Wkidk

Sådan fryse majs

Må ikke du elsker smagen af ​​frisk, sød? Det er for dårligt, det er kun tilgængelig for et par uger ud af året. Men hvis du kender de frysemetoder overleveret gennem generationer af landmænd, kan du høste eller købe i løs vægt, og nyd, at frisk smag hele året rundt. Hvad der følger er en komplet guide til at vælge, forberedelse og frysning store partier af majs.

Steps

Sådan fryse majs. Find ørerne, der er lige højre.
Sådan fryse majs. Find ørerne, der er lige højre.
 1. 1
  Find ørerne, der er lige højre. En landmand har kun en kort periode mellem, når den er for lille til at være spiseligt, og når det er for stort til at være spiselig. Selvfølgelig er alle fik deres egen definition af, hvad der er for stor til at være spiseligt! Du kan afgøre, om det er bare lige ved at ryste hænder med. Hvis majskolbe fylder din hånd pænt og silke på toppen er brun, er det klar til at plukke. Hvis det føles for afpillede, overlade det til en anden dag.
 2. 2
  Har en plads og tage alle skallerne off når du har plukket nok majs til at holde dig travlt hele dagen - Et par hundrede kornaks skal gøre det.
 3. 3
  Sæt kornet i containere eller på et sted, hvor du kan holde øje med din nyligt høstede bounty - der er altid critters (uanset om gården eller i din baghave), der er på udkig efter den nemme mark, og de ​​vil tage din friske majs væk fra dig, hvis du ikke søger.
 4. 4
  Rengør majs - medmindre selvfølgelig du er den type person, der ikke huske lidt af silkeagtig naturlige floss fast mellem dine tænder, når du er færdig spiser. Det er bedst, når du får den majs alle rene og skinnende med ingen af ​​de små silkeagtige hår stikning det. Det er lidt af en omhyggelig og klistret job. Det hjælper til at holde en skål med vand på bordet, mens du arbejder for at dyppe dine hænder ind, ellers kan du ende med at opføre sig som Spiderman med alt hvad du rører klistrer til hænderne.
 5. 5
  Flyt ind i den, når kornet hele er ryddet op. Vist her er en dags høst (omkring 500 ører) alle klar til at blive kogt.
 6. 6
  Blancher majs. Der er andre metoder til at forberede og madlavning majs, men mange mener, at denne metode giver den bedste smag. Blanchering betyder, at du sætte majs i vandet, lægge låg på, så du ser den anden vej, mens bringe vand til en rullende kog.
 7. 7
  Tag kornet ud, når vandet koger og køle det ned så hurtigt som du kan. Når du tager ud en batch og sat i den næste, den friske majs køler vandet lidt ned, og du er nødt til at starte forfra igen, så det tager omkring 5-10 minutter at koge hvert parti. Nu kommer den svære del. You got at køle kornet hurtigt, hvilket er let, hvis du laver 10 kornaks. Men hvordan kan du køle 500 Aks i træk? Hvis du bare sætte den i vandet, vandet bliver varm og mister sin køleevne. Du kan sætte is i vandet, eller du kan holde skiftende vandet, men begge disse metoder er for små partier.
  • Her er landmandens løsning på dette problem. Brug den højre side af vasken for at køle de varme ører lige ved komfuret, og derefter flytte de lunkne ører til venstre side af vasken til at slutte op køling. Koldt vand siver ind fra vandhanen i venstre side af (1). Det magiske sker i del 2, som er bare en simpel upside-down U-formet rør, der fungerer som en hævert til at flytte det kolde vand fra venstre til højre side. Du starter med at dunker disse rør under vandet for at få alle luftboblerne ud af dem, sætte tommelfingrene over enderne af rørene til at holde vandet i, og derefter sætte det over divider i vasken. Hvis du har gjort det rigtige, rørene er stadig fuld af vand. Når vandet i venstre side er højere end den højre side, vil det strømme gennem rørene og ind i højre side.
  • Den anden lille smule magi er overløbsrør i højre vasken. Det er en S-formet stykke kobberrør, der står op i vasken lige kort af den øverste og det løber ned i afløbet. Når vandet bliver højere end den øverste del af røret, men smitter ned i røret og går ned i afløbet. Så nu har vi skabt et vandfald type system, hvor koldt vand ind et punkt 1, bevæger sig gennem rørene i punkt 2, så udgange under punkt 3. Ved den tid, det kommer i punkt 3, er det faktisk temmelig varmt vand, fordi du holder dumping kogende majs til denne side.
  • Når du fjerner kogende majs fra brændeovnen, vil du ønsker at dumpe det på den rigtige side af vasken. Vandet på højre vil blive varm, men du vil have en kontinuerlig strøm af koldt vand kommer gennem sifon rør. Give nogen en opgave for omrøring af kornet ved omrøring den rundt i vasken. Det er et job, at den kærlighed at gøre, så normalt det er den yngste person, men nogle gange er det bare den mest trætte person.
  • Når personen på den er klar til at fjerne deres majs, omrøreren fjerner kolde majs fra venstre side af vasken og sender det videre til næste trin, så de flytter den varme majs fra højre side til venstre side af synke. Den varme majs fra ovnen derefter dumpes i den lunkent vand på højre side af vasken.
 8. 8
  Skær majs fra cob når kornet er blevet blancheret og afkølet, således at ørerne er cool at røre ved. Det tager lidt føler, så du får nok majs uden at få for meget af cob. Denne ene er nok den mest højtuddannede stillinger i processen og tager nogle praksis.
 9. 9
  Chill kornet. Når kornet er slukket kolber, sætte det ind i kage pander for en god nedkøling. Kage pander fungerer godt, fordi de spredt ud i kornet og overføre varmen pænt.
  • For at gøre dette rigtigt, vil du bruge omkring 6-8 kage pander og en helt tom køleskab. Sæt pander ind af en gammel køleskab, derefter flytte dem fra ned på hylderne i køleskabet, som du får nye gryder fyldt. De varmeste dem gå i fryseren, og de køligere dem få flyttet ind i køleskabet, indtil du er klar til at nedlægge den.
 10. 10
  Pose majs. Når pander af majs er helt afkølet, er du næsten færdig - alt, hvad der er tilbage er at pakke majs op til endelig frysning. Brug kvart og pint Ziploc baggies. Du vil ikke have dem helt fuld, bare nok, så du kan lukke dem let, og derefter gøre dem flade ud, så de gemmer nemt. En kvart baggie er ca nok til et måltid til 4-5 personer, og en fadøl baggie fungerer godt for 2 personer.
 11. 11
  Rydde op. Tage skraldet, og moppe denne etage. Send kolberne til og ser frem til at spise majs, når du vil.

