Wkidk

Sådan tip din server på en restaurant

Mens mange restauranter i verden tilføje et sæt gebyr til din regning, det tømmesystem sætter skønsbeføjelser i hænderne på kunden. Kender du, hvordan du bruger denne magt med omtanke? Ideelt set god service belønnet med gode tips, og dårlig service straffes med dårlige tips. I praksis, men det er ikke, hvordan det normalt udspiller sig. Hvis du ønsker at tippe retfærdigt Følg disse retningslinjer.

Steps

Sådan tip din server på en restaurant. Bestem "tippable" total.
Sådan tip din server på en restaurant. Bestem "tippable" total.
 1. 1
  Bestem "tippable" total.
  • Drikkepenge er ikke helt obligatorisk i Nordeuropa. Men fordi waitstaff ofte betales forholdsvis lave lønninger, er det sædvanlig praksis. I mange andre lande med stive mindsteløn krav, især Storbritannien, Australien og New Zealand, er deponering ikke sædvane:. Det er helt frivilligt, en belønning for ekstraordinær god service, og kunden behøver ikke føle sig forpligtet til at tip I nogle lande, såsom Japan, kan deponering faktisk betragtes som en fornærmelse både til serveren ("Du har brug for det mere, end jeg gør."), og ejeren af virksomheden ("Du behøver ikke betale dine medarbejdere anstændigt.")
  • Hvis du har brugt enhver eller rabatter beregne tip baseret på, hvor meget du ville have betalt uden. Ellers er du straffer tjeneren til restauranten ledelsens bestræbelser på at bringe dig i døren. For eksempel, hvis du har en 2-for-1 kupon må du kun have haft til at betale for halvdelen af ​​dit måltid, men serveren stadig gjorde det fulde beløb af arbejdet.
  • Hvis der er en afgift på din regning, skal du teknisk beregne tip baseret på den pretax beløb, da den service, du har modtaget har intet at gøre med afgiften. Men da forskellen mellem et tip på den samlede (herunder skat) eller pretax beløbet ikke er signifikant, det er ikke en anbefalet mundhuggeri point. Hvis din ordre koster 25€ og skatten er 8%, den samlede er 25€ 0,40. En 15% tip på din ordre, før skat, er 5€ 0,50. Det samme tip på grand samlede tal er 5€ 0,86. Det er kun en forskel på 36 ¢. Selv med en ordre på 750€ svarende forskel er stadig kun 10€!
 2. 2
  Evaluer din tjeneste. Det centrale er at objektivt bedømme tjenesten, og tjenesten alene. Hvis maden ikke er god, er sparsom, priserne er skandaløst, og / eller indretningen er rystende, alt dette påvirker din spise erfaring, men er ikke tjenerens skyld. Hvis du er utilfreds med det, ikke nedladende restauranten igen, eller skriv en negativ anmeldelse eller andet sted. Tjenesten selv bør bedømmes på:
  • Hvordan maden matches med din ordre,
  • Hvorvidt fødevarer var varmt og friske fra køkkenet (eller ikke),
  • Hvordan opmærksomme serveren var til dine behov,
  • Hvor hurtigt dine tomme retter blev taget væk,
  • Hvor hurtigt det tog at få din check og få din betaling behandles og
  • Om serverens opførsel var høflig og professionel.
 3. 3
  Giv gavn for tvivl. Hvis tjenesten ikke var helt stjernernes, kan det ikke være tjenerens skyld. Medmindre din tjeneren var uhøflige eller neglectful, kan du overveje følgende:
  • Har hele restauranten synes travlt og underbemandet? Mindre opmærksomme service kunne være et resultat af dårlig ledelse.
  • Fejl i ordrer ske, og det er svært at vide, hvis tjeneren, kok eller begge var ansvarlige. Hvis din tjeneren arbejder hårdt på at løse et problem, det er lidt at give ham fordel tvivlen.
  • Har din tjeneren synes nye til jobbet? Venter tager en masse praksis og dygtighed, du måske ønsker at give en ny tjeneren lidt af en pause.
 4. 4
  Bestem spidsen. Den generelle retningslinje er 20% for fremragende service, 15% for fast tjeneste, og 10% for dårlig service. I gennemsnit tip folk 18%.
  • Giv tilbagemelding til ledelsen eller direkte til tjeneren i stedet for eller i tillæg til, efterlader en lav spids. Mange kunder forlader dårlige tips uanset service, så bare gør det, kan ikke viderebringe budskabet hensigten. En lav tip er ingen garanti for, at tjenesten bliver bedre i fremtiden, fordi personalet ikke kan vide, hvad fik dig ulykkelig eller hvem der var ansvarlig. Ikke alene vil lederen være i stand til at rette op på situationen, men du kan også få en erstatning ud af det.
  • Hvis du spiser med små børn, og gøre et stort rod, så husk, at personalet bliver nødt til at rense det op, og at dette tager normalt ekstra tid. Overveje at forlade servere lidt ekstra for denne ulempe for dem. Hvis serveren er især nyttigt med børnerelaterede emner under måltidet, kan du også ønsker at tippe en lidt ekstra for det.
 5. 5
  Beregn spidsen. Nu hvor du ved, hvad procentdel, du ønsker at betale, er det tid til rent faktisk at knuse tal.
  • En nem måde at finde et 20% tip er at flytte kommaet af omkostningerne for at finde 10%, og derefter fordoble den. For eksempel 0,00€ hvis regningen er 30, ville 10% være 5€ 0,50, og en 20% tip ville være 10€ 0,00. For 15%, ville du halvere 10%, og føje den til det oprindelige antal. For 30€ 0,00 igen, ville der være 5€.50 + 5€ 0,75 = 5 0,25€.
  • En anden måde at finde ud af tip er at huske:
   • 10% = 5€ for hver 10€
   • 15% = 5€ 0,50 for hver 10€ og
   • 20% = 5€ for hver 10€.
 6. 6
  Betal med kontanter, hvis du kan. Hvis du betaler med kreditkort, kan tjeneren nødt til at vente en uge eller to for at lomme, penge, mens kontanter kan tages med hjem hurtigere. Hvis du ønsker at belønne god service, er det mere motiverende at hjælpe waitstaff tage hjem deres hårdt tjente tips hellere før end senere.
  • Runde op. Efterlad ikke småpenge eller overdreven ændring på bordet, hvis det er alt du har på dig, det anses for bedre end ingenting, men ikke at foretrække.
  • En anden grund til at betale med kontanter, er, at hvis du betaler med kreditkort, nogle restauranter trække kreditkortet servicegebyr fra spidsen.

