Wkidk

Sådan avle røde kirsebær rejer

Denne artikel vil lære dig, hvordan at avle den nemmeste af ferskvand rejer: røde kirsebær rejer (Neocaridina denticulata sinensis). Red cherry rejer eller RCS, er i en gruppe kaldet "dværg rejer". De voksne kan nå op til 1,5 inches (4cm) i længden. RCS behøver ingen særlige tanke, fødevarer, dans, eller shamaner til race. Tank betingelser er nemme at sætte op. De er en sjov tilføjelse til et akvarium og spise uspist fiskefoder.

Steps

Sådan avle røde kirsebær rejer. Køb en master testkit.
Sådan avle røde kirsebær rejer. Køb en master testkit.
 1. 1
  Opsæt din tank. Du skal bruge en 5 til 10 gallon eller 20 til 40 liter akvarium, et varmelegeme (for at holde temperaturen på 75F-80F eller 24 27C under kølige nætter), grus (mørk vil understrege rejerne mindre) og en boble, der er cyklet.
  • At cykle en boble filter i en ny tank, ny boble filter sat i en gammel tank, tænde den og vent i 4 uger. RCS vil ikke overleve cykling-processen og vil dø af høje niveauer af ammoniak eller nitrit.
  • Brug ikke en magt filter, medmindre hele indtag er dækket med strømpebukser (eller noget med lignende meget små huller) og sikret med en zip slips (ellers rejer kan blive suget ind i filteret og pureret).
 2. 2
  Køb en master testkit. Dette er absolut nødvendigt for at holde rejer. Det er umuligt at afgøre problemet med en tank uden en master testkit. Du skal bruge følgende test: ammoniak, nitrit, nitrat. Få faldprøver, ikke teststrimler. Test strips er dyre, og de udløber efter ca 6 måneder at være åben. Drop kits er meget billigere per test og holder længere.
 3. 3
  Køb 5-10 røde kirsebær rejer. RCS omkostninger 5€ 0,50 - 5€ (US) hver i en dyrehandel. De koster meget mindre pr rejer via online på hjemmesider og fora, mange mennesker også tilbyder gratis forsendelse som 15€ eller så for 20 eller så rejer, er det let at få en god deal i disse dage. Prøv at få en blanding af klare (hanner kan have nogle røde såvel) hanner og røde hunner. Hvis du får 10 rejer, din chance for at få både hanner og hunner er temmelig meget garanteret.
  • Hvis nogen ønsker at sende med en metode, der tager længere tid end 3 dage, bede om billeder om hvordan rejerne er emballeret, Cherry rejer er meget svære at dræbe og vil sandsynligvis have noget problem med en uge i transit. Tag hensyn til vejret over distancen det vil blive afsendt, bede om varme pakninger eller køleelementer i skibscontainer til at hjælpe counter omgivelsestemperaturer, hvis det er et potentielt problem. Også anmode udluftnings poser.
  • Må ikke købe RCS (eller nogen fisk eller rejer), at den dyrehandel modtaget i de sidste 3 eller 4 dage. Dødsfald fra stress af skibsfarten tendens til at opstå i løbet af de 3-4 dage efter at sætte dem i butikken tanke, så køb efter denne periode. Køb kun rejer, der har været i butikken tanke mindst 4 dage.
  • Det er normalt og ønskværdigt for forsendelsesposen indeholdende rejer at blive fyldt med 1/3 til 1/2 vand. Dette maksimerer fanget ilt i posen under forsendelse. Dette gælder kun løst til poserne, der er lige normal plast. Hvis skibsfart med disse poser, se om sælgeren kan bruge ren ilt modsætning til blot luft.
