Wkidk

Hvordan man bruger en rundsav

Denne type af håndholdte motorsav er et grundlæggende redskab i en tømrer, entreprenøren, eller hjemme renovator s værktøjskasse. Den ene på billedet er en 160mm (6 1/2inch) klinge størrelse. De større, er 235mm klinge størrelse. Her er nogle grundlæggende tips og vejledning om korrekt brug af rundsave.

Steps

Hvordan man bruger en rundsav. Forstå de forskellige typer og størrelser af rundsave og deres formål.
Hvordan man bruger en rundsav. Forstå de forskellige typer og størrelser af rundsave og deres formål.
 1. 1
  Forstå de forskellige typer og størrelser af rundsave og deres formål. Her et par eksempler:
  • 5 tommer trim save, som regel med en fintandet klinge og ofte med bladet placeret på venstre side af motoren, til nem visning af bladet sti. Disse findes i 120V, AC-modeller og genopladelige batteri modeller i forskellige DC spændinger.
  • 6 1/2 tommer save, som vist i illustrationen ovenfor, bruges til at skære i længden nominel tømmer til byggeri, samt rippe tømmer, og skæring krydsfiner eller kompositmateriale.
  • 7 1/4 tommer save, ofte kalder skilsaws, fra navnet på en stor rundsav producent, Skil. Det er rygraden i byggebranchen, der anvendes til at skære tømmer op til 2 1/4 tomme tyk. De bruges til at skære framing tømmer til længde og rippe tømmer. De har også en række valgfrie blade, som kan bruges til at skære kompositmaterialer, beton, jern og ikke-jernholdige metaller lagen rør, slanger, og selv koldvalset stål bar materiel.
  • 8 og 10 tommer save, der anvendes til afkortning større tømmer eller tømmer, op til 4 inches tyk. Disse er tungere, mere besværlige værktøjer, der anvendes for det meste i industrielt arbejde.
  • Worm-drev save har en gearkasse med en orm-gear, og findes i 7 1/4 tommer modeller, der er mest almindeligt anvendte til at rippe tømmer eller skære krydsfiner pyntede eller beklædning. De har typisk bladet på venstre side af maskinen, for at gøre ser bladet sti lettere, når skære parallelt med kanten af ​​en bred plade af krydsfiner.
 2. 2
  Kig på de elementer i saven, du planlægger at bruge. Følgende er grundlæggende funktioner af nogle af disse funktioner.
  • Bundpladen kan vippes til at foretage vinkelsnit. De fleste save justere fra 90 grader til lidt mindre end 45 grader, hvilket gør det muligt at skære affasede ender i bestyrelser for Corning vedhæftede filer, hip-tag spær nedskæringer, og selv miters. De fleste save er udstyret med en fingerskrue eller løftestang til at løsne bolten, der holder klingen på den korrekte vinkel for cut, du gør, som ligger på forsiden af saven. Nogle er også udstyret med en skala, der indikerer skovlvinklen fra '0 '(90 grader, eller firkantede til bestyrelsen overflade) til 45 grader.
  • Bladet kan indstilles til den dybde der kræves for de enkelte udskæringer, fra mindre end 1/8 tomme til den fulde dybde bladet er i stand til at trænge ind. Håndtaget eller fingerskrue som låser bundpladen i den ønskede højde er normalt placeret på bagsiden af ​​motoren på venstre side.
  • Mange rundsave er udstyret med en parallelanslag, til at vejlede bladet som du gør en rip snit langs kanten af et bord, hvilket giver dig en mere lige, parallelt skæres.
  • Støv ejector. Et par nyere save er udstyret med en støv ejector til at blæse savsmuld væk fra operatøren ansigt og fra mærket, hvor snittet bliver gjort.
  • Laser sporing lys. Nogle nyere save er udstyret med en laser, der projicerer en lys, rød linje ned stien af ​​bladet rejse. Disse kan også købes til eftermontering på ældre enheder, der ikke er fabrikken er udstyret med dem.
  • Blade vagt. Dette bør betragtes som en væsentlig sikkerhedsforanstaltning på enhver sav, og har to dele, den faste vagt over toppen af ​​bladet, og det flydende vagt, hvilket ruller ud af vejen, når saven skubbes ind i emnet. Nogle har et håndtag, så klingeafskærmningen manuelt kan løftes for springet opskæring eller nemmere at se af skære-mærket.
 3. 3
  Lær de grundlæggende typer og anvendelser for rundsavklinger. De varierer i bladet sammensætning, antal tænder (skære bits eller overflader), mængden af sæt (bredden af kærven fjernet ved bladet), og bladet kvalitet.
