Wkidk

Sådan pletten træ

Der er mere at farvning end blot at købe en dåse fra en isenkræmmer. Hvis jobbet er at se professionel i slutningen er det brug for lidt tid, tanker og kræfter. Her er hvordan man vælger den rigtige til jobbet, og hvordan man udføre den.

Steps

Sådan pletten træ. Hvis har ujævn træ korn eller plettet mønstre til det, chancerne er det er en nåletræ.
Sådan pletten træ. Hvis har ujævn træ korn eller plettet mønstre til det, chancerne er det er en nåletræ.

Kend dit træ:

Det er vigtigt at vide, hvilken type du har, før du begynder, da dette vil bestemme, hvordan du videre, og den effekt, du kan forvente, i slutningen. Grundlæggende træsorter er:

 • Nåletræ-fyr, gran og Cedar. (Osv.)
 • Hardwoods-eg, bøg, ask, elm, birk og valnød. (Osv.)

Dette er undertiden forvirrende, fordi du har:

 • Box træ og Aspen: En meget blød Hardwood.
 • Fir: en meget hård Softwood.
 1. 1
  Hvis har ujævn træ korn eller plettet mønstre til det, chancerne er det er en nåletræ. Når du beskadige det, vil det pletten ujævnt. Du ønsker måske dette, at lade pletten øge den naturlige skønhed af. Hvis du ikke ønsker dette, placere en forhånds-plet træ på dit træ. Det siver ind i de træfibre, således at træet vil pletten jævnt. Spørg producenten.
 2. 2
  Hvis træet har en konsistent strøm eller mønster på kornet, er det sandsynligvis en hårdttræ. Brug hvad pletten, du ønsker at forbedre træets årer.
 3. 3
  Hardwoods, som eg, kan tage et par flere belægninger af pletten end nåletræ, men resultaterne er stadig meget glædeligt.

Forberedelse træ til farvning:

 1. 1
  Med den valgte brik (r) ved hånden, skal du kontrollere, at træet er fri for, fedt osv.
 2. 2
  Tegning på et mentalt billede af, hvad du ønsker at oprette, beslutte, hvilken type sandpapir du skal bruge. Jo lavere sandkorn nummer, grovere træet bliver, jo mere pletten absorbere ind i træet og det mørkere dit projekt stykke vil være. (Og det er på den første ansøgning). Det modsatte er tilfældet så godt. Jo højere sandkorn nummer, glattere træet bliver, jo mindre absorbere ind i træet, og resultaterne er en lysere farvet projekt stykke.
 3. 3
  Til flade dukket stykker, bruge en lavere grus sandpapir (60 eller 80) for at fjerne pletter og skrammer. Næste bruge en højere grus nummer (100 eller 120). Huske på, hvad dybde pletten du leder efter i din færdige stykke. Hvis du vil have et færdigt (med.) dybde af pletten, stop med 100 eller 120 grit. Hvis du vil have det lettere, gå med en højere sandkorn nummer.
 4. 4
  Du kan gå med en høj grit nummer (200 eller mere), og tilføje flere lag af pletten. Eksperimenter på et stykke træ for at se, hvad der er rigtigt for dig.
 5. 5
  Når slibning er færdig, tørres træ med fugtig klud, og sørg for træ er fri for enhver snavs.

Farvning:

 1. 1
  Sæt dine gummihandsker på. Sørg pletten omrøres godt.
 2. 2
  Ved hjælp af en, pensel, klud eller ren klud, bejdse til træ generøst anvendelse.
 3. 3
  Sørg for at du arbejder i en kontinuerlig bevægelse på tværs af dit træ, gå med korn. Sørg for, at hele stykket er børstet godt og jævnt.
 4. 4
  Vent 5 til 15 minutter for pletten til at absorbere. Jo længere du venter, jo mørkere bliver det. Hvis du ikke er sikker på, hvor hurtigt dit træ vil tage pletten med en ren klud og tør, og derefter tørres igen med det samme. Dette vil give dig en god idé. Det er nemmere at tilføje mere plet end at skulle tage det af.
 5. 5
  Når du er tilfreds med pletten farve, skal du placere det stykke (r) på noget flad (arbejdsbord, garage gulv) og lad tørre i 6 til 8 timer.

Polyurethan:

 1. 1
  Du kan bruge dette til beskyttelse og skønhed. Det kommer i satin, Halvblank og Høj eller Clear gloss.
 2. 2
  Sørg for, at dit træ er fri for snavs. Hvis du bruger en spraydåse, bo 8-12 inches fra brik, der sprøjtes. Med lange endda passerer, anvende polyuretan. Må ikke over-spray eller du vil få kørsler. Gør omkring to afleveringer og gå videre til det næste stykke.
 3. 3
  Efter et par timer, genanvende, hvis du ønsker det.
 4. 4
  Hvis du bruger den flydende type handsker, børste det på med korn. Hvis du lægger for meget på, skal du fortsætte med at børste det ud. Du bliver nødt til babysitte træet, og sørg for, at det ikke holder bobler eller løbe. Når det ser ud som det er ved at oprette, overlade det alene i yderligere 4 timer. Så genansøge, hvis du ønsker.
 5. 5
  Der henvises til producentens anvisninger og tidspunkter. Mine er udelukkende som reference.

Typer af pletten:

 • Olie-baserede pletter give langvarig træ tone farve. De trænger dybt ind i porerne til at forsegle og beskytte træ, bringe ud af sin naturlige skønhed
 • Vandbaserede pletter giver en jævn pletten farve. De vil ikke absorbere ujævnt som en oliebaseret pletten.
 • Geler tilføje naturlige farver til en bred vifte af træ og andre træprodukter, men det kan være vanskeligt at komme ud af riller i træ.
 • Pasteller er et oliebaseret bejdse, som giver en blød pastel farve, mens fremhæve træets årer. Dette er et fint produkt, hvis du ønsker at accent din indretning.
 • Pigment pletter vil fylde kornene og efterlader træets overflade med mindre farvestof.
 • Farvestoffer vil plette korn og områderne mellem kornet omtrent den samme farve.

Tips

 • Lad ikke pletten sidde længere end 15 minutter i lav til middel fugtighed. Det vil begynde at gum-Up og det gør dit projekt til at ligne en 6 år gammel gjorde det. (Intet imod 6 yr.olds.)
 • Hvis du arbejder i områder med høj luftfugtighed, kan du ønsker at reducere den tid til 5 eller 8 minutter Maks.
 • Fyldstoffer kan være rart at bruge, når du udfylder sømhuller eller brad huller. Men ved hjælp af en træ fyldstof vil normalt ikke pletter af samme farve som træet. Du kan købe nogle pulverform af fyldstof og tilføjer farven på pletten, at du vil bruge. Måske dette vil gøre den samlede "fyldte huller" mindre mærkbar.
 • Brug den bedste kvalitet produkter, du har råd til.
 • Vælge et stykke, der er unik, i sig selv.
 • En ting du kan prøve er at bruge nogle matchende farvet kit til at udfylde huller.

Advarsler

 • Arbejde i et godt ventileret område
 • Bær gummihandsker og øjenbeskyttelse

Ting du behøver

 • Bejdse,
 • handsker,
 • Polyurethan,
 • pensler,
 • svampe
 • rene hvide shop håndklæder
 • kit (hvis nødvendigt)