Wkidk

Sådan hjælper en person, der beskæftiger sig med selvmord af en elsket en

Forsøger at hjælpe nogen aftale med en død er akavet og svært og er en million gange værre. Folk, der har mistet en elsket ikke skyldes selve døden, men noget så smertefuldt og forfærdelig som selvmord, har ikke blot sorg vejer på deres skuldre - de oplever vrede,,,, rædsel og traumer, der går ud over den "normale "efter følelser af en død. De må ikke have vidst, at deres elskede var ulykkelig, og de kan være vred for at blive efterladt, og de kan føle sig skyldige og had sig for ikke at være i stand til at forhindre det. Ofrene for selvmord er ikke kun begrænset til den person, der har begået det - selvmord efterlader en livslang mærke på alle dem omkring det.

Selvom det er en smertefuld position at være i, er en anden forsøger at nogen, der har mistet deres i denne forfærdelige måde. Hver persons følelser og reaktioner er forskellige, hvilket er præcis, hvad der gør det så svært at trøste dem. Skulle du tale det igennem med dem, eller forsøge at tage det af deres sind? Skulle du berolige dem, eller forsøge at undgå emnet? Skulle du lade dem, eller forsøge at få dem til at helbrede? Hjælpe en person, der har mistet en elsket ved selvmord er ikke kun akavet og svært som naturlige død, men også, og til tider, smertefulde. Men det er ikke umuligt. Her er de grundlæggende måder at nogen forsøger at klare selvmord af en ven, et familiemedlem eller generelt en elsket.

