Wkidk

Sådan arc svejsning

Skærmet Metal lysbuesvejsning er processen med at tilslutte to metalstykker med et flusmiddel overdækket elektrode, der er smeltet i en lysbue og bliver en sammensmeltet del af stykkerne, der skal svejses. Denne artikel vil beskrive brugen af flux-belagte svejsetråde og en enkel, transformer type krakker box svejsemaskine.

Steps

Sådan arc svejsning. Forstå processen afskærmet metal lysbuesvejsning.
Sådan arc svejsning. Forstå processen afskærmet metal lysbuesvejsning.
 1. 1
  Forstå processen afskærmet metal lysbuesvejsning. En lysbue dannes ved spidsen af svejsetråden når en strøm passerer tværs af en luftspalte og fortsætter gennem jordet metal der bliver svejset. Her er nogle af de vilkår og deres beskrivelser, der anvendes i denne artikel:
  • Svejsemaskine. Dette begreb bruges til at beskrive maskine, der omdanner 120-240 volt AC elektricitet til svejsning spænding, typisk 40-70 volt AC, men også en række DC spændinger. Det generelt består af en stor, tung transformer, en spænding regulator kredsløb, en intern ventilator, og en strømstyrke interval selector.The sigt svejser gælder for den person at gøre svejsningen. En svejsemaskine kræver en svejser til at betjene den.
  • Leads eller Welding fører. Disse er de isolerede kobberledere, som bærer den høje strømstyrke, lav spænding elektricitet til emnet, der bliver svejset.
  • Stangholder, eller stinger er anordningen på enden af bly, der holder elektroden, hvor den person, svejsning bruger at udføre svejsningen opgave.
  • Jord og jord klemme. Dette er føringen at grunde eller fuldender det elektriske kredsløb, og specifikt klemmen, der er knyttet til arbejdet med at lade elektricitet passere gennem metallet der skal svejses.
  • Strømstyrke eller forstærkere. Dette er en elektrisk udtryk, der anvendes til at beskrive den elektriske strøm tilført til elektroden.
  • DC og omvendt polaritet. Dette er en anden konfiguration, der anvendes i svejsning med en bue / elektrode-system, som tilbyder mere alsidighed, især i overliggende svejseopgaver og til brug svejsning visse legeringer, som ikke svejse nemt med AC spændinger. Svejsemaskinen, der producerer denne strøm har en ensretter kredsløb eller har den strøm, der leveres af en generator, og er meget dyrere end en typisk AC svejseapparat.
  • Elektroder. Der er mange specialiserede svejseelektroder, der anvendes til særlige legeringer og typer af metaller, såsom støbejern eller smedejern, rustfrit stål eller chromolly stål, aluminium og hærdet eller høj kulstofstål. En typisk elektrode består af valsetråd i midten dækket med en speciel belægning (flux), som brænder som lysbuen opretholdes, forbruge ilten og producerer kuldioxid i svejsningen område for at forhindre uædle metaller fra oxiderende eller brændende væk i lysbuen flamme under svejseprocessen. Her er nogle almindelige elektroder og deres anvendelser:
   • E6011 elektroder er en mild stål elektrode med en cellulosefiber belægning. De første to tal i elektroden identifikation er trækstyrken målt i pounds per kvadrattomme gange 1.000. Her, ville udbyttet af elektroden være 60.000 PSI.
   • E6010 elektroder er en omvendt polaritet elektrode, der almindeligvis anvendes til svejsning damp-og vandrør, og er særligt anvendelige til overliggende svejsning, da metallet holder sin stilling, medens i en flydende tilstand, bliver trukket ind i svejsebadet ved strømmen af direkte strøm fra elektroden til arbejdsstykket.
   • Andre specifikke formål E60XX elektroder er til rådighed, men da E6011s betragtes som et standard, allround stang, og E6010s betragtes som den standard for omvendt polaritet DC svejsning, vil de ikke blive dækket i detaljer i denne artikel.
   • E7018 elektroder er lav hydrogen flux coatede stålstænger, med et højt udbytte trækstyrke på 70.000 PSI. Disse anvendes ofte i montage bygningsstål bruges i byggebranchen, og i andre applikationer, hvor en stærk fyldstof materiale og større styrke svejsning er påkrævet. Bemærk, at selv om disse stænger giver større styrke, de er mindre tilgivende for at opnå en ren, høj kvalitet svejsning på forkerte strømstyrke og med snavset (rustne, malet eller galvaniseret) stål. Disse elektroder kaldes lav brint pga. ethvert forsøg på at sænke hydrogenindhold. Disse elektroder skal opbevares i en ovn med en temperatur på mellem 250 º F og 300 ° F. Denne temperatur er over vandet kogepunkt på 212 º F ved havoverfladen. Denne temperatur holder fugt (dug) (H2O) i luften fra indsamling i flux.
