Wkidk

Sådan bruger solenergi til opvarmning af en pulje

Succesen med varme dit med sollys vil variere afhængigt af, hvor meget sol du får, hvor stor og koldt puljen er, og hvor meget mørkt-farvet slange du er parat til at købe - men en vis stigning i temperaturen er muligt for de fleste mennesker. Denne proces kan gøre effektiv ved hjælp af bedre varmeoverførsel materiale såsom kobber rør.

Steps

Sådan bruger solenergi til opvarmning af en pulje. Du får brug for mørkt farvet slangestuds - Sort gummislange er ideel, og er relativt billig.
Sådan bruger solenergi til opvarmning af en pulje. Du får brug for mørkt farvet slangestuds - Sort gummislange er ideel, og er relativt billig.
 1. 1
  Du får brug for mørkt farvet slangestuds - Sort gummislange er ideel, og er relativt billig. Alternativt bruge sort havevanding røret. Det er tyndvægget at tillade hurtig varmeoverførsel, billig, men vil kink nemt. Det er let findes i de fleste hjem forsyning butikker.
 2. 2
  Jo mere slangestuds du bruger, jo mere vil vandet blive opvarmet som det flyder igennem til puljen. Hvor meget du får brug for, vil afhænge af, hvor meget du ønsker at opvarme poolen, størrelse og regelmæssig temperatur pool osv.
 3. 3
  Overveje at fastsætte mange rør parallelt for at øge solvarme. Hvis du bruger en lang slange, kan vandtemperaturen nær slutningen være at høj for at tillade yderligere indsamling, og kan i mindre effektiv i at få varme. Jo større temperaturforskellen mellem vandet og den potentielle gevinst, jo mere effektivt systemet.
 4. 4
  Mest i jorden vil have en slangetilslutningsproppen der kan anvendes til at dræne vand fra puljen. Hvis du har noget som dette, kan du bruge det i stedet for at sende vand gennem slangen og tilbage til puljen. Hvis du ikke har brug for en lille pumpe, der vil pumpe vandet ved lave hastigheder.
 5. 5
  Du kan starte med 50 eller 100 meter slange og tilføje flere, hvis det er nødvendigt.
 6. 6
  Fastgør slangen, så den cirkulerer vandet fra din swimmingpool gennem røret.
 7. 7
  Lad vandet cirkulere i et par minutter, således at vandet kommer ud er ikke hvad der var tilbage i røret (som allerede kan være helt varm).
 8. 8
  For at bestemme, hvor meget rør du har brug for, eller hvad slags temperaturstigning vil du få du nødt til at begynde at tage nogle målinger. Du bliver nødt til at vide, hvor hurtigt røret udfylder et 1 gallon mælkekarton eller spand, hvor mange gallon din pulje indeholder og en måling af forskellen mellem poolen og temperaturen af ​​vandet kommer ud af slangen (trække puljen temperatur fra temperatur efter den forlader slange).
 9. 9
  Du kan få en tilnærmelse af virkningen af denne metode ved at dividere temperaturforskellen med antallet af gallons i puljen. Dette vil fortælle dig nogenlunde, hvor meget temperaturen i puljen vil stige, når en gallon cirkuleres gennem slangen. For eksempel, hvis temperaturforskellen er 10 grader, og din pool er 5000 gallon hvorefter temperaturen af ​​puljen vil stige ca 10/5000 = 1/500th eller 0,002 af en grad for hver gallon går gennem røret.
 10. 10
  For at finde ud af, hvor lang tid det vil tage at opvarme poolen med en grad du opdele det antal sekunder, det tager at pumpe en gallon af graden stigning fra den sidste beregning. For eksempel, hvis det tager 20 sekunder at pumpe en gallon vil det tage 20/0.002 = 10000 sekunder at opvarme vandet med en grad.
 11. 11
  Divider antallet af sekunder med 60 for at få antallet af minutter, og derefter med 60 igen for at få antallet af timer - For eksempel 10000/60 = 167 minutter. 167/60 = omkring 2,8 timer.
 12. 12
  Langsommere vandet vil gøre vandet varmere i røret, men det tager længere tid at opvarme poolen. For at øge hastigheden af ​​opvarmning af poolen du kan tilføje flere rør.
 13. 13
  Hvis du installerer et parallelt rørsystem ovenfor puljen såsom på et tag, sørge for at installere et vakuum pause på det højeste punkt af rørene være, ellers kan systemet nemt få vacuum fanget, og vil ikke cykle vand gennem alle rørene.
 14. 14
  Solvarme til puljer kan tilføjes ved zoneinddeling i en bypass på den mekaniske rum. Ved at bruge en tre zone bypass-konfiguration, kan du styre mængden af ​​vand, der går til poolen og den mængde vand, der ledes gennem solsystemet.
 15. 15
  Det er ikke en fordel at cykle vand gennem sol varmer i perioder uden sol. For at undgå en manuelt intensiv system, kan du installere en 24 timers elektrisk timer og ventilaktivatorer at slå sol i løbet af dagen og slukket om aftenen, når solen går ned.
 16. 16
  Løft solar til anden og tredje sal stigninger vil normalt kræve opgradering af pumpestørrelse til at rumme de ekstra løftekraft. Også sol rør selv udgør en stor strømningsmodstand, at pumpen skal overvinde. Som en generel retningslinje opgradering pumpens størrelse ved 1/4HP er normalt nok.