Tips

 • Hvis du høster kornet selv, begynde at plukke det tidligt i morgen. Det er en fantastisk følelse, når man går gennem majsmarken og duggen er stadig på græs og på majs stilke.
 • 500 kornaks bør give ca 60-65 kvart poser af frosne majs. Det tager fire eller fem personer omkring otte timer at gøre hele processen, og du ender med nok til at give en hel familie med majs for det meste af året. Selvom det lyder som en masse arbejde, det er en proces, der er blevet overleveret gennem flere generationer, og når dine børn lære, vil de altid ønsker at være der for at hjælpe, hvis det er muligt.
 • At koge frosne majs, tage posen ud af fryseren og sætte det ind i en overdækket glasskål. Microwave en kvart pose i ca 6-8 minutter. Tilføj nogle smør og salt smag, og du vil have friske prøvesmagning majs på få minutter.
 • For en anden sydlig opskrift. Steger et par skiver af bacon på en pande Tilsæt et par lag af løg (ekstraudstyr) og kog indtil løget er klart. Tilsæt majs og damp indtil kornet er færdig... Det er lækkert!
 • En stor gummi-pige karbad fungerer godt for afkøling majs også. Placer en 30-gallon gummi maid karbad uden og slip i din haveslange. Lad vandet løbe gennem hele processen, og du vil altid have kølige vand for at køle af majs.

Advarsler

 • Hvis du er i en majsmark, være omhyggelig med at kigge efter og træde over enhver elektrisk hegn bruges til at holde vaskebjørne væk.
 • Hold tingene rene, så du ikke ender med forurenet mad.
 • Selv om den rå majs smager lækkert, og det er fristende at nippe, ikke spiser for meget af det, fordi rå majs vil give dig en god sag af kører!

Ting du behøver

 • Masser af majs
 • Big pan til kogning majs
 • Nogle skarpe knive
 • 6-8 tomme kage pander
 • En meste tomme køleskab og fryser
 • Ziploc baggies