Wkidk

Sådan at hjælpe dit barn acceptere en ny baby

For et barn, der er vant til at få al den opmærksomhed, kan en ny søskende synes som konkurrence. Den ældre barn kan føle sig forladt ud og presset til at vokse op, hvilket kan skabe kortsigtede og langsigtede problemer for både søskende og forældre.

Som forælder, kan det være en udfordring at give både børn mængden og typen af ​​opmærksomhed, de har brug for. Men der er flere måder at gøre alle dine børn føler sig værdsat.

Steps

Sådan at hjælpe dit barn acceptere en ny baby. Inddrag dine ældre børn, før barnet er født.
Sådan at hjælpe dit barn acceptere en ny baby. Inddrag dine ældre børn, før barnet er født.
 1. 1
  Inddrag dine ældre børn, før barnet er født. Du vil have masser af tid fra, når du først vide, at en ny baby kommer indtil barnet faktisk ankommer, så brug den til at lette overgangen. Prøv et par af de følgende ideer:
  • Forklare den slags ting, der vil ske før, når og efter at barnet er født igen og igen, så dit barn er klar til hvad der kan være forvirrende tider. Men efterlade en lidt plads til det uventede, fx en baby, der har til at opholde sig på hospitalet i et par dage eller uger.
  • Undgå at give dit barn den idé, at barnet vil være "nogen at lege med" eller "din bedste ven" med det samme - jo yngre barnet er, jo mere afgørende er det.

   Sørg for at dit barn forstår, at flere uger af den nye baby vil kun sove, spise, se dig omkring, overbygning, tisse og græde. Vær særlig klar over gråd, dvs eksplicit at fortælle dit barn, at nogle børn græder meget, og at dette ikke er den ældre barnets skyld eller ansvar for.

  • Få en baby dukke og få dit barn praksis tager sig af "baby".
  • Lad dit barn til at komme med dig til prænatal udnævnelser til at lytte til barnets hjerteslag. Tag dem til en ultralydsscanning aftale. Hvis du har en god venlige OB, CNP, eller jordemoder, se, om han eller hun vil lade dit barn "hjælp" i en eller anden måde.
  • Overveje at tillade dit ældre barn (REN) indflydelse på at navngive barnet. Dette kan gøres ved at give en liste over navne, du ville ikke noget imod barnet, der som en første eller mellemnavn og lade dem vælge dem, de virkelig gerne. Bede om deres input i at designe og sammensætte gartneriet. Hvis dette ville arbejde for dig og din familie, se om dit barn (ren) kan deltage i fødslen selv.
  • Læs historier med dit barn om nye babyer, der giver realistiske beskrivelser om hvordan nye babyer retsakt, og positive modeller for, hvordan ældre søskende skal opføre sig. Hold dig væk fra bøger, der maler en urealistisk rosenrødt billede, eller som gør ambivalente følelser synes uacceptabelt.
  • Frem for alt holde alle dette præparat korte, munter og afslappet. Foregår på og om det vil kede nogle børn og gøre andre føler mere bekymrede end forberedt.
 2. 2
  Mind dit barn, at han eller hun var en ny baby én gang. Brug alderssvarende og positive ord, fortæl dit barn om hans eller hendes fødsel, og hvad der gjorde den speciel. Dette vil berolige dit barn af hans eller hendes betydning for dig, og hjælpe med til at gøre det klart, hvorfor du er så begejstrede for den nye baby.
 3. 3
  Hold barnets daglige rutiner så normalt som muligt, før, under og efter fødslen. Prøv at holde en følelse af normalitet, så dit barn ikke vil føles som den nye baby er ved at ændre alt. Især forsøge at undgå store omvæltninger såsom potte-uddannelse eller en ny børnepasning situation lige før eller efter fødslen.
 4. 4
  Finde ud af positive måder til dit barn til at interagere med barnet. Dit barn kan holde barnet (selv småbørn kan gøre dette under nøje tilsyn, sidder ned, med baby på en pude i barnets skød), synge til den nye baby, så prøv at "lære" barnet til at smile, læse til ny baby, og så videre.
 5. 5
  Belønne og styrke adfærd, der er indbydende og positive, således at barnet associerede være en god søskende med at have en glad forælder og en lykkelig familie. For eksempel kan du lave en "Welcome Home" kort med barnet, tilbringe kvalitetstid under tilblivelsen og også gøre et stort nummer ud af at give kort til både mor og barn.
 6. 6
  Så meget som du overhovedet kan, ignorere eller overse adfærd, der er unwelcoming og negative - Den allersidste ting du vil gøre, er at lære dit ældre barn, at din dyrebare opmærksomhed og tid kan opnås lige så let ved at klemme barnet eller ved at sige " Jeg hader baby ", som ved at tilbyde at bringe barnet en ren ble.
 7. 7
  Prøv at tale med barnet om ældre barn, når ældre barn er i nærheden, e. Gram., "Baby, se hvad din smarte storebror gjorde, at han bandt hans egne sko / gjort sin egen seng / fundet fjernbetjeningen for mig", og "Baby, når du vokser op, kan Big Sister vise dig hvordan man spiller Candyland".
 8. 8
  Må ikke * altid * drop hvad du laver, så snart barnet græder. Mange mange mange gange dine ældre børn bliver nødt til at vente, mens du tager sig af barnet. Hver gang i et stykke, gøre baby vente.
 9. 9
  Gør sjove ting alene med din ældre barn, især hvis du gør tingene med blot barnet. Hvis du tager et mor-barn øvelse klasse, for eksempel gøre et punkt for at gøre noget særligt med dit ældre barn nogenlunde lige ofte. Dette vil hjælpe dit barn se, at der stadig er tid for bare jer to. Selv en tur til købmand historie uden baby kan være sjovt for dine ældre barn, hvis du ikke er for udmattet til at være rart.
 10. 10
  Gør sjove ting som en familie. Dit barn vil naturligvis harmes barnet, hvis han eller hun føler barnet forhindrer din familie fra at gøre sjove ting sammen. Vis dit barn, at den nye baby er en del af familien - det er vigtigt, fordi små børn nogle gange ikke forstår, at barnet er kommet for at blive - ved at planlægge familieudflugter hvor du kan bringe barnet sammen for at dele i det sjove.

