Wkidk

Sådan installeres stillinger i vandet for en dock eller mole

Installation stillinger eller "hober" i vandet for at understøtte en kaj eller mole kan ske enten ved "jetting" med vand, eller kørsel med en rambuk, hvis jorden under vandet ikke er for stenet, men er solid nok til at være bærende. Fordi "kørsel" pilings kræver tungt udstyr, vil denne artikel fokusere på jet dem.

Steps

Sådan installeres stillinger i vandet for en dock eller mole. Bestem jordbundsforhold i søen, lagunen eller stream seng, du installerer dit bunker ind.
Sådan installeres stillinger i vandet for en dock eller mole. Bestem jordbundsforhold i søen, lagunen eller stream seng, du installerer dit bunker ind.
 1. 1
  Bestem jordbundsforhold i søen, lagunen eller stream seng, du installerer dit bunker ind. Sten vil ubøjelige naturligvis så denne teknik vil ikke fungere, og siltholdige vil mudret materiale ikke understøtter pier struktur. Sandy materiale er ideelt til jetting pilings, men enhver fast jord vil tillade jetting.
 2. 2
  Få din pilings. Disse skal være kemisk træbeskyttelsesbehandlet, som regel med natrium pentachlorid på.25%, kobber-chlorerede arsenate på.25% eller kreosot. Du skal bruge pæle til at være stort nok til at vedhæfte dit support strøer til og lang nok til at tillade dem at blive sunket dybt nok i den runde til at bære den vægt, du vil lægge på dem. Fordi du vil opnå en anden bærende i forskellige bundmaterialerne, er der ingen tommelfingerregel for, hvor dybt hober skal installeres, men mindst fire fødder ville være rimeligt, hvis hober synes "tight", eller sikker. Prøv for 6'deep i sandet. Markér pæle med spraymaling ved 12 "intervaller, så du kender dybden af ​​penetration. 6" til 8 "diameter pæle bruges til små (op til £ 10.000.) Fartøjer docks.
 3. 3
  Lej en 2 eller 3 tommer benzin-drevne vandpumpe, en suge eller "pickup" slange længe nok til at trække vand fra søen eller havvand, som du installerer pilings i og en udledning slange længe nok til at nå slutningen af molen fra det sted, du planlægger at indstille pumpen op. Et alternativ til pumpen kan være tilslutning til en brandhane, hvis din lokale forsyningsselskab vil tillade dig at gøre det, men en back flow preventer skal anvendes i dette tilfælde.
 4. 4
  Byg en "jetting pipe". Afhængig dybde bunke jetting, vil dette være en 6 'til 12' i 3/4 "rør med en albue i den ene ende for at vedhæfte din pumpe udledning slange, der skal levere vand til spuling og en reduktion bøsning eller fladtrykte ende på den anden, som vil være din "jet", hvilket giver en strøm af vand til at vaske og blæse ud et hul til hober at indstille i.
 5. 5
  Udlæg placeringen af dine pilings ved hjælp af en 2x4 træ aktiepost drevet ned i jorden på banken, og en anden kørt i dammen bunden ud over placeringen af den sidste hober. Bind en længde på bygherre linje fra bålet på land til bålet i vandet, og måle afstanden fra hober til pilotering, markere dem med en permanent markør. Den snor bør være omkring højden over vandet vil du ønsker toppen af ​​hober at være på, når de er indstillet. Set ud forskydningen fra andre pæle med en 45 graders plastik firkant, og skæres til i længden bambusstænger snap-bundet til det.
 6. 6
  Stå en hober sig op i vandet, hæve din jet pipe siden af det, og tænd for pumpen. Vandet farende gennem jet rør vil "blæse ud" et hul nedenunder pilotering, og det bør straks begynde at synke. Ved at flytte jetting røret omkring bunden af pilotering, kan du styre retningen hullet er skabt under den, at "styre" det ned lige. I godt materiale, såsom sand, kan du jet ned en hober i et par sekunder, hvis du har tilstrækkeligt vand pres og hastighed. Sandet er sjældent ren og kan indeholde rødder, mudder osv. så bruger en 6'ice skraber til at bryde igennem. Rødder kan forårsage pæle til sæde fra deres ønskede placering. Pælene flyde, så du kan være nødvendigt at skubbe dem ned for at få en bedre dybde (se tip nedenfor). 12'x 6 "eller 16'x 6" pilings kan stod op så let af en eller to personer. Op til 12'x 8 "dia. Hober kan installeres med to personer. Større bunker brug for en kran, da de vejer 500 £ (20 'x 8" dia.). En kran kan bygges simpelthen med en 24 'ponton båd, 2 "stål vandrør, stålkabel og en 12v bil spil. Designet og fremstillingen skulle kontrolleres for sikkerheden, før du bruger den. Når du bruger en kran du har brug for én person waterjetting ene vejlede bunken og grave, og en kranfører. Prøv at arbejde, når vandet er roligt, men hvis bunken er ude af trit er det let at jet det ud og sætte det i den rigtige position. Det er muligt at installere omkring 10 pæle per dag. Beskyttende våddragt bukser, støvler og handsker bør anvendes for at forhindre slid tab af huden, især når man har været i vandet i nogen tid.
 7. 7
  Plumb op hober med to libeller og bungee akkord, og sørg for at det er i den rigtige placering hurtigt, før jorden afregner tilbage i hullet. Når bundfældning sker, vil det være vanskeligt at rette de læsser.
 8. 8
  Vask sand og snavs tilbage omkring hober med jetting røret efter hober er sunket, for at fylde det hul, du udvasket for det at sætte i. Dette kan ikke være nødvendigt i sand, som det afregner tilbage i hullet temmelig hurtigt.

