Wkidk

Hvordan til at disponere over madolie

Hvad gør du efter kogning med masser af olie, som når friturestegning? Hælde olien ned i afløbet eller toilettet vil forårsage træsko ned linjen, bogstaveligt talt, da olie tykkere, når det køler, og ikke blandes med vand. Hælde det i skraldespanden kan gøre en ganske rod, så godt. Denne artikel vil skitsere nogle bedre muligheder.

Steps

Hvordan til at disponere over madolie. Genbrug olie til madlavning, hvis du kan.
Hvordan til at disponere over madolie. Genbrug olie til madlavning, hvis du kan.
 1. 1
  Lad olien afkøle. Lad olie / fedt i uanset kogekar, indtil det er cool (et par timer, til natten og videre).
 2. 2
  Fryse den. Når den er afkølet noget, kan du hælde det i en beholder og opbevares i fryseren. Metal suppe dåser eller tomme juice kartoner er ideelle til dette formål. Når det er solid, er det lettere at bortskaffe det. Eller hvis du har brug for at genbruge det, bare lad det tø.
 3. 3
  Genbrug olie til madlavning, hvis du kan. Olien kan bruges til stegning flere gange, så længe du mellem anvendelser.
 4. 4
  Lav en lava lampe. Det er et sjovt projekt at gøre med kids!
 5. 5
  Gem nogle til at gnide på. Når du gør det, vil sneen ikke klæbe til skovle så meget.
 6. 6
  Overveje at gøre en olielampe. Videoen nedenfor viser dig hvordan.
 7. 7
  Brug det til at lave biodiesel. Biodiesel er en ikke-giftig og biologisk nedbrydelig brændstof, kan magten din bils motor og hjælpe miljøet på samme tid. Behøver ikke biodiesel dig selv? Gem olien i sin oprindelige beholder, annoncere i en online gratis annonce (som Craigslist ), og en person, der gør biodiesel vil komme samle den op.
 8. 8
  Brug olien til barbering. Undgå kemikalier i kommercielle barbering cremer og lotions, der kan tørre og irritere din hud.
 9. 9
  Kontroller, om der er en lokal genbrugsstation, der vil tage olien fra dine hænder.
 10. 10
  Tage store mængder til en lokal restaurant. Sommetider de har brugt olie / fedt siloer, som du kan smide din olie ind, hvis du spørger pænt.
 11. 11
  Hæld brugt kattegrus, efter ændring af gryden. Kuld vil absorbere olien, reducere rod.
 12. 12
  Bland det med gammelt brød, gamle ris eller ethvert korn produkt og fodre det til dine grise og høns. De spiser næsten alt. Hvis du ikke har dyr, tage det til en landmand, du kender, eller kigge efter en person, der sælger farm æg og tage det til dem.
 13. 13
  Brug den til at lave sæbe, hvis det er kun én type olie. Sørg for at "rense" det ved at sætte den kølige, brugt olie i en gryde fyldt med vand. Lad vandet simre (på medium til lav varme), og rør olie og vand sammen forsigtigt. Noget, der forurener olien, ligesom bits af fødevarer, falde bør ud af olien lag og i vandlaget. For at få olien ud, lad opløsningen afkøle, og om nødvendigt, skal du placere det hele i en fryser indtil olien lag er solid. Fortsætte med at "rense" den, indtil der ikke mere mad eller andre forureninger ses.
 14. 14
  Hvis smide det væk er den eneste mulighed, lad det cool, og sætte små mængder i lukkede containere i papirkurven. Hæld det i en beholder, du ville smide alligevel (helst en du ikke kan). jordnøddesmør krukker er ideel til dette, da de reseal nemt og har brede åbninger. Sæt hætten på, luk den stramt, og smide det i papirkurven.

Tips

 • Tilføjelse madolie til en kompostbunke vil have en negativ effekt på komposteringsprocessen, medmindre det er en meget lille mængde.
 • Når olien og fedt hærde, kan du blande det med jordnøddesmør og fugl frø at fodre fuglene.