   • Nickel, Castalloy, Ni-Rod elektroder. Dette er specielle stænger lavet til svejsning stemmer, sejt eller smedejern, og har mere udbytte, for at give mulighed for udvidelse og sammentrækning af jern materiale, der svejses.
   • Forskellige metaller stænger. Disse stænger er lavet af en speciel legering og give bedre resultater, når svejsning hærdet, hærdede eller legeret stål.
   • Aluminum stænger. Disse er en nyere teknologi og tillade lysbuesvejsning af aluminium med en konventionel svejser, snarere end at bruge en speciel gas-skærmet trådværk svejser som en MIG (metal, inaktiv gas), eller TIG (tungsten, inaktiv gas) svejsning maskine, der ofte omtales som heliarc svejsning, var da helium gas anvendt til at beskytte den bue flamme, mens svejsning. De officielle navne, der oprettes af Den Europæiske Welding Society (AWS) for denne bue typen svejsning Skærmet Metal Arc Welding (stick), Gas Tungsten Arc Welding (tig) og Gas Metal Arc Welding (MIG).
   • Elektrode størrelser. Elektroder kommer i mange forskellige størrelser, målt ved diameteren af ​​metallet midten af ​​hver stang. For milde stålstænger, er en diameter fra 1/16 inch til 3/8 tomme til rådighed, og den anvendte størrelse bestemmes af strømstyrken af ​​svejseren, og tykkelsen af ​​det materiale, der svejses. Hver stang klarer sig bedst ved en given strømstyrke interval. Vælge den korrekte strømstyrke interval for en given størrelse stang vil afhænge af basismaterialet og den ønskede indtrængning, så vil specifikke amperages kun være dækket til svejsning beskrevet yderligere i denne artikel.
  • Sikkerhedsudstyr. En kritisk del af svejsning sikkert er at have, og vide, hvordan man bruger den korrekte sikkerhedsudstyr til jobbet. Her er nogle typiske elementer, der er nødvendige for svejsning sikkert.
   • Svejseskærmen (hætte). Det er den maske, der er slidt for at beskytte den person, svejsning fra den lyse flash af buen, og fra gnister smides under svejsningen. Standard lysbuesvejsning linser er tonet meget mørkt, da udsættelse for lysbuer kan forårsage flash forbrændinger på øjets nethinde. En level 10 mørke er minimum til lysbuesvejsning. Svejsning emhætter med en flip up linse blev engang foretrukket, da den mørke linse kan løftes op, og en separat klar glas linse vil beskytte svejseren fra stumper af slagger, mens svejsningen tilhugget. De nyere self mørkfarvning svejsning skjolde er den mest ønskelige svejseskærm nu solgt. Disse svejseskærmen linse er meget lys farvet til slibning og skærebrænding. Når en bue er ramt af den automatiske self mørkere linse vil skifte til en forudindstillet # 10 skygge. Endnu nyere på markedet, er den variable skygge automatiske self mørkere linse.
   • Svejsehandsker. Disse er specielle, isolerede læderhandsker, der når omkring 6 inches over håndleddene og beskytter hænder og underarme i svejseren (den person svejsning). De giver også begrænset beskyttelse mod utilsigtet stød, hvis personen svejsning kommer i kontakt med elektroden uheld.
   • Svejsning lædertyper. Dette er et forklæde som læder jakke, der dækker skuldre og bryst af svejseren, der anvendes til arbejde over hovedhøjde, hvor gnister kan antænde svejserens beklædning eller forårsage forbrændinger.
   • Arbejde støvler. Den person, svejsning skal bære mindst 6 tommer lace-up typen boot for at undgå gnister og varme slagger fra afbrænding hans fødder. Disse støvler skulle have isolerende såler fremstillet af et materiale, der ikke smelter eller brænder let.
 2. 2
  Lær trinene for at skabe en succesfuld svejsning. Svejsning er mere end at trække en svejsetråd tværs et stykke stål og limning det til en anden. Processen begynder med korrekt montering og fastgørelse af emner, eller metal, der skal svejses sammen. For tykkere stykker, kan du ønsker at male en facet så efterfølgende perler kan placeres i rillen for at fylde det helt med en solid svejsning. Her er de grundlæggende trin til at udfylde en simpel svejsning.
