Wkidk

Sådan at smage mørk chokolade

Den egentlige smag tinforbindelser fundet i mørk chokolade overstiger de rødvin, og afsløre alle disse noter kan være en yderst sjove og lærerige bestræbelse. Det følgende vil fungere som en rettesnor, så du kan udtrække fulde smag potentiale fra mørk chokolade.

Steps

Sådan at smage mørk chokolade. Find et sted uden baggrundsstøj og lugt, såsom tv, musik, en grædende baby, vejstøj, snakkesalig venner osv.
Sådan at smage mørk chokolade. Find et sted uden baggrundsstøj og lugt, såsom tv, musik, en grædende baby, vejstøj, snakkesalig venner osv.
 1. 1
  Find et sted uden baggrundsstøj og lugt, såsom tv, musik, en grædende baby, vejstøj, snakkesalig venner osv. Være i stand til at koncentrere sig så intenst som muligt vil lette smag afsløring.
 2. 2
  Ryd din gane. Det betyder, at din mund ikke bør indeholde resterende varianter fra et tidligere måltid. Spis en kile af æble eller et stykke brød, hvis det er nødvendigt. Dette er afgørende for at smage nuancerne i chokoladens kompleks smag.
 3. 3
  Sørg for, at stykke chokolade er stor nok til at rumme hele udviklingen af smagsprofil. Et stykke for lille, kan ikke tillade dig at afsløre alle subtile nuance som chokoladen langsomt smelter. Det vigtige ting at huske er, at smagen konstaterer gradvist udvikle sig og udfolde sig på tungen i stedet åbne op i én stor pakke. Så husk, tror ikke små her. 10g bør være mindst udgangspunkt.
 4. 4
  Lad chokoladen til hvile ved stuetemperatur før prøvesmagning. Kolde temperaturer hæmme din evne til at opdage de varianter. Nogle endda rådgive, at du gnide chokoladen kortvarigt mellem fingrene til at lokke smagen. Denne procedure er valgfri.
 5. 5
  Kig på chokolade. Overhold emballagen. Kvalitet chokolade vil blive pakket med kvalitet materiale. Overfladen af ​​chokoladen selv bør være fri for pletter såsom hvide mærker (kaldet standard). Overhold farven og producentens job på støbning og hærdning. Er chokolade synes at have været udformet omhyggeligt eller sjusket? Linjen bør have en strålende glans. Chokolade kommer i en mangfoldig brun regnbue med forskellige nuancer, såsom pink, lilla, røde og appelsiner. Hvad ser du?
 6. 6
  Bryd den brik i halve. Den bør genlyd med et rungende og tilfredsstillende "SNAP!" og udviser en fin gradient langs den brudte kant. Det er kvalitet stuff!
 7. 7
  Lugte chokolade, især på knækpunkt. Aromaen er en vigtig bestanddel af smag. Indånding vil prime tungen for det kommende chokolade. Det giver dig også en chance for at afhente de forskellige nuancer af aroma.
 8. 8
  Placer chokolade på tungen, og tillade, at den ankommer ved kropstemperatur. Lad det smelte. Tygge det kun at bryde det op i små nok stykker, det begynder at smelte på egen hånd. Efter alt, vi smage og ikke spiser! Dette trin er afgørende, for det giver mulighed for kakaosmør til at distribuere jævnt i munden, hvilket dæmper eventuelle astringencies eller bitterhed i chokolade.
 9. 9
  Overhold smag og konsistens. Da chokoladen smelter, koncentrere sig om de varianter, der er tilstødende din tunge. Melting vil frigive mere flygtige forbindelser for dig til at lugte. Luk dine øjne, tage noter, nyd dette øjeblik af lyksalighed, og dase i tilfredshed. Texture kan være den mest oplagte fingerpeg om kvaliteten af ​​en chokolade. Lav kvalitet chokolade vil have en kornet næsten cement-lignende konsistens.
 10. 10
  Nu chokoladen nærmer sig sin afslutning. Hvordan har smag udviklet sig? Er chokoladen bitter? Heavy? Light? Var tekstur glat eller kornet? Må eventuelle ændringer i konsistens og smag opstå? Vær opmærksom på, hvordan chokoladen forlader ganen. Er der en stærk påmindelse dvælende i munden, eller er det hurtigt forsvinde? Bemærk metalliske eller ubehagelige varianter i finish. Dette er et tegn på forældet eller lavere kvalitet chokolade.
 11. 11
  Gentag processen med en anden chokolade. Sammenligningen vil fremhæve de subtile aromanoter i hver chokolade. Vær sikker på at rense din gane grundigt, før prøvesmagning hver forskellig chokolade.

