Wkidk

Sådan klikkertræning træne din hund

Klikkertræning er en videnskabsbaseret måde at kommunikere med dit kæledyr, der har været anvendt siden 1960'erne. Det er nemmere at lære end standard kommando-baseret træning. Du kan klikkertræning træne nogen form for dyr, uanset alder. Hvalpe elsker det. Gamle hunde lærer nye tricks. Du kan klikkertræning-togs katte, fugle, heste, fisk og andre kæledyr også. Her er nogle enkle tips til at få dig i gang.

Steps

Sådan klikkertræning træne din hund. Forstå positiv forstærkning.
Sådan klikkertræning træne din hund. Forstå positiv forstærkning.
 1. 1
  Forstå positiv forstærkning. Positiv forstærkning er en metode til træning baseret omkring at give belønninger for god opførsel, i stedet for straf for dårlig opførsel. Klikkertræning er en form for positiv forstærkning uddannelse, fordi du ikke straffe eller fysisk styre hunden. I stedet kan du tilbyde belønninger for god opførsel.
 2. 2
  Forstå hvordan klikkertræning virker. Den "klikkertræning" er en lille noisemaker der gør en karakteristisk "klik"-lyd, når metallet fanen trykkes. Klikkeren er beregnet til at fortælle din hund, når han eller hun gør noget rigtigt. Når du har trænet din hund til at associere klikkeren med belønninger, vil han eller hun lærer hurtigt, at når hun udfører en adfærd, og du klikker, (e) at han vil modtage en belønning. Det betyder, at din hund vil være en aktiv deltager i uddannelsesprocessen, i stedet for bare at blive tvunget ind i position.
  • Husk at klikkeren ikke er belønningen. Klikkeren er beregnet til at markere hvilken adfærd er korrekt, ikke at belønne en adfærd. Du bliver nødt til at belønne din hund med en godbid, når du klikker på, fordi behandler er belønning.
  • Fordelen ved klikkertræning er, at det giver dig mulighed for at være mere præcis i din timing, end hvis du har at sige "Good!" Derudover klikkeren gør en meget karakteristisk lyd, at hunde vil let erkende, og at du ikke vil bruge i afslappet samtale.
 3. 3
  Indlæse. "Ilægning klikkeren" er, hvordan du træner din hund til at associere klik med en belønning. For at indlæse klikkeren, skal du blot klikke på klikkeren og give din hund en godbid. Hvis du gentager denne ofte, vil din hund hurtigt lære at associere klik med en belønning. Må ikke bekymre dig, hvis din hund indledningsvis forskrækket ved et klik - når han eller hun indser godbidder kommer efter klikket, (e) vil han tilpasse sig til støjen.
  • Når du klikkertræning træne, bruger meget små godbidder. Du ønsker at bruge en blød godbid, at din hund hurtigt kan spise. Du kan bruge tynde skiver hotdog, små stykker ost, eller meget små træning godbidder - brug en lækker godbid i første omgang.
   • Nogle trænere anbefaler, portionering ud af, hvad dit kæledyr spiser hver dag, så du ikke fodre dit kæledyr for meget. Prøv at arbejde med dit kæledyr, før han / hun 's er fodret. En fuld kæledyr kan ikke være så interesseret i at arbejde for maden. Til sidst, kan hundens måltid bliver en session øve kommandoer den allerede kender, eller mens undervisning nye ting.
 4. 4
  Øv din timing. Korrekt timing er afgørende for at klikkertræning: husk, klik markerer den korrekte adfærd. For eksempel er hvis du forsøger at træne din hund til at sidde, klikke efter din hund allerede har fået op fra siddende stilling kommer til at træne ham / hende til at stå på kommando! Forsøge at klikke under den ønskede adfærd, ikke efter den er afsluttet. Må ikke blive forfærdet, hvis dit kæledyr stopper adfærd, når den hører klikket - klik er også din hunds signal til at stoppe adfærd, som at sige "Godt arbejde, vil der ikke gør!"
  • Før du begynder at træne din hund ved hjælp af klikkertræning, øve din timing. Spørg en ven til at hoppe en tennisbold foran dig. Hver gang tennisbold rammer jorden, klikke på dit klikkertræning (hvis du allerede har startet indlæsning klikkeren, gøre dette uden for hørevidde af din hund).
 5. 5
  "Fange" korrekte adfærd. I stedet for at bruge fysisk magt til at sætte din hund i en bestemt position, kan du vente, indtil du ser din hund udfører den handling, du ønsker at belønne. For eksempel, hvis du ønsker at træne din hund til at ligge ned på kommando vente, indtil du ser din hund liggende på jorden. Du kan derefter klikke på og behandle.
  • En anden måde at få korrekte adfærd er at forsigtigt flytte din hund ind i den korrekte position. Du kan lokke eller lokke dyret til en bevægelse eller stilling, men ikke skubbe, trække, eller hold det: Lad dyret opdage, hvordan man gør adfærd på egen hånd. Hvis du ønsker at træne din hund til at sidde, for eksempel, skal du holde godbid over din hunds næse. As (r) han bevæger sin næse, (e) at han skulle ende med at sidde på gulvet. Du bør dog ikke skade din hund til at få den korrekte adfærd - fx yanking på snor til at stoppe med at trække, eller bruger en choker krave at træne din hund til at sidde - da dette ofte vil resultere i frygt og forvirring, og ikke vil hjælpe du obligation med din hund.
 6. 6
