Wkidk

Hvordan undgår madforgiftning

Madforgiftning er ubehageligt i bedste og dødbringende på sit værste. Her er nogle vigtige ting at huske på, når de spiser både på og ud, der vil mindske dine chancer for at få madforgiftning.

 • 1 trin
  • 1.1 Forberedelse
  • 1.2 Opbevaring af Foods
  • 1.3 Eating
 • 2 Tips
 • 3 Advarsler
 • 4 Relaterede Googles
 • 5 Kilder og citationer

Steps

Hvordan undgår madforgiftning. Forstå hvad der forårsager madforgiftning.
Hvordan undgår madforgiftning. Forstå hvad der forårsager madforgiftning.
 1. 1
  Forstå hvad der forårsager madforgiftning. Madforgiftning skyldes indtage eller der er blevet forurenet med enten: (1) kemikalier såsom insekticider eller mad toksiner herunder svampe (f.eks. Giftige svampe), eller (2) gastrointestinale infektioner af bakterier, vira eller parasitter. De fleste mennesker henvise til madforgiftning som dækkende nogen af ​​disse mulige kilder.
 2. 2
  Erkender, at der er flere begivenheder, der kan forårsage forurening af fødevarer:
  • Fødevarer vokser: Brugen af kemikalier, gødning osv. alle har potentiale til at forurene fødevarer, som det er ved at blive dyrket. Aldrig holde en forventning om, at en vare er vaskes, før det forlader gården.
  • Miljømæssige faktorer: bakterier, parasitter osv. rejse lykkeligt i vinden, flyde i vand, hitch elevatorer med støv og opholde stramt i jorden. De er en del af naturens web af liv og vil altid være en mulig kilde til forurening, hvis ikke behandlet hensigtsmæssigt som led i en sammenhængende og dedikeret tilgang til fødevarehygiejne.
  • Food Processing: Uanset i en stor fabrik eller på din egen, kan forarbejdning af fødevarer være en væsentlig kilde til forurening. Arealer, der anvendes til forarbejdning skal holdes pinligt rent eller krydskontaminering kan let forekomme, især med kødprodukter (naturlige bakterier, der er bosiddende i tarmene af dyr er en væsentlig kilde til krydskontaminering, når mishandlet).
  • Opbevaring af fødevarer: Fødevarer, der er gemt forkert (for eksempel en ubehandlede låret hvile ved siden af en flok druer ), kan være en kilde til overførsel af bakterier og andre urenheder fra én fødevare til en anden. Dette er et meget tricky område, fordi folk ofte tror ikke, at nogle fødevarer kan være en kilde til forurening, men er uvidende om, at krydskontaminering har fundet sted.
  • Tilberedning af mad: En stor del af fødevareforurening opstår under forberedelsesfasen. En syg person kan videregive bakterier, fra 'til gastroenteritis. Et skærebræt bruges til kød, der ikke er vasket og derefter bruges til grøntsager er en anden kilde eventuel forurening. Uvaskede hænder, beskidte køkken mellemrum og i køkkenet osv. er alle mulige kilder til forurening af fødevarer.
 3. 3
  Vide hvad man skal gøre for at undgå forurening af fødevarer. Håndtering, opbevaring og tilberedning fødevarer er de vigtigste områder at tackle for at mindske muligheden for fødevareforurening. Hvis du spiser ude, skal du være opmærksom på betingelserne for fødevare-og tjeneste hygiejne.