  • Strejke buen. Dette er processen med at skabe en lysbue mellem elektroden og arbejdsstykket. Hvis elektroden simpelthen tillader strøm at passere direkte ind i den jordede arbejdsemnet, vil der ikke være nok varme, der produceres til at smelte og sammensmelte metal sammen.
  • Flytte buen til at skabe en perle. Perlen er metallet fra den smeltende elektrode flyder sammen med smeltet metal fra basismetallet til at fylde rummet mellem stykkerne er sammenføjet ved svejsning.
  • Forme svejsesøm. Dette gøres ved at væve buen frem og tilbage over svejsningen stien enten i en zig zag eller figur 8 bevægelse, så metallet spredes til bredden, som du ønsker dit færdige svejsesømmen at være.
  • Chip og børste svejsningen mellem passerer. Hver gang du gennemfører et pass, eller tur fra den ene ende til den anden på din svejsning, er du nødt til at fjerne slaggen eller det smeltede elektrode flusmidler, fra overfladen af svejsesømmen så kun ren smeltet metal vil fylde svejsningen den efterfølgende bolden.
 3. 3
  Saml de værktøjer og materialer, du bliver nødt til at begynde at svejse. Dette betyder svejsemaskinen, elektroder, kabler og klemmer, og metallet, der skal svejses.
 4. 4
  Opsæt et sikkert arbejdsområde, helst med en tabel konstrueret af stål eller andet ikke-brændbart materiale. For praksis, et par stykker af blødt stål, vil mindst 3/16 tomme tyk virker.
 5. 5
  Forbered metal, der skal svejses. Hvis metallet består af to stykker, der er for at blive forenet i svejseprocessen, kan du blive nødt til at prep eller svejse prep dem, ved at slibe en skrå kant på siderne, der skal samles. Dette giver mulighed for tilstrækkelig indtrængning af svejsningen bue at smelte begge sider til en smeltet tilstand, så svejsemetallet obligationer gennem snit tykkelse af metallet. I det mindste, bør du fjerne eventuelle maling, fedt, rust eller andre forureninger, således du arbejder med en ren af ​​smeltet metal, som du svejse.
 6. 6
  Vedhæft klemmer til at holde din metal stykker sammen, hvis der er behov. Låsning typen tænger, "C" klemmer, en vice, eller foråret loader klemmer vil normalt virke. Til særlige projekter, kan du finde du bliver nødt til at tilpasse forskellige teknikker til at sikre de arbejde stykker, indtil de samles.
 7. 7
  Fastgør jorden klemmen til større stykke materiel, der bliver svejset. Sørg for at der er en ren placering, så det elektriske kredsløb kan være afsluttet med minimal modstand på jorden sted. Igen vil rust eller maling forstyrre jordforbindelse af dit arbejde brik, hvilket gør det svært at skabe en bue, når du begynder svejsning.
 8. 8
  Vælg den korrekte stang og strømstyrke interval for det arbejde, du forsøger at udføre. Som et eksempel kan 1/4 tomme plade stål svejses effektivt efter en E6011, 1/8 tomme elektrode, på mellem 80-100 ampere. Sæt elektroden i elektrodeholderen (herefter benævnt stinger) at sikre det ledende materiale af stinger klemmen er på det rene metal for enden af elektroden.
 9. 9
  Tænd svejsemaskine. Du skulle høre en summende lyd fra transformatoren. Lyden af ​​ventilatoren kører måske eller måske ikke blive hørt. Nogle svejsning fans fungerer kun, når maskinen kræver køling. Hvis du ikke gør det, kan du nødt til at tjekke den kreds, som leverer din magt, og brændingen i panelet kassen. Svejsemaskiner kræver en betydelig mængde strøm til at drive, ofte en særlig kredsløb normeret til 60 ampere eller mere ved 240 volt.
 10. 10
  Hold stinger i din dominerende hånd med isolerede håndtag, med stangen i en position, så slående spidsen af det mod pladen du er svejsning vil være lige så naturlig en bevægelse som muligt. Hold svejseskærm op lige højt nok, så du kan se at flytte elektroden inden for et par inches af emnet, klar til at vende i for at beskytte dine øjne. Du ønsker måske at øve trykke på elektroden mod svejsemetal at få fornemmelsen af den, før du tænder for strømmen, men aldrig finde en lysbue uden at beskytte dine øjne.
 11. 11
