Wkidk

Sådan skære PVC-rør

Gør projekter ud af PVC-rør kræver røret, der skal skæres. En af de gavnlige ting ved PVC er der let kan skæres, med en bred vifte af værktøjer, nogle meget enkle. Man behøver ikke en kompleks geringssav at skære PVC. Et udvalg af forskellige værktøjer kan anvendes, nogle faktisk designet og fremstillet til at skære PVC eller plastrør.

Steps

Sådan skære PVC-rør. Mærk din PVC, hvor snittet er påkrævet.
Sådan skære PVC-rør. Mærk din PVC, hvor snittet er påkrævet.

Skæring med en nedstryger

Den mest grundlæggende og mest udbredte værktøj er nedstryger. Selv en ekspert bruger en, når de har brug for at foretage mere detaljerede nedskæringer eller simple justeringer.

 1. 1
  Mærk din PVC, hvor snittet er påkrævet.
 2. 2
  Så gennem røret. Vær sikker på at se klip og lad ikke saven afdrift. Hvis du gør det vil skabe en straight, selv skæres.

Skæring med en PVC eller plast rørskærer

Der er to former for PVC rørskærer: saks stil og skraldevirkning stil. Scissor stil rørskærere er ideelle til 1/2 "til 1" PVC-rør. Den plastiske rørskærer vil arbejde for større størrelse rør, men det vil tage yderligere underarm og hånd styrke.

 1. 1
  Placer røret i den halvmåneformede nedre del af skæret.
 2. 2
  Klem bladet ned på det, indtil det er skåret. For større rørets spærrekonsol stil pipe-cutter kommer er bedst. Det er en lignende forudsætning for saksen stil, men det bruger spærrekonsol indsats for langsomt at gå gennem røret, og bruger mindre arm styrke.

Skæring med en geringssav

En geringssav kan bruges til PVC-projekter, der kræver mange specifikke, detaljerede nedskæringer. Brug en standard 10 Tooth per Inch (TPI) træ klinge, som kommer med de fleste geringssave.

 1. 1
  Placer PVC rør under kniven, hvor du har brug for din cut.
 2. 2
  Fastgør det med et værk klemme, starte bladet og bringe det ned på et forholdsvis langsom til medium hastighed. Når skæres, kan processen gentages med lethed.

Tips

 • Regelmæssige træsave tænder over standard håndholdt træ sav er for langt fra hinanden og vil ikke skære PVC korrekt.
 • Det anbefales ikke at skære PVC rør ved hjælp af en af ​​følgende værktøjer:
 • Båndsave: Den bladet af en båndsav bevæger sig for langsomt, og medmindre du bruger en meget fintandet klinge, kan faktisk fange på den indvendige diameter af røret, får det til at knække og chip og forårsage potentielle skade.
 • Bordsave: Brug aldrig en bordrundsav til at skære PVC-rør. PVC-rør er buet. En bordrundsav er jævn og ofte glat at tillade træ for at rejse på tværs af det nemt. Skubber en PVC-rør i en tabel sav kan få dig til at glide og skabe alvorlig skade for brugeren.

Advarsler

 • Brug altid øjenbeskyttelse, når der skæres PVC-rør. Hvis røret er gammel og skør, kunne det knække og stykker rør kunne fjernes og sendes gennem luften.

Ting du behøver

 • PVC rør
 • Nedstryger
 • PVC Cutter eller Plastic Rørskærer
 • Geringssav