Forberedelse

 1. 1
  Shop med omhu. Kontroller anvendelsesdato datoer på produkter, holde kød og fjerkræprodukter i separate poser og lad ikke det vilde Kød rører andre fødevarer, som du shoppe eller bringe dem hjem.
 2. 2
  Bevar kølekæden. Hold kolde og frosne fødevarer som koldt som muligt - wrap i avisen eller købe en lille køletaske til at transportere dit kolde og frosne fødevarer hjem. Når det er muligt, skal du lade snuppe kolde produkter til slutningen af ​​din shopping. Opbevar alle fødevarer korrekt og hurtigt, når du kommer hjem.
 3. 3
  Altid vaske dine hænder før og efter forbereder fødevarer. Vask med varmt sæbevand. Hold karklude og hånd rengøres regelmæssigt.
 4. 4
  Hold dit køkken rent. Brug en mild opløsning af vand og sæbe til at rense dine tællere, skærebrætter og redskaber.
 5. 5
  Brug separate skærebrætter til at forberede råt kød / fjerkræ og grøntsager. Hold disse bestyrelser adskilt for at undgå enhver mulighed for krydskontaminering af bakterier fra kød til andre fødevarer. Hvis du ikke kan holde separate skærebrætter, så sørg for at desinficere en multi-purpose skærebræt grundigt efter hver brug (se blegemiddel opskrift "Tips").
 6. 6
  Hold fødevarer adskilt. På alle tidspunkter, holde råt kød, rå og fjerkræ væk fra mad, frisk og grøntsager.
 7. 7
  Kog fødevarer grundigt, især rødt kød, fjerkræ og. disse fødevarer hele vejen igennem vil ødelægge skadelige. Kontakt en kogebog og bruge en kød termometer, hvis du er i tvivl om, hvor lang tid at tilberede noget.
 8. 8
  Hold varme fødevarer varmt (65 ° C / 149 ª f) og kolde fødevarer koldt (4 ° C / 40 ° F). Du skal sørge for dit køleskab er indstillet på en temperatur på 4 ° C / 40 ° F eller mindre.
 9. 9
  Genopvarmning rester grundigt før servering. Madrester, der er blevet reheated dårligt kan stadig indeholde aktive fødevarer patogener. Desuden, hvis rester er gået dårligt, vil ingen mængde af genopvarmning gør dem sikkert. Eventuelle tegn på misfarvning, sliminess, vækst af skimmel mv er signaler at kassere eller kompost rester. Må ikke holde madrester til længe. Aldrig genopvarme rester mere end én gang og aldrig genfryses mad uden at ændre sin tilstand! (Dvs. du kan fryse rå mad, optø den rå mad, tilberede maden, genfryses kogte mad, optøning / genopvarme mad. Hvis genbrug mad tilovers, smide det væk, eller der er en meget stor chance for at få syge!)

Opbevaring af fødevarer

 1. 1
  Store fødevarer i overensstemmelse med deres behov. Den form for opbevaring er afhængig af typen af ​​fødevarer. Tørre fødevarer såsom pasta,,, bønner, konserves og korn kan alle blive holdt i et køligt, tørt sted, såsom et spisekammer eller skabe. Andre fødevarer kan være vanskeligere og pleje bør tages for at gemme dem på passende måde:
  • Placer frosne elementer i fryseren inden for 2 timer at fjerne dem fra fryseren (selvom ideelt dette bør ske hurtigere, lægge dem væk, så snart du kommer hjem).
  • Kød, fjerkræ, æg, bør færdigretter, mejeriprodukter og madrester altid være nedkølet.
  • Mange fødevarer bør holdes nedkølet eller i et køligt, mørkt sted, såsom en kælder eller spisekammer, engang åbnet. Læs etiketter til opbevaring detaljer og instrukser. Hvis du er i tvivl, fejle altid på side at give et køligere miljø.
  • Alle fødevarer, uanset deres storage status, bør spises hurtigt og inden for deres anvendelsesdato datoer. Selv krydderier og tørrede urter mister deres gavnlige egenskaber og smag, hvis de opbevares for lange og mange varer kan være skadelige, hvis den opbevares over deres anvendelsesdato.
 2. 2
  Beskyt din mad fra insekter og dyr. Dette er også vigtigt i forberedelse og servering.
 3. 3
  Vær ekstra forsigtig under varmere vejr. Fødevareforurening fra bakterier forekommer meget hurtigere i varmere vejr. Hvis du spiser udendørs, sikre, at alle spiser maden hurtigt, og at rester bringes tilbage inde inden for en time, der skal opbevares i den kølige igen.