Tips

 • Mørk chokolade (i modsætning til andre former for chokolade) anses sundt, og anbefales til daglige forbrug i små mængder for at opretholde et sundt hjerte og lavere kolesterol.
 • Husk, at mest af alt, bør du nyde mørk chokolade, og ikke være alt for prætentiøst, fordi du vil slå folk ud i stedet for at dreje dem til mørk chokolade.
 • Hvis du ikke kan lide mørk chokolade, start med en meget mild mørk chokolade, såsom 45-55% cacao. Stor mørk chokolade er fundet fra 65% kakao og op. Et godt eksempel på dette er Bournville, en let tilgængelig brand (i England) med karakteristisk emballage. Emballagen er en mørk rød. Mild mørk chokolade vil smage ligner mælkechokolade og vil ikke være alt for bitter. Hvis du er mere eventyrlysten, kan du få mørke chokolade, der går hele vejen op til 100% cacao (dvs. usødet).
 • Mørk chokolade er også en glimrende energikilde, fordi det frigiver langsomt ind i blodbanen og ikke ophøje insulin niveauer. (Faktisk mørk chokolade har en GI rating af en simpel 22). Som et resultat heraf, er den vedvarende energi, det giver ideelle for udholdenhed aktiviteter og endda vægt-træning rutiner.
 • Dannelsen af ​​hvidlige pletter, eller Bloom chokolade skyldes en separation af nogle af fedtet i chokoladen, forårsaget når det udsættes for varme, og så det er cool igen. Selv om det påvirker æstetik af chokoladen noget, er det ikke skadeligt at spise eller bruge chokolade, der har blomstret. Bloom er relateret til varme og fugtighed, så gemmer chokolade i et køligt, tørt sted fri for lugt.
 • Her er nogle gode mærker til at prøve: Lake Champlain, Ritter, Schogetten, Fazer, Omanhene, Michel Cluizel, Boehms, Perugina, Wedel, Domori, Amedei, Valrhona, Neuhaus, Marcolini, Lindt, Felchlin, Guittard, Scharffen Berger, Santander, Madagaskars, Weiss, El Rey, Theo, Bonnat, Pralus, Cote D'or, Castelain, Slitti, Dagoba, grøn og sort s, Bournville, Ghirardelli, chokolade Traveler og Xocai.

Advarsler

 • Da chokolade er giftigt for hunde, fugle og mange andre dyr, aldrig fodre chokolade til et dyr.
 • Mørk chokolade kan indeholde phenylethylamin, der kan forårsage kærlighed øget syndrom.
 • Chokolade indeholder stimulerende theobromin. (Denne stimulerende er til stede i Xocai chokoladeprodukter.) Den fysiske udbrud af denne stimulans er meget langsommere end koffein, men det er ikke vanedannende. Så mens chokolade ikke kan holde dig fra at falde i søvn, kan din søvn blive forstyrret midt om natten på grund af de energiproducerende kvaliteter som et nydelsesmiddel.
 • Theobromin kan nemt forårsage epileptiske anfald og potentielle død hos hunde.
 • Mens en smule mørk chokolade er godt for dig, en masse er ikke sundt. Du har brug for variation i din kost for at få alle de næringsstoffer, din krop kræver.
 • Mørk chokolade er den mest farlige form for chokolade til dyr.
 • Hvis du er allergisk over for chokolade, så skal selvfølgelig ikke spise det.
 • Mørk chokolade er sukker eller kulhydrater kan bidrage til caries, så sørg for at børste dine tænder efter at have spist.

Ting du behøver

 • En god følelse af smag
 • God kvalitet Mørk chokolade
 • Et åbent sind
 • En sund holdning
 • En rolig plet eller en særlig begivenhed