Wkidk

Hvordan man laver hjem fries (Morgenmad kartofler)

Først og fremmest, home fries er ikke, og er beregnet til at blive spist med en gaffel. De kan være lavet med næsten enhver form for kartoffel, så gå med uanset din præference er, eller hvad du har om omkring.

Uanset hvad, de er et udmærket supplement til de fleste måltider - især morgenmad - og en god måde at fodre en masse mennesker billigt og nemt.

Steps

Hvordan man laver hjem fries (Morgenmad kartofler). Skær kartoflerne i halve tommer terninger.
Hvordan man laver hjem fries (Morgenmad kartofler). Skær kartoflerne i halve tommer terninger.

Prepping kartoflerne

 1. 1
  Skær kartoflerne i halve tommer terninger. Hvis du skærer dem meget større det tager længere tid at tilberede dem end de instruktioner skrevet her, er designet til, og de kan ikke lave mad hele vejen igennem.
  • En anden populær måde at forberede dem er at skære dem i både. Denne teknik fungerer bedst med små, redskin kartofler.
  • Der er ingen grund til at skrælle kartofler, men du kan gøre det, hvis du vil.

Par-kog kartoflerne

 1. 1
  Få en gryde med vand til en rullende kog, mens du skære kartoflerne, og sørg for ikke at fylde det til toppen, så vandet ikke løber over, når du tilføjer de afskårne kartofler.
 2. 2
  Tilsæt kartoflerne til det kogende vand forsigtigt, så det kogende vand ikke splash dig. Det er bedst at bære en luffe-style grydelap bare i tilfælde og skrab kartoflerne fra et skærebræt med en kniv.
 3. 3
  Kog kartoflerne til ikke mere end fire til fem minutter. Du er i det væsentlige delvis madlavning dem her, men ikke hele vejen igennem. Enhver mere end fem minutter, eller du vil Kog dem, før de er stegt. Hvis dine terninger er virkelig små, så skal du ikke koge dem i længere tid end tre minutter.
 4. 4
  Mens kartoflerne er kogning, få en dyb stegepande - Enten af støbejern eller teflon vil arbejde - og tilføje dine olie. Enhver af følgende olier vil gøre fint: jordnøddeolie, rapsolie, solsikkeolie, eller bare vegetabilsk olie. Olivenolie vil arbejde, men er generelt ikke den bedste olier til stegning.
  • Mængden af ​​olie, du bruger, afhænger af størrelsen på gryden, du bruger, og hvor stor en opskrift, du gør. En god tommelfingerregel er omkring en halv tomme i bunden af ​​gryden.
  • Få olien rart og varmt, men vær forsigtig med ikke at få det for varmt, da dette kan medføre en farlig fedt brand. Det er bedre at starte på den køligere side med brænderen på medium og arbejde dig op derfra, hvis du ikke er sikker på den korrekte temperatur.

Stegning dem op

 1. 1
  Tilsæt anstrengte kartofler omhyggeligt til olie, igen er omhyggelig med ikke at sprøjt varm olie på dine hænder eller arme. Igen, bære en fuld ovn mitt bare i tilfælde eller i det mindste en langærmede shirt. Dæk hele bunden af ​​gryden med kartofler, men ikke fløjls dem på alt for høje.
  • Hvis du er madlavning en stor mængde bare koge mere end én batch. Kartoflerne skal meste dækket i olie.
  • Hvis olien er den rigtige temperatur kartoflerne vil koge og syde med det samme, når du lægger dem i gryden. Hvis dette ikke sker, tilsættes forsigtigt varme, indtil de er virkelig stegning, og bemærk temperaturindstilling til næste gang.
 2. 2
  Tilføj dine krydderier. Dette er den måske den mest underholdende og også den vanskeligste del af at gøre store hjem fries. En blanding af salt, rosmarin, timian og lejlighedsvis en knivspids citronpeber gøre for en stor opskrift, men ingen af ​​disse er virkelig nødvendigt. Mindst et drys af salt anbefales.
  • Som du tilføje dine krydderier, drys dem på kartoflerne, som du røre dem til at få ordentlig dækning, er omhyggelig med ikke at tilføje for meget salt eller nogen anden ingrediens.
  • Salt og andre krydderier kan tilføjes senere, men som enhver opskrift, kan de aldrig blive taget ud, når de er i blandingen.
 3. 3
  Fortsæt omrøring kartoflerne indtil de er en gylden brun, men ikke brændt.
  • Hvis du foretrækker sprødere hjem fries, lade dem på en lidt længere, men når de begynder at blive brune det tager ikke lang tid at brænde dem, så se dem nøje.
 4. 4
  Placere flere lag papir håndklæde over en stor plade eller skål, og øse de fuldt kogte kartofler på papiret håndklæder til at absorbere eventuelle ekstra olie. De vil være ekstremt varme på dette tidspunkt, så giv dem et minut eller to til at køle af, før betjener dem.
 5. 5
  Serveres og nyde.

Tips

 • Hvis du har brug for at tilberede mere end én parti home fries at brødføde alle, holde det første parti eller partier varme ved at placere dem i ovnen i en ovn-safe skål på ovnens laveste indstilling.
 • De krydderier er anført ovenfor er blot anbefalinger. Efterhånden som du får en fornemmelse for, hvad smag du bedst kan lide, begynde at gøre opskriften dine egne ved at spille rundt med forskellige krydderier. Gammel Bay og Lowery s krydret salt samt sort peber kan arbejde godt.
 • Hvis du forbereder dette som en del af et måltid morgenmad, madlavning kartoflerne i fedtet fra panden du koge bacon i kan også tilføje en masse af smag.

Advarsler

 • Madolie, der er for varmt, er en invitation til et fedt brand, som kan være meget svære at slukke.
  • Hvis fedt udbryder brand, ikke sætte vand på ilden! Det vil gøre ilden blusser op. Brug en brandslukker eller kvæle ilden så hurtigt som muligt med mel, bagepulver, majsstivelse eller et låg.

Ting du behøver

 • En pose kartofler af dit valg
 • En dyb støbejern stegepande eller non-stick stegepande
 • Madlavning olie såsom jordnødder, solsikkefrø, raps eller vegetabilske.
 • Krydderier såsom salt, rosmarin, timian og sort peber eller nogen af ​​dine valg.