Steps

Sådan hjælper en person, der beskæftiger sig med selvmord af en elsket en. Lad de efterladte til at sige noget.
Sådan hjælper en person, der beskæftiger sig med selvmord af en elsket en. Lad de efterladte til at sige noget.
 1. 1
  Keep. Hvis du er med nogen, der er, og ikke ved, hvad jeg skal sige, så skal du ikke sige noget. Må ikke føler sig forpligtet til at tale, som du kan meget vel udrette præcis det modsatte af, hvad du agter at sige noget dumt. Sidder der i stilhed, kan føle sig meget akavet for dig, men nogle af de største hjælp, du kan tilbyde, er blot at ved siden af din ven, sætte din arm omkring deres skuldre og lad dem i tavshed. Deres tilstedeværelse ved siden af ​​denne person siger den ene ting, der er mest behov for i disse øjeblikke, og siger, at det mere veltalende end du nogensinde kunne med ord. Den siger, "og du er ikke alene! "
 2. 2
  Lad de efterladte til at sige noget... eller slet ingenting. På forskellige punkter i processen, vil din ven sandsynligvis ønsker at skrige på nogen. Hvem at "nogen" vil være ændringer fra øjeblik til øjeblik. De ønsker måske at råbe på for ikke at holde sker på den afdøde elskede én for ikke opfordre til, at alle og enhver, der nogensinde havde undladt den afdøde, inklusive sig selv. De ønsker måske at sige ting, der er helt vanvittigt. I disse øjeblikke, er det vigtigt for dem at have og familie, der vil tillade dem at sige disse ting uden dom rådgivning eller korrektion. Hvis den person, der sørgende siger noget sårende eller forkert eller bare dum, ikke bruge det som en mulighed for at vise dine rådgivning færdigheder. En simpel erklæring som denne vil være meget mere nyttigt: "Jeg elsker dig, jeg ved, du er såre over, hvad jeg nogensinde kunne forstå, men ved, at jeg er her for dig som helst du har brug for mig, så længe du har brug for. mig. Og jeg tror virkelig, du kommer til at komme igennem det her. " Den person, formentlig ved, at det, de siger, er irrationel (og sandsynligvis føler om det), så ubetingede accept og i disse øjeblikke er kraftfuld.
 3. 3
  Hold din på. En person, der har mistet nogen til vil sandsynligvis opleve, at deres er blevet stjålet fra dem. De vil vågne op midt om natten - hvis de var nok til at falde i søvn i første omgang - og og sorg vil undertiden være overvældende. I løbet af de første par uger, er det vigtigt, at personen har nogen til at kalde ethvert tidspunkt, dag eller nat. De kan føle sig akavet eller siger, at de ikke vil gøre det, men de kan meget vel finde sig selv behøver et lyttende øre på tre om morgenen, og du kan allernådigst sidde og snakke med dem, så længe de har brug for dig. Fysisk mørke kan øge mørket nogen føler indeni, have nogen at snakke dem gennem natten kan hjælpe en sorg overlevende komme igennem indtil minder dem er der stadig.
 4. 4
  Gør ting, der viser du er ikke kun reagere. Når der er en død, social skik får de efterladte at blive druknet i, opkald af sympati og i mailen. Disse ting er essentielle og værdsat. Men med alle de følelsesmæssige traumer behandles, vil de fleste af disse ting være lige en sløring til den person. Måneder senere, de sandsynligvis ikke kunne fortælle dig, hvem specifikt sendt et kort eller eller kaldt i dagene umiddelbart efter selvmord. Hvad de vil huske på, er den ven, der gør noget, viser real over social pligt. Disse vil være specifikke for hver enkelt omstændighed, men tips nedenfor giver nogle eksempler på ting, der har hjulpet andre i samme situation.
 5. 5
  Husk de vanskelige datoer. Fra den dag af selvmord indtil kølvandet, begravelse og begravelse er fuldstændige (dvs. - den første uge eller to), vil den efterladte være omgivet af sympatisører. Men denne crowd hurtigt forsvinder efter de "officielle" sociale processer er afsluttet, forlader griever alene længe før smerten er væk. En måde, du kan minde om, at person, som de ikke er alene, er ved at huske de hårde datoer. De "måned-markører" er de første, der kommer til at tænke på et selvmord. Hvis elsket på den 10. oktober vil din ven utvivlsomt står særligt-vanskelige dage den 10. november, den 10. december den 10. januar og så videre. De første 6 måneder til et år er særligt groft at komme igennem (måske længere tid for nogle), og et opkald eller et notat på de måned mærker vil gøre mere, end du kan forestille dig at kommunikere med den person, du virkelig pleje. Andre datoer, der er vanskelige omfatter den afdødes fødselsdag, eventuelle særlige dage de delte (for eksempel hvis det er en partner eller ægtefælle, der er gået bort, datoen for deres jubilæum eller første date ) og særlige helligdage. Jo større glæden tidligere var forbundet med en dato, jo større potentiale for sorg nu.
 6. 6
  Vid, at du ikke behøver at være en. Ved at indse, at du ikke behøver at ordne alt, kan du være "first responder" hvem hjælper din komme igennem det mest kritiske tidspunkt i disse dage efter den værste dag i deres. Holde disse forslag i tankerne vil sætte dig miles bortset fra mange, der vil være, men ikke rigtig indgyde håb til en person, der sandsynligvis føles som om der er ingen grund til selv at se til.

Tips

 • At gøre tingene for den person, der virkelig vil skille sig ud er en meget individuel proces. Tre eksempler:
  • Sørg for at din ven er at spise godt. Du vil måske bemærke, at din ven har mistet deres appetit, fordi, som man kan forestille sig, er situationen forårsaget person til at holde op med at bekymre sig om deres krop. Prøv at sørge for, at de får nok - også selvom det betyder at skulle forsyne dem med måltid udskiftning drikkevarer til et stykke tid.
  • Tilbyd at deltage i særlige arrangementer med din ven, især dem, de brugte til at deltage med den afdøde. For eksempel sige, din ven og dennes ægtefælle (afdøde) ville gå i biografen hver tirsdag aften. Tilbyd at gå med dem første gang, de ville have gået uden.
  • Sammensæt en musik specielt udvalgt for at give håb, uden hævder at have alle svarene. Ting som der kræver kreativitet og tanke, men de vil aldrig blive glemt.
 • I stedet for at bestille blomster eller sende et kort, gøre noget personligt, såsom at tage et af følgende til huset. Ikke alene vil det tage nogen byrde fra familien, men lette udgifterne og hjælpe andre i den forfærdelige tid: en køler med, plast bestik, paptallerkener, en eller kage, gryderet, drikkevarer, en samling af te poser (beroligende te uden koffein) eller noget håndlavet. Alt, hvad du gerne vil returneret skal have dit navn knyttet til den.
 • Edb-programmer kan være stor hjælper med at huske de svære datoer. Hvis du bruger eller nogle sådanne program til dine aftaler, kan du oprette en påmindelse for næsten alt, herunder de dage, du har brug for at huske at ringe til en ven. Etablere disse påmindelser på den måned-mark dage eller andre væsentlige dage i din udnævnelse program eller dato bog og stoppe ved en eller give din ven en samtale på disse dage, det er en simpel ting, der taler mængder.