 4. 4
  Fyld din tank med vand, som du har tilføjet dechlorinator til. Klor og chloraminer vil dræbe rejer, så sørg for at få en dechlorinator der neutraliserer begge.
 5. 5
  Få rejer anvendes til vandet ved hjælp af disse trin. Sætte posen i vandet og klippe det til tanksiden ved hjælp af et bindemiddel klip. Tilsæt 1/4 kop tank vand til posen (måske bruge 1 kalkun baster fuld af vand). Vente 15 minutter. Gentag 2 gange mere. (Et alternativ til dette er at afprøve posens vand parametre og din tank er hvis det er ens, bare akklimatisere dem til temperatur og dumpe dem ind i tanken, kirsebær er meget hårdføre og svære at dræbe i forhold til andre rejer.)
 6. 6
  Dump rejer i tanken. Temperatur-og vand parametre (ligesom pH) burde have udlignet nok til ikke at chokere rejer.
 7. 7
  Indstil ovnen til omkring 80F eller 27c. Brug et andet termometer (som en digital, hvis du har råd til det) for at bekræfte din varmelegeme fungerer præcist. Tjek det dagligt, når du fodrer dem.
 8. 8
  Feed rejer flagefoder, synkende pellets eller blancheret squash eller zucchini. Rejer spiser noget en fisk ville. Du behøver ikke engang små stykker mad, som de vil rip off et stykke flage og giv den til sig selv. Nogle rejer kan ikke lide alger tabletter, nogle gør. (Fødevarer med kobberforbindelser ikke ok til RCS.)
  • Hvis der stadig er mad i tanken, når du fodrer dem, springe denne fodring og tjek igen senere.
  • Feed meget små beløb en gang om dagen, især hvis du lige starte med 10 rejer. En flake størrelsen på din pinky fingernegl skal vare 10 RCS omkring 2, måske 3 dage.
  • At blancher squash, sætte en skive i en mikrobølgeovn skål. Dæk med omkring en tomme eller deromkring eller 3cm vand. Kog på høj i 1 minut. Lad afkøle i 20 minutter, så drop ind tank. Hvis zucchini flåd, vægt det ned med en zip slips, et stykke plastik eller en marmor, men ikke metal.
 9. 9
  Hvis vandtemperaturen er varmt nok, og der er mad nok, bliver de simpelthen yngle. Female rejer bør få grønlige eller gullige æg under halen inden for 30 dage du modtager dem, hvis de ikke allerede har æg. Female rejer får en gullig "sadel-formet" patch bag hovedet. Disse er æg i deres æggestokke. Æggene skal flytte til deres haler i 7-10 dage. Når æggene er under deres haler, vil æggene klækkes på 3-4 uger. Du vil bemærke, hvordan mor fans æggene lejlighedsvist for at undgå svamp fra den voksende på dem. Æggene klækkes hurtigere, hvis vandet er varmere. Du kan vågne op en dag for at finde tiny klar rejer på planterne, eller på bunden. Baby RCS ser ligesom voksne, men de er meget små, omkring 2 mm lang, og klar. Men deres form er den samme som en voksen RCS. Rejer vil ikke spise deres babyer, medmindre de sulter. Udover, babyer er hurtige til at komme væk.
 10. 10
  Oprethold tanken. En 10 gallon eller 40 liters tank kan trygt holde 100-150 voksne RCS hvis du ændrer 25% af vandet hver uge uden undtagelse. Må ikke støvsuge bunden af ​​tanken, baby rejer får en masse af deres daglige mad ud af "affald". Men for meget affald vil medføre en ophobning af nitrat. Høje nitrater kan dræbe rejer.

