Wkidk

Sådan koger muslinger

Det er nemt at tilberede muslinger ved dampning. Denne artikel indeholder nogle oplysninger om, hvordan du vælger, rense og damp muslingerne.

Ingredienser

 • Muslinger
 • Vin eller anden væske, såsom lager, vand eller en kombination
 • Aromater (urter, krydderier osv., følg din opskrift anvisninger)

Steps

Sådan koger muslinger. Køb muslinger fra et marked, du har tillid til.
Sådan koger muslinger. Køb muslinger fra et marked, du har tillid til.
 1. 1
  Køb muslinger fra et marked, du har tillid til. Du skal kun købe levende muslinger, kigge efter skaller, der er tæt lukket. Smid de muslinger, der har åbnet ved at tage dem ud derhjemme.
 2. 2
  Skyl dem med koldt vand. Skrub af skallerne for at fjerne enhver tang, snavs eller andre partikler indgivet på skallen.
 3. 3
  Træk træede skæg.
 4. 4
  Få et stort lager pot. Tilføj en tomme af vand, bestand, vin eller en kombination af dem. Også tilføje aromater såsom hvidløg eller persille. Uanset hvad du foretrækker. Den klassiske dampede muslinger opskrift består af vin og aromatiske krydderier.
 5. 5
  Tilsæt muslingerne til væsken og damp på en medium varme i 6-8 minutter, indtil de fleste af dem har åbnet op. Dem, der fortsat tæt på, kan kogetiden åbne med en kniv (vær forsigtig!). Det er en myte, at kassere de muslinger, der ikke åbner under tilberedningen. I sit studie til skaldyr Services Australien, fundet fiskeri biolog Nick Ruello at hver enkelt var både tilstrækkeligt kogte og sikkert at spise, og det var helt sikkert at indtage muslinger, der ikke åbner under tilberedningen.
 6. 6
  Strain og reserve væsken.
 7. 7
  Færdig.

Tips

 • En populær muslinger opskrift er moules à la marinière. Den består i, først gøre hakkede skalotteløg til "sved" i smør, og derefter at tilføje muslinger og en øse af mel (dette vil gøre saucen tykkere), tilsæt hvidvin (som enhver billige sauvignon blanc) og derefter lave mad. Når kogt, tilsæt hakket persille.
 • Lav en smør hvidvin og citron sauce, og hæld det over hele muslinger, måske drys på nogle fetaost, få en flot franskbrød for dypning og du vil være i himlen.

Advarsler

 • Hvis du samler muslinger i stedet købe dem, så sørg for du kender til sikker på, at vandet er forurenet. Dette er meget vigtigt som muslinger, der vokser i forurenet vand kan forårsage madforgiftning.

Ting du behøver

 • Dampende gryde
 • Si til flydende
 • Bowl