Wkidk

Hvordan ansøger barkflis

Brug den rigtige muld kan hjælpe med at spare på vandet, beskytte dine planternes rødder fra ekstreme temperaturer, forbedre mena sæk jord, og modvirke væksten af ​​ukrudt. Dekorative barkflis kan tilføje farve og tekstur til rummet mellem planterne. Anvendelse barkflis er en simpel nok proces, men det hjælper at vide et par detaljer til at gøre mest muligt ud af dens fordele

Steps

Hvordan ansøger barkflis. Vælg en barkflis materiale passer til dit job.
Hvordan ansøger barkflis. Vælg en barkflis materiale passer til dit job.
 1. 1
  Vælg en barkflis materiale passer til dit job. Nogle faktorer til at overveje, omfatter:
  • Formål. Ønsker du barkflis til ukrudtsbekæmpelse? For at dække en vej? At reducere fordampning? Hver af disse er en levedygtig årsag og hver vej kræver forskellig anvendelse.
  • Tilgængelighed. Kan du bruge noget, du har i din værftet, såsom græsafklip eller nedfaldne blade eller vil du købe en barkflis?
  • Permeabilitet. Et lag af plastfolie kan afskrække ukrudt, men det vil også modvirke vanding.
  • Bionedbrydelighed. Ønsker du barkflis til at bryde ned og blive en del af jorden (bark, blade, flis) eller ej (rock, plast, gummi, tumlede glas)?
  • Udseende. Er barkflis går til funktion i en front landskab eller bare dække din køkkenhave patch til vinteren?
 2. 2
  Forbered området. Hvis der er noget du ønsker at gøre på forhånd bioklip, så gør det.
  • Træk eller klippe ukrudt nøje, hvis du er bioklip til ukrudtsbekæmpelse. Selvom det ikke er strengt nødvendigt, vil det hjælpe barkflis, og noget under det, for at lægge fladt, og det vil bremse ukrudt. Husk, barkflis forhindrer ukrudt ved at udelukke lys.
  • og grave sengene, hvis du planlægger at gøre det. Bionedbrydelig barkflis kan bryde ned i rige, løs jord uden dette præparat, men det vil tage tid.
  • Fastsætte noget, du vil under barkflis, såsom landskabspleje stof eller plastik. Prøv at tilføje flere lag af avis eller pap (fjern tape og mærkater først), hvis du gerne vil have en biologisk nedbrydelig middel blokering ukrudt.
  • Installer eventuelle grænser eller kanter.
 3. 3
  Anskaf muld.
  • Du kan være i stand til at indsamle barkflis gratis i dit nabolag, blot ved frivilligt at tage naboers blad pæle eller græsplæne affald.
  • Du kan købe barkflis i store poser fra de fleste hjem centre med planteskoler, eller hvis du har brug for en stor mængde, så spørg om at købe i bulk og endda have det leveret. Og, selvfølgelig, kan du producere din egen fra din egen haveaffald.
  • Nogle samfund indsamler haveaffald, makulere det og tilbyde det til beboere som muld eller kompost. Spørg din kommune, hvis de gør det, og hvis ikke, om de ville overveje at gennemføre et sådant program.
  • Ring træet tjenester i dit område. Mange vil slippe væk fra en bunke af tilhugget eller strimlet træ afpudsning i din indkørsel. Hvis du gør dette, være parat til at få en stor belastning af materialet. Det vil ikke ligne bark nuggets eller andre dekorative dækningsmaterialer du kan købe, men det er stadig fremragende til dækning haven områder.
 4. 4
  Transport af barkflis til hvor det går. Mange gartnerier og hjem centre vil med glæde hjælpe dig med indlæse din bil. Hvis du trække det ved cykel eller til fods, tage en lille trailer eller en vogn til hjul det hjem i. Når derhjemme, en trillebør bruge til færgen barkflis til, hvor det vil blive anvendt. Hvis du ikke har en trillebør, så prøv delvist fylde en hjul skraldespand eller ved hjælp af en vogn. For mindre mængder, vil en spand eller tomme plante pot gøre.
 5. 5
  Tilføj en generøs tykkelse muld. Dybden af ​​barkflis er virkelig vigtigt, hvis du ønsker at bevare fugten og forhindre ukrudt. Målet for mindst to til fire inches (5-10cm) i dybden.
  • Det ene sted, du ikke ønsker barkflis er ret op mod plante stængler og træstammer. Efterlad mindst en lille margin (4-6 inches) for anlægget til at trække vejret, og for at hjælpe med at forhindre fugt-udtømning eller vandmætning problemer.
  • Afhængig af din have, kan du bruge muld til at oprette bassiner til vand.
 6. 6
  Spred barkflis med en rive som er nødvendig for et jævnt lag.
 7. 7
  Træk barkflis fra et område, når du ønsker at plante noget nyt.
 8. 8
  Forny økologiske dækningsmaterialer hvert år, da de bryder ned og få spredt rundt. Du kan grave gamle barkflis i jorden og lade det slutte nedbrydes, eller du kan blot sprede ny barkflis over den gamle.
 9. 9
  Overvintre visse planter ved beskæring dem tilbage og dækker dem fuldstændigt med barkflis. Den barkflis giver isolering. Glem ikke at fjerne barkflis i foråret.

Tips

 • Hvis du placerer et lag plast under barkflis, skal du sørge for at anvende barkflis tykt nok til at blokere lys. De fleste plastmaterialer nedbrydes i det ultraviolette lys fra solen. Plastic er heller ikke gennemtrængelige, så det kan ændre dræning i de områder, hvor du anvender det.
 • I stedet for at skære enden af ​​sækken og hælde barkflis ud som korn, lægge posen flad, skråstreg det den lange vej ned i midten, så vend det og løfte posen off. Det er hurtigere og nemmere måde at håndtere store, tunge sække.
 • Barkflis tilbage i poser eller bunker kan begynde at nedbrydes eller gå sur, især hvis det er vådt og uden megen luft. Hvis dette sker, skal du åbne det op, bredte den ud og lad det lufttørre i et par dage eller uger, før du tilføjer det til din have. Farven kan ændre noget, men dette vil generelt ikke skade noget. For at undgå problemet, anvende det straks i stedet for at lade det sidde i poser.

Advarsler

 • Kassér syge planter og ikke bruge dem som barkflis eller kompost. Du kunne indføre et nyt problem eller forlænge et eksisterende problem.
 • Planter med torne bare pricklier når de tørrer ud. Medmindre du forsøger at holde ud dyr (og alle andre), brug ikke rose eller bær stilke for muld.
 • Vær forsigtig med at bruge planter, der udbreder let som barkflis, uden grundigt tørre dem ud først. Mint og vedbend er blandt entusiastiske avlere, der vil overskrivningsfejl mellemrum hurtigt. Ukrudt og andre planter, der har gået til frø kan være bedre fjernet, også.
 • Altid løfte sikkert. Brug en kurv eller trillebør, og få hjælp, hvis du har brug for det.