Wkidk

Sådan installeres et sprinklersystem

Installation af en græsplæne sprinkler system vil give dig en grøn, frodig græsplæne til at nyde, selv når det tørre vejr visner naboens. Dette er ikke et job for amatører, men med en lidt forskning og nogle hårde arbejde, kan det gøres.

Steps

Sådan installeres et sprinklersystem. Tegn et diagram, at skalere hvis det er muligt, på din græsplæne og haven områder, du ønsker at kunstvande.
Sådan installeres et sprinklersystem. Tegn et diagram, at skalere hvis det er muligt, på din græsplæne og haven områder, du ønsker at kunstvande.
 1. 1
  Tegn et diagram, at skalere hvis det er muligt, på din græsplæne og haven områder, du ønsker at kunstvande. Dette vil gøre det muligt for dig at planlægge routing af rørledninger og placering af sprinklere, så du kan købe dine materialer.
 2. 2
  Opdel de områder i rektangler (hvis muligt) på omkring 1200 kvadratmeter hver. Disse vil være din "zoner", eller områder, der vil blive vandes som en enhed. Større områder vil kræve særlige hoveder og en højere volumen vand, end du normalt kan få fra en bolig vandsystemet.
 3. 3
  Valgte passende sprinklerhovederne at dække dit område, ved hjælp af pop-up impuls eller gear drevne hoveder til brede græsklædte områder, busk hoveder eller bubblers for buske og blomster, og de ​​faste pop-up hoveder efter steder tilstødende bygninger eller befæstede arealer såsom indkørsler og gader.
 4. 4
  Markér placeringen af hvert hoved i overensstemmelse med sprøjteafstand af hovederne, du vælger. Rainbird R-50'erne, en fælles god kvalitet hoved, vil sprøjte en bue, halvcirkel eller fuld cirkel omkring 25-30 meter i diameter, så hoveder kan placeres omkring 45 meter fra hinanden for at tillade en vis overlapning.
 5. 5
  Tæl antallet af hoveder, du bruger på en zone, og tilføj gallon per minut volumen for hver enkelt. Du skal finde den typiske gear hoved kan blive bedømt fra 1,5 gpm til 4 gpm, afhængigt af dysediameteren. Faste pop-ups kører generelt omkring 1 gpm. Tilføj den samlede gpm af zonen hoveder, og bruge dette tal til størrelse din pibe. Som en tommelfingerregel bør en zone med 5-7 hoveder kræver omkring 12-15 gpm med vandtryk tilføres ved mindst 20 psi (pounds per square inch). At levere denne zone, du får brug for en en tomme hovedrør (linje), med 3/4 eller 1/2 tommer gren linjer fra din vigtigste.
 6. 6
  Tegn hovedlinien fra det sted, hvor din plan for at installere din reguleringsventiler, tid (hvis automatisk drevet) og tilbageløbssikring.
 7. 7
  Tegn grenlinjer fra hovedlinien til hvert hoved. Du kan route en sidebane til mere end ét hoved, hvis du bruger en 3/4 tomme rør, men to skal være grænsen. Længere ned linjen, kan du formindske størrelsen af ​​de vigtigste til 3/4 tommer, også, da nær slutningen vil det være at levere kun 2 eller 3 hoveder.
 8. 8
  Brug dette layout til at markere de steder for din pibe grøfter og hoveder, og afmærke dem ved hjælp af markører, survey flag, eller bånd fast til jorden med store søm. Grave grøften behøver ikke at være præcis, hvis du bruger PVC (polyvinylklorid) rør, da dette materiale vil bøje forholdsvis let.
 9. 9
  Grave dine grøfter. Brug en økse eller rydning lugejern at skære tørv, idet man sæt den til side i klumper, så det kan udskiftes, når du er færdig. Brug en udgravning skovl til at grave grøften mindst 6 inches under frost niveau for dit område. Grøften skal være mindst 12 inches dyb til at beskytte røret selv i varme klimaer.
 10. 10
  Spred din pibe ud langs dine grøfter, sammen med "Tees", "albuer", og bøsninger til reduktion rørstørrelser og gevindskæring på sprinklere. "Funny pipe" er et fleksibelt butylgummi rør bruges i sprinkleranlæg, som har sine egne unikke beslag, der glider ind i rørene uden lim eller klemmer og adaptere til tråden det ind i PVC grenlinjer og sprinklere. Dette produkt giver hovederne skal justeres i højden, og er tilgivende hvis du er tilbøjelig til at køre i hovedet med en plænetraktor eller køretøj.
 11. 11
  Installer din "risers", hvor hver sprinkler hoved vil blive placeret, og sørg for terminalen fitting er den korrekte tråd størrelse for hovedet.
 12. 12
  Bind hovedlinien til manifolden på timeren eller kontrol ventiler, med passende ventil til den type af kontrol, du bruger.
 13. 13
  Bind vandforsyningsledningen ind i manifolden på udbudssiden. Vær sikker på at bruge en tilbageløbssikring, så hvis vandsystemet taber tryk, vil du ikke sifon vand fra sprinkleranlægget til drikkevand, hvilket medfører en potentiel forurening.
 14. 14
  Drej reguleringsventilen på, der leverer din zone, og lad det skylle rørene for eventuelle fremmedlegemer og snavs, som har fået ind i dem. Dette bør kun tage et minut eller to, men at gøre dette, før du installerer dine sprinklere vil forhindre tilstoppede hoveder senere.
 15. 15
  Installer dine sprinklere. Placer hoveder, ifølge din plan, hvor man har valgt dem til at gå. Bury hovedet dybt nok, at jorden vil støtte dem, og de vil være lidt fordybning under toppen af ​​græstørv på dine foretrukne klippehøjde. Pak jorden fast omkring hovederne til at holde dem på plads.
 16. 16
  Vend din zone ventil igen, og observere sprøjtedækning og retningen af hvert hoved. Du kan ændre den samlede rotation af gear hoveder fra O grader til 360 grader, og spray mønster og distance med justerings funktioner designet i dit hoved. Da dette kan variere meget fra den ene fabrikant til den anden, kan du læse den litteratur, der kommer med jeres hoveder.
 17. 17
  Walk længden på dine grøfter for at tjekke for utætheder, og når du er tilfreds der er ingen, drej ventilen ud og efterfylde dine grøfter, pakning af jorden fast.
 18. 18
  Udskift spadestik du fjernet og gemt i begyndelsen af din grøft grave drift og rake venstre over rødder, klipper osv. Op.
 19. 19
  Gå videre til din næste zone, hvis du har fuldført din første.

