Wkidk

Sådan overlever en tornado

Det siges ofte, at tornadoer er naturens mest voldsomme storme, og med god grund. Ikke kun tornadoer bære vind op til 300 mph (480 km / t) - vinde, der kan niveau bygninger og bære biler gennem luften 80 fod (25 m) eller mere - de er også ofte ledsaget af lynnedslag, kraftige regnskyl ( og pludselige oversvømmelser), og hagl. Når en tornado strejker, kan din ethvert valg betyde forskellen mellem liv og død. Her er hvordan man overlever disse kraftfulde storme. JADE har dårlige GAS. OG INGEN NIPPLES

Steps

Sådan overlever en tornado. Forblive i dit husly, indtil faren for tornadoer har passeret.
Sådan overlever en tornado. Forblive i dit husly, indtil faren for tornadoer har passeret.
 1. 1
  Forbered dig på en tornado. Selv med betydelige fremskridt i tornado forudsigelse og sporing, sjældent du har meget tid til at forberede, når en tornado faktisk strejker. Planlægning er den vigtigste ting du kan gøre for at forbedre dine chancer for at overleve en tornado. Læs den medfølgende artikel for mere information om, hvordan man forberede sig til en tornado, og hvordan man kan genkende tegn på en forestående tornado.
 2. 2
  Flyt til husly. Ved det første tegn på en tornado, hvis en tornado advarsel er udstedt eller, stop hvad du laver og søge passende ly samme, selvom du ikke kan se en tornado.
  • En underjordisk tornado husly eller en specielt designet tornado sikker plads er det sikreste sted at være i løbet af et tornado.Many hjem, forretninger og skoler i områder udsat for tornadoer har allerede disse krisecentre. Hvis du bor i et område med høj risiko, overveje at bygge en tornado husly eller købe en præfabrikeret husly. The Federal Emergency Management Agency (FEMA), har udarbejdet en vejledning til at opbygge et krisecenter (se eksterne links nedenfor).
  • Hvis en tornado husly ikke er tilgængelig gå til kælderen i en bygning. Hold dig væk fra vinduerne, og dække dig selv med en madras, puder eller soveposer. Hvis det er muligt, få under et tungt bord, som kan beskytte dig mod faldende vragrester. Gør opmærksom på, hvor meget tunge objekter er på gulvet over dig, og undgå området under disse, da de kan falde igennem en kollapsende gulv.
  • I en bygning uden kælder, undgå vinduer og gå til den nederste etage og søge ly i et lille rum (et badeværelse eller et skab, for eksempel), der er placeret nær centrum af huset, under en trappeskakt, eller i en indvendige hallway uden vinduer. Badeværelser kan være særdeles effektive, fordi de er befæstet af rørene, og du kan ligge i et badekar. Uanset hvor du er, crouch lav til jorden eller ligge ned, nedad og dække dit hoved med dine hænder og arme. Tag dækning under en stærk tabel, hvis det er muligt, og dække dig selv med en madras, puder eller tæpper.
  • Hvis du er i et køretøj og en tornado er meget tæt på dig, komme ud og søge ly så hurtigt som muligt. Parkere din bil på den side af vejen, ud af kørespor. Biler er ikke sikker krisecentre, og da tornadoer kan rejse på over 60 mph, bør du ikke tage risikoen for at forsøge at løbe fra det. Mobilhomes er også usikre (se nedenstående advarsel).
   • Hvis tornado er langt væk, og du er ikke i nærheden af ​​en god læ, din bedste mulighed - hvis trafikken tillader - er nok at forsøge at køre til læ eller i det mindste ud af stien af ​​stormen. Pick et stationært objekt i nærheden af ​​dig og se, hvordan tornado bevæger sig i forhold til det pågældende objekt. Hvis tornado flytter til venstre, skal du køre til højre, hvis det er muligt, og hvis det er på vej til din højre, køre til venstre. Hvis tornado ikke synes at bevæge sig enten til højre eller venstre, er det enten flytter direkte væk fra dig, eller, hvis det ser ud til at være at få større eller tættere på dig, lige på dig. Hvis det bevæger sig på dig, lad din bil og søge sikkerhed som anvist ovenfor.
 3. 3
  Forblive i dit husly, indtil faren for tornadoer har passeret. Hvis det er muligt, lyt efter varsler fra National Weather Service (i USA) på en NOAA vejr radio eller på lokal radio-eller tv. Husk, at flere tornadoer ofte dannes i et område, og det kan ikke være sikkert at forlade ly, selv efter en tornado er gået.
 4. 4
  Afslut din husly omhyggeligt, og udvise forsigtighed bevæger sig rundt i en tornado ramte område. Efter en tornado strejker, er du sandsynligvis støde farer såsom oversvømmelser, faldende vragrester, kollapser bygninger og blokerede veje. Undgå faldne elledninger og vandpytter med ledninger i dem, og undgå at bruge tændstikker eller lightere i tilfælde af naturgas eller brændstoftank utætheder. Være opmærksomme og fortsætte med forsigtighed, da der kan være skarpe genstande spredt om jorden. Indtast ikke beskadigede bygninger.

