Wkidk

Sådan at plukke blåbær

Blåbær plukning er en sjov (og som regel billige) måde at få blåbær. Men ønsker du ikke at stå i den varme sol i timevis plukke bær, og derefter få dem komme ud for grødet eller for surt efter alt dit hårde arbejde! Før du går blåbær plukning for første gang, er der et par ting, du bør vide, som vil sikre, at du får de bedste bær til dit arbejde.

Steps

Sådan at plukke blåbær. Find noget at holde dine bær.
Sådan at plukke blåbær. Find noget at holde dine bær.
 1. 1
  Find noget at holde dine bær. Det kan være en spand, en plastpose, en kurv, eller en anden form for beholder. Bare sørg for blåbær vil ikke falde ud af det.
  • Hvis du medbringer din bær i en spand, kan du ønsker at tilføje et reb på spanden, så du kan hænge den rundt om halsen eller over skulderen. En fremragende spand kan nemt gøres ved at tage en 1 gallon plastik mælkekande og afskære 1/2 af top og sider, gør, at du forlader håndtaget del om. Du kan derefter sætte håndtaget gennem bæltet, og du har nu to hænder til at plukke med! Kids - har dine forældre skære mælkekande for dig.
  • Brug en spand til at bære dine bær, og du måske ønsker at sætte en plasticpose i det. Du kan fastgøre posen med en elastik. Dette kommer i praktisk, hvis du udfylder mere end én spand - i stedet for at skulle en ny spand hver gang, alt hvad du behøver, er en ny pose.
  • Du kan også lave et bær-picking spand ud af et stykke snor og en 1-Quart plastbeholder (såsom en tom yoghurt eller hytteost container). Brug en saks til punch to huller overfor hinanden nær toppen af ​​beholderen. Tag et stykke snor længe nok til at passe bag nakken og ned til din mid-torso, sætte en ende af snoren gennem hver af hullerne. Bind eller knude strengen at sikre det. Sæt snoren om halsen med "spanden" hængende foran, og du vil nu være i stand til at plukke med begge hænder!
 2. 2
  Søg efter en god busk. Hvis du er picking på et offentligt Berry Farm, de bedste buske er formentlig mod ryggen, fordi dem i front allerede er plukket ud af andre. En god bøsning vil have mange gode bær.
 3. 3
  Start på udkig efter gode blåbær. En god bær er rund, blå, og huden bør ikke være revnet. Den generelle regel, når det kommer til blåbær er "større, sødere." Samle dem "som de er", fordi de ikke vil forsøde yderligere efter plukningen. Må ikke plukke bær, der er:
  • Lille og hårdt - chancerne er, vil disse bær være meget sur... hvis du selv kan tygge dem på alle!
 4. 4
  Find en god bær, og derefter hente det. At vælge en blåbær, skal du blot forsøge at rulle det ud stilken. Så enten sætte blåbær i spanden eller spise det. Hvis det ikke kommer ud med en meget let berøring, er det sandsynligvis ikke moden endnu. Selv om farven er rigtig, er det bedst bare at komme videre.
  • Hvis du finder dig selv fristet til at spise hver blåbær, du ser, så prøv "en til mig, to til spanden".
  • Hvis du finder en "klump" af gode bær på en stængel, kan du prøve cupping din hånd omkring dem, og gnide dem forsigtigt for at løsne dem, og gøre dem falde. Dette er en god måde at samle mere end en ad gangen, fordi de fleste af de dårlige bær vil forblive på stænglen, da de ikke kommer ud som nemt.
 5. 5
  Fortsæt plukke indtil du har fået de fleste af de gode bær fra bushen.
 6. 6
  Gå videre til den næste busk, og holde plukke indtil du har alle de blåbær, du ønsker.
 7. 7
  Husk omhyggeligt at vaske alle blåbær før forbrugende.

Tips

 • Hvis du tilfældigvis har en fransk 'Myrtille' kam, så jobbet er en hel del lettere. Denne ene blev købt for et par euro på et brugtmarked i Frankrig, men der var masser af nye rundt i de lokale isenkræmmere. Ideen er at kæmme blåbær busk med det og bær falder i truget. Det gør blåbær plukning meget hurtigere, men du kan være nødvendigt at gå igennem de bær senere.
 • En teknik, der kaldes luge kan bruges til at fjerne de små blade og kviste, der let samles op mens plukke blåbær. Til dette vil du brug for en anden spand og en god brise. Hæld forsigtigt blåbær fra en spand til den anden, men efterlader plads, således at de lettere blade og kviste fanges af vinden, mens de mere aerodynamiske blåbær falder i bunden spanden.
 • Husk at lade nogle få bær på busken. Dette er et tegn på etikette til de andre plukkere og Bush.
 • Som sædvanlig, når du er ude i solen for en betydelig mængde tid, anbefales det at du anvender SPF 30 eller højere solcreme på huden for at beskytte mod solens ultraviolette stråler.

Advarsler

 • Må ikke bære solbriller, når plukke blåbær! Nuancen i glassene vil medføre, at du fejlagtigt plukke en masse under modne bær.
 • Blåbær plet fingre! Efter plukning et stykke tid, kan du opleve klæbrige blå pletter på hænderne. Du ønsker måske at have en fugtig tørre på hånden til at rense ud dine fingre.
 • Ikke alene skal de pletten fingre, kan de også plette tøj. Må ikke bære din favorit skjorte plukke bær, og prøv ikke at bære noget lys farvet.
 • Når walking gennem krattet, kan du træde på faldne bær, og klemme dem over dine sko. Vær forsigtig, når du træder efter walking på bær!
 • Blåbær er populære med andre skabninger også. Hvis plukke blåbær i et vildnis område, holde øje for dyrelivet, og gå plukke i en gruppe af mennesker. Hvis du er i et område, der er kendt for at have sorte bjørne være ekstra forsigtig, da disse er kendt blåbær elskere! Husk, kan endda hjorte være farligt, når forskrækket i nært hold. Gør masser af støj, tale med kammerater eller fløjte en melodi, mens picking, så du og enhver nærliggende dyreliv ikke har nogen ubehagelige overraskelser.

Ting du behøver

 • Blueberry bush
 • Beholder til bær (som en spand)
 • SPF 30 eller højere solcreme (anbefales)
 • Plastpose (opt.)
 • Elastik (opt.)
 • Fugtig tørre for at fjerne bær saft (opt.)
 • Solcreme & insektmidler (opt.)