Wkidk

Sådan carbonat en drik

Der er mange drikkevarer, der kan være næsten genopfundet med tilføjelse af en lille "boblende". Den nemmeste måde er simpelthen blande club soda med drikkevarer, men det kan udvande smagen. Her er nogle andre teknikker, du kan prøve.

Steps

Sådan carbonat en drik. Placer hele mængden af drik i en stor beholder, der har en stram låg eller dæksel.
Sådan carbonat en drik. Placer hele mængden af drik i en stor beholder, der har en stram låg eller dæksel.

Tøris metode

 1. 1
  Placer hele mængden af drik i en stor beholder, der har en stram låg eller dæksel.
 2. 2
  Få klædt i en langærmet skjorte, bukser, handsker, sko osv. Målet er at få dækket op, da tøris kan brænde din hud.
 3. 3
  Punch flere små huller i låget af beholderen, således at den ekstra kuldioxid kan undslippe beholderen. Sørg for at der er plads nok i din container til at rumme den passende mængde is.
 4. 4
  Tag beholderen udenfor, da processen kunne få rodet.
 5. 5
  Tilføj 1-2 pounds af for hver gallon af drikkevare, eller 100-250 g tøris til hver liter, i beholderen.
 6. 6
  Tillad drikkevare og is til at sidde i 50-60 minutter for hver gallon af drikkevare eller 15 minutter for hver liter. Isen vil sublimere og kuldioxid vil diffundere ind i drikkevaren, hvilket gør de velkendte bobler ses i sodavand og nogle frugtsaft.
 7. 7
  Forsegle beholderen efter røgen-lignende gas er forsvundet.

Gær metoden

 1. 1
  Fyld en plastflaske med drikken du ønsker at carbonat. Drikken skal være varm (ikke varmt, ikke koldt), således at gæren vil arbejde, og det skal også indeholde sukker (mad til gær). Du kan erstatte kunstige sødestoffer til sukker, så længe du bruger 2-3 spsk sukker. Dette er alt, hvad der rent faktisk kræves for gær til carbonat drikkevaren (for en 2L flaske). Efterlad et par inches af luftrummet på toppen.
 2. 2
  Tilføj gær. Du kan eksperimentere med forskellige former for gær, men mange mennesker bruger champagne gær, fordi det virker hurtigt uden at påvirke smagen, og det afregner pænt i bunden.
 3. 3
  Sæt låg og ryst flasken. Lægge det til side i en mørk, varm stedet for omkring to dage. Gæren vil spise sukker, og et biprodukt er kuldioxid.
 4. 4
  Test for at se, om kulsyre er komplet ved at klemme flasken kraftigt med tommelfingeren. Hvis det buler i som på billedet, er det ikke klar.
 5. 5
  Sæt flasken i køleskabet for at stoppe gæringsprocessen indtil du er klar til at drikke det. Før åbning, køleskab mindst natten til grundigt chill. Knæk låget af grundigt kølet drik lidt for at slippe trykket langsomt.
 6. 6
  Hæld drikken omhyggeligt, forlader sovende gær sediment på bunden af flasken. Dette vil slippe af med alle eller de fleste af gær smag. Hvis du gerne vil, kan du stamme gæren med en ostelærred eller endda en bomulds t-shirt til at fjerne gær.

Tips

 • Hvis du har brug for at bryde stykker af tøris i mindre stykker, skal du bruge en hammer eller gummihammer, med tøris inde i en pudebetræk eller pakket i klæde så små stykker af tøris ikke vil flyve overalt.
 • Det anbefales, at din "lufttæt" beholder være lavet af plastik, eller en anden type af fleksibelt materiale. I tilfælde af en utilsigtet eksplosion, vil der være færre skader fra plast end glas eller keramik.

Advarsler

 • Når man arbejder med tøris, dække huden så meget som muligt. Bær handsker ved håndtering og kjole i lange ærmer for at undgå skade på grund af sprøjt.
 • Må ikke forsegle din container med tøris stadig i det. Afhængig af styrken af ​​din container, du kunne skade nogen, da overtryk gør det eksplodere! Flyvende stumper, især glas eller keramik kan forårsage alvorlige kvæstelser.
 • Hvis du lader gæren arbejder på drik for længe, ​​kan en af ​​to ting ske: flasken vil eksplodere eller din drik bliver alkoholiker.

Ting du behøver

Dry Ice Method

 • Beverage
 • Stor container med låg
 • Food-grade tøris (1-2 pounds for hver gallon af drikkevare eller 100-250 g / L)
 • Tøj længe nok til at dække de fleste dele af din krop

Gær Method

 • Beverage
 • Flaske (fortrinsvis plast)
 • Gær
 • Sukker