Tips

 • Lad dit ældre barn får masser af positiv opmærksomhed for at være hjælpsom og kompetent, og han eller hun vil være mindre tilbøjelige til at forsøge at få opmærksomhed ved at være whiny, hjælpeløse, og krævende (adfærd, der trods alt ud til at virke godt for barnet ).
 • Ofte en kæle og en chat er alt det tager at hjælpe din ældre barn føler sig bedre (midlertidigt) og mindre konfliktfyldt om den nye baby.
 • Når dit barn er følelsen ked af det eller udeladt, tale med dem om deres følelser ("du føler dig trist, at vi måtte springe parken i dag" eller "du føler gal, at barnet spytter op på din dukke") og spørge, hvad du kan gøre for at hjælpe.
 • Gør det til en vane at henvise til barnet som "vores baby" snarere end "min baby" eller "baby". Småbørn er især glad for idéen om ejerskab og vil gerne tage sig af "deres barn."
 • Den ældre dine børn er, jo mere de kan gøre for at hjælpe med barnet, men selv meget små børn kan opmuntres eller lært at gøre det sjovt "big brother / søster" ting med (eller efter) baby og dig.
 • Nogle forældre oplever, at bringe en lille barneseng i soveværelset, så familien kan alle sove sammen, når barnet kommer hjem hjælper skabe en positiv følelse omkring hele arrangementet.
 • Må ikke starte nogen store begivenheder (dvs. pottetræning) op til seks måneder før / efter fødslen. Det vil gøre barnet føler som tho barnet er en irritation og / eller afbrydelse. Tilbringe kvalitetstid sammen med den ældre søskende.. Og lad ældre barn lege / læse til / hjælp med barnet så meget som muligt.

Advarsler

 • Aldrig gøre hjælpe med den nye baby i en akkord. Hvis dit barn ønsker at hjælpe med bleskift, det er fantastisk. Men prøv aldrig at gøre baby synes som ekstra arbejde.
 • Den nye baby vil gøre dit ældre barn synes dramatisk mere kompetent, men husk at holde dine forventninger alderssvarende. Spørg dig selv, "Vil jeg forventer, at mit barn kunne dele / vente / hjælpe på denne måde, hvis han eller hun stadig var enebarn?"
 • Minde dine taktløse eller glemsomme slægtninge og venner til at betale nogle opmærksom på ældre barn først, når de kommer på besøg - "Hvad synes du om din nye bror", og det betyder ikke at spørge eller "Hvad synes du om at være den storesøster?" Ignorerer barnet helt for de første femten minutter, vil ikke såre barnet en smule, men kan gøre underværker for den ældre barnets selvtillid. Undgå at give indtryk af, at "alle du kan tale om" er den nye baby.
 • Mange børn tror, ​​at en nyfødt søskende er absolut dejlige, men har reelle problemer med at tilpasse, når barnet er ældre. Gemme nogle af din tålmodighed - og sympati - for din ældre barn, der føler fortørnet over crawler, der "kommer i alt" og vælter blokke, messes op spil, bringer legeaftaler til en hurtig afslutning, etc.
 • Prøv at undgå negativ opmærksomhed, når det kommer til dit barn forsøger at hjælpe med babyen. Kontinuerlig ængstelig svævende og "konstruktiv" kritik vil tilskynde afstand fra nye søskende, for ikke at nævne vrede.