Wkidk

Sådan blege dit tøj

Hvidt tøj tendens til at få Gråbåndet og miste sin lysstyrke efter et stykke tid, selv når regelmæssigt vasket. Blegning dine hvide kan hjælpe med at opretholde eller bringe tilbage en lysere hvid. Her er en hurtig tutorial om hvordan man bruger blegemiddel i din vask.

Steps

Sådan blege dit tøj. Tilføj blegemiddel til vaskemaskine.
Sådan blege dit tøj. Tilføj blegemiddel til vaskemaskine.

I vaskemaskinen

 1. 1
  Separat tøj. Bleach eneste all-hvidt tøj og sengetøj. Kun indeholde emner, der kan sikkert vaskes i maskinen med varmt vand. Hvis en vare er delikat (ligesom en blonde kjole), eller måske skrumpe (som en all-bomuldskjole skjorte), se alternative metoder nedenfor.
 2. 2
  Måle blegemiddel. Hæld 3/4 kop (175 ml) blegemiddel til en jævn belastning af vask.
 3. 3
  Tilføj blegemiddel til vaskemaskine. Bleach bør føjes til det varme vaskevand efter tilsætning opvaskemiddel, men før du tilføjer dit tøj.
  • For vaskemaskiner med en indbygget blegemiddeldispenser, 3/4 kop (175 ml) blegemiddel tilsættes til dispenseren.
  • For maskiner uden blegemiddeldispenser, hæld blegemiddel direkte i vaskevandet efter vask cyklus er begyndt, men før du tilføjer dit tøj. For de bedste resultater, anbefales det at lade vasken køre i et par minutter, før du tilføjer tøj. Dette vil gøre det muligt blegemiddel at blive grundigt dispergeret i vandet.
 4. 4
  Føj tøj til vask. Klor blegemiddel er mest effektiv i varmt vand, så husk at indstille temperaturen af ​​håndvaske til sit varmeste indstilling for de bedste resultater.

Vask i hånden

 1. 1
  Separat tøj. Træk dine sarte hvide, der ikke kan vaskes i en maskine eller ikke bør vaskes med meget varmt vand. Tjek din tøjet vaskeanvisningen, hvis du er usikker.
 2. 2
  Håndvask med grundlæggende vaskemiddel først, hvis det er nødvendigt. Dette vil fjerne enhver snavs eller snavs fra tøj, før blegning. Vask i en vask bassin eller vask karbad, som derefter kan anvendes til blegning.
 3. 3
  Bland en blegemiddelopløsning adskilt fra tøj. Forholdet bør være 1 del blegemiddel til 30 dele vand. For at lette måling, svarer dette til ca 1/2 kop blegemiddel per gallon vand (125 ml blegemiddel til 3,7 liter vand). Brug en passende vandtemperatur for elementet blive vasket, idet blegemiddel vil være mere effektiv i varmere vand.
 4. 4
  Tilføj blegemiddel vand-blanding til tøj. Tillad tøj til at suge mindst 15 minutter.
 5. 5
  Skyl tøj og lad det tørre.

Spot behandling

 1. 1
  Identificer type pletten. Bleach vil ikke være effektiv på alle pletten type. For eksempel vil blege arbejde godt på pletter som kaffe, juice eller græs, men er ikke effektive på oliebaserede pletter som fedt.
 2. 2
  Pad et værk overflade med en ren klud eller papirserviet. Placer farvede område på toppen.
 3. 3
  Bland en blegemiddelopløsning. Bliver forholdet 1 del blegemiddel til 30 dele vand. For en lille mængde af opløsning, kan dette være 1 spiseskefuld blegemiddel til 30 spiseskefulde vand, eller lige under 2 kopper (15 ml blegemiddel til 236 ml vand).
 4. 4
  Fugt en ren hvid klud med opløsningen. Klap bagsiden af ​​pletten med klud i lette strøg mod centrum for at holde pletten i at sprede sig. Pletten skal begynde at overføre til kluden nedenfor.
 5. 5
  Fortsæt sponging området, indtil pletten er fjernet. Skamplet overskydende opløsning fra stoffet ved hjælp af et tørt område af kluden.
 6. 6
  Vask post som pr pleje instruktioner. Kontroller at se, om pletten helt fjernes, før tørring i en tørretumbler eller tilføje varme, som kan forårsage en plet at indstille.

Color-safe blegning

 1. 1
  Særlige poster til rengøres med en farve-safe blegemiddel. Dette kunne omfatte en hvid post med farvede striber eller design eller fuldfarve poster. Må ikke indeholde solide hvide for at undgå enhver farve overførsel.
 2. 2
  Vælg et blegemiddel alternativ. De fleste farve-safe blegemidler er oxygenblegemidler, der fungerer som en hydrogenperoxidopløsning. De fås i flydende eller pulverform.
 3. 3
  Vask konti efter pleje instruktioner. Tilføj anbefalede mængde ilt blegemiddel at vaske cyklus. Disse blegemidler behøver ikke at blive fortyndet med vand først. Men, ligesom chlor blegemiddel, er oxygen blegemiddel mest effektive i varmt vand.

Tips

 • Hvis du er usikker, hvis en vare kan sikkert bleget, gøre en plet test. Put en dråbe af dit fortyndet blegemiddel løsning i en skjult område, såsom indersiden af ​​en søm. Vent 5 minutter, derefter skylles og lufttørre. Hvis der ikke er nogen negativ farveændring, kan elementet være sikkert bleget.
 • Klor blegemiddel har en begrænset holdbarhed. Blegemiddel, der er mere end 6 måneder gammel begynder at miste sin effektivitet.
 • For spot behandling, er mange typer af "blegemiddel penne" til rådighed for nem anvendelse af en pre-made løsning.
 • Regelmæssig blegning af tøj svækker fiberen. Blegemiddel kun efter behov.
 • I stedet for ilt blegemiddel, kan 1/2 kop bagepulver blive tilføjet til din vask. Dog vil effektivitet varierer.
 • Hvis du spilder nogen blegemiddel, skal du sørge for at rense det op, du ikke ønsker de røde boksere til at være pink.

Advarsler

 • Hæld aldrig blegemiddel direkte på tøjet.
 • Hold altid blegemiddel utilgængeligt for børn. Følg alle sikkerhedsinstruktioner på flasken.
 • Bland ikke blegemiddel med ammoniak. Dette skaber ætsende dampe, der kan dræbe, hvis de indåndes.
 • Brug ikke blegemiddel på uld, silke, mohair, spandex eller læder.
 • Hvis vask i hånden med klor blegemiddel, bør der bæres handsker for at beskytte huden.
 • Vær forsigtig, når hælde flydende blegemiddel, som det kunne plaske og blege utilsigtede områder.
 • Brug kun klor blegemiddel i et godt ventileret områder.