Wkidk

Sådan kontrolleres en mikrobølgeovn for lækager

At blive udsat for høje niveauer af mikrobølgestråling kan give sundhedsmæssige problemer, såsom grå stær og forbrændinger. Mens de fleste mikrobølgeovn lækager anses for at være for lille til at skabe sådanne betydelige sundhedsrisici, en mikrobølgeovn, der er utæt stråling kan forårsage ukendte sundhedsrisici og er ikke sandsynligt, at være så effektive som det burde være. I denne tutorial vil du lære, hvordan du tjekke din mikrobølgeovn til stråling lækage og ingen specielle værktøjer eller erfaring er påkrævet.

Steps

Sådan kontrolleres en mikrobølgeovn for lækager. Denne metode fungerer bedst, fordi mikrobølger og operere på meget næsten den samme elektromagnetisk frekvens (mellem 2.
Sådan kontrolleres en mikrobølgeovn for lækager. Denne metode fungerer bedst, fordi mikrobølger og operere på meget næsten den samme elektromagnetisk frekvens (mellem 2.

Trådløs netbook metode

 1. 1
  Denne metode fungerer bedst, fordi mikrobølger og operere på meget næsten den samme elektromagnetisk frekvens (mellem 2.4 og 2,5 GHz).
 2. 2
  Tag din mikrobølge ud af stikkontakten. For vægkontakter, fjerne hele stikket ud af stikkontakten (power point) i stedet for blot at slukke på kontakten.
 3. 3
  Kontroller, at din netbook har en arbejdsgruppe 802.11 trådløse kort og er på dit lokale netværk.
 4. 4
  Placer netbook i mikrobølgeovnen. Tænd ikke mikrobølgeovnen på!
 5. 5
  Luk mikrobølge døren.
 6. 6
  Ping din netbook. Hvis ping besvares, mikrobølge lækager stråling. Hvis pakkerne timeout, er alt fint.

Lysstofrør metode

 1. 1
  Denne metode virker kun for store lækager.
 2. 2
  Find et lysstofrør.
 3. 3
  Mørkere rummet.
 4. 4
  Hold den mod kanterne af mikrobølgeovnen dør, når ovnen er i brug. Mens det normalt ikke anbefales at bruge mikrobølgeovn med ingenting inde i det, i denne korte eksperiment, er det bedst ikke at tilføje noget til ovnen. Hvis mikrobølgeovnen er pre-1980'erne dog tilføje et glas vand.
 5. 5
  Check for en reaktion. Hvis der er mikrobølgelækage forekommende, pæren vil glød.

Hus nøgler eller flashcube metode

 1. 1
  Med mikrobølgeovnen drift, dingle blot et sæt af hus eller bil nøgler (det gør ikke noget) langs hoveddøren parameter. Hold tasterne tilbage omkring tre (3) til fire (4) inches.
 2. 2
  Kig efter eventuelle gnister kommer fra tasterne. Se nogen? Så har du en lækker EMI.
 3. 3
  Tag mikroovn og bringe det til den autoriserede værksted med det samme og få pakningen udskiftes... en forholdsvis nem og billig opgave.
 4. 4
  En anden metode (svarende til nøgler) er at have en flashcube i fingrene. Blot flytte den langs dørens stien og se at se, om det går ud. Hvis ja, end du har en RF lækage.