Tips

 • I de fleste tilfælde er dette ikke engang værd at overveje, medmindre du har en form for termisk dækning for puljen. Satsen for opvarmning er typisk for langsom til at kompensere for overnight køling, der vil opstå, hvis puljen ikke er dækket.
 • Husk at hvis du dække røret med plastflasker eller en glasplade, vil belægningen reflektere sollyset, hvilket reducerer mængden af ​​solenergi vundet.
 • 80-81 grader Fahrenheit er hvad de fleste mennesker anser en behagelig pulje temperatur for aktivitet i puljen selvom nogle kan svømme i 70 grader. 84-85 grader Fahrenheit er godt for de fleste mennesker til afslappende pool brug.
 • Overjordiske pools vil miste mere varme natten end i jorden puljer (når natten temperaturen falder til under bassinvandet temperatur).
 • Du ønsker måske at montere slangen på et bord, der kan vinkles til at pege mere direkte mod solen eller forlade rummet mellem dine slanger, så de ikke kaster skygger på hinanden, således at en større vinkler for at flytte solen til at strejke slangen.
 • Et alternativ til slangen er vinyl solpaneler, der tilføjer nogle varmeeffekt til dette system, og koster mindre end 115€ pr 2'x20 'panel. Solpaneler svarende til det område af poolen kan være ideel, men vinyl solpaneler er nemt at tilføje, så DIY installatøren kan teste effekten af ​​et par paneler på pool temperatur og pumpeeffekt før man investerer i flere paneler.
 • Forvent ikke store stigninger i temperaturen - det er usandsynligt, at bidrage til at gøre puljen bruges i vintermånederne, men kan forlænge badesæsonen - de fleste mennesker bør være i stand til at få 5-10 grader Fahrenheit øger hjælp af denne metode med nok slange.
 • Hvis dit system fungerer korrekt, skal dine rør være cool at røre ved, da det betyder, at solvarmen bliver høstet og overført til vandet, i stedet for at blive frigivet til din hånd.
 • Beregningerne dækker ikke alle faktorer og er meget omtrentlige. De har også antager tilgængeligheden af ​​konstante opvarmning sollys. Du kan være nødt til at justere for de timer, dagslys, der falder på slangen.
 • Brug ikke spaflex, tigerflex eller enhver form for fleksibel PVC at køre sol VVS som disse rør forværres hurtigt, når de udsættes for direkte sollys og UV
 • Eventuelle rør eller slanger, der skal anvendes til fremstilling af en pulje solvarmeanlæg skal være PVC og ikke nylon baseret. Den "C" i PVC står for klor, hvor nylon er reaktiv for klor og vil mislykkes

Advarsler

 • Vær forsigtig med ikke at lade vand afløb fra hosepipe så pumpen kører "tør", da dette vil beskadige pumpen. Når vandet strømmer holde enden af ​​slangen i puljen for at forhindre dette. Du skal muligvis til at fylde røret med vand ved at tilslutte den til en vandhane, og derefter lukker enderne oprindeligt før tilslutning til pumpen.
 • I nogle tilfælde kan du ønsker at montere slangen på et bræt, og vedhæfte det til en sol-vendende tag. Det anbefales ikke, medmindre du har en passende lavt tag (f.eks stald) og / eller er dygtige til at arbejde i taghøjde.
 • Hvis du ønsker at bruge denne metode til opvarmning vand til andre formål bemærke, at de fleste haveslanger er ikke egnet til brug med drikkevand. Du bliver nødt til at etablere et "varmeveksling 'systemet eller bruge fødevarekvalitet slanger.