familiens budget ikke bør diskuteres med på.
  • Planlæg familieferie sammen med din, tildele dem til opgave at forske luft billetpris, hotelpriser og udlejningsbiler.
 3. 3
  Giv en godtgørelse. Udtalelser varierer med hensyn til, hvorvidt en ydelse skal være afhængig af (se Tips).
  • betale deres ydelse med regninger og for at gøre det muligt for at sortere dem i forskellige beholdere, mærket med forskellige budgettering kategorier.
  • Opmuntre deltidsarbejde i stedet for en godtgørelse, når tiden er inde. Det vil lære dem ikke blot at administrere deres penge, men også at administrere deres tid.
 4. 4
  Giv dem steder at sætte deres penge.
  • Køb en sparegris for yngre børn, så de har et sted at holde deres penge midlertidigt.
  • Ansæt visuelle hjælpemidler såsom mærkede glaskrukker til ældre, så de kan adskille deres penge i forskellige budgettering kategorier.
  • Åbn en opsparingskonto, så de har et sted at gemme deres penge på lang sigt. Forklar, hvordan renter ophobes, når de er gamle nok til at forstå.
 5. 5
  Gør det sjovt.
  • Læring finansiering behøver ikke at være som at lytte til prædikener, og det kan være sjovt. Når du ønsker at forklare et koncept, så prøv at bruge sjove illustrationer, som børnene vil huske.
  • Køb brætspil som Monopoly, Business, som lærer dem værdien af ​​penge.
  • Look out for tegneserier på penge og andre bøger som kong Midas, Adventures of Tom Sawyer til yngre børn og få finansiel forståelse bøger som Rich Dad Poor Dad for teenage børn.
  • Orient dem til hjemmesider på finansiel forståelse for børn. Gør dem dine assistenter i udarbejdelsen månedlige budgetter, skrive checks, betale regninger.
 6. 6
  Udvikle et budget sammen, der omfatter, at kort-og langsigtede mål, der omfatter en spareplan, uanset hvor lille. Overvej følgende budget som et eksempel:
  • Doner 10% til en eller velgørenhed.
  • 20% på en opsparingskonto, besparelser obligationer eller aktiemarkedet.
  • Spar 30% for en særlig, spil, eller andre køb.
  • 40% højre væk på umiddelbar eller daglige udgifter såsom,,, fødselsdag gaver, og så videre.
 7. 7
  Fastsætte grænser.
  • Må ikke redde dem ud, hvis de bruger deres penge for hurtigt. Lad dem til at opleve konsekvenserne af deres handlinger, mens de bor under dit tag. Kreditkort selskaber har lært, at er gode kunder, selvom de ikke har job, fordi forældrene er hurtige til at redde dem ud, når de kommer for dybt. Hvis du lærer dit barn om budgettering, kan du undgå denne situation i fremtiden.
  • Må ikke købe dit barn, hvad de beder om. Budgetlægning handler om at træffe valg. Hvis de er vant til at få alt, hvad de ønsker, vil de aldrig kunne forstå, hvordan man kan prioritere, hvilket er hvad budgetlægning handler om.
  • Lære dem at sige "nej" til impulskøb tidligt.
 8. 8
  Hold en finansiel dagbog eller journal med dem for at holde styr på, hvor deres penge går til. Gennemgå deres udgifter med dem regelmæssigt.

Ældre børn

 1. 1
  Ved begyndelsen af et kalenderår, sidde ned med dit barn og diskutere, hvor meget du bruger på deres tøj og diverse andre genstande. Lav en udgifter plan med dem, herunder penge forbeholdt tøj, spil, bøger, gas, hvis de kan køre, og skolematerialer.
 2. 2
  Tilføj op alle de penge og sætte det i dit barns bankkonto enten på en gang eller månedligt.
 3. 3
  Lad dit barn være ansvarlig for at købe deres eget tøj, osv. Fortæl dem, at de kan bruge nogen ekstra penge at spare op til noget, de ønsker at købe.
 4. 4
  Opmuntre dit barn til at finde et job at tilføje til deres budget og åbne en opsparingskonto.
 5. 5
  Gå over budgettet efter et par måneder, og juster den om nødvendigt.
 6. 6
  Efter et par år eller deromkring, når de har gjort flere penge gradvist giver dem færre penge til at tillade dem at blive mere økonomisk uafhængige. Fordi de så vil bruge deres egne penge i stedet for din, kan de have en bedre incitament til at bruge fornuftigt.