Tips

 • De fleste vand måder, floder og bugter er retslig og tilladelser kræves for både opførelse af moler og bruge spuling at installere hober.
 • Pilings bliver kraftig og "tabe" nødvendig for at skubbe dem ned, dybere end 5-6 meter (det er under vandoverfladen, ikke under bunden). I områder, hvor vinteris hævning er et problem, indstilling af pilings dybere er nødvendig. For at indstille pilings dybere, slå et søm ind i toppen af ​​den hober før du løfter den oprejst. Midlertidigt knytte to små kæder og S-kroge og lad dem dingle. Når hober er en del vej ned, lægger to slagger blokke tidligere udfyldte fast stof med beton og en øjebolt. Denne ekstra vægt tvinger hober dybere.
 • Size din jet rør lidt mindre end pumpens afløbsslangen, og klemme tilslutninger eller gevind fittings forsvarligt. Afgivelsesåbningen kan være nødvendigt at være så lille som 3/8-1/2 ", således at vandstrålen har skære hastighed. Dette vil afhænge af din pumpekapacitet, så prøv flere størrelser og optimere.
 • Hvis du bruger et stålrør for jetting, kan du flade enden med en forhammer til at begrænse vandstrømmen, øge hastigheden af ​​jetstrøm. Eller skrue gevind til at skære enden.
 • Nogle bunde er hårde, lerholdig, eller fuld af skaller. Pilings kan behøve hjælp "jetting" ned ved at dreje. Her er du: får en kæmpe C-clamp (eller skære en i halve og reweld den for at forlænge sin åbning), svejse på det nogle håndterlig vinkel-jern fødder til at bide ind i træet, og også en ekstra lang håndtag. Brug dette til at vride hober rundt som du jetwash. I hårdeste områder, klippe "gravning" ende af hober men ikke skarp som en blyant, men som en flad skruetrækker. Den måde, når du twist C-clamp, de "bladet" hjælper skære igennem skidtet.
 • Vask altid større (den tykke ende) ende af hober i jorden. Dette gør det langt mere sandsynligt, at de "champignon-anker" effekt vil forhindre vinter is fra løfte pilings.
 • Markér et indeks mærke på hober og jet røret, så du kan holde røret i samme dybde som bunden af ​​hober som du jet den ned. Vandstrålen bør være tæt på piling bunden for de bedste resultater.
 • Flyt jetting røret omkring hober så du vasker et hul ud stor nok til den hober at slippe ind. Hvis pumpen har høj nok kapacitet, eller hvis jorden er meget blød, vil jet rør ikke engang behøver at blive flyttet rundt meget, bare ned, da jet blæser ud et hul "under jorden".
 • Denne teknik er forholdsvis enkelt på lavt vand, men det er meget vanskeligt at udrette, hvis du skal have en båd kan arbejde ud af.

Advarsler

 • Brug din sunde fornuft jetting pilings, som med enhver aktivitet i eller på vandet.
 • Vær forsigtig, når du jetting et hul til pilotering. Strålen kan vaske et stort hul i øjeblikke, der kunne være dybt nok til at glide ind og forårsage at drukne.
 • Enhver løfteudstyr skal kontrolleres af en registreret ingeniør for sikkerheden

Ting du behøver

 • Tilladelse fra grundejeren
 • Vandpumpe eller vandforsyning
 • Højtryksspuler pipe
 • Fundering