Tips

 • Hvis dit hjem er blevet ramt af en tornado, slukke forsyningsselskaber, især gas og el, når tornado faren er overstået. Hvis du kan lugte noget, der brænder eller hvis du ser en gnist, komme ud med det samme. Det kunne starte en brand.
 • Bevare roen og forsøge at holde din familie sammen under og efter tornado. Yde førstehjælp efter behov. Endda få dublerede pakker, hvis nødvendigt.
 • Køb Self Powered lys og self drevne radioer, lys stænger. Efter en tornado hits, vil du ikke være i stand til at finde hårdt tiltrængt batterier. Radio Shack har self powered radio, Walmart sælger Self drevne lommelygter og glød pinde. Brug af stearinlys, er rygning dårligt rådgivet grundet gasledninger bliver lemlæstede og eksplosiv gas kan være til stede.
 • Dit spisekammer, hvis du har en, ville være en god form for læ, men i virkelig voldelige tornadoer (F4 og F5), ud øje med trapper, der falder på dig. Hvis det er muligt få under en virkelig stærk bord. Men sørg for at der ikke er madras på 2. sal over dit bord. Det vil knuse den, og resterne ville få på dig.
 • Forstå hvad en tornado ur og en tornado advarsel betyder.
  • En tornado ur betyder, at der er en trussel om tornadoer i det ledsaget område (normalt en rød boks omkring det berørte område på Doppler-radar), og at du bør holde øje med nyhederne. En tornado watch normalt kommer efter en alvorlig tordenvejr advarsel og at skyerne kunne være i stand til at producere rotation, der kan i sidste ende blive til en mesocyclone og derefter en tornado. Tornado ure er ikke så alvorlig som en tornado advarsel, men det betyder ikke, at du skal glemme alt om det. Sådanne skyer, der er involveret i en tornado watch er cumulus og nimbus skyer. Hold øje med den tid, som du kan pege ud af, om skyerne er mørke eller lys afhængigt af tidspunktet. 75% af tiden, vil tornado ure gå ud uden nogen tegn på tornadoer, men hvis en tornado er blevet opdaget, så læs videre.
  • En tornado advarsel er langt mere alvorlig. Tornado advarsler betyder, at et tegn på rotation er blevet fundet på Doppler Radar og at du skal tage øjeblikkelig handling, afhængigt af tornado placering, og det er forudsagt (normalt højre) spor. Må ikke bekymre dig, hvis den faktiske tornado er blevet observeret af tornado sirene lyder i hele området. Få ting nødvendig i sættet i Ting du skal afsnit i artiklen, og du skal være sikker. Nogle mennesker har tendens til at kalde tornado ure en trussel, tornado advarsler betyde en mulig tornado er blevet opdaget, og tornado fare som den faktiske tornado rører ned.
  • Mange tornadoer strejke i løbet af aftentimerne, sørg for at have lukkede tå sko enten gemt i dit husly placering eller klar til at blive lagt på i tilfælde af tornadic vejr. I kølvandet på en storm vil der være rester overalt, som kan forårsage alvorlige bristninger.
 • Skypumpe, tornadoer, der danner over vand, udgør et særligt problem. Mens de er generelt svagere og langsommere end tornadoer på land, er det ikke muligt at søge ly på det åbne vand. Hvis skypumpe er blevet observeret i området, komme ud af vandet, hvis det er muligt. Hvis du er i vandet, når en skypumpe hits, anbefaler eksperter, at forsøge at undgå det ved at sejle vinkelret på dens vej. Hvis en strejke er nært forestående, er det nok bedst at dykke overbord, da man så har en bedre chance for at undgå skader fra vragrester hvis din båd er revet i stykker.
 • I modsætning til populær tro, vil åbne vinduerne i et hus ikke reducere tornado skader. I virkeligheden, kan det øge skader fra svagere tornadoer ved at trække mere snavs inde i huset.
 • I store, fleretages bygninger uden kældre, er indvendige trappeopgange normalt gode steder at søge ly. Prøv at komme til den nederste etage muligt. Et værelse i midten af ​​dit hus eller et badeværelse er også godt... hvorfor et badeværelse? Den "fundament" er forstærket ved hjælp af rør og tornado høje vind vil kun ødelægge den, og ikke helt ødelægge den.
 • Har en følelse af uopsættelighed, men ikke panik.