Tips

 • Prøv at lære dem værdien af ​​hvert stykke af penge.
 • Hvis en fem-årig får fem dollars om ugen og sparer 20% for at investere, så i slutningen af ​​året, vil hun have 40€ 0,00. Dette er nok til at købe en andel af bestanden i mange forskellige virksomheder. Se Én share.com. Hvis det tjener 8%, vil det være værd at 85€ i ti år, når hun er klar til at købe en bil. Hvis hun tjener en ekstra dollar pr uge hvert år, og gentager det samme mønster, vil hun have 1120€, når hun er 15..
 • Bruge kontanter til at illustrere de finansielle lektioner, når dine børn er for ung til at forstå, hvordan debet-eller kreditkort arbejde. Du kan også erstatte yngre børn og brætspil penge til ældre børn.
 • Hvis det overhovedet er muligt, opmuntre din teenager til at åbne en checkkonto. (Ikke alle banker tillader mindreårige teenagere til at have kontrol af regnskaber, men det er værd at kalde rundt for at finde en, der gør.) At lære at skrive checks, balance en konto, etc. er værdifuldt, og det er en god ide at starte tidligere, mens barn er stadig hjemme og konsekvenserne for fejl er ikke så alvorligt.

På godtgørelse

 • Øge privilegier og ansvar som børnene bliver ældre. Den ideelle godtgørelse er penge nok til at købe noget lille (ellers er der ikke meget værdi til et barn), men lille nok, at større indkøb kræver at spare op til et par uger. Dette beløb vil naturligvis stige, efterhånden som barnet bliver ældre. Hvis du har flere børn, er det en god ide at binde godtgørelse stiger til bestemte fødselsdage, og holde sig til den samme tidsplan for forhøjelser med hvert barn.
  • En populær tidsplan er en dollar per uge per alder, for eksempel modtager en fem-årig fem dollars om ugen.
  • En anden populær tidsplan er en dollar per uge per klasse, for eksempel modtager en femte klasses elev fem dollars om ugen.
 • Når du tror, ​​at barnet er gammelt nok, begynde at give kvoter på et månedligt, snarere end ugentlig basis. Dette lærer barnet at budgettet over en længere periode.
 • For teenagere, kan du gradvist øge ansvar og kontrol ved at gøre dem ansvarlige, ikke kun for kvoter, men også for særskilte beløb til tøj, frokost penge, skoleartikler, osv. Hvis disse er specificeret i dit budget, viser barnet, hvordan du holder styr af udgifter, spørge og barnet til at begynde at gøre journalføring. Du kan gradvist vende styring af købekraft over til din teenager, da de demonstrerer gode beslutningstagning. Nogle familier finder stor succes med at sætte børn i ansvaret for deres vasketøj og deres tøj budget på samme tid.
 • Nogle forældre mener, at børn bør tjene deres godtgørelse. Ved at betale et barn til, men de kan vænne sig til at udføre opgaver, simpelthen fordi de ved, de kommer til at få betalt, ikke fordi det er et ansvar. Derudover, da budgettering færdigheder bedst læres gennem praksis, at tilbageholde godtgørelse som straf for ikke at gøre gøremål nægter dem praksis med budgetlægning. Den bedste løsning kunne være en kombination af de to filosofier: betale en godtgørelse, uanset gøremål med at holde andre privilegier, hvis gøremål ikke er færdig, og betale ekstra penge til at gøre ekstra gøremål, som ikke er deres sædvanlige ansvar.

Advarsler

 • Hvis en metode mislykkes, så prøv et andet. Ikke alle børn lærer på samme måde.
 • Vær forsigtig med at give godtgørelse tidligt eller gøre et forskud. Børn, som voksne kan blive lokket til at søge "kredit" ved at få betalt for en opgave, før det er gjort, eller beder om en tidlig godtgørelse betaling. Det er vigtigt for børn at undgå at bruge penge, de endnu ikke har optjent.