Advarsler

 • Må ikke antage, at du ved, hvad "nyttiggørelse" vil se ud. Indse, at din ven aldrig vil være den samme person, du vidste før. De er blevet permanent ændret af denne tragedie. Dette er ikke nødvendigvis en helt-dårlig ting, men de kan meget vel tilgang liv med en smule mere sombreness eller beskæftige sig med "blå" stemninger mere, end de gjorde før.
 • Være meget forsigtig med at tilbyde rådgivning, især i de første uger. Overlevende tabet af en elsket til selvmord er en meget lang proces, som vil tage måneder og år, ikke dage og uger. I de første uger af traumer, vil den overlevende evne til at modtage rådgivning eller kritik blive alvorligt formindsket. Hvis du føler sig tvunget til at tilbyde rådgivning, sandsynligvis det bedste råd du kan give er meget forsigtigt for at tilskynde den person at tale med en professionel terapeut eller religiøse rådgiver, der har haft uddannelse og erfaring hjælpe dem under lignende omstændigheder. Men selv da, ikke at tvinge det! Altid være og opmuntrende, aldrig kritisk.
 • Personen kan lange ud efter dig, mere end én gang. De føler måske, at du "bare ikke kan forstå", "ikke får det", eller blot er for vred og bange for at være rationel og klart på dette tidspunkt, som tidligere nævnt. Husk, at de ikke er i en sindstilstand, hvor du skal tage deres ord til hjerte. Hvis de ønsker rum og tid alene, så sørg for at respektere. Men hvis de synes fortørnet, bitter, vred eller endda hadefulde mod dig, skal du ikke tage det som du normalt ville. Efter alt, er disse ikke normale omstændigheder.
 • Tøv ikke med at anbefale, at din ven søge professionel bistand fra en rådgiver, psykolog eller psykiater - især hvis der er symptomer, som ikke er karakteristisk for en "normal" sorg reaktion. Heriblandt:
  • Skyld om andre ting end foranstaltninger, der træffes eller ikke træffes af overlevende på det tidspunkt døden.
  • Selvmordstanker.
  • Morbid preoccupaton med værdiløshed.
  • Langvarig og markant manglende evne til at komme videre med ens daglige aktiviteter.
  • Hallucinatoriske erfaringer end at tro, at man hører stemmen af ​​eller forbigående ser billedet af den afdøde person.
 • Må ikke antage en "korrekt" tidsramme for sørgende. Hver persons sorg proces er unik. De fleste selvmord overlevende vil fortælle dig, at det tager mindst 1-2 år for enhver følelse af rutine eller "normale" for at vende tilbage til et liv. Bestem fra starten, at du vil være der for din ven, så ofte de har brug for dig, så længe de har brug for dig, og minde dem om, at virkeligheden ofte!
 • Mønstre af sorg kan være helt forskellig fra den ene kultur til den næste. Hvis de efterladte personen er af en anden kultur end din egen, adfærd og følelser, der kan virke usædvanligt eller overdrevne at du kan blive en normal og forventet reaktion for dem.