Wkidk

Sådan tykkere sauce

At lære at blive tykkere saucer er et af de mest grundlæggende madlavning færdigheder. Intet vil ødelægge en skål ligesom en klumpet eller våde sauce. Tricket er at kombinere de fortykkelse ingredienserne godt og derefter føje til sovs eller anden base, som har brug for fortykkelse. Her er flere metoder, som vil hjælpe dig med at finde den perfekte konsistens.

Steps

Sådan tykkere sauce. Udmåle 1 spsk majsstivelse for hver kop sauce, du fortykkelse.
Sådan tykkere sauce. Udmåle 1 spsk majsstivelse for hver kop sauce, du fortykkelse.

Cornstarch metode

Majsstivelse vil frigive fortykkelse stivelsesmolekyler i saucen omkring den ulmende punkt, men granulerne skal opløses forhånd i en opslæmning til at forhindre klumper fra formning.

 1. 1
  Udmåle 1 spsk majsstivelse for hver kop sauce, du fortykkelse.
 2. 2
  Tilføj nok koldt vand til majsstivelse til at lave en gylle (tynd pasta). Dette adskiller stivelseskornene, så de ikke vil samles i klumper i saucen. Du kan bruge et piskeris, eller sætte vand og majsstivelse i en krukke eller en anden forseglet beholder, forsegles med låget og ryst blandingen indtil kombineres.
 3. 3
  Føj gyllen til saucen, røre, som du hen ad vejen.
 4. 4
  Bring saucen til en småkoge. Det vil "aktivere" majsstivelse. Hvis saucen ikke er tyk nok, gentag processen for at tilføje lidt mere majsstivelse. Husk dog, at saucen vil blive tykkere en lille smule, når det serveres, så ikke overdrive det.
 5. 5
  Smag saucen og juster krydderier efter behov.

Flour metode

Du kan bruge mel på samme måde, du bruger majsstivelse, men det vil have en stærk "floury" smag. Det skal blandes med fedtstof ved en temperatur meget højere end kogepunktet af vand for at slippe af med den smag.

 1. 1
  Udmåle 2 spsk mel per kop sauce.
 2. 2
  Afmål den tilsvarende mængde smør eller olie.
 3. 3
  Sæt smør eller olie i en gryde over medium varme.
 4. 4
  Tilføj i melet, lidt efter lidt, røre, som du hen ad vejen.
 5. 5
  Hold omrøring, indtil en tyk, cremet og gyldenbrune roux er dannet. Lad det ikke brænde. Hvis der er sorte pletter på, betyder det, du har brændt Roux og har brug for at starte forfra.
 6. 6
  Pisk Roux ind i din sauce.
 7. 7
  Smag saucen og juster krydderier efter behov.

Arrowroot metode

Arrowroot gør en fin fortykningsmiddel for saucer. Arrowroot gør en klar, fortykket sovs og foretrækkes af britiske kokke, men bruges ikke så meget i Europa.

 1. 1
  Brug 2 teskefulde af arrowroot for hver spiseskefuld mel eller majsstivelse opfordret til i en sovs eller sauce opskrift.

Æggeblomme metode

 1. 1
  Pisk indtil godt blandet.
 2. 2
  Tilføj en lille mængde af den varme sauce eller creme til de piskede æggeblommer. Dette kaldes.
 3. 3
  Pisk indtil godt blandet.
 4. 4
  Tilsæt blandingen tilbage til saucen. Pisk indtil glat. Varme, indtil blandingen bare koger og derefter lad det simre indtil fortykket. Denne regel er 1 minut. Dette bruges normalt til fremstilling custards og puddings.

Æg & acid metode

Følgende metode anvendes normalt til at gøre en Hollandaise sauce og beslægtede saucer (Bearnaise, osv.). Denne sauce er udfordrende at lave og meget følsom over for varme, er det en god ide at øve et par gange før du gør dette for gæster.

 1. 1
  Adskil 2 æg.
 2. 2
  Tilsæt æggeblommer kun en tung gryde. En dobbelt-kedel fungerer godt for dette. Pisk forsigtigt, ikke slå. Du ønsker ikke at gøre blandingen skummende.
 3. 3
  Hak omkring en pind af koldt smør i små klap. Smørret skal være koldt for dette, ikke stuetemperatur.
 4. 4
  Placer æggeblommer over meget svag varme eller en lav simre i en dobbelt kedel. Lad ikke vandet i kedlen i kog.
 5. 5
  Rør i blandingen hele tiden med et piskeris eller træske. Holde temperaturen lav, eller du vil ende op med røræg.
 6. 6
  Gradvist tilføje den kolde smør klap til æggeblomme blandingen. Stir konstant for at holde varmen lav. Løft gryden fra varmen, hvis du bemærker saucen begynder at blive tykkere for meget.
 7. 7
  Fortsæt indtil alle af smørret er indarbejdet i blandingen. Når du har gennemført det, tilføjer en spiseskefuld citronsaft eller hvidvinseddike. Føj dette meget langsomt under stadig omrøring. Når alt er blandet, kan du tilføje andre krydderier, hvis det ønskes at lave Bearnaise eller andre æg saucer.
 8. 8
  Fjern saucen fra varmen, når det gøres, og servér straks.

Reduktion metode

 1. 1
  Bring saucen til en simre og holde den der - Lad det ikke nå frem til en rullende kog. Rør jævnligt for at holde det fra afbrænding.
 2. 2
  Eye gryden og smag saucen regelmæssigt. Saucen vil blive tykkere gradvist og smagsoplevelser vil koncentrere sig. De fleste opskrifter vil sige noget lignende reducere med 1/2 eller 1/3.

Pulveriserede kartofler (eller andre vegetabilske purees) metode

 1. 1
  Brug pulveriserede kartofler. Det er ikke godt for klare saucer eller saucer, hvor en delikat konsistens eksisterer, men de tilføjer lidt at ingen smag og de arbejder det samme uden behov for ekstra varme eller prep tid.
 2. 2
  Brug en kogt grøntsagsmos at blive tykkere en sauce eller gryderet. Den vegetabilske puré er kogt, pureret, og derefter tilsættes til saucen. Vælg en gratis smag til at forbedre smagen. Kartoffelmos eller pureret squash er gode eksempler på fortykkelse med vegetabilske purees.

Ting du behøver

 • En krukke med låg eller en anden forseglet beholder
 • Et piskeris
 • Gryde (afhængig af opskriften)
 • Dobbelt kedel (afhængig af opskriften)