Wkidk

Sådan stege et æg

Spejlvende dine spejlæg at undgå følelsesmæssige traumer, at en brændt bund og rå æggeblomme kan anrette? Frygt ikke mere. Der er ikke noget så flot som en perfekt stegt æg - og med lidt øvelse, vil du blive misundt af The Breakfast Club!

Steps

Sådan stege et æg. Placer en gryde på en jævn brænder og begynder med en brænder temperatur lige under medium varme.
Sådan stege et æg. Placer en gryde på en jævn brænder og begynder med en brænder temperatur lige under medium varme.
 1. 1
  Placer en gryde på en jævn brænder og begynder med en brænder temperatur lige under medium varme. Brug en gryde med nok plads til, at nogle kører mellem æg. Undgå stegning mere end tre æg ad gangen. Vær opmærksom på temperaturen, som du laver mad. Vær på den sikre side - skrue ned for varmen lidt er bedre end for meget varme. En brændt æg er ikke tiltalende.
 2. 2
  Inden for et par minutter af tænder brænderen på. Spray olivenolie (se tip afsnittet om dette), eller sted 1 til 2 spsk smeltet smør i bunden af gryden Overvåg brænderen temperatur for at undgå brune olie eller smør.
 3. 3
  Lad gryden til varme, men ikke så meget som at forårsage olie eller smør til at brænde. En lavere temperatur er bedre, for høj, og man vil brænde olie og æg hurtigt.
 4. 4
  Bryd den første æg i en lille skål eller skål og sænk fadet i den varme gryde og forsigtigt hæld ægget i gryden. Du skulle høre en svag syden, men der bør ikke være popping eller voldelige splattering sker.
 5. 5
  Fortsæt med at bryde op til tre æg, et ad gangen, i skålen og overføre dem til gryden. Gøre dette hurtigt, så dine æg vil slutte på omtrent samme tid.
 6. 6
  Efter et eller to minutter af madlavning, tage dækslet til panden og løbe omkring et til to spiseskefulde vand fra hanen i undersiden. Hæld dette vand i gryden, men ikke direkte på æggene. Derefter lægge låg på panden og kog æggene i fire til syv minutter, afhængig af varmen. Vandet vil skabe en hætte over æggeblommerne. (Du kan også smelte smør og skeen det over æggeblommerne og derefter sætte gryden låg på at skabe omtrent den samme effekt, men med en meget højere kalorie tæller.)
 7. 7
  Overhold hårdheden af blommen ved at løfte gryden låget fra tid til anden. Når den ønskede "doneness" er nær, fjern gryden låg, så det resterende vand kan fordampe. Målet er at have en veltillavet æg uden sprøde kanter - det kan tage lidt øvelse, men når du har fundet den rigtige brænder indstilling, huske, hvad det er. Vandet hjælper til at give et fugtigt madlavning miljø, så olien aldrig får lov til direkte brænde ægget.
 8. 8
  Brug spatel (og dette er den første og eneste gang, du skal have til at bruge spatel), og løft forsigtigt æggene ud på en plade.
 9. 9
  Færdig.

Tips

 • Arbejde hen imod den korrekte brænder temperatur, så du undgår sprøde, brune kanter. Og huske, hvad brænderen indstilling skal være til fremtidig stegning. Brune kanter er ikke tegn på den perfekte æg.
 • Må ikke bekymre dig så meget med den type af gryden. Rustfrit stål pander med kobber bunde synes at fungere godt, selvom du nemt kan bruge støbejern (bedre med bacon fedt) eller non-stick pander. Bare husk, at en plastik spatel altid bør anvendes med non-stick pander, rustfrit stål spartler bør anvendes med rustfrit stål eller støbejern pander.
 • Hvis du får nogen shell ind i din skål, bruge en ske til at øse det ud.
 • Brug en lille skål, behøver sikrer du ikke have en blodig æg (hvilket sjældent sker i disse dage, hvis dine æg kommercielt købes), og pause i et æg ad gangen, overføre dem enkeltvis i gryden. Du ønsker ikke alle æggehviderne til at kombinere i en pan-dækkende masse, skal de så hinanden som muligt.
 • Må ikke sæsonen dine spejlæg, indtil de er meget næsten færdig madlavning. Eller endnu bedre, vente, indtil de er ude af gryden. Frisk kværnet peber, god kvalitet chili pulver, og finthakkede dild blade (ikke Dills frø) er alle fremragende krydderier, men bør anvendes sparsomt.
 • Friske æg gør de bedste stegte æg. (For friske æg er ikke nødvendigvis det bedste til kogning, da de kan være vanskelige at skrælle.)
 • Mens du kan bruge en række forskellige fedtstoffer til stegning, de spray olivenolie (svarende til Pam) virker bedst. Liberalt spray dit olivenolie på panden - men bør olien vende øjeblikkeligt brune, vil du vide din brænder er for høj. Skulle du brænder din olie, fjern gryden fra brænderen og bruge en forede køkkenrulle for at fjerne den brændte olie. Lad din gryde til at køle lidt, sænk varmen denne gang, og start igen. (Husk: olivenolie har en lavere brændende punkt end vegetabilske olier.) Smør kan også anvendes, men det bør være på forhånd smeltet og derefter anbragt i den varme gryde.

Advarsler

 • En stegepande, der ikke er niveau vil skabe problemer. Gryden vil ikke olieres jævnt og æggene vil glide til den lave side.

Ting du behøver

 • En robust stegepande, helst af rustfrit stål med en kobber bund eller en non-stick pande. Det bør have et låg, selv en plade kan anvendes, så længe du er forsigtig med at fjerne det fra den varme pande.
 • En rustfri stål (til rustfrit stål eller støbejern pander) eller plastic spatel (for non-stick pander).
 • Friske æg, enten stuetemperatur eller på køl.
 • Spray-typen olivenolie, smør eller vegetabilsk madolie.
 • Lille skål eller skål til at knække æg i.