Wkidk

Sådan bruger en trykkoger

Trykkogere har lidt af en dårlig rap som værende farlige, men de er kommet en lang vej. Der er mange fordele ved at bruge en trykkoger, ligesom reduceret tilberedningstid og bedre fastholdelse af vitaminer og mineraler. Der er stadig en lille smule af en indlæringskurve, selv om, så hvis du bruger en trykkoger for første gang, her er hvordan man kommer i gang sikkert.

Steps

Sådan bruger en trykkoger. Placer maden skal tilberedes inde i trykkoger, med en lille mængde vand.
Sådan bruger en trykkoger. Placer maden skal tilberedes inde i trykkoger, med en lille mængde vand.
 1. 1
  Placer maden skal tilberedes inde i trykkoger, med en lille mængde vand. Helst suge emner såsom linser, ris, etc., da det reducerer kogetiden og sparer brændstof
 2. 2
  Tag sikkerhedsventilen og luk låget ordentligt. Placer den på et komfur (eller enhver varmekilde). Som komfuret bliver opvarmet og vand begynde at konvertere til damp, vil du se damp, der kommer ud fra dysen, på dette punkt sted sikkerhedsventilen på dysen (Du bør tillade luft at undslippe, så det giver plads til damp, som bruges til madlavning. ) Trykket nu begynde at stige, indtil den når den konstrueret sikkerhed grænse, trykkoger begynder at ulme på dette tidspunkt. Reducer varmen til et lavere niveau, så komfuret fortsætter med at simre, og ikke fløjte. Ideen er at opretholde trykket i hele kogetiden. Er varmeforsyningen ikke reduceres trykket kan fortsætte med at stige, og den døde vægt eller sikkerhedsventil åbner (blæser en fløjte), frigiver damp og forhindre, at trykket stiger yderligere. Sikkerhedsventilen henblik på at undgå mulige brud på komfuret selv, der bliver fejlagtigt bruges som en indikator for tilberedningstiden af ​​mange. Vandet koger ved 100 grader C, men i trykkogning det koger ved 121 grader C. Den høje temperatur får maden til at lave rigtig hurtigt. Undgå trykkoger at fløjte og spare energi. Lad ikke 536 kalorier per gram af damp gå til spilde i atmosfæren og igen gøre din AC til at arbejde hårdere for at fjerne varmen fra dit køkken.
 3. 3
  Udskyde varmekilde (gas / el).
 4. 4
  Vent til komfur til afkøling. (Steam inde i komfuret er forsvundet).
 5. 5
  Løft sikkerhedsventilen at kontrollere, om nogen dampen stadig inde i komfuret.
 6. 6
  Fjern forsigtigt låget. Overfør mad til servering / storage skål.

Tips

 • At koge linser og bælgfrugter, især den ene er det er sværere at lave mad. Suge dem i 8 timer i vand. Sted i trykkoger og tilsæt vand nok til at dække dem. Kog indtil den første fløjt. Men for nogle kok indtil andet lydt.
 • At koge kartofler i en trykkoger. Vask kartoflerne, læg dem i komfuret. Tilsæt vand nok til halvdelen dække dem. Luk låget og vent til de første fløjtes. Reducer varmen og når den anden fløjtes, slukke for varmen. Lad kartoflerne sidde i allerede bygget tryk. Når al dampen er undsluppet, åbne trykkoger. Skræl og bruge kartoflerne som ønsket.
 • Kog alle grøntsagerne i blotte minutter. Grøntsager indeholder vand, så brug bare en tår vand til madlavning dem.
 • For røde kidneybønner, kikærter eller andre tørrede bønner, sættetid altid dem i vand først. Så pres kok indtil den første fløjt, og lad det simre i trykkoger i 20 minutter.
 • Kog kødet i en trykkoger, det sparer en masse tid. Især i madlavning hårde kød (fx fåre-eller oksekød). Normalt trykkogning tager 1/2 til 1/3 tid i forhold til normal kogning ved atmosfærisk tryk (ved havoverfladen)
 • Tilberedningen i en trykkoger fortsætter, selv efter du har slukket for varmen (indtil der er opbygget tryk inde). For at stoppe tilberedningen, kan du enten tage dampen ud ved at løfte trykket ventil eller blot placere den varme trykkoger under en vandhane af rindende koldt vand. Dette vil forhindre fødevarer i at blive overkogt.
 • At koge rødbede, vaske dem og placerer dem i komfuret med vand. Efter den første fløjt, lad det simre i 10 minutter. Skræl dem, efter de er kogt. Dette forhindrer farve tab.
 • Ved tilberedning linser som (gul split moong, rød masoor), ikke over kok. Så snart du hører presset bygningen, slukke for varmen.
 • Kog ris (almindelig ris eller en vegetabilsk ris / pulao), blot få minutter. Bruge 1 og 1/4 kopper vand for hver 1 kop ris. Sluk for varmen 3-5 minutter (afhængig af sorten), efter de første fløjtes.
 • Der er mange fordele ved at bruge en trykkoger, herunder:
  • Fødevarer tilberedes meget hurtigere i en trykkoger. Tilberedningstiden kan reduceres betydeligt med omkring 70 procent.
  • Energiforbruget er langt mindre end ved kogning, dampning eller ovn madlavning. Dette medvirker til at skære ned på dit gas-eller el-regninger.
  • De fleste bakterier og vira dræbes, på grund af den høje temperatur inden i komfuret.
  • Vitaminer og mineraler er ikke tabt på grund af den lille mængde vand, der kræves for at gøre damp. Desuden er fødevarer, der ikke oxideres af luft eksponering dermed de grønne grøntsager (f.eks asparges, broccoli, bønner osv.) bevarer deres lyse grønne farver og vitaminer.

Advarsler

 • Undgå over madlavning. Tender grøntsager kan blive rørstrømsk, hvis overcooked, ødelægge teksturen af ​​din parabol.
 • Aldrig forsøge at tvinge åbne låget af trykkoger, når der er dampen inde. Du kan få brændt.
 • Før du forsøger at åbne låget altid sørge for at al dampen er blevet frigivet ved at løfte trykregulator / vægt.
 • Selv når det er sikkert at åbne låget, løfte låget væk fra dit ansigt, da indholdet vil blive dampende varm.