Tips

 • De fleste steder har en "tip-out", så ikke tippe din server betyder, at det koster dem penge at tjene dig. Dette gælder for tage ud ordrer så godt, så sørg for altid at forlade et tip.
 • Forskellige dele af verden har forskellige tipping etikette. I de fleste af, og mange dele i Asien, er service inkluderet i prisen (og dermed tjener allerede har en anstændig timeløn). Men en lille spids (f.eks 10% eller mindre) er hensynsfuld at tilbyde for god service. De love og skikke i forskellige steder varierer, så sørg for at tjekke, før spisning.
 • Hvis du ønsker at føle særligt generøs, beregne spids og tilføje tre eller fire ekstra dollars. Du vil føle sig som en stor kanon for resten af ​​dagen for meget små omkostninger. Du vil også gøre op for nogle cheapskate, der forlod en elendig tip.
 • Mange restauranter har curbside og foretagerdetkompetentetoldsted servere. Hvis du bestiller mad til at gå fra en bartender eller server, er du stadig forventes tip mindst 10%. Normalt den person, der tager din ordre har til at springe gennem flere hoops at få din ordre sammen komplet med sølvtøj, ekstra bleer, tasker osv. De gå ud af deres måde at tage sig af dig, så du bør tage sig af dem tilbage.
 • "Tip krukker" bliver mere almindelige på små take-out steder, (f.eks kaffe, bagel og isbarer). Disse medarbejdere bruger meget lidt tid sammen med hver enkelt kunde, men er som regel ikke er betalt en rimelig løn fra virksomheden. Tipping en lille mængde under disse omstændigheder, er meget værdsat, især fordi samle mange små tips i løbet af dagen, vil hjælpe disse lavtlønnede for at tjene en rimelig løn generelt.
 • I en buffetrestaurant, efterlade en 20% tip. Tjeneren er mere end sandsynligt at gøre mere arbejde end tjeneren i en almindelig restaurant, ligesom konstant rydde din plader, bringe vand, og tage drikke ordrer.

Advarsler

 • Den amerikanske regering skatter servere, bartendere og baristaer baseret på en antagelse om, at de gjorde en vis procentdel af deres salg i tips. Hvis du ikke tippe en server eller en bartender i Europa overhovedet, er du teknisk koster din server penge. IRS beregner en gennemsnitlig procentsats baseret på faktiske kreditkort tips serveren (eller restaurant) tjener og anvender dette tal til kontante transaktioner.
 • Kontroller at se, om spidsen allerede er inkluderet i regningen. Nogle restauranter vil tilføje en erkendtlighed for store grupper (typisk 8 eller flere), og mange restauranter uden for USA omfatter spidsen som en del af regningen. Hvis du er i tvivl, så spørg et medlem af personalet om tips allerede er inkluderet. På den anden side vil nogle steder klart udskrive Drikkepenge ikke inkluderet på regningen.
 • Husk på, at i de fleste amerikanske stater, der tjener og servitricer betalt en base løn, der er væsentligt lavere end den almindelige minimum (typisk omkring 5€.00/hour), fordi det er antaget, at tips vil gøre op forskellen. Således i modsætning til visse andre lande er deponering forventes i USA, hvis du modtager service, der er i det mindste tilfredsstillende. Men hvis den timeløn plus tips ikke alt statens mindsteløn, skal arbejdsgiveren kompensere forskellen. Derudover er der i nogle vestlige stater såsom Californien, Oregon og Washington State, er der ingen lavere løn, og din server er at gøre mindst 10€ eller mere pr time. Lad ikke dette faktum afskrække dig fra deponering, men som leveomkostningerne i disse stater er højere.