  Vælg det punkt, hvor du ønsker at begynde din svejsning. Placer spidsen af ​​stangen tæt på det, så drop svejsning hætte på plads. Du ønsker at trykke spidsen af elektroden mod metallet for at fuldføre det elektriske kredsløb, så øjeblikkeligt trække det tilbage en lille smule, for at skabe en lysbue mellem elektroden spids og metallet, der svejses. En anden måde at finde en bue er ligesom at finde en match. Denne lysbuegabet eller luftrum, skaber en stor del af modstanden i det elektriske kredsløb, hvilket er, hvad producerer bue flamme eller plasma og varme er nødvendig for at liquefy elektroden og metallet ved siden af ​​svejsningen området.
 12. 12
  Slå elektroden mod overfladen af metallet, trække den lidt tilbage, når man ser en lysbue opstår. Dette tager en stor del af praksis, da forskellige elektrode diametre og svejsning amperages kræver en anden kløft mellem spidsen af ​​elektroden og arbejdsemnet, men hvis du kan holde afstanden stabil, vil en kontinuerlig lysbue opstå fra elektroden til arbejde stykke. Typisk bør lysbuegabet ikke være større end elektroden diameter. Øv støttehjul buen ved at holde elektroden omkring 1/8 til 3/16 af en tomme fra emnet, så begynde at bevæge sig ad den vej, du ønsker at svejse. Når du flytter elektroden, vil metallet smelte væk, fylder af smeltet metal og bygge din svejsning.
 13. 13
  Øv rejser på tværs af vejen for dit svejse med elektroden, indtil du kan holde en konsistent bue, bevæger sig med en konsekvent hastighed, og i tråd med den sti, du ønsker at svejse. Når du har styr kontrollere bue, vil du begynde at øve om eller opbygge svejsesømmen. Dette er deponering af metal, der forbinder de to stykker, som du er sammensvejsning. Den teknik, du bruger til at lægge din perle vil afhænge af bredden af ​​hullet (hvis der er én) du udfylder, og dybden, du ønsker svejsesømmen at trænge igennem. Den langsommere du bevæger elektroden, vil dybere svejsningen gå ind i metal arbejde stykker, og for at gøre en lang vej, zag jo mere du zig eller væve elektrodens spids, den bredere perlen du vil lægge op.
 14. 14
  Hold bue etableret som man bevæger sig langs svejsningen, du gør. Hvis elektroden grunde til metallet og bliver fast, ryk stinger at bryde stangen fri enten fra stinger klemme eller svejsemetallet. Hvis buen er tabt, fordi du flytter elektroden for langt væk fra metal overflade, processen stoppe og rense slaggen fra det sted, du er svejsning, så du igen strejke bue for at fortsætte, vil der ikke være nogen slagger i svejsningen område forurene nye svejsning du er begyndt fra det sted buen blev tabt eller ødelagt. Aldrig lægge en ny kugle i forhold til eksisterende slagge, da dette materiale vil smelte i lysbuen plasma og boble gennem det nye lag af metal du placerer, hvilket resulterer i en svag og beskidt svejsning.
 15. 15
  Øv bevæge elektroden i en fejende bevægelse for at skabe et større kugle. Dette vil tillade dig at fylde mere af svejsningen i et enkelt pass, efterlader en renere og mere sund svejsning. Elektroden bevæges i en sidelæns bevægelse den er opstillet langs svejsningen sti, enten i en zig-zag, buet eller ottetal bevægelse.
 16. 16
  Juster din svejser output strømstyrken passer til materiale, du er svejsning og den ønskede penetration af buen. Hvis du finder den færdige svejsesøm er udstenede, med dyb kraterdannelse på perle kanter eller den tilstødende metal er simpelthen smeltet eller brændt væk, reducere strømstyrken trinvist indtil tilstanden er afhjulpet. Hvis på den anden side, du har svært ved slående eller opretholde en bue, skal du muligvis til at øge strømstyrken.
 17. 17
  Rens din færdige svejsning. Når du er færdig svejsning, kan du ønsker at fjerne slagge og rydde op i din svejsning, enten for at give malingen til bond bedre, eller blot for kosmetiske årsager. Chip off slagger og stålbørste svejsningen at fjerne fremmed materiale og resterende slagge. Hvis overfladen skal være flad for at tillade montering af brik du har svejset til et andet stykke, bruge en vinkelsliber at fjerne toppen eller høj del af perlen. En ren svejsning, især efter slibning flad, er lettere at undersøge, om grubetæring, puddling eller andre fejl er opstået under svejsning.
 18. 18
  Mal dit svejse med en egnet rust-forebyggende primer for at beskytte det mod tæring. Frisk svejset korroderer temmelig hurtigt, hvis udsat for elementerne, eftersom selve basismetallet udsættes direkte for fugt.