Tips

 • RCS kan overleve en række pH-intervaller, så længe de vænner sig til det langsomt.
 • En mørkere grus, som sorte, gør rejer mere rød som de forsøger at matche farven af ​​substratet.
 • Rejer, der bliver klar til at fælde vil danne en "u" form. De vil bøje og forsøge at røre ved deres hale. Hvis du er heldig, vil se dem skur. Det er meget hurtigt. De svirp ud af deres gamle hud i løbet af et øjeblik, efterlader et perfekt hul kopi af sig selv.
 • Red Cherry Shrimp spiser mange flere typer af alger end Caridina japonica (Amano rejer), som ofte betragtes som den bedste rengøringsmidler til akvarier. Måske er den bedste måde at dyrke java mos er simpelthen lade din Red Cherry Shrimp samle den rene for enhver alger.
 • I et samfund akvarium er det vigtigt at give nogle krisecentre for rejer, der netop molted. Selv i en reje kun beholder dette vil blive værdsat. Der er særlige krisecentre for salg, men selv et par små terracotta urtepotter vil gøre pænt.
 • RCS kan overleve kolde temps ned til 60F i lange perioder ad gangen, så længe temperaturen ændring var langsom (mere end timer i stedet for minutter). Men de vil ikke formere ved denne temperatur.
 • Den største fejl en ny person kan gøre er at bruge for mange kemikalier. Hvis din ammoniak = 0, nitrit = 0, nitrat <50, og ph er 6,0-8,0, skal du være fint. Du bør aldrig bruge pH op eller pH ned, stress pels, eller andre kemikalier. De vil kun forværre dine problemer. Det eneste kemiske du behøver er en dechlorinator som neutraliserer klor og kloramin.
 • Rejer elsker et lille stykke kogt gulerod. Det forbedrer også deres farve. Gør fjerne det inden for 24 timer, eller det vil forurene vandet.
 • Hvis dit postevand har høje niveauer af dårlige kemikalier, ligesom nitrat, kan du bruge omvendt osmose vand i stedet for postevand blandet med dechlorinator. Postevand sommetider indeholder et utal af andre kemikalier, der kan ændre dit vand parametre. Disse omfatter fosfater, som er en førende årsag til alger. Forskere har knyttet fosfat niveauer højere vækst i cyanobakterier. (Discover Magazine, januar 2009.)
 • Når du tilføjer nye vand, tilsæt dechlorinator til en 5 gallon eller 20 liter spand. Den nye vand skal være omtrent den samme temperatur som tanken vand. Brug dine fingre til at føle temperaturen. Temperaturen af ​​de to vande ikke behøver at være nøjagtigt den samme, men det skal være tæt.
 • For de bedste resultater, bør rejer får deres egen tank med ingen andre fisk. Nogle fisk vil spise disse små rejer, som: oscars, angelfish, cichlider, de fleste maller (undtagen veggie spise). Andre fisk er sikre med rejer, ligesom livebearers (guppyer, platies, mollies).
 • Du vil lejlighedsvis finde hvidlige, hule, rejer-formede skaller i din reje tank. Dette er normalt! Rejer kaste deres skaller, så de kan vokse. En shell (eller exoskeleton) vil se hvidlige, klar og hule. En virkelig døde rejer vil se pink, eller se mere solid hvid. Det vil sandsynligvis have venner, der spiser det.

Advarsler

 • Fjern ikke nogen tomme skaller af molted rejer. Mange vil forbruge dette for at komme tilbage værdifulde mineraler.
 • Mange fisk vil spise voksen rejer, samt baby rejer. Enhver form for havkat, vil rovfisk, angelfish, oscars, klovn loaches eller ål spiser rejer. Hvis du har masser af dækning, vil flere babyer overleve. Java mos gør fremragende dækning og foder.
 • Rejer i almindelighed er følsomme over for, og kan blive dræbt af kloraminer, klor, ammoniak, nitrit og høje nitrater. Sørg for at dit vand dechlorinator tager sig af klor og kloramin.
 • Uovertrukne tungmetaller som zink, bly (fra vegetabilske vægte) og elementært kobber vil dræbe rejer, især kobber. Hvis en tank nogensinde har haft elementært kobber i det, vil du have svært ved at holde rejer i live. Kobbersulfat i fiskefoder er sikkert, da det er en kobberforbindelse i små mængder. Den farlige ting er elementært kobber (kobber metal). Kobberforbindelsen fundet i sneglen drab sammenblandede er giftigt for rejer og inverterer fordi det er så koncentreret.
 • Voksen RCS er sikre med guppyer, mollies, platies, porkchop rasboraer, eller alle fisk for lille til at spise rejer.
 • Nogle kobberforbindelser synes at være sikkert for rejer. For eksempel er små mængder af kobbersulfat almindeligt anvendt som et konserveringsmiddel i næsten alle fiskefoder. Det er sikkert at fodre rejer fødevarer med kobbersulfat, da det ikke er elementært kobber.
 • På trods af en vedvarende myte er en jod supplement IKKE behov for ferskvand krebsdyr. Der er ingen videnskabelig støtte, at ferskvand rejer brug jod i vandsøjlen. De får nok jod fra deres mad. Saltvand krebsdyr KAN have et behov for supplerende jod.