  • En af disse rundsave vil sandsynligvis have en almindelig HSS (high speed stål) savklinge i det, når det er købt nyt.
  • TCT (hårdmetal) knive er langt mere holdbare, især i hårde træsorter. Også krydsfiner og sammensatte bestyrelser er hårdt på bladene, så TCT klinger er behov for dem.
   • Blades med færre tænder (siger 28) og med mindre rake til ansigtet af tænderne, er designet til at rippe langs tømmer, med korn. De typisk give et hurtigt groft skåret. De er billige at købe og billigt at skærpe, eftersom de har færre tænder.
   • Blades med flere tænder (siger 40) er designet til crosscut typen arbejde. De giver en masse pænere skåret i de fleste tilfælde.
  • Slibeskiver er fremstillet af carborundum eller andre slibende materialer sammenbundet i en harpiks eller andet syntetisk bindemiddel, og bruges til at skære beton eller metal. De har tendens til at bære væk temmelig hurtigt, men for små projekter, de er billige og gøre hurtige snit.
  • Diamond fælg vinger. Disse blade er lavet af speciel legering metaller med industrielle diamanter indlejret i kanten (ca. den udvendige diameter af bladet), og er til at klippe hårde beton, cement kompositmaterialer og murværk produkter som blok eller mursten.
  • Særlige hærdet legeret knive. Disse blade har hærdet kulstofstål tænder, som er meget fint (lille, og tætliggende) til udskæring af plader som galvaniseret tagdækning metal eller aluminium, kobber eller messing slange.
  • Dado vinger. Disse vinger, som faktisk kan justeres til at skære forskellige bredde fuger (bredden af materialet fjernes i bladet sti). Disse blade gør det meget hurtigere og lettere for skæring friser og rabbetts, der anvendes til sammenføjning tømmer.
  • Trim og paneler vinger. Disse blade har fine tænder for at gøre glat, nøjagtige nedskæringer på færdige materialer som støbninger og paneler.
 4. 4
  Støtte det materiale, du kommer til at skære så klingen ikke vil reagere med noget under snittet, da den er lavet. For eksempel ikke lægge en plade på et gulv eller betonplade til skæring. Savbukke eller en sav bord normalt anvendes til dette formål.
 5. 5
  Markér tømmer du kommer til at skære i længden, ved hjælp af et målebånd, skaleret regel eller stick regel derefter bruge en firkant (enten en stål firkantet, tri-firkant eller vinkel firkant) for at markere stien af bladet rejse for længden af dit snit.
 6. 6
  Indstil saven for korrekt spåndybde. Har du ikke meget mere af kniven, der viser, end du virkelig har brug for det job, du gør. Så for at skære 40mm tyk tømmer, skal du indstille din klinge til ca 45mm eller 50mm. Dette hjælper til at minimere tilbageslag.
 7. 7
  Hold din sav vagt i velfungerende tilstand. Den bør springe tilbage på plads, så snart du løfter save arbejdet. Det bør glide op gnidningsløst som du skubber ind på arbejdet. Sørg for, at det er i den nederste position, før du lægger saven ned på bænken.
 8. 8
  Kig ned i ansigtet på den højre side af bladet og line det op til blyant mærket, når du begynder din cut.
 9. 9
  Kig på forsiden af saven til de to vejledende hak. Den højre hånd ene er en guide til at skære med kniven sæt i den normale position, og den anden er, når basen vinklet 45 grader. Line hak op til blyant linje.
 10. 10
  Begynde at skære efter en hurtig kontrol på forsiden af vingen. (Foto 1) Hold øje med guide (foto 2) hele tiden. Dette sætter dig i en naturlig stilling ser fremad langs blyant linje, og ud af vejen for nogen savsmuld.
 11. 11
  Hold øje med saven base som du er i snittet. Sørg for at du holder bunden af ​​rundsaven fladt på træ skæres.
 12. 12
  Skub saven ind i materialet med tilstrækkelig kraft til at holde bladet skæring, men undgå at skubbe så hårdt motorhastigheden synes at falde, eller binding forekommer på klingen. En skarp kniv skal passere gennem nogen, men de hårdeste materialer med en minimal indsats.
 13. 13
  Vær sikker på nederste beskyttelsesskærm vender tilbage til sin position, når du forlader cut. Selv en knivafskærmning i god stand vil lejlighedsvist binde om et stykke vragrester fra de afskårne bliver indgivet i dens mekanisme.

