Wkidk

Sådan laver du en bagt æble


En bagt æble er en enkel, lækker og tid gammel opskrift, der er blevet kogt i mange århundreder eller som New York Times engang udtrykte det, "går så langt tilbage som ild og æbler." Denne opskrift er for traditionelle version af et bagt æble, som har tendens til altid omfatte rosiner og krydderier, sammen med en eller anden form for traditionel sødemiddel, såsom sukker eller en sirup. Du kan bage din Apple (r) i en ovn eller kok med mikroovn. Begge metoder er forudsat her.

Ingredienser

 • Én æble per person
 • Håndfuld rosiner pr æble (afhænger størrelsen af ​​de enkelte æble)
 • Kanel
 • 1/4 til 1/2 spsk smør eller erstatning (margarine eller macadamia olie er gode alternativer)
 • Pinch af brunt sukker eller små dråber af sirup eller fordampet sukkerrør saft
 • Valgfrit: Peach stykker, muskatnød / muskatblomme, allehånde, ingefær, eller citronsaft.

Steps

Sådan laver du en bagt æble. Skære huden omkring toppen af "kerne hul".
Sådan laver du en bagt æble. Skære huden omkring toppen af "kerne hul".
 1. 1
  Core hver æble. Mellemstore æbler er som regel bedst, da du ikke ønsker en lille godbid, men alt for stort et æble vil tage lang tid at lave mad. Brug en melon baller til kernen æblet. Lad blomsten ende på som en bund. Score huden, hvilket gør huden lettere at spise.
 2. 2
  Skære huden omkring toppen af "kerne hul". Kernen hul er udhulet rum, hvor kernen sat. Skære huden omkring en tomme / 2,5 cm omkring kernehul. Placer hvert æble i en passende størrelse bagning parabol (mikrobølgeovn eller ovnfast afhængigt metode du vil vælge).
 3. 3
  Fyld kernehul med krydderier og frugt. Dette er traditionelt kanel og rosiner, selvom du kan lave variationer - se "Tips" for forslag. Mængden af ​​rosiner du bruger, afhænger af størrelsen af ​​kernen. Hvis du bruger anden frugt, vil du naturligvis ønsker at reducere mængden af ​​anvendte rosiner. Tilføj en knivspids kanel efter smag, og en knivspids frisk muskatnød.
 4. 4
  Placer en pat smør eller alternativ på toppen af kernen hul. Brug ikke en masse, lige nok til at dække hullet - en kvart til en halv spiseskefuld er tilstrækkelig.
 5. 5
  Tilføj et par drys af sukker eller dråber af sirup til toppen af rosinerne. Hvis du ikke ønsker at tilføje nogen sødestof, springe dette trin. Sørg for at du har valgt en sødere række af æbler, hvis du ikke ønsker at bruge et sødemiddel.
 6. 6
  Drop en spiseskefuld vand i skålen. Dette vil tilføje fugten nødvendig for at holde æble fugtig, da det bager, så det ikke kommer ud tør. Dette vil også give en lille æblesaft i bunden af ​​skålen, som tilføjer en masse smag.
 7. 7
  Bage æble.
  • Ovn - Set ovnen til moderat: 350 º F / 180 º C / gas mark 4.. Bage æbler i 1 time, eller indtil de føler bud, når gennemboret med en gaffel. Det er vigtigt at tjekke regelmæssigt og tilføje mere vand for at forhindre æblerne tørrer ud som de bager. Alternativt, hvis du ikke har tid eller tålmodighed til at holde øje med, sted aluminiumsfolie over en gryde i 30 minutter og derefter fjerne de sidste 30 minutter. Nogle mennesker hævder, at aluminium skæmmer smagen af ​​æbler selv, så du måtte ønske at overveje dette. Hold folien blanke side ned, hvis du bruger denne metode.
  • Microwave - Selvom nogle mennesker rynke panden på brugen af en mikrobølgeovn, det er ikke kun for frosne middage, det er heller ikke et tegn på dovenskab. Du kan virkelig ikke forudsige, hvor længe det vil tage i mikrobølgeovnen, det afhænger af, hvor hårdt æblet er. Æblet beslutter for sig selv! De fleste æbler tager mindst 10 minutter. Efter det kokke i fem minutter, mikroovn med intervaller på 30 sekunder kontrol, hver gang mikrobølgeovnen stopper. Når æblet er blødt og huden er blødere, er det gjort!
 8. 8
  Tag æblet og lad den køle af i et par minutter. Forsøg ikke at spise det samme, fordi det vil være meget varme. Nogle mennesker kan lide eller flødeskum (eller endda ice cream) på toppen. Vær sikker på at skære op æble, eller du ender med hele æble i munden efter at have taget en bid!
 9. 9
  Færdig.

Tips

 • Valgfri idéer: skåret op en frisk fersken og sætte små stykker i kernen med rosiner. Skær fersken i ottendedele, og derefter tage 2/8 og skær dem i omkring 5 stykker hver. Resten kan anvendes til en anden opskrift eller lige spist. Tilsæt lidt muskatnød (bare en shake) for ekstra krydret. Hvis du vil, også tilføje allehånde og måske endda ingefær. Pekannødder også gøre god påfyldning.
 • Drys frugt og krydderier omkring Apple, hvis din kerne hul er fyldt op. Dette kan gøres i slutningen af ​​madlavning, eller selv efter, hvis du ønsker en "friskere" smag.
 • Nogle virksomheder sælger et æble corer. Dette er en fiks lille enhed i stand til centrale æbler. Hvis du har en, kan du bruge det. En melon baller scoops det pænt. Brug en kniv til at skrabe indersiden af ​​hvor kernen plejede at være, da du ikke ønsker stumper af kernen i dit æble!
 • Hvis du ikke kan lide apple hud, skræl æblet, når du core det. Vær dog opmærksom på, at som regel efter æblet er blevet bagt, kan huden blive skrælles let, hvis du ikke ønsker det.
 • Brug skumfiduser, farin og kanel i midten. Det gør en karamel marengs.

Advarsler

 • Ikke skære æblet i skiver før bagning. Æblerne får grødet og ikke smage så godt.
 • Når du tilføjer muskatnød og ferskner til din Apple, forlader rosiner og kanel i også. Ferskner og muskatnød vil smage mærkeligt uden rosiner og kanel.
 • Vær forsigtig! Når æble kommer ud af mikrobølgeovn eller ovn, vil det være meget varmt. Lad ikke børn tage det ud.

Ting du behøver

 • Kniv eller æble corer
 • En mikrobølgeovn-safe eller ovn-safe fad
 • Plast eller saran wrap (mikrobølgeovn)
 • Aluminium (ovn, ekstraudstyr)
 • En mikroovn eller ovn
 • Tsk at hjælpe skeen ingredienserne i æble