Tips

 • Hold alle sprinklerhoved justerings værktøj, nøgler, etc. og reservedele til fremtidig brug.
 • Hvis du bruger en automatiseret sprinklersystem, installere en fugt sensor eller regn detektor. Der er ingen grund til at køre din sprinklersystem under eller efter en god iblødsætning regn.
 • Hold alle udsatte rør, ventiler og tilhørende elementer beskyttet mod vejret, især sollys, hvilket vil nedbryde nogle plast, og frysning, hvilket kan briste rør.
 • Mange hjem centre og sprinkler leverandører tilbyder komplette sprinkler design, hvis du har en god tegning (plan) i det område, du vanding. Dette vil komme med en liste over leverancer, målinger, vandforbrug beregninger og sprinkler hoved krav.
 • Ring til "ingen nedskæringer" underjordisk nytteværdi locator før grave.
 • Brug lavt vand, tørkeresistente plantning hvor det er muligt, og forsøger at bruge hjemmehørende arter, som bør akklimatiseret til din placering, og dermed vil kræve mindre vand.
 • Må ikke over vand din græsplæne. De fleste eksperter anbefaler vanding omkring 1 cm hver 3 til 7 dage, afhængig af jordtype og vejrforhold. Vanding let og ofte opmuntrer din græsplæne til at vokse lavvandede, svage rodsystemer.

Advarsler

 • PVC lim er meget brandfarligt.
 • Opsæt din nye sprinklersystem med et middel til at winterize det i koldt klima, ellers rør, ventiler, og hoveder kan briste når vandet inde i dem fryser og udvider.
 • Grav forsigtigt, så man undgår dit hjem vandledninger, udvendige belysning kredsløb, samt affald og kloakledninger.
 • Vær sikker på at have nogen underjordiske forsyningsselskaber placeret før grave. Selv en skovl kan skære et fiberoptisk kabel eller telefonlinje, og uden at have disse placeret, er den person, grave ansvarlig for udgifterne ned tid på systemet, og reparationer.

Ting du behøver

 • Skovl
 • Axe eller rydningen hoe
 • Målebånd
 • Sprinklere
 • Rør og fittings
 • Lim (til plastrør)
 • Nedstryger til at skære PVC eller andet plastrør.