Tips

 • Må ikke afvise HSS-savklinge, selv om, som så mange gør det, kan det komme i handy. Det er en god standby. Du kan altid skærpe det selv, i modsætning til TCT som skal sendes væk.
 • Hold dine værktøjer og arbejdsområdet rent.
 • Brug kun den korrekte størrelse forlængerledninger med din rundsav. De fleste kræver en 15 amp ledning, så en ledning 100 meter i længden skal være 12 gauge og jordede værktøjer skal bruges med jordforbundne (3-leder) forlængerledninger. Undlade at bruge den korrekte type og sporvidde på ledningen kan forkorte livet for savens motor.
 • HSS klinge vil være en meget tyndere end et TCT én. Hvis du har din sav sat op i en bænk og er ved at rive tynde stykker ud af en bred bestyrelse eller plader, den tyndere bladet betyder mindre spild.

Advarsler

 • Vær opmærksom på placeringen af ​​netledninger, når de opererer en sav, holde dem bag stien af ​​snittet på alle tidspunkter.
 • Brug ikke farlige el-værktøj, når der er ingen andre der sammen med dig. De behøver ikke at være lige der ved siden af ​​dig, bare et sted i området. Du vil være sikker på, at i tilfælde af at du kommer til skade, er der nogen der der kan ringe 911 for dig.
 • Vær opmærksom på, hvor skåret stykker af tømmer vil falde, for at undgå skader.
 • De fleste savene i denne kategori er beregnet til højrehåndede brug. Det vil sige, når du er savning i normal position, klingeafskærmningen er mellem dit ansigt og savklingen. Hvis du er en venstre hander være opmærksom på, at eventuelle chips af savsmuld mv flyver ud på din side. Glem ikke din sikkerhed gear. De gør save til lefties.
 • Sikkerhedsbriller eller beskyttelsesbriller er OK, men fuld ansigtsmaske visir er bedre.
 • Når du placerer dit træ før opskæring, sørg den overskydende træ (den mindre stykke) er fri til at falde engang skæres. Hvis du skærer mellem to punkter af tryk, træet er sandsynligt at presse kniven engang klippe, og din mere sandsynligt at få et tilbageslag.
 • En rundsav vil næsten altid sparke lige tilbage. Se din krop position. Hold lidt til siden, og aldrig holde en hånd bag bladet.

Ting du behøver

 • Saw bænke eller andre midler til støttemateriale du skærer.
 • Korrekt størrelse forlængerledninger.
 • Måling og mærkning værktøjer. (Målebånd, blyant, combo firkant)
 • Grundlæggende sikkerhedsudstyr. (Sikkerhedsbriller, støvmaske, høreværn)