Wkidk

Sådan får neglelak ud af stof

Du tror måske at spilde neglelak på din sofa eller din foretrukne skjorte betyder, at du nødt til at leve med et permanent farverig plet, men neglelak er faktisk en af ​​de lettere pletter at fjerne fra stof. Læs videre for at få oplysninger om, hvordan du fjerner neglelak fra tøj og polstring.

Steps

Sådan får neglelak ud af stof. Placer farvede stof med forsiden nedad på et par papirservietter.
Sådan får neglelak ud af stof. Placer farvede stof med forsiden nedad på et par papirservietter.

Fjernelse neglelak fra tøj

 1. 1
  Placer farvede stof med forsiden nedad på et par papirservietter. Den del af stoffet, der er plettet bør være imod papirhåndklæder. Brug denne metode, om neglelak er vådt eller tørt.
  • Denne metode fungerer effektivt på bomuld, hør, silke, denim, og de fleste andre stoffer.
  • Fortsæt med forsigtighed, hvis den pågældende vare indeholder acetat eller triacetat, da neglelakfjerner smelter stoffer, der indeholder disse kemikalier.
 2. 2
  Dup farvede område med acetone. Brug et stykke vat eller papir bugseres mættet med acetone (fås på apoteker i neglelakfjerner afsnit) for at rense bagsiden af ​​stoffet. Denne handling overfører pletten til papirserviet.
 3. 3
  Skyl og gentag. Tag tøj element til vasken, og skyl det farvede område, og derefter placere den med forsiden nedad på en ren sæt papirservietter. Gentag blotting handling til slut overføre pletten til papirhåndklæder.
  • Fortsæt skylning stoffet og anvende mere acetone indtil papirhåndklæder ikke længere vende farven på neglelak efter blotting, indikerer dette, at pletten er blevet fjernet.
  • Tjek de farvede område en sidste gang for spor af neglelak. Hvis du ser lidt farve til venstre, dyppe et stykke vat i acetone og forsigtigt fjerne det.
 4. 4
  Hvidvaske tøj element. Brug en pletfjerner produkt på tidligere farvede område, så hvidvaske punktet i henhold til vaskeanvisningen på tag. Pletten skal være helt forsvundet og elementet klar til at bære, når det er tørt.

Fjernelse neglelak fra polstring

 1. 1
  Tør våde polish øjeblikkeligt. Hvis du kan fange våde neglelak, før det tørrer på polstring, vil du have en meget lettere tid at fjerne det. Brug et stykke køkkenrulle eller en klud til at tørre så meget af den våde polish som du kan.
  • Må ikke smøre polish, så den dækker endnu mere areal på polstring, men derimod bruge køkkenrulle til at tørre det af med korte aflæser, der ikke spredes den polske rundt.
  • Brug den mest absorberende klud eller papirhåndklæder du kan, så du forlader så lidt polish som muligt for at suge ind i polstring.
 2. 2
  Dup området med acetone. Brug en vatpind eller andet værktøj, der giver mulighed for præcis påføring at sætte et par dråber acetone på de farvede område. Vær sikker på at anvende det kun på de farvede område.
  • Du ønsker måske at gøre en test ising på en del af indtrækket, der er normalt skjult. Acetone reagerer med nogle typer stof, herunder dem, der indeholder acetat eller triacetat, og kan gøre det farvede område ser værre, hvis du ikke er forsigtig.
  • Hæld ikke acetone på farvede stoffet, da det er sværere at styre, hvor det flyder, hvis du ikke bruger en applikator som en vatpind eller hjørnet af et stykke køkkenrulle.
 3. 3
  Brug en ren klud til skamplet polish. Blot det over farvede område grundigt, så brug en ren del af håndklæde til skamplet det igen. Anvende mere acetone og fortsætte blotting indtil pletten er fjernet.
 4. 4
  Skyl området med varmt vand. Brug en svamp til at vaske området for at fjerne spor af acetone eller hydrogenperoxid. Lad polstring tørre helt, før du bruger.

Brug alternative neglelak fjernelse metoder

 1. 1
  Bruge hydrogenperoxid. Nogle stoffer, der ikke reagerer godt med acetone kan klare sig bedre, hvis du bruger den samme strategi med hydrogenperoxid.
  • Dup området med brintoverilte, duppes med et rent håndklæde, og gentag indtil pletten er væk.
  • Brintoverilte kan fungere som et blegemiddel, så teste det på en unnoticeable område af polstring, før du bruger den på de farvede område.
 2. 2
  Prøv hårspray. Spray det på børsterne af en gammel tandbørste, derefter bruge en cirkulær bevægelse for at fjerne pletten fra stoffet.
 3. 3
  Brug bug spray. Nogle siger, at men frastødende, den type, du sprøjte på din krop og tøj til at holde myg og andre bugs væk, fungerer som en charme til at fjerne neglelak pletter. Spray det på en gammel tandbørste, derefter anvende penslen i en cirkulær bevægelse til forsigtigt skrubbe væk pletten.
 4. 4
  Skyl og vask. Ligegyldigt hvilken metode du bruger, skal du sørge for at skylle de tidligere farvede område godt at slippe af med de spor af det stof, du brugte til at fjerne neglelak.

Tips

 • Hvis en metode ikke virker, så prøv forskellige dem, indtil pletten er væk. Det er sandsynligt, at mindst én rensemetode vil gøre det trick. Hvis pletten absolut vil ikke komme ud, tage tøjet til en professionel renere.
 • Hvis talte om en skattet eller dyrt element, du måske ønsker at haste til rengøringsassistenter, før du gør noget andet