Hvad skal gøre næste

 1. 1
  Hvis du finder en lækage, eller du stadig mener, at der kan være en lækage, selvom disse test har ikke vist noget til din tilfredshed, her er nogle forslag til, hvad de skal gøre næste.
 2. 2
  Kontroller hængsler, lås, center dør panelet og segl af døren. Hvis mikrobølgestråling er utæt, er det normalt på grund af slidte eller ødelagte elementer på mikrobølgeovnen dør. Enhver af de følgende tegn kunne tyde lækage:
  • Kig efter revner på hængslerne eller tætninger
  • Kig efter slidte tætninger
  • Kig efter buler eller brud i selve døren.
 3. 3
  Tag mikrobølgeovnen til en professionel værksted til test og fastsættelse. Bemærk, at FDA i Europa ikke certificere ethvert hjem lækage beskyttere, som kan sælge deres varer overalt fra omkring US10€ -50. Faktisk fandt FDA, at den har testet en række af disse, og dem unøjagtige og upålidelige, og siger, at de bør kun benyttes til en tilnærmelse af lækage. Virkeligheden er, at ordentlig afprøvning kræver dyrt udstyr ved hjælp af en radio-frequency stråling sonde, som ikke kun er dyrt, men kræver også teknisk uddannelse til at fungere. Sådanne avancerede test anordninger, der anvendes af offentlige sundhedsmyndigheder til at måle ovnen lækage er langt mere nøjagtige, samt at være periodisk testet og kalibreret. Derfor FDA anbefaler følgende:
  • Må ikke operere en ovn, hvis døren ikke lukker helt, eller er bøjet, skæv, eller på anden måde beskadiget.
  • Kontakt ovnproducent en mikrobølgeovn serviceorganisation, din tilstand helbred afdeling, eller nærmeste FDA kontor for kontrol enhver lækage problem, du er bekymret.

Bemærkning om at bruge en mobiltelefon til at teste for mikrobølge lækager

Nogle websteder anbefale at bruge en mobiltelefon til at teste en mikrobølgeovn for stråling lækage. Du er formodes at sætte din mobiltelefon i ovnen og prøv at kalde det. Hvis det ringer, er det meningen at indikere en lækage. Men denne metode er forkert, fordi mobiltelefoner fungerer ved forskellige frekvenser end mikrobølgeovne. Selv hvis mobiltelefon ringer i ovnen, er det ikke tegn på en lækage, så det er ikke noget at bekymre sig om. Beskyttelse mod mikroovn lækage i mikrobølgeovne er specielt afstemt til frekvensen af ​​mikrobølger (2,4 GHz), og forventes ikke at forhindre andre frekvenser til at komme igennem (mobiltelefon frekvenser er i 800-1900 MHz).

Tips

 • Hvis mikrobølgeovnen er meget gammel, genbruge det. Hvis Freecycling eller donere en utæt mikrobølgeovn, efterlade en klart tapede notat om det, som du mener ovnen er utæt, så folk, der modtager det kan gøre en beslutning om at reparere eller genbruge.
 • Mikrobølgeovne udsende ikke-ioniserende stråling i form af radiobølger i 2,4 GHz frekvensområdet, som kaldes mikrobølger. Denne stråling er ikke den ioniserende stråling forårsaget af henfald af radioaktive grundstoffer eller isotoper (røntgenstråler og gammastråler), og udsendes kun, når mikrobølgeovnen er tændt.
 • Mikrobølger har tre egenskaber, som tillader dem at blive brugt i madlavning: de afspejles af metal, de passerer gennem glas, papir, plast og lignende materialer, og de absorberes af fødevarer.
 • Mange mennesker simpelthen nægter at bruge mikrobølgeovne af frygt for unhealthiness af maden tilberedes på denne måde. Hvis det virkelig generer dig, ikke ejer en. Der er stadig meget studere skal gøres for at afgøre nøjagtigt, hvad der udgør et sikkert niveau for udsættelse for mikrobølgestråling.

Advarsler

 • Mikrobølger fungerer ved spændende et magnetron (radiofrekvens generator) med høj spænding typisk omkring 2 KV interval (2.000 volt, 0,5 ampere), dette er dødbringende spænding og strøm. Dette kan dræbe dig.
 • Tænd ikke mikrobølgeovnen, mens netbook er indeni.
 • Den fremlagte metode er ikke fejlsikker og bør ikke erstatte en kompetent tekniker ved hjælp rette udstyr til at teste for lækager!
 • De farligste ting ved hjælp af en korrekt vedligeholdt mikroovn brænder dig selv, hvis du ikke håndtere de kogte varer korrekt.

Ting du behøver

 • Mikroovn
 • Netbook eller lysstofrør
 • Reparation butik, hvis der er et problem