Wkidk

Sådan bruger et ohmmeter

Et ohmmeter er en elektronisk anordning, som måler modstanden i en elektronisk komponent eller kredsløb. Det er sammensat af en styret skala med en indikator nål eller digitalt display, en række selector, og to prober. Denne artikel vil forklare den grundlæggende betjening af én.

Steps

Sådan bruger et ohmmeter. Afbryd fuldstændigt og / eller slukke for al strøm til kredsløbet du tester.
Sådan bruger et ohmmeter. Afbryd fuldstændigt og / eller slukke for al strøm til kredsløbet du tester.
 1. 1
  Afbryd fuldstændigt og / eller slukke for al strøm til kredsløbet du tester. Du skal have en helt død tråd eller kredsløb for at sikre præcision i målingen, samt din egen sikkerhed. Din ohmmeter vil levere spænding og strøm til dit kredsløb, så ingen anden magt er nødvendig. Da vejledningen til vores Blue Point volt / ohmmeter stat teste en elektrisk kredsløb kan "medføre skader på måleren, kredsløb og * du *".
 2. 2
  Vælg et ohmmeter egnet til dit projekt. Analog ohmmetre er meget grundlæggende og billig, og som regel ligge 0-10 til 0-10.000 ohm kan digitale enheder har lignende områder eller "auto-range" læse modstand enheden eller kredsløb, og vælge den korrekte interval automatisk.
 3. 3
  Kontroller ohmmeter at se, om det har en batteri. Hvis du lige har købt et ohmmeter, kan batteriet være kommet pre-installeret på din enhed eller pakket separat med instruktioner til at installere det.
 4. 4
  Sæt din test fører ind i stikkene på dit apparat. For multi-funktionelle meter, vil du se en "almindelig" eller negative stik og en "positiv" stik. Disse kan også være farvet rød (+) og sort (-).
 5. 5
  Zero dit apparat, hvis den er udstyret med en nulstilling dial. Bemærk, at skalaen læser i den modsatte retning af de fleste konventionelle Målskalaer, der er mindre modstand er til højre, og mere modstand er til venstre. Nul modstand skal overholdes, når dine sonder er forbundet direkte til hinanden, og du kan justere denne ved at holde dem sammen og dreje "Adjust" dial indtil nålen på skalaerne er nul ohm.
 6. 6
  Vælg kredsløbet eller elektrisk enhed, du vil teste. For praksis, kan du bruge næsten alt, som leder elektricitet, fra et stykke aluminiumsfolie til en blyant mærke på et ark papir. For at få en ide om nøjagtigheden af ​​dine aflæsninger, købe et par forskellige modstande fra en elektronik leverandør, eller en anden enhed med en kendt modstand værdi.
 7. 7
  Tryk på en sonde til den ene ende af et kredsløb, den anden til den anden ende, og notere aflæsningen på instrumentet. Hvis du har købt en 1000 ohm modstand, kan du placere en sonde på hver leder på modstand, og vælg 1000 eller 10.000 ohm rækkevidde, så aflæse måleren at se, om det rent faktisk læser 1.000 Ohm.
 8. 8
  Isolere komponenter i en hård kabelforbundet elektrisk kredsløb til at teste dem individuelt. Hvis du læser ohm på en modstand i en printplade, bliver du nødt til unsolder eller frigøre modstanden til at forsikre du ikke får en falsk læsning gennem en anden vej i kredsløbet.
 9. 9
  Aflæs køre en ledning eller en filial af et kredsløb for at se om der er en kort eller åben pause i kredsløbet. Hvis du læser "uendelig ohm", er der ingen vej for den elektriske strøm til at følge, og i enkle vendinger, antyder det en udbrændt komponent eller andet sted i kredsløbet, eller en brækket dirigent. Fordi mange kredsløb indeholder "gate"-enheder (transistorer eller halvledere), dioder og kondensatorer, men du kan ikke læse kontinuitet, selv når komplet kredsløb er intakt, hvilket gør det vanskeligt at teste komplette kredsløb med kun et ohmmeter.
 10. 10
  Drej ohmmeter, når den ikke er i brug. Indimellem de testledninger bliver kortsluttet, mens enheden er gemt, dræne batteriet.

Tips

 • Hvis du investerer i et ohmmeter til almindelig brug, købe en god kvalitet "multimeter" (multi-tester), som kan teste andre elektriske værdier som spænding og strømstyrke.
 • Prøve en række forskellige eksperimenter med elektrisk ledningsevne. Tegn en streg på et ark papir med en grafit blyant, og røre sonderne til hver ende, bør du finde det gør, ja, gennemføre en elektrisk strøm.
 • Det er godt at vide, at selv om en modstand siger, det er 1000 ohm det kunne være slukket med op til 150 ohm enten måde. Mindre modstande vil være slukket af mindre mængder, større dem med større beløb.
 • At lære de intervaller af din ohmmeter, købe en række forskellige modstande og teste hver efter sin angivne modstand.
 • Bliv fortrolig med elektrisk og elektronisk terminologi og kredsløb diagrammer, samt læse skematiske (eller ledninger) diagrammer.

Advarsler

 • Ved afprøvning af en elektronisk kredsløb, være sikker på det ikke er live. Det betyder koble det, "og afladning eventuelle kondensatorer i kredsløbet. Fjernsyn og anden elektronik med billedrør og mikrobølgeovne kan have kondensatorer ladede med tusindvis af volt, selv når unplugged. Sådanne emner er dødeligt farligt og bør håndteres professionelt.

Ting du behøver

 • Ohmmeter.
 • Prøve ledere eller modstande til at øve med.