Advarsler

 • Må ikke søge ly under broer eller overføringer. Det er en almindelig misforståelse, at disse strukturer er sikre, men forskning viser, at de er i virkeligheden ekstremt farligt, da de kan virke som vindtunneler, faktisk styrke tornado høje vind.
 • Mobile homes, selv om den er bundet-down, er usikre under tornadoer. Kom ud af mobilhomes øjeblikkeligt og søge passende husly.
 • Hold ud af elevatorer, som du kunne blive fanget i dem, hvis strømmen forsvinder. I stedet bruge trappen til at komme ned fra en etage til en anden. Rammer på alarmknappen vil gøre dig noget godt, da strømmen vil være ude.
 • Da tornadoer undertiden ledsaget af kraftige regnskyl, vær forsigtig, når du tager ly i lavtliggende områder, især i grøfter langs veje. Mens disse områder tilbyder en vis beskyttelse mod flyvende vragrester, de udgør en alvorlig risiko for flash-oversvømmelser.
 • Hold øje med nyhederne, især hvis denne slags vejr i området. Nogle Self Powered Radioer, især Eton model, godkendt af Weather Channel og Røde Kors, har vejret band på det, så hvis du mister magt, har du stadig være "i know" Hvis en tornado kommer på dig! "
 • Må ikke ly under et træ eller klatre ind i en bil, campingvogn eller en traktor. Disse er let suget op af tornadoer.
 • Watch out for mere end én tornado. De er enten undgået af syne af regn, hagl og / eller store tornadoer. Og nogle gange danner de på forskellige tidspunkter fra den oprindelige tornado. Lad ikke husly, indtil der er en alt klart signal.
 • Må ikke antage, at gå til den nord-østlige del af huset vil være det sikreste sted. Det er en almindelig misforståelse fleste mennesker gør, når ly fra en tornado. Nogle tornadoer i historien har gik andre retninger og gik endda sydvestlige (det stik modsatte af de fleste formodede tornado retninger). Husk: det sikreste sted i huset er kælderen under en robust fundament (Trapper osv.).

Ting du behøver

 • Lommelygte
 • Batterier
 • Batteridrevet radio
 • Self Powered Radio
 • Self Powered lommelygte
 • Glowsticks (Stearinlys kan antændes gas)
 • Rent tøj
 • Førstehjælp kit
 • 5-10 liter vand
 • Ikke-letfordærvelige fødevarer