  Forstår at bruge forme. Hvis du forsøger at træne din hund til at hente en øl fra køleskabet, for eksempel, behøver du ikke forvente, at din hund til at få en øl til dig i første forsøg. I stedet tog små skridt ad gangen - træne din hund til at åbne køleskabet, til at holde en øldåse, etc. - og i sidste ende skabe hele adfærd. Dette er kendt som "forme" en adfærd.
  • For bedre at forstå, hvordan man bruger forme, kan du prøve at spille forme spillet. Find en villig ven, og fortæl den ven, som du kommer til at lære ham / hende til at udføre en handling ved hjælp forme. Beslut dig for en adfærd (men ikke fortælle den ven, hvad det er!) Og bede din ven til at gå rundt og gøre tilfældige ting i håb om at den ene adfærd er korrekt. Dit job er at erkende, små problemer, som du kan opbygge for at skabe det komplette adfærd.
   • For eksempel kan du "træne" din ven til at vende en switch. Start med at klikke klikkeren når din ven går i retning af kontakten. Fortsæt belønne ham eller hende til at gå i retning af switch, indtil han / hun når væggen. Dernæst belønne ham eller hende for at røre væggen. Snart din ven vil indse, at spejlvende kontakten er den korrekte adfærd - klik og belønne hende!
   • Husk ikke at straffe din ven (eller din hund), hvis hun eller han udfører en forkert handling. Hvis dit emne gør noget forkert, bare ignorere det og vent (r) han gør noget rigtigt at belønne og hjælper ham eller hende, hvis det er nødvendigt.
 7. 7
  Lær hvordan du tilføjer en cue til en adfærd. Når du med held har formet en adfærd, er du nødt til at lære at tilføje en cue til adfærden. For at gøre dette, skal du blot sige cue når du klikker. Afhængig af din hund, efter at du har gentaget det et antal gange, så fortæl din hund cue. Hvis din hund ikke umiddelbart gøre det korrekt adfærd, hjælpe din hund (fx at trykke på jorden, hvis du forsøger at gøre din hund ligge ned).
  • Husk at bruge stikord konsekvent. For eksempel kan du træne din hund til både ligge ned på kommando og springe ud en sofa. I stedet for at bruge cue "ned" for begge, prøve at bruge kommandoen "ned" for liggende og "jump" for at gå væk fra sofaen, eller "løgn" for liggende og "ned" for at gå væk fra sofaen.
  • Du kan også bruge visuelle signaler, såsom en hævet hånd for "sidde". Begge kan fungere godt, så længe du husker at være konsekvent!
 8. 8
  Begynd klikkertræning din hund. Når du har lært de grundlæggende begreber i klikkertræning uddannelse, kan du begynde at træne din hund. Et godt valg er at prøve at træne din hund til at se på dig, som vil hjælpe dig med at holde din hunds opmærksomhed på dig, når du træner.
  • Sidde foran din hund og holde klikkeren i venstre hånd og en godbid i din højre hånd. Spred dine arme, så de når til enten side af dig. Din hund vil sandsynligvis se på din højre hånd, men ignorerer dette. Efter et stykke tid, vil din hund sandsynligvis se mod dig - umiddelbart klikke og give din hund godbidden.
  • Gentag denne øvelse et par gange, og derefter sige "Se!" eller en anden cue når din hund ser på dig. Fortsæt træning, indtil du kan fokusere din hunds opmærksomhed på dig ved at fortælle ham eller hende "Watch!"
  • Op ante ved at kræve din hund til at udføre adfærden i en distraherende omgivelser - for eksempel på parkeringspladsen på en hund park eller i et rum med andre mennesker og i sidste ende andre hunde.
 9. 9
  Fix dårlig opførsel ved at klikke gode adfærd. For eksempel, i stedet for råben på din hund for at gø prøve at klikke klikkeren, når din hund er stille. Du kan gradvist desensitize din hund til lyden af ​​banker og dørklokken, folk kommer i huset, og fremmede banker på døren ved hjælp klikkertræning. En anden idé er at træne din hund til hæl ved at klikke når snor går slap, i stedet for at narrer på snor, når din hund trækker foran dig. Husk, at du aldrig skal straffe din hund: klikkertræning formodes at være sjovt og limning for jer begge.
 10. 10
  Hold praksis sessioner korte. Hunde har kort opmærksomhed spænder - især hvalpe! - Og du vil få mest ud af din træning, hvis du træner i fem minutter tre gange om dagen, i stedet for uddannelse uden pause for en time om dagen. Du kan også sætte fut træningssessioner ved at inkludere en omgang hente eller slæbebåd-of-krig. Hvis din hund er frustreret med en ny adfærd eller ikke gør fremskridt, smide et par tricks, han eller hun kender godt til at holde godbidder flyder. Din hund vil blive forstyrret og keder sig, hvis (r) han ikke får belønninger for hans / hendes arbejde - husk at bruge forme teknik og holde mål let og opnåelige.
  • Bevar roen og positiv, når du træner. Dit job er at være din hunds coach og opmuntre ham med - ikke vred eller frustreret. Hvis du begynder at føle irriteret eller ked af, tage en pause, eller spille et spil med din hund.
   • Hvis du ikke gør fremskridt med en bestemt adfærd, er du sandsynligvis klikker for sent. Præcis timing er vigtig. Få en anden til at se dig, og måske til at klikke for dig, et par gange.
 11. 11
  Have det sjovt! Nyd limning med din hund, lære mere om klikkertræning, og - selvfølgelig - vise til dine venner. Stay positive og have det sjovt klikkertræning din hund!