Tips

 • Ved samling arbejdsemner for store til at effektivt at klemme, tack stykkerne sammen med små svejsninger med mellemrum for at forhindre stykker fra skiftende.
 • Nogle mennesker lytte til lydene fra lysbue at bedømme kvaliteten af svejsningen. Popping og snapper lyde kan indikere enten inkonsekvent lysbuegabet eller forkert strømstyrke.

Advarsler

 • Metal forbliver varm i lang tid efter svejsningen er færdig, så holder kæledyr og børn ud af arbejdsområdet, indtil alle materialer er afkølet.
 • Arc svejsemaskiner udnytte en høj strømstyrke elektrisk strøm, som er ekstremt farligt, så håndtere de kabler og stinger med omhu. Svejs aldrig under våde forhold eller på vådt materiale uden ordentlig uddannelse.
 • Undgå at indånde dampe fremstillet af svejseprocessen. Dette gælder især galvaniserede eller forgyldt metal, og dem metaller, der er blevet malet med metal oxide primere.
 • Undersøg kabler og forbindelser ofte at mindske muligheden for utilsigtet elektrisk stød.
 • Beskyt dig selv mod flashburns ved at dække huden med handsker, en ansigtsmaske, og ærmer, der afhænger af området er dækket. Aldrig nogensinde svejse uden en beskyttelseshjelm, når Welding.
 • Det skarpe lys fra en elektrisk lysbue kan forårsage brandsår i lighed med en solskoldning, så slid langærmede skjorter og lange bukser for at reducere eksponeringen.
 • Se linket i citater, nedenfor for specifikke advarsler og forsigtighedsregler.

Ting du behøver

 • Svejsemaskine, med ledninger, klemmer, og elektroder
 • Værktøjer til forberedelse og rengøring svejsninger, herunder slaggehammer, stålbørste og en vinkelsliber
 • Sikkerhedsudstyr