Spise

 1. 1
  Altid vaske dine hænder før du spiser.
 2. 2
  Undgå og som er upasteuriseret. Pasteuriserede fødevarer har været gennem en proces, der dræber bakterier. Hvis og frugtsaft pasteuriseret, det vil sige det på etiketten.
 3. 3
  Spis fødevarer hurtigt efter de er blevet kogt. Dette vil bidrage til at sikre, at skadelige bakterier ikke har haft tid til at vokse.
 4. 4
  Skyl og krat rå fødevarer. Fødevarer, der er kogt før de spises, såsom friske frugter og grøntsager, bør skylles i vand og endda skrubbes eller skrællet, hvis det er nødvendigt.
 5. 5
  Vær meget forsigtig med rå fisk og kød., Tatar osv. er delikatesser, der kan glæde, hvis ordentligt forberedt. Dog skal det højeste niveau af hygiejne sikres for disse poster. Spis kun disse elementer på velrenommerede steder! Undgå sushi, rå muslinger og lignende fødevarer, der sidder i en buffet tabel, hvis du ikke ved, hvor længe de har været uden ordentlig køling. Hvis du laver dem derhjemme, kan du bruge de bedste og friskeste råvarer, følger alle hygiejnepraksis skitseret her og spiser umiddelbart efter skabelsen. Bemærk at frisk ikke nødvendigvis betyder "straight fra dyret", som dybfrossen sushi fisk er betydeligt sikrere end frisk dræbt fisk, da dybfrysning dræber parasitten sporer. Kød fødevarer er yderst vanskeligt at forberede sig ordentligt og sikkert, så hvis i tvivl, skal du ikke lave dem selv. aldrig holde rå kød fødevarer som madrester.
 6. 6
  Må ikke spise det, hvis du er i tvivl. Stol på dine sanser! Hvis det ser usædvanligt, lugter dårligt, eller på anden måde bekymrer dig, lad det.
 7. 7
  Spis ikke rå skaldyr. Spise rå skaldyr er en ekstraordinær risiko, selv rå muslinger og østers betragtes som en delikatesse. Der er flere risikofaktorer særlige for skaldyr, der gør det langt mere farlig end rå fisk. Red tidevand og andre naturligt forekommende mikrobielle udbrud kan forurene skaldyr, som opbygger toksiner i kødet. Risiko for hepatitis er høj. Alkoholikere og personer med leverskader er særligt udsatte. Hvis du spiser rå shell fisk, sørg for at det er i live, når du køber det. Det betyder, at muslinger, muslinger og østers vil have lukkede skaller, eller skaller tæt når tappet. Hvis skallen er åben, smide det væk.
 8. 8
  Være ekstra opmærksom på andre signaler, når de spiser ude:
  • Kontroller lokalerne. Den hygiejnestandard bør være temmelig indlysende.
  • Vær forsigtig med buffet-style fødevarer. Kontroller at se, at varm mad bliver holdt varmt og ikke bare lunken. Ris kan være en kilde til forurening af fødevarer, hvis det er udeladt for længe. Salater er også et muligt problem, hvis de ikke er friske.
  • Vær forsigtig med nogle salatdressinger, mayonnaise, Hollandaise, Bearnaise og andre saucer, der indeholder rå æg, samt marengs.
  • Stol på dine sanser, som beskrevet ovenfor. Frem for alt, hvis det efter følgende igennem med disse forholdsregler maden ikke smager rigtigt eller gør dig kvalme, stoppe med at spise og (høfligt) få det ud af munden.

Tips

 • Det kan hjælpe til at markere din skærebrætter "kød", "Veggies Only", "Brød Only" osv. Det er ikke kun til gavn for den regelmæssige cook (s), men for alle andre, der tilfældigvis ønsker at hjælpe i den.
 • Kend de mulige symptomer, der tyder madforgiftning:
  • Mavekramper eller smerter
  • Kvalme
  • Diarré
  • Forhøjet temperatur,
  • Hovedpine, hals ømhed
  • Generelle influenzalignende symptomer
  • Pludselige træthed, tab af energi og / eller et ønske om at sove
 • Bleach opskrift på skærebrætter: Bland 1 teskefuld (5 ml) blegemiddel per 34 fl oz (1 liter) vand. Vask bestyrelsen i varmt sæbevand først og derefter desinficere bestyrelsen i blegemiddelopløsningen.
 • Hvis du gør forbruge upasteuriserede produkter, sikre, at de kommer fra et velrenommeret kilde, er korrekt opbevaret og forbruges meget hurtigt. For eksempel. Hvis du, vedligeholde meget høje hygiejnestandarder under hele malkningen, fra den anvendte metode til fodring og indgive koen til den metode, der anvendes til malkning, samt sterilisering af malkeanlæg og mælkebeholdere
 • Mange restauranter har en minimal temperatur til tilberedning af kød og fjerkræ. For eksempel i USA oksekød skal, kalvekød eller lam har en temperatur på mindst 145 º F, og ved 165 º F; fisk på 145 º F og æg på 165 º F. I Storbritannien er varm mad kogte til 72 º C og over.

Advarsler

 • På selskabets picnic, undgå altid mayo-baserede salater, der ikke har været nedkølet (dvs. kartoffelsalat, æg salat, pasta salat).
 • Du kan få alvorligt syge fra madforgiftning. Søg straks lægehjælp, hvis du har mistanke om, at du har madforgiftning.
 • Mens rene salater er en glimrende kilde til vitaminer og fibre, salat barer er en af ​​de mest almindelige kilder til madforgiftning. Pakning din egen omhyggeligt vasket salat er et mere sikkert alternativ.
 • Bare fordi en vare er mærket " økologisk "eller" naturligt dyrket "betyder ikke, bør du placere den i munden uden et hjem-vask først. Disse etiketter betyder ikke "ren"! De er blot en metode til at dyrke eller en markedsføringstilladelse besked, og du skal stadig vaske og skrubbe de varer, som normalt.
 • I modsætning til populær tro, træ skærebrætter ikke er mere skadeligt end plastik boards. Mens træet kan have bakterier i de små revner, har forskningen vist, at bakterier ikke formere sig i træ, og er i virkeligheden mere tilbøjelige til at dø ud end i plast. Uanset hvilken type bord, som du bruger, så husk at holde den ren.