Tips

 • Det kan hjælpe, hvis du tænker på din klikkertræning som et lille kamera. Klik for at "tage et billede" af den adfærd, du ønsker. Ligesom at tage et reelt billede, er timing vigtig. Tag dit billede for tidligt, og du har et billede af en hund stående, tage et billede for sent, og du har et billede af en hund gå væk. Men tage billedet lige højre, og du har et billede af en hund med hans røv på jorden møde. Bare den adfærd, du søgte efter.
 • Forsøg ikke at træne mere end én hund med samme klikkeren. Brug en anden, unik lyd for hvert dyr. Du ønsker ikke at opmuntre én hund til at sidde, mens din anden hund kan her klik, mens du shredding din sofa!
 • En mere bekvem metode er at vælge et "klik ord" i stedet for et klik fra klikkeren. Brug ikke et ord, der vil komme op i afslappet ros (Godt, ja, etc.). Brug i stedet et ord fra et andet sprog (såsom si, spansk for ja), eller en mærkelig lyd, du kan gøre på en bestemt måde som "ch", "sh", "ss", eller klik tungen. Gør ordet én stavelse, så det er let at sige og du kan få at alle vigtige timing lige højre.
 • Nogle hunde flipper ud ved lyden af ​​klikkeren. Hvis du har en hund med følsomme ører, dække klikkeren med et håndklæde, når du klikker. Når hunden begynder at forbinde klik med noget positivt sker, kan du i sidste ende fjerne håndklæde.

Advarsler

 • Din hund kan være bange for klikkeren. Hvis det er tilfældet, skal du bruge et "klik Ordet" eller klik på tungen i stedet. Se "Klik ordene" i afsnittet Tip.
 • Klik ikke på klikkeren bare tilfældigt. Hunden vil vænne sig til lyden, og vil ikke anerkende det som en belønning.